Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez uzywalam fridy dla corki i nie powiem nawet szybko nam sie przydała ale pozniej było lepiej bo dlugo nie trzeba bylo uzywac az pozyczylam kuzynce M ktora nam juz nie oddala:p tak samo jak łóżeczko turystyczne.
-
kurcze obudzilam sie ze spuchnietymi palcami ...znowu......te opuchlizny chyba beda miec zwiazek z woda w organizmie, bo strasznie mi sie chce pic i w sumie 9 godzin nic nie pilam jak spalam.....
Kochna ciesze sie, ze juz po badaniu i ze Cie nie zostwili w szpitalu......lez i nie wstawaj a bedzie wszystko dobrze, trzymam kciuki...... -
Karollinax26 wrote:Dziewczyny chodzące do szkoły rodzenia, przemycajcie nam tutaj jakieś mega ważne i przydatne informacje!
Skurcz liczymy od momentu gdy już czujemy że macica zaczyna się spinać (potem jest etap kiedy boli) aż do do momentu kiedy przestaje boleć.
Przerwa to nie jest czas odpoczynku między skuczami tylko czas między początkiem jednego skurczy a początkiem kolejnego.
Gdy skurcze trwają minimum 40 sekund a przerwa maksimum 3 minuty to dopiero jedziemy do szpitala, wcześniej nie ma potrzeby się męczyć na oddziale bo i tak nam każą czekać aż się rozkręci a w domu jest bardziej komfortowoKarollinax26, Karmelllka90, india, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
DorotaAnna wrote:To 7 miesiąc jest od 26+0? Jej a ja cały czas czekam na 27+0
Ja mam termin na 29.03, 3 miesiące wcześniej 29.12 byłam dokładnie w 27+1. Ja sobie liczę po kalendarzu a nie po skończonych tygodniach. To umowne
Ale dziś już mam 28+0 czyli bez wątpliwości trzeci trymestr!
India też, pisałyśmy o tym o północy (kilka stron temu! ale jesteście rozgadane)
india lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Basia, Ciebie łapią te skurcze BH ? Bo coś wcześniej wspominałaś.
Ale to tak zwykle wieczorem albo jak jestem dużo w ruchu w ciągu dnia. Czuję to jako krótkie spięcie całej macicy, trwa chwilę i przechodzi. Ja w tym czasie mogę nie przerywać tego co robię, choć czasem zatrzymam się z miejscu bo to taki lekki dyskomfort.
Moja pani doktor powiedziała że jesli nie boli i samo szybko przechodzi to jest w porządku. Jeśli by bolało to mam szybko na wizytę się umówić do niej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:55
-
Fasolka, ja byłam przed 7 w labo
Jestem po, wyniki od iore w poniedziałek przed wizytą u gina, zapomniałam zrobić fotki kodów, żeby móc online sprawdzić. Ale co tam.
Jem śniadanie i pije gorąca herbatę pod kocem. Zmarzlam w labo, bo ciągle ktoś wchodził i wychodził a kaloryferow w tym korytarzu nie ma.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:no to po relaksie
ja jestem na acardzie.. i nie mam wanny więc pewnie od razu wsiądziemy w auta i do szpitala
-
Myślę o szumisiu i chyba jednak zdecyduje sie na tego z sensorem placzu. Nawet przy maskotce ciezko sie zdecydowac :p
Co do kurtki to jednak stwierdzilam, ze nowej nie kupuje, poki co nadal sie mieszcze. Dzisiejszy pomiar 93 cm :p
Ale ogólnie polecam h&m ze względu na spora przeceneMartita25, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystresant wrote:Kasionek Ty zyjesz? opowiadac co u Ciebie, z 10 stron wczesniej Cie wspominalam.....jak Twoje przeplywy?
india lubi tę wiadomość
-
Kiwona ja też już po, wlasnie dotarlam do domku. To uczucie zimna może być też po samym obciążeniu, tez mam uczucie że mnie jakieś dreszcze tluką. Ja powinnam mieć wynik online dziś - gdzieś tak od 14 zacznę sprawdzać.
B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość