X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Już wyspana... Piątek piateczek piatuniu... 7 miesiąc ahh laseczki jak to cudownie brzmi!! Skonczone 26 tygodni jeszcze 12 tygodni i będę uprawiała sex 4 razy dziennie hahaha

optymistka z tym sexem jesteś :) :) :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Powodzenia na krzywej dzisiaj dziewczyny!
    Daffi dziś masz wyniki?
    Tak. Ale oojde po nie gdzies kolo 13.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy a u nas od 20.01 do 21.01 cale 24 h nie bedzie dostepu do wody.. Bedziemy trollami.

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, przeżyjecie ;) Byle nie dłużej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:36

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja gruszkę kupiłam i wezmę do szpitala a potem mogę nawet wyrzucić. A czym się różni Frida od katarek? Bo ja o tym latarki czytałam i się zdecydowałam
    Wydaje mi się ze to jest to samo, orzynajmniej wyglada podobnie. Ja polecam fride bo ją stosiwalam, ale kararek pewnie bedzie rak samo dobry.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Hej, u mnie w badaniu ok po wizycie ... ale mam leżeć cały tydzień do kontroli bo może być to sprawa łożyska, w szyjce jest skrzep który jeszcze się będzie ewakuował pewnie wiec pochodzi prawdopodobnie z łożyska ... mam infekcje wiec dostałam macmirror i duphaston zamiast luteiny 3 razy dziennie ... tydzień leżenia i mam nadzieje ze nic się nie wydarzy przez ten czas bo zaczyna mi być bardzo ciężko, miłego dnia

Mistella jesteś w domu czy w szpitalu? odpoczywaj a w wszystko będzie dobrze! :) Głowa do góry!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, przeżyjecie ;) Byle nie dłużej...
    Miejmy nadzieje ze dobe i nic sie nie przeciągnie :p

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mistella, to leż kochana i pisz do nas, co tam z poziomu łóżka słychać :)
    Ja wypiłam do g*wno. Niby cytrynowe, ale i tak mi się cofa w przełyku ciągle. Na czczo glukoza 74, więc liczę że nic nie wykaże ta krzywa. Niedobrze mi. Mam książkę ale nie umiem się skupić. Mąż jest ze mną w razie W.

super Kiwona! rokowania są dobre! :) dziś będziesz mieć wyniki czy w poniedziałek?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam Wam wczoraj napisać, że pani profesor diabetolog nie kazała mi mierzyć cukru w nocy (uff) tylko na czczo i po 3 głównych posiłkach.... i super! ta poprzednia to nadgorliwa jakaś była... podchodzę teraz do tego mniej nerwowo :)

AniaKJ, india, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Kiwona ja też piłam cytrynową, dobrze że wzielam wodę do przeplukania ust bo to cholerstwo aż drapie w gardło. Pobranie mam o 8.40.

o to już :) powodzenia!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja mam o 8.10. Potem 9.10 i jadę wciągnąć jakieś pyszne śniadanie.

Kiwona Tobie pobierają na czczo i po 1h? czy może byłaś już w labo o 7? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie ma takich wytycznych żeby trzeba było sprawdzić. Ale nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko do takiego badania nie jedz autem bo na 99% bedziesz miała kroponione oczy żeby rozszerzyć źrenice i potem przez dłuższy czas bardzo źle się widzi (zamazany i niewyraźny obraz).

Ja byłam na jednej konsultacji i przeciwwskazań nie było. Ale umawiam się na jeszcze jedną, żeby mieć 100%pewnosci. Ten lekarz co mnie badał nie kropił mi oczu więc dna oka nie zbadał a to jest istotne też. Zresztą nie wzbudził mojego zaufania. Byłam u niego pierwszy raz

no u mnie to kiepsko bo mieszkam na wsi :) i tak muszę dojechać autem.. ale może zostawię sobie potem zapas czasu- ile Paula trzeba czekać aż obraz się poprawi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida odciąga glutki za pomocą naszych płuc, a Katarek za pomocą odkurzacza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:49

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Frida odciąga glutki za pomocą naszych płuc, a Katarek za pomocą odkurzacza ;)
    To biorę katarek

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, trzymała w lodówce :) Ale co z tego, skoro już 2 godziny mój moczyk stoi na blacie w labo ;)
    2 pobranie sie przesunelo, bo był chłopczyk kilkuletni na badaniu i musieli się wszyscy nagimnastykowac, żeby mu pobrać krew. Ale myślę, że to nic strasznego, taka 15 minutowa obsuwa?

zazwyczaj w labo stoi na blacie do 10-11 :) ale lepiej w domu jakoś zabezpieczyć, mnie uczulali w labo, że w przypadku posiewu lepiej w lodówce zwłaszcza, że w ciąży często się wstaje do toalety w nocy i w sumie czasem się właśnie pobiera o 4 :) Ja kiedyś nie pobrałam a potem przed 7 miałam problem bo mi się siku nie chciało jak się w nocy wypompowałam ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Yyy a u nas od 20.01 do 21.01 cale 24 h nie bedzie dostepu do wody.. Bedziemy trollami.

pamiętam jak się dawniej do wiaderek i wanny napuszczało zapas :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test wodno- melisowy
    Zaczynają się skurcze my myslimy że to to, zanim pojedziemy do szpitala i spedzimy tam wiele godzin lub dni i opiszemy nasz poród jako katorgę 24 godzinna. Robimy sobie napar z melisy podwójny najlepiej wypijamy go i wchodzimy do ciepłej relaksującej kąpieli na 30 min najmniej lub pod prysznic. Przeciemnione światło, jaka muzyka która nas relaksuje leżymy i się odprężamy. W wannie nie analizujemy skurczy. Po wyjściu z wanny po osuszeniu ciała obserwujemy czy skurcze się wyciszyły jeśli tak to jeszcze nie porod, jesli to jednak poród wtedy skurcze nabiorą na rytmie. I wtedy happy bo już niedługo zobaczymy nasze maleństwo .

Kąpieli nie wolno brać gdy odeszły nam wody płodowe i nie jeśli mamy problem z krzepnięciem i bierzemy acard czy heparynę . Wtedy nie wolno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:57

AniaKJ, Paula 90, valetta94, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie pobranie za mną, też mam ze sobą kubek termiczny z ciepłą kawą w nagrodę :D
    Co do aspiratora to mam Friedę, byla ok ale odpukać nie była dużo w uzyciu przy starszej córce. Do szpitala raczej na pewno nie będę jej zabierać, w razie konieczności na oddziale mają jednorazowe ssaczki jak do odsluzowania po porodzie.

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie pobranie za mną, też mam ze sobą kubek termiczny z ciepłą kawą w nagrodę :D
    Co do aspiratora to mam Friedę, byla ok ale odpukać nie była dużo w uzyciu przy starszej córce. Do szpitala raczej na pewno nie będę jej zabierać, w razie konieczności na oddziale mają jednorazowe ssaczki jak do odsluzowania po porodzie.

martusiawp lubi tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Test wodno- melisowy
    Zaczynają się skurcze my myslimy że to to, zanim pojedziemy do szpitala i spedzimy tam wiele godzin lub dni i opiszemy nasz poród jako katorgę 24 godzinna. Robimy sobie napar z melisy podwójny najlepiej wypijamy go i wchodzimy do ciepłej relaksującej kąpieli na 30 min najmniej lub pod prysznic. Przeciemnione światło, jaka muzyka która nas relaksuje leżymy i się odprężamy. W wannie nie analizujemy skurczy. Po wyjściu z wanny po osuszeniu ciała obserwujemy czy skurcze się wyciszyły jeśli tak to jeszcze nie porod, jesli to jednak poród wtedy skurcze nabiorą na rytmie. I wtedy happy bo już niedługo zobaczymy nasze maleństwo .

Kąpieli nie wolno brać gdy odeszły nam wody płodowe i nie jeśli mamy problem z krzepnięciem i bierzemy acard czy heparynę . Wtedy nie wolno!

no to po relaksie :) ja jestem na acardzie.. i nie mam wanny więc pewnie od razu wsiądziemy w auta i do szpitala ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ