X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzące do szkoły rodzenia, przemycajcie nam tutaj jakieś mega ważne i przydatne informacje! :)

B_002, DorotaAnna, india, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny chodzące do szkoły rodzenia, przemycajcie nam tutaj jakieś mega ważne i przydatne informacje! :)

jasne Karola! ja jutro zaczynam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę dziś w domu po kołdrą cały dzień. Choroba już odpuszcza ale chcę być na jutro zdrowa w szkole rodzenia. Polećcie pls jakiś dobry film :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywalam fridy dla corki i nie powiem nawet szybko nam sie przydała ale pozniej było lepiej bo dlugo nie trzeba bylo uzywac az pozyczylam kuzynce M ktora nam juz nie oddala:p tak samo jak łóżeczko turystyczne.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre ranko ja dopiero teraz wstalam :) fakt ze chodze spac o 12 w nocy ...czyli swoich 9 godzin odespie, plus 2 godzinne drzemki w ciagu dnia :) chyba niedzwiedziem zostane :)

mam nadzieje ze synus po porodzie tez bedzie spioch :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze obudzilam sie ze spuchnietymi palcami ...znowu......te opuchlizny chyba beda miec zwiazek z woda w organizmie, bo strasznie mi sie chce pic i w sumie 9 godzin nic nie pilam jak spalam.....

Kochna ciesze sie, ze juz po badaniu i ze Cie nie zostwili w szpitalu......lez i nie wstawaj a bedzie wszystko dobrze, trzymam kciuki......

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    siedzę dziś w domu po kołdrą cały dzień. Choroba już odpuszcza ale chcę być na jutro zdrowa w szkole rodzenia. Polećcie pls jakiś dobry film :)

zalezy co lubisz :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    zalezy co lubisz :)

jakąś komedię, obyczaj, thriller kryminalny :) nic do wycia ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dowiedziałyśmy się też wczoraj w tej szkole jak liczyć skurcze i przerwy. To dość istotne.
    Skurcz liczymy od momentu gdy już czujemy że macica zaczyna się spinać (potem jest etap kiedy boli) aż do do momentu kiedy przestaje boleć.
    Przerwa to nie jest czas odpoczynku między skuczami tylko czas między początkiem jednego skurczy a początkiem kolejnego.
    Gdy skurcze trwają minimum 40 sekund a przerwa maksimum 3 minuty to dopiero jedziemy do szpitala, wcześniej nie ma potrzeby się męczyć na oddziale bo i tak nam każą czekać aż się rozkręci a w domu jest bardziej komfortowo :)

Karollinax26, Karmelllka90, india, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Ciebie łapią te skurcze BH ? Bo coś wcześniej wspominałaś.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    To 7 miesiąc jest od 26+0? Jej a ja cały czas czekam na 27+0 :D
    Mi się wydaje że od 27+0, ale tak na prawdę to miesiąc nie dzieli się na równe tygodnie.
    Ja mam termin na 29.03, 3 miesiące wcześniej 29.12 byłam dokładnie w 27+1. Ja sobie liczę po kalendarzu a nie po skończonych tygodniach. To umowne :)
    Ale dziś już mam 28+0 czyli bez wątpliwości trzeci trymestr! :)
    India też, pisałyśmy o tym o północy (kilka stron temu! ale jesteście rozgadane :P)

india lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, Ciebie łapią te skurcze BH ? Bo coś wcześniej wspominałaś.
    Tak mi się wydaje że to skurcze BH.
    Ale to tak zwykle wieczorem albo jak jestem dużo w ruchu w ciągu dnia. Czuję to jako krótkie spięcie całej macicy, trwa chwilę i przechodzi. Ja w tym czasie mogę nie przerywać tego co robię, choć czasem zatrzymam się z miejscu bo to taki lekki dyskomfort.
    Moja pani doktor powiedziała że jesli nie boli i samo szybko przechodzi to jest w porządku. Jeśli by bolało to mam szybko na wizytę się umówić do niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:55

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja byłam przed 7 w labo :)
    Jestem po, wyniki od iore w poniedziałek przed wizytą u gina, zapomniałam zrobić fotki kodów, żeby móc online sprawdzić. Ale co tam.
    Jem śniadanie i pije gorąca herbatę pod kocem. Zmarzlam w labo, bo ciągle ktoś wchodził i wychodził a kaloryferow w tym korytarzu nie ma.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to po relaksie :) ja jestem na acardzie.. i nie mam wanny więc pewnie od razu wsiądziemy w auta i do szpitala ;)
    Acard i tak odstawiają ok. 35-36 tygodnia, a prysznic też działa:)Ja też dzięki temu, że czekałam na skurcze częste to poród w szpitalu miałam szybki, u wieloródek trzeba używać bo może być już za późno na znieczulenie. Ja już pisałam o tym ale przypomnę, że anestezjolodzy nie chcą podawać znieczulenia po clexane minimum prze 12 h od podania, więc ja też będę tym razem rozmawiać o odstawieniu wcześniej i clexanu.

• india Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o szumisiu i chyba jednak zdecyduje sie na tego z sensorem placzu. Nawet przy maskotce ciezko sie zdecydowac :p

Co do kurtki to jednak stwierdzilam, ze nowej nie kupuje, poki co nadal sie mieszcze. Dzisiejszy pomiar 93 cm :p
    Ale ogólnie polecam h&m ze względu na spora przecene

Martita25, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona super że przetrwałaś. Takie śniadanko i kawa wyczekane smakują jeszcze lepiej :)
    Odpoczywaj i spokojnie czekaj na wyniki przez weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:00

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08bd9ae52b35.jpg

Chyba ostatnio coś podrosło

B_002, Lolka30, AniaKJ, Daffi, DorotaAnna, Syska2202, espoir, Fasolka77, Paula 90, Misiabella, Szonka, Martita25, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasionek Ty zyjesz? opowiadac co u Ciebie, z 10 stron wczesniej Cie wspominalam.....jak Twoje przeplywy?
    Zyje,żyje .Jakoś mniej mnie teraz na forum.Przepływy badał mi lekarz 20 grudnia i były prawidłowe.Teraz idę 7 i zobaczę jak ma się malusia ale 20 była "idealna".Rowniotko w 50 centylu.Takze na razie nie ma hipotrofii ani oznak złego wzrastania .A jak u Ciebie ? Przepływy na połówkowych były dobre? Ja nie jestem tak w temacie bo strasznie dużo piszemy i ciężko jest czytać tyle stron do tyłu .A tak z wyprawki to mam już komplet ciuszkow dla dziecka .Czekam na ostatnie zamówienie z naNaf organic bo ciuszki piękne ale jeszcze nie wiem jak na żywo.Kupilam łóżeczko dostawne ,koszule nocne .Zaczynam pakowac torbę dla siebie do szpitala.

india lubi tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja też już po, wlasnie dotarlam do domku. To uczucie zimna może być też po samym obciążeniu, tez mam uczucie że mnie jakieś dreszcze tluką. Ja powinnam mieć wynik online dziś - gdzieś tak od 14 zacznę sprawdzać.

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po krzywej dopiero wieczorem czulam sie dziwnie.. Bol glowy, niewyspanie, pierwsza kawa po 11 czyli po 5 godz od pobudki.. A dzis juz super :) zobaczymy czy tak super będzie jak wyniki odbiorę :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ