X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dzięki Misiabella, kiedyś ćwiczyłam ale potem poronienia, leczenie i trochę odpuściłam... myślę, że to może jest uwarunkowane też genetycznie no i może to to, że chłopak w brzuszku? Ale faktycznie brzuch "idzie" mi do przodu a nie na boki...
    Myślicie że faktycznie tak jest ? Że jak chłopiec to brzuch idzie w przód? :) bo u mnie właśnie tak jest :)

martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja poszlam spac po 2 i przed 7 wstalam do wc. Nie moglam juz spac. Jakos sie zmusilam i wstalam 10.30. Nasz Filipek nadal poprzecznie lezy.. Czuje ciagle jak sie rozpycha i kopie mnie po bokach obu stron naraz. Oby on sie tylko na czas odwrocil głową w dół.

W ogole jak to jest z cukrzyca ciążowa a porodem. Czytalam ostatnio jakies wytyczne ze takie ciąże rozwiazuje sie cc w 38tyg zeby dzieciatko jak najkrocej przebywało ze słodką mama.

jestem na fcb w grupie słodkich mam i nie ma reguły- niektóre dziewczyny rodzą naturalnie w normalnym terminie, inne mają cc w terminie ustalonym przez lekarza, myślę, że to zależy od wyników, ułożenia dziecka i wielu innych czynników. Muszę zapytać mojej lekarki jak to jest bo moja ciotka 26 lat temu miała 31 lat jak rodziła i z założenia miała mieć cesarkę.. nie wiem jakie są teraz wytyczne co do sposobu porodu i wieku matki.. plus jeszcze cc....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Myślicie że faktycznie tak jest ? Że jak chłopiec to brzuch idzie w przód? :) bo u mnie właśnie tak jest :)

sama jestem ciekawa :) jak to u Was jest dziewczyny? :)

ago91 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:

U mnie też tak jest. Moja mama twierdzi właśnie, że to ma związek z płcią dziecka xd kiedyś tak się mówiło, że jak kobieta ma taką zgrabną piłeczkę to będzie chłopak a jak taki duży brzuch na boki to dziewczynka. Oczywiście to zabobony jakieś, ale może coś w tym jest ;)

Fasolka77, ago91 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kształt brzucha absolutnie nie jest zależny od brzucha. Ja mam rozlany na boki ale mam tez szerokie biodra komicznie bym wyglądała z brzuszek w szpic. Moja siostra urodziła pierw córkę potem syna i kształt brzucha byk taki sam w obu ciążach rozlany. Moja mama urodziła 3 córki miała brzuch rozlany. Moja druga siostra urodziła dwie córki brzuch rozlany.

martusiawp, ago91 lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa :*

Ja patrzac na wasze zdjecia stwierdzam jedno - ciąża nam służy :) <3

Misiabela piekna galeria i super pomysl!

Lili ale stres! Ale możecie juz odetchnac z ulga. A wiadomo czemu te skurcze byly takie częste?

Szonka mi moj brzuch tez sie wydaje gigantyczny.

Weszlam na wage a tam odb wczodaj 1.5kg wiecej! Mysliscie, ze woda mi sie zatrzymała? Bo takie tempo tycie chyba jest niemozliwe?

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża z cukrzycą ciążową kontrolowana ze wzorowymi cukrami dzieckiem, które nie wychodzi za dużo w przód z wagą nie ma orzeciwskazań do porodu naturalnego. Czasem ze względu na cukry lub duży przyrost wagi dziecka decyzja o cc lub wywoływaniu porodu oxytocyną, w którymś tam tygodniu ciąży to już lekarz kontroluje i podejmuje decyzje.

Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India obstawiam, że to woda! Nie możliwe, żeby w ciągu dnia i nocy przybrać 1,5 kg. Takie skoki zawsze były przed okresem co było winą wody.

india lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawp proszę tu są moje listy. Ptaszkami zaznczone przeze mnie co już mam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8053e3281c4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ce80e6470e1.jpg

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow!

Ja jestem kompletnie nie zorganizowana z torbą do szpitala. Wiekszosci rzeczy nie mam, planu jak to sensowanie spakować tez nie ;/

Martusia tez nie przepadam za tymi dolnymi kopniakami

Paula ale jeszcze przeżycia mieliscie na końcówce roku :(

Moj brzuch tez bardziej idzie do przodu niz na boki, a w srodku coreczka :)

martusiawp, ago91 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł strach... boję się, że nie dam rady z pielęgnacją pępuszka :(, będę się bała, że ją to będzie bolało, że naruszę naderwę czy będzie szczypać :(

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze ksztalt brzucha zalezy od budowy anatomicznej mamy :) u mnie byl kiedys i teraz brzuch spiczasty wybrzuszony do przodu, bo mam waskie biodra dosyc i mnie nawet mierzyli przed porodem jakims homątem czy dam rade urodzic naturalnie, doszli do wniosku ze tak, bo jest na styk ;) moze dobrze ze mialam koniec koncow cc. Oczywiscie wszystkie babcie mowily mi bedzie miala pani syna bo brzuch spiczasty ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Sylwka wrocilismy przed 3. Fajnie było... pol nocy graliśmy w planszowki. Co za emocje i mnostwo smiechu ;)

Misiabella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po swietach waze 2 kg wiecej, ale zarlam jak zarlok, wszystko czego wystrzegalam sie wczesniej, ciasta, salatki z majonezem teraz jadlam na potegę. Musze przystopowac bo mam juz 7kg na plusie. No ale nie da rady tak sie najesc i nie przytyc niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:39

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny przyszedł strach... boję się, że nie dam rady z pielęgnacją pępuszka :(, będę się bała, że ją to będzie bolało, że naruszę naderwę czy będzie szczypać :(

Karmellka to co mi napisała bratowa o pępku :)
    "Jeśli chodzi o pępek kiedyś kupowało się LEKO czyli chustki nasączone
    70% alkoholem. Teraz (u mnie tak było) i u Ciebie prawdopodobnie (bo
    pewenie taka jest procedura) jest tzw pielęgnacja na sucho czyli po
    wyjściu ze szpitala nie robi się nic. W szpitalu odpowiednio to
    zaopatrują i przed wyjściem zdejmują."

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja po swietach waze 2 kg wiecej, ale zarlam jak zarlok, wszystko czego wystrzegalam sie wczesniej, ciasta, salatki z majonezem teraz jadlam na potegę. Musze przystopowac bo mam juz 7kg na plusie. No ale nie da rady tak sie najesc i nie przytyc niestety :(

da się Misiabella :) ja z dietą cc po świętach 0 kg na plusie a aktualnie -1 kg :)
    od początku ciąży wychodzi, że przytyłam ok 3 kg. A też jadłam w święta trochę ciasta i sałatki z majonezem :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jadlas tylko troche Fasolka, to nie tak jak ja :) Ja obalilam dwa spore sloiki z salatka, karpie w galarecie i dziennie co najmniej 0,5 kg ciasta jak nie wiecej ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow!

Ja jestem kompletnie nie zorganizowana z torbą do szpitala. Wiekszosci rzeczy nie mam, planu jak to sensowanie spakować tez nie ;/

Martusia tez nie przepadam za tymi dolnymi kopniakami

Paula ale jeszcze przeżycia mieliscie na końcówce roku :(

Moj brzuch tez bardziej idzie do przodu niz na boki, a w srodku coreczka :)

Też nic nie mam do torby jeszcze... oprócz koszul :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Jak jadlas tylko troche Fasolka, to nie tak jak ja :) Ja obalilam dwa spore sloiki z salatka, karpie w galarecie i dziennie co najmniej 0,5 kg ciasta jak nie wiecej ;)

karpie w galarecie nie są akurat tuczące :) ja przed wigilią w niedzielę zjadłam 2 spore kawałki drożdżowego makowca i serniczek.... ale taką miałam ochotę na makowca, że nie mogłam się opanować... :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 ja z pępkami nie robiłam absolutnie nic. niczym nie psikałam, bo nie widzę takiej potrzeby... pilnowałam tylko, żeby pieluszka była zawinięta, żeby klamra była na zewnątrz. odpadały max po 10 dniu.

martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ