X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, spełnienia marzeń i dużo radości i miłości każdego dnia <3 :*

Lolka30 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kochana Wszystkiego Najlepszego :) spełnienia marzeń :)

Ja odchorowuje ta krzywa cukrowa. Czuje sie dziwnie.. Ale wstalam wczesnie.. Glod.. Kawe wypilam przed 12 i tak mnie głowa boli.. Zdrzemnelam sie niedawno.. Mam taki dziwny smak w buzi zawsze myslalam ze to skok cukru a mam cukier 98.. Chyba do jutra bede taka nieswoja.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do rodziców i jeszcze sie u nich na kolędę załapałam :p

Karmelka jak masz takie długie sweterki spokojnie możesz je wykorzystac :) ja tez szlafrok obecnie testuje i bardzo przypadl mi do gustu. Nie czuje sie w nim taka rozmemłana, prosto z łóżka ;)

B002 na pewno ze wszystkim wyrobicie sie w czas :)

Estrella wrzuc jaki podgrzewacz kupilas

Valetta tez planuje ye pojemniczki z Ikea, nie sądziłam, ze sa takie tanie. Miła niespodzianka :)

A koszule xl wydaje mi sie, ze moga byc troszke przyduze. Super jest ta pierwsza, nie widzialam jej w moim sklepie.
    Za to mierzylam ta ostatnia i czulam sie w niej dziwnie... jak w sukience :p no i ten material mi nie podpasowal.
    Ogolnie niexle sie uwinęłaś z wyprawka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:09

valetta94, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka sto lat :)

ale fajne te ciuszki :) zaraz bym sie przejechala pochodzic po sklepach :)

u nas napadalo tyle sniegu ze nie da sie wjechac autem na plac.....ostatnio tyle sniegu tu bylo chyba z 5 lat temu albo i dluzej......naszczescie sasiad freze odpalil i nas poratowal :)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona to my jutro razem pijemy wspaniała miksturę! Dla mnie najgorsze tyle czasu bez kawy wytrzymać...

Kiwona lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam sobie do porodu koszule czekam az mi dojdzie ale wzielam z takim zapasem cm ze nie jestem w stanie tego nawet osiągnąć :p ale przynajmniej dupa i cycki nie beda mi wystawac jak z tej szpitalnej.

martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• india Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka z kilogramami to chyba ja jestem rekordzistka :/

Martita ja pod koniec grudnia zamowilam ze Smyka motherhood i jeszcze przesylka nie dotarła. Jak mi za jakis czas anuluja zamówienie to chyba kogos pogryze :/

Karolina ja nad karuzela myslalam, ale jeszcze nie mam zadnej na oku.

Kasiulka90, Martita25 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Kiwona to my jutro razem pijemy wspaniała miksturę! Dla mnie najgorsze tyle czasu bez kawy wytrzymać...
    Otoz to. Ja to przyplacam bólem glowy. Wlasnie maz wrocil do domu i uratowal mnie apapem. Glowa ciezka i do tego senna. Ale i tak jestem szczesliwa ze mam to za soba. Ciekawe jutro jakie wyniki beda.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny pytałam wczoraj a że to dla mnie ważne więc spytam znowu :) kupujecie laktator? Jaki? Jak nie to dlaczego?

Dzisiaj ja mam STUDNIÓWKĘ :D[/QUOTE]

gratki! :)
    ja się nie wypowiadam na razie w sprawie laktatora.. w sobotę zaczynamy szkołę rodzenia właśnie od technik laktacyjnych to może wtedy zabiorę głos :) na razie jestem zielona w temacie... mam jedną wątpliwość... nie lepiej kupić po porodzie? jak już będzie wiadomo czy w ogóle będzie pokarm etc?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mąż zaprowadził samochód do mechanika bo coś się stało z nawiewem, zachciało mi się zakupów... poszliśmy do serenady a nie mam daleko. Byłam w h&m i kupiłam czapeczki i skarpetki ;P szczerze na tych wyprzedażach nic już nie zostało albo nic nie było w sumie wszystko co mi się podobało dalej w standardowych cenach. Byliśmy w smyku i kupiłam małej pierwsza książkę! Byłam tez w Esotiq nie ma już wyprzedaży, widziałam te szlafroki i ten co ma India i ten co ma wiewióreczka. Ale coś nie mogłam się przekonać. Wiewióreczka ciut za ciepły a ten co india ma typowo sweterkowy i się zastanowiłam czy nie lepiej wziąć sweterek :) ja długich sweterków mam cała masę. Szlafrok mam ale taki po pupę i polarowy wiec odpada... a plenta taka ze zasapalam się jak smok

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/696b99c440d9.jpg

Karmellka jesteś forumową shopping queen :) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka 100 lat! Dużo zdrowia, szczęścia i miłości oraz spełnienia wszystkich marzeń <3
    Estrella dzieki za cynk. Choc ja jeszcze jie zdecydowalam jakie oieluchy kupię, jednak chyba zaczne o Dadda

Daffi kiedy beda wyniki?

estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

gratki! :)
    ja się nie wypowiadam na razie w sprawie laktatora.. w sobotę zaczynamy szkołę rodzenia właśnie od technik laktacyjnych to może wtedy zabiorę głos :) na razie jestem zielona w temacie... mam jedną wątpliwość... nie lepiej kupić po porodzie? jak już będzie wiadomo czy w ogóle będzie pokarm etc?

Też się właśnie nad tym zastanawiam, a jak już w szpitalu będzie potrzebny?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie, najlepiej dostosować wybór do swoich potrzeb :)
    Ja po mieście też z buta lub jeśli jest dalej to tramwajem/autobusem, ale wyjazdy weekendowe są dość częste, a w lato na pewno będą jeszcze częstsze.

ja mieszkam poza miastem i już nie pamiętam kiedy jechałam autobusem lub tramwajem :) wszędzie autem.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India podgrzewacz kupiłam taki:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/488322/s/lovi-podgrzewacz-do-butelek-bialy/category/2557/

Przy córce miałam baby ono pozyczony od znajomych i to jest porażka. Ustawialam np temperaturę na 2 a mleko raz gorące raz chłodne... Dodam że temperatura początkowa mleka zawsze taka sama... Tak więc teraz postanowiłam kupić droższy i mam nadzieję że lepszy.

india lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Według mnie taką powinnaś zbijać, ale z drugiej strony w ciąży może być podwyższona temperatura ciała. Nie mam pojęcia więc nie pomogę, ale naturalnymi sposobami ja bym już próbowała zbijać bez leków.

chyba juz powinnaś zbijać.. w ciązy jest podwyższona ale raczej w I trymestrze tylko do czasu aż się łożysko nie wytworzy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też się właśnie nad tym zastanawiam, a jak już w szpitalu będzie potrzebny?

Moja bratowa po cc nie miała pokarmu i już w szpitalu używała laktatora. Ale tak myśle, że w szpitalu to powinni mieć jakiś na pożyczenie na czas pobytu w szpitalu

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

A koszule xl wydaje mi sie, ze moga byc troszke przyduze. Super jest ta pierwsza, nie widzialam jej w moim sklepie.
    Za to mierzylam ta ostatnia i czulam sie w niej dziwnie... jak w sukience :p no i ten material mi nie podpasowal.
    Ogolnie niexle sie uwinęłaś z wyprawka :D

Kurcze oby były dobre, te z wyprzedaży to zostaly tylko XL, więc nie było wyboru. Ostatnio od mamyginekolog kupiłam piżamkę L i w biuście przyciasna była a nie mam rozmiar C/D teraz..Ciekawa jestem tego materiału ostatniej sukienki, jak będą za długie to zawsze mama mi skróci. Jakoś do spania muszę mieć luz nie lubię jak coś mnie ściska i uwiera. No zobaczymy dopiero za 8 dni przyjdą.
    Podgrzewacz mam Tommee Tippee https://www.ceneo.pl/1809741

Lolka wszystkiego co najpiękniejsze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:34

india lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    chyba juz powinnaś zbijać.. w ciązy jest podwyższona ale raczej w I trymestrze tylko do czasu aż się łożysko nie wytworzy

Wzięłam chłodny prysznic i robilam zimne okłady, przespałam się ale nic to nie dało. Wzięłam paracetamol zobaczymy jak będzie jutro, mam nadzieje że bez temperatury. Wszystko zniosę tylko ta temperatura mnie strasznie martwi

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Estrella dzieki za cynk. Choc ja jeszcze jie zdecydowalam jakie oieluchy kupię, jednak chyba zaczne o Dadda

Dla mnie te dady początkowe były zbyt grube i zupełnie mi nie odpowiadały. Dlatego 1, 2 i chyba przez jakiś czas 3 miałam pampersy a dopiero później przeszłam na dade :) ale wiadomo każdemu co innego pasuje... Więc musisz sama zobaczyć co Tobie i małej będzie odpowiadało :)

india lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta a jak ta piżamka Emilka ? Ja czekam aż otworzą znowu sklep i chce ją zamówić :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ