Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Do mnie jutro przyjdzie paczka z Gemini cieszę się jak dziecko hahaha
będę miała już butelki i pierdolety do torby do szpitala. Jeszcze małej muszę kupić ale poczekam bo chce "świeże" moje może poleżeć hahaha
Idę rodzić z myślą że na bank będę karmić piersią a żeby nie zaburzyć laktacji to przez 6 tygodni nie dam Ignacemu smoka ani butli. Potem planuje wprowadzić żeby móc wyjść z domu bez dziecka z psem chociażbymartusiawp lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam pięknie za wszystkie życzenia
.
Wiewioreczko tsh mam 2,55 i ft4 0,94 czyli na granicy. Od jutra będę brała dawkę 100 zamiast 75 i zobaczymy za miesiąc. A i też mam już 13 kg na plusie. Zobaczymy co na to mój lekarz jutro.
Laktator dostałam od kuzynki medele mini Electrics ale się nie wypowiem bo na razie nawet nie wiem jak to złożyć.
Paula zamierzam robić masaż krocza ale dopiero w 3 trymestrze.
Dziewczyny zniknęła nam Mama36 i Natalia-tosia. Mam nadzieję że wszystko dobrze u nich. Jak czytacie to odezwijcie się że jest ok:).Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:o to super! moja ciotka jakieś 30 lat temu jak rodziła w wieku 31 lat to już była babcia i bezwzględnie cc! stąd moje pytanie
Teraz jest mocny nacisk na SN i wiele wskazań sprzed kilkudziesięciu lat zniknęło z listy.
Tak samo ja jeszcze kilka lat temu z moją wada wzroku (minus 9) miałabym CC. A teraz nie ma przeciwwskazań do SNFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:u mnie nikt sie nie przejal ze 22 lata, 1szy porod i dziecko ponad 4kg. jedynie wnikliwiej pozniej mi mloda badali czy barki nie zostaly uszkodzone przy porodzie.
-
A propo wady wzroku- bo ja też mam. Czy powinnam isc do okulisty i poprosić żeby mnie zbadał pod katem czy mogę rodzic naturalnie?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Mój diabetolog mówił że CC jest wtedy kiedy dziecko jest duże (powyżej 4kg) bo ryzyko uszkodzenia w trakcie porodu zarówno dziecka jak i matki jest bardzo duże.
Plus przy niewyrównanej cukrzycy, bo skoki cukru które występują przy takim wysiłku jak poród mogą okazać się nawet śmiertelne.
Bardzo często dzieci cukrzycowe lądują pod tlenem, bo mają nagły skok/spadek cukru poza organizmem matki. Maluszki z matek cukrzycowych są monitorowane bardziej wnikliwie przez dwie dobry o ile pamiętam. Sprawdza się im poziom cukru. Może się zdarzyć że dziecko takie urodzi się już z cukrzyca
mnie zastanawia co to są "skoki cukru",, wiecie może? chodzi o skoki w ciągu dnia? tygodnia? między tym co na czczo a po posiłku? u mnie w ciągu dnia (na czczo i po posiłkach) wahają się między 86 a 130 więc chyba nie są takie pomiary traktowane jako skoki?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Spokojnie może jesteś przed skokiem małego. Ja się stresowałam bo w 20+2 wyszło że jest 20+0 a potem skok był duży i mała była na 85 centylu i znowu się martwiłam że jest za duża a teraZ jest idealnie na środku. Dzieci przybierają skokowo. Przeplywy miałaś robione?
-
Fasolka77 wrote:
mój leży główką w dół i kopie nad pępkiem właśnie z lewej strony
Cały czas z jednej strony? Mnie kopie pod żebrami po prawej stronie. Ale jak leżała poprzecznie to też raczej czułam ja cały czas z prawej tylko trochę niżej bo to było miesiąc temu -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dziewczyny a wiecie może czy jest możliwe aby kobieta była uczulona na znieczulenie zewnątrzoponowe? i jak to ewentualnie sprawdzić?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:mnie zastanawia co to są "skoki cukru",, wiecie może? chodzi o skoki w ciągu dnia? tygodnia? między tym co na czczo a po posiłku? u mnie w ciągu dnia (na czczo i po posiłkach) wahają się między 86 a 130 więc chyba nie są takie pomiary traktowane jako skoki?
skoki cukru to nagle spadki wynikające z jakiejś patologicznej sytuacji.
Ja mam koleżankę która ma cukrzycę typu pierwszego i zdarzyło się jej mieć spadek cukru w szkole jeszcze z ponad 250 na 40. I ten spadek odbył się w trakcie połowy lekcji czyli dwudziestuparu minut.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ciekawe co moja lekarka w poniedziałek powie na ułożenie, ostatnio leżała poprzecznie i do teraz kopie u góry ale tylko z jednej strony. A gdyby była główka w dół to chyba miejsce kopniakow by się zmieniało?
Nasza Córeczka kopie wysoko nad pępkiem i po bokach więc byłam pewna, że leży główką w dół, ale przecież dziecko nie leży wyciągnięte w macicy tylko takie "złamane" w pasie tzn stópki praktycznie przy twarzy. Nigdy za to nie czułam jeszcze "skopanej" szyjki o czym tu nie raz pisałyście.
-
nick nieaktualnyFasolka - Ty masz normalne wzrosty i spadki wynikające z funkcjonowania organizmu (zwłaszcza trzustki).
Cukier musi wzrastać i opadac bo taka jego rola w organizmie. Jesz to rośnie, nie jesz to spada. I dopóki jest w normie to jest ok.
Moja znajoma miewała cukier 400+. I to przy insulinie i pilnowanej cukrzycy.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Cały czas z jednej strony? Mnie kopie pod żebrami po prawej stronie. Ale jak leżała poprzecznie to też raczej czułam ja cały czas z prawej tylko trochę niżej bo to było miesiąc temu
zmienił położenie z miednicowegoczułam z lewej strony ale własnie teraz czuję kopniaki w centrum brzucha
Fasolka77