X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A aspirator do nosa? Kupujecie jakiś elektryczny, do odkurzacza czy zwykłą gruszkę? Czy nic na razie nie kupujecie?

Przy starszakach mialam gruszke i meczylam sie bardzo, az w koncu odkrylam aspirator do odkurzacza......swietna rzecz......myslalam ze narazie nie bede kupowac, ale jak ostatnio wyciagnelam stary z szafki (no bo dzieciaki chore i jak jest bardzo gesty katar to sami sobie wyciagaja odkurzaczem, mowia ze uszy tak nie bola jak przy smarkaniu) to polecial zaraz do kosza, bo juz byl bardzo zniszczony......kupilam nowy i bedzie odrazu dla maluszka

mam nadzieje ze na poczatku sie nie przyda, pierwszy katar przewiduje na jesien, no bo kto by przez lato chorowal :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Muszę o tym poczytać, ale jeżeli to jest uniwersalne to zdecyduje się na ten elektryczny. Tylko my mamy taki stary, mocno ssący odkurzacz. A nowszy ręczny i ten może już nie pasować.

ta koncowka aspiratora jest chyba uniwersalna...nam juz pod 3 odkurzacz podpasowala.....ma z 5cm dlugosci, na poczatku jest waska i stopniowo sie rozszerza.......moc odkurzacza dajesz na minimum do tego jeszcze otwierasz wylot powietrza na rurze .........na poczatku sprawdzalismy na sobie :) i jest ok......a koncowka ktora wkladasz do noska jesz szeroka ......typowe gruszki maja waskie koncowki i zawsze balam sie ze za daleko wsadze do noska....a tu nie ma takiej mozliwosci bo odrazu zatykasz cala dziurke

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no zdziwiła mnie tym telefonem... kazała podejść jak wyzdrowieję.. a ja nie chcę do niej iść.. lekarz co patrzy w skrypty to słabo, nie? może i ona sie nadaje do leczenia cukrzycy u dziadków ale nie u ciężarówek.. dziś z panią profesor i pielęgniarką porozmawiałam rzeczowo i konkretnie i o to mi chodziło. Chociaż przyznam szczerze, że byłam pewna, że dostane insulinę a tu proszę... nadal dietka :)
    a co Tobie Karmellka nie pasuje u Twojej? ;)
    Mam pod podejrzenie że wypisuje insulinę bo ma profity

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego, że mogłyście się poznać! Super! :)

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani z rejestracji glukozy powiedziala ze rano moge wypic kubek wody zeby krew nie byla taka gesta i lepiej leciala.....nawet cos o jedzeniu wspomniala ale nie sluchalam bo i tak nie bede nic jest ...a wody zrobie lyk ....nie chce zeby mi falszywie zle wyniki wyszly przez moje niedbalstwo.....biore acard wiec krew sama powinna tryskac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam gruszkę ale z szeroką końcówka z myślą o szpitalu bo nie czyszczą maluszków nie chce by jej coś w nosku swidrowalo. A do domu kupuje katarek. Musimy kupić nowy odkurzacz bo mamy ten robot samojezdny i kerchera dużego hahaha nie podepne dziecka pod niego hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:55

stresant lubi tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A propo wady wzroku- bo ja też mam. Czy powinnam isc do okulisty i poprosić żeby mnie zbadał pod katem czy mogę rodzic naturalnie?

Nie napisałaś jaką masz wadę, przy krotkowzrocznisci na pewno powinno ocrnic się stan siatkówki przed porodem. Ja właśnie jutro zamierzam sobie wizytę zaklepać o ile przeżyję Ogtt.

f2w3dqk33etnh445.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    O wypożyczalniach nic nie wiem. W ogóle mega dużo mi to forum daje w życiu bym sama tego nie ogarnęła. A z drugiej strony zaczynam się schizowac że mało mam. Mam raczej te "duże rzeczy" o których ciężko zapomnieć jak ciuchy, mebelki, łóżeczko, wózek ale nie mam nic z tych dupereli jak termometry, szczotki, butelki.
    Nie przejmuj się, ja mam kilka ubranek, kilka pieluszek i wózek z fotelikiem. Dosłownie nic więcej. Za miesiąc zaczynam już konkretne zakupy. Zdążymy!
    A zawsze można sobie poczytać co forumowe koleżanki kupują i rozeznać się w wielu tematach :)

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zauważyłam, że pępek mi się spłyca oby mi nie wyszedł... Bo będę się bała że mi pęknie :/
    U mnie ta linia na brzuchu już dość mocno widoczna.
    Karmelka nic ci się nie stanie z pępkiem. A jak wyjdzie to brzuszek też będzie piękny. Wiele kobiet tak ma. Też zauważyłam że mi się pępek spłyca. Na początku to samo myślałam, byle nie wyskoczył. Ale w sumie teraz mi wszystko jedno. Pooglądałam sobie ładne sesje brzuszkowe i te z pępkami wystającymi też mają swój urok.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta moje cycki mniejsze ;) za to brzusio ogromny :p

estrella płaciłam z góry. A to cwaniaczki! Podzielili zamówienie na 2 paczki - grę już dostałam, a poduszka z ciuszkami nawet nie wysłana :/ mam nadzieje, że poducha przyjdzie szybciej niż poród :/
    ja nie mam żadnego doświadczenia z pieluchami wiec słucham opinii, a jak zauwazyłam co osoba to doswiadczeenia inne :p

Misiabela ja tylko słyszałam, że są cyrki z wypłatami z zusu. Ja mam na szczescie regularnie, od pracodawcy

Fasolka same dobre wiadomości po wizycie :) super! I synuś ładnie przybiera na wadze.

B002 i Karmelka fajnie, że się poznałyście :)

Kiwona ja wieczorem piłam normalnie

Sansi... super, że córeczka zdrowo rośnie. A mała ma jeszcze mnóstwo czasu aby się obrócić. Moja też raz tak raz siak. Ale na ostatnich wizytach stanie na głowie już jej sie znudziło. Póki co gin usokaja, że jeszcze ma miejsce do ponownego obrotu wiec nie panikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:37

Fasolka77, valetta94 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela zdenerowałoby mnie takie niedbałe usg, wiec rozumiem co czujesz. na pewno wszystko jest dobrze. Ale dla własnego spokoju możesz się jeszcze pokusic o jakas konsultacje.

Paula nie słyszałam o tym olejku, masazu też nie robiłam.

Karmelka wg takich obliczeń to mój tp wypada między 12.03.- 9.04. Troche mnie to przeraziło :p

a tak w ogóle czy ja zaczełam własnie 7 miesiac???

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka, nie zauważyłam żeby się któraś z dziewczyn odezwała ...

Dobrze pamiętam, że pisałaś ostatnio o twardnieniu brzucha na boku ? Że bardziej niż w pozycji na wznak ?
    Dokładnie tak. Choć i na wznak się zdarza ;) A u Ciebie?

Ja przed krzywą piłam normalnie wodę w nocy i rano też szklankę.
    Wypiłam za jednym zamachem na wdechu z zatkanym nosem - pielęgniarka powiedziała, że ma taki sam sposób :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, mi aplikacja od 26+0 pokazuje 7 miesiąc :)

india lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    a tak w ogóle czy ja zaczełam własnie 7 miesiac???
    Taaak! I ja też zaczynam. To już trzeci trymestr! Ale super! :)

india lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota jeśli chodzi o aspirator to chyba najbardziej przemawia do mnie elektryczny. Ale rozeznania rynku jeszcze nie zrobiłam

Mój pępek się już spłycił, a czasem nawet wystaje mini wentylek. Zależy jak mała się ułoży ;)

Wiewióreczka ja juz jestem pogubina w tych wszystkich obliczeniach, ktory miesiac, trymestr.... :P jedno jest pewne... to już coraz bliżej :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dokładnie tak. Choć i na wznak się zdarza ;) A u Ciebie?

Ja przed krzywą piłam normalnie wodę w nocy i rano też szklankę.
    Wypiłam za jednym zamachem na wdechu z zatkanym nosem - pielęgniarka powiedziała, że ma taki sam sposób :)

No właśnie teraz też częściej na boku, ale to w ciągu dnia, w nocy nic.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nie śpię :(

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie obudzilam wyspana :D

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja tez z tych slabowidzacych, mialam -7 i astygmatyzm, po laserowej korekcji wzroku.....12 lat temu bez slowa zrobili mi cesarke na podstawie skierowania od okulisty.....niestety wzrok i tak mi sie pogorszyl do -1........druga cesarka takie samo wskazanie.....po porodzie zjechalo do -2 ......

teraz juz z automatu CC, mam nadzieje ze wzrok sie nie pogorszy......podobno po 40 urodzinach sie poprawia .....sama okulistka mi mowila :)

a znieczulenie do cesarki to jak tepy zastrzyk do dziasla u dentysty....fuj......a jeszcze trzeba zrobic "koci grzbiet" zeby kregi byly na gorze...a przechyl sie na siedzaco do przodu jak beben przed toba ogromny :)

Karuzeli nie kupuje....lapacz kurzu i rozpraszacz dziecka....mysle ze Franus i tak bedzie mial duzo impulsow od starszego rodzenstwa :)
    Stresant, ja miałam znieczulenie do cc na lezaco, leżałam na boku wygięta :)

stresant lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie śpię, bo siku mi się chce i mam zatkany nos. Pójdę zaraz napełnić pojemniczek już, będzie czekał. U nas w labo te pojemniki i tak stoją na blacie do 10 więc nie będę się stresowalam, że mi się bakterie na noża (robię posiew), bo ostatnio miałam posiew jałowy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ