WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cycki urodna brodawki mogą ale sutki nie urosną. Tylko jak to zmierzyć :)

Ja linijka zmierzyłam przezroczysta ;-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wygląda mi że 40cm, ale zrobiłam zdjęcia, w razie czego możesz sobie odjąć lub dodać ile trzeba :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4068f024834c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96f2a879fa9f.jpg

to z H&M takie śliczne ciuszki? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli daj znać... martwimy się :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wygląda mi że 40cm, ale zrobiłam zdjęcia, w razie czego możesz sobie odjąć lub dodać ile trzeba :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4068f024834c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96f2a879fa9f.jpg
    Dziękuję ślicznie :) :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - przez internet nie da się udzielić szczegółowej rady dotyczącej zachowania psa :-( Trzeba go zobaczyć i z nim popracować. Może masz kogoś znajomego albo uda Ci się znaleźć kogoś polecanego kto by pomógł w uspokojeniu psa jeszcze przed porodem. Od tego bym zaczęła. Myślę że nawet jedna wizyta fachowca mogłaby Wam dużo rozjaśnić i powiedzieć jak postępować z psem. I co zrobić kiedy będziecie wprowadzać maleństwo do domu. Zostawienie takiego "niepewnego" psa samemu sobie to duże ryzyko. A zwłaszcza w sytuacji stresowej jaka będzie dla niego pojawienie się dziecka, nowego zapachu, odgłosów i zabrania Waszej uwagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to z H&M takie śliczne ciuszki? ;)
    Tak :-) Bardzo miłe w dotyku są. Fajna bawełna.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak :-) Bardzo miłe w dotyku są. Fajna bawełna.

śliczne :) są stacjonarnie czy on-line kupiłaś? bo ja patrzyłam kiedyś ale jakoś z rozmiarami w sklepie było kiepsko...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    śliczne :) są stacjonarnie czy on-line kupiłaś? bo ja patrzyłam kiedyś ale jakoś z rozmiarami w sklepie było kiepsko...
    Stacjonarnie we Wrocławiu

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pies boi sie innych zwierzat glownie tych wiekszych. Tych rownych sobie wzrostem jeszcze toleruje. To samo obcy ludzie. Poki ktos nie chce jej poglaskac jest ok a jeśli tylko wyciaga reke w jej str to zaczyna szczekac i odstraszac. Ale pojawienie się na świecie malej Ali sprawilo ze Abi moja bardzo ją obwachuje przytula sie i zero negatywnych emocji. Takze niekoniecznie musi pies byc agresywny do niemowlaka..to tak jak nie każde rodzenstwo jest zazdrosne o pojawienie sie malego czlowieka. Nie mniej jednak lepiej walczyć z lękami. Zobaczymy co nasza biehawiorystka powie na naszą Abi.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się już zaczynam gorzej martwić o Lili...

A i Wiewiórka się wczoraj nie odzywała, mam nadzieję że wpadła w jakiś sylwestrowy szał i to jest powód :)

Czekamy na wieści!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj grozny pies w zimie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26556b9bceb5.jpg

i w lecie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/169812618ab2.jpg

Karollinax26, DorotaAnna, india, Daffi, ago91 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak ja kocham psy <3

Stresant, jaki piękny puchaty misio zimą! <3 no słodziak po prostu!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Też się już zaczynam gorzej martwić o Lili...

A i Wiewiórka się wczoraj nie odzywała, mam nadzieję że wpadła w jakiś sylwestrowy szał i to jest powód :)

Czekamy na wieści!

Kasionek tez siedzi cicho :) ciekawe jak u niej przeplywy?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    moj grozny pies w zimie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26556b9bceb5.jpg

i w lecie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/169812618ab2.jpg

fajny puchatek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - nasza jest bardzo spolegliwa, nie martwię się o nią wcale. Ona nie podchodzi do obcych psów, boi się czarnych psów, ale je po prostu omija. W ogóle nie szczeka ani nie warczy. Ale to już taki typ. Aniołek.
    Masz rację, ja też nie napisałam że na pewno coś będzie nie tak. Ale ryzyko istnieje. Ja mojej, mimo że taki anioł, nie zostawię samej z dzieckiem nawet na minutę dopóki Igi sam nie będzie w stanie się "obronić". To są tylko zwierzęta. Ja widziałam już dziesiątki jak nie setki psów które trafiały na ulice albo do schroniska. Bo nie interesowano się ich zachowaniem przed porodem a po porodzie wybór był prosty - pies okazywał agresję albo zaczynał niszczyć cały dom. Wtedy stawał się problemem. Najczęstsze ataki psów w Polsce to Labradory. A to tylko dlatego że te psy są określane jako "idealne dla dzieci". I ludzie ufają psom, które tylko psami właśnie są. A atak 30kg psa na małe dziecko może być przykry w skutkach. Chociaż na mojej ulicy zdarzył się jamnik miniatura który odgryzł dziecku policzek. I też był anioł. To tylko zwierzęta są. To my musimy myśleć za nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    fajny puchatek :)
    Wygląda jak news scotland retriever trochę :-) ladniusi :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant ten psiak wygląda jak pluszak do całowania i przytulanka <3 ja jestem wariatka do zwierząt

———————————————————

Karolinka ja też właśnie myślę o Wiewióreczce i Lilli90 i szczerze się martwię. Jeszcze mnie już łapie stres przed jutrem :/ echo serca - ehh Boziuniu mam nadzieję, że taki urok jej tętna tak jak mówili lekarze do tego jeszcze znowu badania krwi mam nadzieje, że wyjdą dobrze :(

A pamiętacie Valette94? Jej maz marynarz jakoś początkiem grudnia miał wypłynąć i pisała, ze się odezwie. Mam nadzieje ze u niej i malutkiej wszystko w porzadku.

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj pies najlepiej sie dogaduje ze szwagierka :) az sika ze szczescia jak ja widzi, szwagierka to urodzony psi psycholog , ma zaklad fryzjerki dla psow i lepiej dogaduje sie ze zwierzetami niz z ludzimi :)

corka bardzo chciala psa ona sobie go wypatrzala w schronisku, i wlasciwie wszystko co potrafi pies to 6 letnia dziewczynka go nauczyla, siad, podaj lape, popros itp.....taka miala cierpliwosc, wlasciwie biedny pies mial wieksza, ze tolerowal ta jej nauke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psinka to taka cipulka ona nawet nie wie co to warczenie. Ale jak się mała urodzi dozna szoku bo teraz tylko ona w centrum uwagi bo królik nasz to typ samosia chociaż bardzo się polubił z psem moich rodziców...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boże jak ja kocham psy <3

Ja też :-) <3 Nie wyobrażam sobie domu bez psa

Karollinax26 lubi tę wiadomość

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ