Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:dzięki Misiabella, kiedyś ćwiczyłam ale potem poronienia, leczenie i trochę odpuściłam... myślę, że to może jest uwarunkowane też genetycznie no i może to to, że chłopak w brzuszku? Ale faktycznie brzuch "idzie" mi do przodu a nie na boki...
bo u mnie właśnie tak jest
martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Daffi wrote:Ja poszlam spac po 2 i przed 7 wstalam do wc. Nie moglam juz spac. Jakos sie zmusilam i wstalam 10.30. Nasz Filipek nadal poprzecznie lezy.. Czuje ciagle jak sie rozpycha i kopie mnie po bokach obu stron naraz. Oby on sie tylko na czas odwrocil głową w dół.
W ogole jak to jest z cukrzyca ciążowa a porodem. Czytalam ostatnio jakies wytyczne ze takie ciąże rozwiazuje sie cc w 38tyg zeby dzieciatko jak najkrocej przebywało ze słodką mama.
jestem na fcb w grupie słodkich mam i nie ma reguły- niektóre dziewczyny rodzą naturalnie w normalnym terminie, inne mają cc w terminie ustalonym przez lekarza, myślę, że to zależy od wyników, ułożenia dziecka i wielu innych czynników. Muszę zapytać mojej lekarki jak to jest bo moja ciotka 26 lat temu miała 31 lat jak rodziła i z założenia miała mieć cesarkę.. nie wiem jakie są teraz wytyczne co do sposobu porodu i wieku matki.. plus jeszcze cc....Fasolka77
-
ago91 wrote:Myślicie że faktycznie tak jest ? Że jak chłopiec to brzuch idzie w przód?
bo u mnie właśnie tak jest
U mnie też tak jest. Moja mama twierdzi właśnie, że to ma związek z płcią dziecka xd kiedyś tak się mówiło, że jak kobieta ma taką zgrabną piłeczkę to będzie chłopak a jak taki duży brzuch na boki to dziewczynka. Oczywiście to zabobony jakieś, ale może coś w tym jestFasolka77, ago91 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny kształt brzucha absolutnie nie jest zależny od brzucha. Ja mam rozlany na boki ale mam tez szerokie biodra komicznie bym wyglądała z brzuszek w szpic. Moja siostra urodziła pierw córkę potem syna i kształt brzucha byk taki sam w obu ciążach rozlany. Moja mama urodziła 3 córki miała brzuch rozlany. Moja druga siostra urodziła dwie córki brzuch rozlany.
martusiawp, ago91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa :*
Ja patrzac na wasze zdjecia stwierdzam jedno - ciąża nam służy
Misiabela piekna galeria i super pomysl!
Lili ale stres! Ale możecie juz odetchnac z ulga. A wiadomo czemu te skurcze byly takie częste?
Szonka mi moj brzuch tez sie wydaje gigantyczny.
Weszlam na wage a tam odb wczodaj 1.5kg wiecej! Mysliscie, ze woda mi sie zatrzymała? Bo takie tempo tycie chyba jest niemozliwe?
Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiąża z cukrzycą ciążową kontrolowana ze wzorowymi cukrami dzieckiem, które nie wychodzi za dużo w przód z wagą nie ma orzeciwskazań do porodu naturalnego. Czasem ze względu na cukry lub duży przyrost wagi dziecka decyzja o cc lub wywoływaniu porodu oxytocyną, w którymś tam tygodniu ciąży to już lekarz kontroluje i podejmuje decyzje.
Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow!
Ja jestem kompletnie nie zorganizowana z torbą do szpitala. Wiekszosci rzeczy nie mam, planu jak to sensowanie spakować tez nie ;/
Martusia tez nie przepadam za tymi dolnymi kopniakami
Paula ale jeszcze przeżycia mieliscie na końcówce roku
Moj brzuch tez bardziej idzie do przodu niz na boki, a w srodku coreczka
martusiawp, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysle ze ksztalt brzucha zalezy od budowy anatomicznej mamy
u mnie byl kiedys i teraz brzuch spiczasty wybrzuszony do przodu, bo mam waskie biodra dosyc i mnie nawet mierzyli przed porodem jakims homątem czy dam rade urodzic naturalnie, doszli do wniosku ze tak, bo jest na styk
moze dobrze ze mialam koniec koncow cc. Oczywiscie wszystkie babcie mowily mi bedzie miala pani syna bo brzuch spiczasty
-
Ja po swietach waze 2 kg wiecej, ale zarlam jak zarlok, wszystko czego wystrzegalam sie wczesniej, ciasta, salatki z majonezem teraz jadlam na potegę. Musze przystopowac bo mam juz 7kg na plusie. No ale nie da rady tak sie najesc i nie przytyc niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:39
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny przyszedł strach... boję się, że nie dam rady z pielęgnacją pępuszka
, będę się bała, że ją to będzie bolało, że naruszę naderwę czy będzie szczypać
Karmellka to co mi napisała bratowa o pępku
"Jeśli chodzi o pępek kiedyś kupowało się LEKO czyli chustki nasączone
70% alkoholem. Teraz (u mnie tak było) i u Ciebie prawdopodobnie (bo
pewenie taka jest procedura) jest tzw pielęgnacja na sucho czyli po
wyjściu ze szpitala nie robi się nic. W szpitalu odpowiednio to
zaopatrują i przed wyjściem zdejmują."Fasolka77
-
Misiabella wrote:Ja po swietach waze 2 kg wiecej, ale zarlam jak zarlok, wszystko czego wystrzegalam sie wczesniej, ciasta, salatki z majonezem teraz jadlam na potegę. Musze przystopowac bo mam juz 7kg na plusie. No ale nie da rady tak sie najesc i nie przytyc niestety
da się Misiabellaja z dietą cc po świętach 0 kg na plusie a aktualnie -1 kg
od początku ciąży wychodzi, że przytyłam ok 3 kg. A też jadłam w święta trochę ciasta i sałatki z majonezemMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
india wrote:Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow!
Ja jestem kompletnie nie zorganizowana z torbą do szpitala. Wiekszosci rzeczy nie mam, planu jak to sensowanie spakować tez nie ;/
Martusia tez nie przepadam za tymi dolnymi kopniakami
Paula ale jeszcze przeżycia mieliscie na końcówce roku
Moj brzuch tez bardziej idzie do przodu niz na boki, a w srodku coreczka
Też nic nie mam do torby jeszcze... oprócz koszul👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Misiabella wrote:Jak jadlas tylko troche Fasolka, to nie tak jak ja
Ja obalilam dwa spore sloiki z salatka, karpie w galarecie i dziennie co najmniej 0,5 kg ciasta jak nie wiecej
karpie w galarecie nie są akurat tucząceja przed wigilią w niedzielę zjadłam 2 spore kawałki drożdżowego makowca i serniczek.... ale taką miałam ochotę na makowca, że nie mogłam się opanować...
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 ja z pępkami nie robiłam absolutnie nic. niczym nie psikałam, bo nie widzę takiej potrzeby... pilnowałam tylko, żeby pieluszka była zawinięta, żeby klamra była na zewnątrz. odpadały max po 10 dniu.
martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧