X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Valetta94 piękne koszule! A ta ostatnia cudo.
    Ja z ubranek w sumie mam wszystko resztę już będę kupowała na bieżąco. Bo nie ma letnich rzeczy w sklepach. I nie wiem na jakiej rozmiary w sumie brać bo nie wiem czy upały będą od maja czy w lipcu np i ile będzie miała wtedy długości.
    A z rzeczy zostało zamówić łóżeczko ale czekam,aż mąż skończy pokoik, fotel do karmienia, wanienka i kosz Mojżesza. Do tego materac i przescieradełka do materaca. Troszkę kosmetyków dla małej jeszcze muszę kupić i pampersy aha i elektroniczna niania i laktator ale z laktatorem chcę się wstrzymać może nawet do porodu

Właśnie najbardziej jestem ciekawa tej ostatniej jak będzie leżała.. Ja też mam wszystko z ubranek, na 68 nie kupuje za wiele bo nie wiem właśnie jaka pogoda będzie, czy to już lato, mam taki sam dylemat jak Ty..Mam kilka sukieneczek właśnie na lato na 68, to jeszcze dorwałam na letnich wyprzedażach. Fotela nie kupuję bo nie mamy za bardzo gdzie go postawić. Też już malutko Ci zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:24

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Valetta piękne te koszule :)
    U mnie mega sniezyca się rozpętała, dobrze że w domu siedzę :)

I chyba dopadło mnie to rozejscie spojenia lonowego, szlag. Boli cholernie przy chodzeniu

Może to nie rozejście.. Mnie też czasem boli tak, że nogi nie mogę podnieść, potem kilka dni spokoju i znów wraca..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj wieczora boli mnie cała pachwina i dół brzucha .. w nocy ciężko mi było przez to spać i dziś też daje trochę w kość.. czy to jest rozciąganie macicy czy co ? Wizyta w poniedziałek i niewiem czy czekać czy jechać na IP....

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Dziewczyny od wczoraj wieczora boli mnie cała pachwina i dół brzucha .. w nocy ciężko mi było przez to spać i dziś też daje trochę w kość.. czy to jest rozciąganie macicy czy co ? Wizyta w poniedziałek i niewiem czy czekać czy jechać na IP....

Kurcze ciężko doradzić, pachwiny mnie często bolą, ale brzuch nigdy.. Może skoro to trwa już dłuższy czas to lepiej pojedz i niech sprawdzą czy to zwykłe rozciąganie czy coś innego, do poniedzialku jeszcze trochę..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja zakochałam się w tej ostatniej koszuli
    .Ja zamawiałam koszule ciążowe z szykownej mamy.Jedna mam.z estiq xl.Ale.wg mnie to taka standardowa l.

Kasionek Ty zyjesz? opowiadac co u Ciebie, z 10 stron wczesniej Cie wspominalam.....jak Twoje przeplywy?

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, to pewnie rozciąganie. Ale jak bardzo cię to martwi, to podejdź na IP. Ja czekam że swoimi bólami do poniedziałkowej wizyty.
    Martusia, do końca stycznia będę pracowała. I potem już odpoczywam, to znaczy ogarniam tylko dom i szkole syna :P

Zasnęłam na parę minut tulac się do syna, bo wlaczylismy sobie bajkę ;) No siły życiowe mnie opuściły, bo się znów od rana najezdzilam... Zaraz się rozruszam, pojadę po męża do pracy ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bezpiecznymaluch.pl/o-warsztatach.html

Fajne warsztaty dla rodziców
    organizowane w różnych miejscach w Polsce :) może was zainteresują :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Zamówiłam w Esotique 3 koszule do karmienia. Wzielam XL bo nie wiedziałam czy w mniejszych się brzuszek zmieści, zobaczymy jak przyjdą, najwyżej oddam. Nie wiem jak tam wypada rozmiarówka bo nigdy nic nie miałam z tego sklepu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e986927492fe.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02dfc348ed01.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe8423a2d373.jpg
    Śliczne te koszule, ile kosztowaly?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Śliczne te koszule, ile kosztowaly?

Pierwsza 39 ze 129, druga 69 ze 129 a trzecia 129 :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kwietniowki
    Przepraszam ze wchodze Wam na watek

Potrzebuje wiedzy.nie moge ok wygooglowac nic sensownego

Moja szwagierka jest od wczor w szpitalu w Irlandii.cisnienie 90/60 jak zwykle lub nizsze 80/60 ale puls 160 lub 180.26tc.po przeziebieniu z kaszlem katarem i chore byly tez zatoki bol gardla.2ga jej ciaza

Czy posiadacie wiedze z czym wiaze sie tak wysoki puls i zaslabniecia?
    Dzwonilam do brata ale odwiedza po poludnic jeszcze nie wiedzial o wynikach etc

Dziekuje bardzo.bede wdzieczna

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja niestety nie umiem pomóc przykro mi :( może inne dziewczyny będą coś wiedziały. Aż się teraz przestraszyłam bo jestem przeziębiona :D

Przysnęłam na trochę i mi się śniło, że jestem na IP :(

Valetta piękne koszule i jeszcze w takich fajnych cenach :)

Mo z wyprawki został fotelik i rzeczy kosmetyczno-apteczne dla mnie i dzidziusia i przewijak. I naklejki na ścianę nad łóżeczko i lampeczka :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w 1ej ciazy ogromne problemy z cis bano sie o rzucawke ale puls byl max 100 przy cis 186/113
    Bralam konskie dawki lekow po 32tc
    Pamietam jak mi serce lomotalo czulam je w gardle
    Nie wyobrazam sobie pulsu 180

Nie mam jeszcze zadnych info
    Pisalam bratu pare dni temu zeby poszli do lekarza sprawdzic bo 2x z rzedu to nie przypadek..
    Doczytalam ze moze byc niedoczynnosc, brak magnezu lub zelaza, powiklania infekcyjne..
    Ciekawe co znajda.tam opieka roznie.mieli dzis puscic ze niby ok ale znowu puls 180.lezy pod ekg i monitoruja.pewnie dadza tabsy i wypuszcza jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 18:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, ja też nie pomoge, ale skoro szwagierka jest w szpitalu to myślę, że zaopiekuja sie nią odpowiednio.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, zasłabnięcia i niskie ciśnienie mogą wynikać z anemii, pytanie jaki ma poziom hemoglobiny. Powodem może też być odwodnienie. Zwykle jak jest niskie ciśnienie, to serce szybciej pompuje krew, żeby ratować organizm i puls jest wysoki. Ja ogólnie mam w ciąży dużo wyższy puls niż normalnie, no ale nie aż tak wysoki...trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Mistella, dopiero doczytałam o Twoim plamieniu...no zawału można w ciąży dostać. Daj znać jak po wizycie. Najważniejsze, że szyja zamknięta i łożysko się nie odkleja.

Lili, a co u Ciebie?

Limerikowo lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, jak Ty to zrobiłaś, że przytyłaś tak mało? :O Mnie przeraziła dzisiejsza wartość. Też należałam do tych szczupłych przed ciążą, bmi w dolnej granicy normy. Początek 6. miesiąca, a ja mam już 8 kg więcej!!!

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ma może poduszkę do spania w ciązy fimy matherhood, supermami albo poofi? Bo zastanawiam się nad tymi trzema modelami i nie wiem który wybrać.
    Chyba, że jeszcze całkiem coś innego,

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a karuzela do łóżeczka ? Kupujecie ? Jaką ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczynki, a karuzela do łóżeczka ? Kupujecie ? Jaką ?
    Mam najzwyklejszą z allegro i była ok :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Może to nie rozejście.. Mnie też czasem boli tak, że nogi nie mogę podnieść, potem kilka dni spokoju i znów wraca..
    Oby, jakoś pierwsze na myśl mi przyszło. Od wczoraj bardzo delikatnie mnie bolało a dzisiaj po 20 min spacerze to masakra. I jak czytam w internecie to w sumie by się zgadzało ale dobrze wiedzieć że to nie jedyna alternatywa. Po tym spacerze już się zastanawiałam czy jutro się siła nie wciskać do lekarza ale teraz jest lepiej więc doczekam do poniedziałku. Ale strasznie upierdliwe. Napisali też że w sumie nie jest to dla dziecka groźne, to prawda?

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    To ja na odwrót niż Valetta, pachwiny mnie nigdy nie bolały ale Dół brzucha niestety często. Ale nie było to objawem niczego poważnego, wg lekarki i usg.

f1d9680377.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ