X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja też piłam cytrynową, dobrze że wzielam wodę do przeplukania ust bo to cholerstwo aż drapie w gardło. Pobranie mam o 8.40.

f2w3dqk33etnh445.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Kiwona ja też piłam cytrynową, dobrze że wzielam wodę do przeplukania ust bo to cholerstwo aż drapie w gardło. Pobranie mam o 8.40.
    Ja mam o 8.10. Potem 9.10 i jadę wciągnąć jakieś pyszne śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:04

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam :-)
    Znowu koszmary...

My kupiliśmy elektryczny aspirator ale jak zaczęłam czytać opinie to okazuje się że z mocnym katarem sobie nie radzi. No zobaczymy.
    I kupię też zwykłą gruszkę tak w razie czego. Te gruszki się używało tyle lat i były ok ;-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Malutka mycha chyba 7 dni. Ja na szczęście mam w pakiecie w luxmed okulistę także pójdę do niego.

myślicie, że jest sens się wybrać do okulisty jeśli nie miało się problemów z oczami do tej pory? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ale pospalam :-)
    Znowu koszmary...

My kupiliśmy elektryczny aspirator ale jak zaczęłam czytać opinie to okazuje się że z mocnym katarem sobie nie radzi. No zobaczymy.
    I kupię też zwykłą gruszkę tak w razie czego. Te gruszki się używało tyle lat i były ok ;-)
    gruszki nie polecam, są bardzo nie higieniczne, nie mozna ich dokładnie umyć i gromadzą sie w nich bakterie. Bardzo dobrym aspiratorem do noska jest frida. U nas dawała radę z kazdym katarem. Gruszke mialam przy córkach ( bo wtedy nie było nic innego) i dużo gorzej działaly.

Paula 90, Misiabella, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Pani z rejestracji glukozy powiedziala ze rano moge wypic kubek wody zeby krew nie byla taka gesta i lepiej leciala.....nawet cos o jedzeniu wspomniala ale nie sluchalam bo i tak nie bede nic jest ...a wody zrobie lyk ....nie chce zeby mi falszywie zle wyniki wyszly przez moje niedbalstwo.....biore acard wiec krew sama powinna tryskac :)

też biorę acard Stresant i uwierz.. glukometr na full a zazwyczaj i tak muszę trochę wycisnąć :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - dzięki za radę. W takim razie rezygnuje z gruszki ;-) będzie Frida.

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    India, mi aplikacja od 26+0 pokazuje 7 miesiąc :)

to mi jeszcze został tydzień do końca szóstego miesiąca :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym stawia się macica pijcie melisę ona wycisza nas ale i macicę.
    W ogóle jak już zaczną się skurcze położna na szkole rodzenia polecała test wodno- melisowy.
    Btw opisywać wam to? Bo w sumie to może się narzucam a wam głupio mi zwrócić uwagę :) jak coś to śmiało piszcie, żebym sobie dała na wstrzymanie nie obrażę się :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gruszkę kupiłam i wezmę do szpitala a potem mogę nawet wyrzucić. A czym się różni Frida od katarek? Bo ja o tym latarki czytałam i się zdecydowałam

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja mam o 8.10. Potem 9.10 i jadę wciągnąć jakieś pyszne śniadanie.
    Ja tez jesczze drugie pobranie o 9.10. Patrzy juz na mnie kawka z kubka termicznego. Ale powiem Wam to moja czwarta krzywa i coraz lepiej to znosze;D

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja od 4 nie śpię, bo siku mi się chce i mam zatkany nos. Pójdę zaraz napełnić pojemniczek już, będzie czekał. U nas w labo te pojemniki i tak stoją na blacie do 10 więc nie będę się stresowalam, że mi się bakterie na noża (robię posiew), bo ostatnio miałam posiew jałowy.

jak na posiew Kiwona to lepiej do lodówki włożyć jak ma czekać od 4 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    To wy jeszcze macie pępki? Ja już swój daaqno zgubiłam :p

ja mam pępek :) i nie pojawiła się jeszcze u mnie linea negra... hmmmm cycki nie urosły, brzuch jakiś mały... gdyby nie wczorajsza wizyta i potwierdzenie, że Młody rośnie to bym się stresowała :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d0c33dfbecf.png

Ja mówię o takich mniej więcej gruszka h, nie tych gumowych, których nie dało się nawet dobrze wyczyścić :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    myślicie, że jest sens się wybrać do okulisty jeśli nie miało się problemów z oczami do tej pory? :)
    Nie ma takich wytycznych żeby trzeba było sprawdzić. Ale nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko do takiego badania nie jedz autem bo na 99% bedziesz miała kroponione oczy żeby rozszerzyć źrenice i potem przez dłuższy czas bardzo źle się widzi (zamazany i niewyraźny obraz).

Ja byłam na jednej konsultacji i przeciwwskazań nie było. Ale umawiam się na jeszcze jedną, żeby mieć 100%pewnosci. Ten lekarz co mnie badał nie kropił mi oczu więc dna oka nie zbadał a to jest istotne też. Zresztą nie wzbudził mojego zaufania. Byłam u niego pierwszy raz

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny, którym stawia się macica pijcie melisę ona wycisza nas ale i macicę.
    W ogóle jak już zaczną się skurcze położna na szkole rodzenia polecała test wodno- melisowy.
    Btw opisywać wam to? Bo w sumie to może się narzucam a wam głupio mi zwrócić uwagę :) jak coś to śmiało piszcie, żebym sobie dała na wstrzymanie nie obrażę się :P
    Tak tak tak tak :-) !

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, trzymała w lodówce :) Ale co z tego, skoro już 2 godziny mój moczyk stoi na blacie w labo ;)
    2 pobranie sie przesunelo, bo był chłopczyk kilkuletni na badaniu i musieli się wszyscy nagimnastykowac, żeby mu pobrać krew. Ale myślę, że to nic strasznego, taka 15 minutowa obsuwa?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka wysyłaj, ja jak mmaz a dużo informacji to przewijam i tyle ;) A swoją szkole rodzenia zaczynam za tydzień, więc może też coś ciekawego stamtąd tu przyniosę :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Kupowałscie kurtki ciążowe na zimę? Chciałabym podjechać do sklepów coś kupić ale nie wiem czy brać typowa ciążowa z hm czy może poszukać po prostu większej z Pepco bo pewnie cenowo będzie duża różnica. No i o ile większą wziąć żeby starczyła do końca zimy :o

ja kupiłam w MANGO taką "rozwojową" -
    https://shop.mango.com/pl/kobieta/p%C5%82aszcze-kurtki-puchowe/kurtka-puchowa-z-podpinka_33047008.html?c=91&n=1&s=prendas_she.familia;15.coats15;Anoraks

tylko straszni z niej wata wychodzi :( ale nie mam innej więc dociągnę do kwietnia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na krzywej dzisiaj dziewczyny!
    Daffi dziś masz wyniki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ