X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Już wyspana... Piątek piateczek piatuniu... 7 miesiąc ahh laseczki jak to cudownie brzmi!! Skonczone 26 tygodni jeszcze 12 tygodni i będę uprawiała sex 4 razy dziennie hahaha

optymistka z tym sexem jesteś :) :) :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Powodzenia na krzywej dzisiaj dziewczyny!
    Daffi dziś masz wyniki?
    Tak. Ale oojde po nie gdzies kolo 13.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy a u nas od 20.01 do 21.01 cale 24 h nie bedzie dostepu do wody.. Bedziemy trollami.

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, przeżyjecie ;) Byle nie dłużej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:36

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja gruszkę kupiłam i wezmę do szpitala a potem mogę nawet wyrzucić. A czym się różni Frida od katarek? Bo ja o tym latarki czytałam i się zdecydowałam
    Wydaje mi się ze to jest to samo, orzynajmniej wyglada podobnie. Ja polecam fride bo ją stosiwalam, ale kararek pewnie bedzie rak samo dobry.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Hej, u mnie w badaniu ok po wizycie ... ale mam leżeć cały tydzień do kontroli bo może być to sprawa łożyska, w szyjce jest skrzep który jeszcze się będzie ewakuował pewnie wiec pochodzi prawdopodobnie z łożyska ... mam infekcje wiec dostałam macmirror i duphaston zamiast luteiny 3 razy dziennie ... tydzień leżenia i mam nadzieje ze nic się nie wydarzy przez ten czas bo zaczyna mi być bardzo ciężko, miłego dnia

Mistella jesteś w domu czy w szpitalu? odpoczywaj a w wszystko będzie dobrze! :) Głowa do góry!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, przeżyjecie ;) Byle nie dłużej...
    Miejmy nadzieje ze dobe i nic sie nie przeciągnie :p

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mistella, to leż kochana i pisz do nas, co tam z poziomu łóżka słychać :)
    Ja wypiłam do g*wno. Niby cytrynowe, ale i tak mi się cofa w przełyku ciągle. Na czczo glukoza 74, więc liczę że nic nie wykaże ta krzywa. Niedobrze mi. Mam książkę ale nie umiem się skupić. Mąż jest ze mną w razie W.

super Kiwona! rokowania są dobre! :) dziś będziesz mieć wyniki czy w poniedziałek?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam Wam wczoraj napisać, że pani profesor diabetolog nie kazała mi mierzyć cukru w nocy (uff) tylko na czczo i po 3 głównych posiłkach.... i super! ta poprzednia to nadgorliwa jakaś była... podchodzę teraz do tego mniej nerwowo :)

AniaKJ, india, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Kiwona ja też piłam cytrynową, dobrze że wzielam wodę do przeplukania ust bo to cholerstwo aż drapie w gardło. Pobranie mam o 8.40.

o to już :) powodzenia!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja mam o 8.10. Potem 9.10 i jadę wciągnąć jakieś pyszne śniadanie.

Kiwona Tobie pobierają na czczo i po 1h? czy może byłaś już w labo o 7? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie ma takich wytycznych żeby trzeba było sprawdzić. Ale nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko do takiego badania nie jedz autem bo na 99% bedziesz miała kroponione oczy żeby rozszerzyć źrenice i potem przez dłuższy czas bardzo źle się widzi (zamazany i niewyraźny obraz).

Ja byłam na jednej konsultacji i przeciwwskazań nie było. Ale umawiam się na jeszcze jedną, żeby mieć 100%pewnosci. Ten lekarz co mnie badał nie kropił mi oczu więc dna oka nie zbadał a to jest istotne też. Zresztą nie wzbudził mojego zaufania. Byłam u niego pierwszy raz

no u mnie to kiepsko bo mieszkam na wsi :) i tak muszę dojechać autem.. ale może zostawię sobie potem zapas czasu- ile Paula trzeba czekać aż obraz się poprawi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida odciąga glutki za pomocą naszych płuc, a Katarek za pomocą odkurzacza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:49

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Frida odciąga glutki za pomocą naszych płuc, a Katarek za pomocą odkurzacza ;)
    To biorę katarek

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, trzymała w lodówce :) Ale co z tego, skoro już 2 godziny mój moczyk stoi na blacie w labo ;)
    2 pobranie sie przesunelo, bo był chłopczyk kilkuletni na badaniu i musieli się wszyscy nagimnastykowac, żeby mu pobrać krew. Ale myślę, że to nic strasznego, taka 15 minutowa obsuwa?

zazwyczaj w labo stoi na blacie do 10-11 :) ale lepiej w domu jakoś zabezpieczyć, mnie uczulali w labo, że w przypadku posiewu lepiej w lodówce zwłaszcza, że w ciąży często się wstaje do toalety w nocy i w sumie czasem się właśnie pobiera o 4 :) Ja kiedyś nie pobrałam a potem przed 7 miałam problem bo mi się siku nie chciało jak się w nocy wypompowałam ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Yyy a u nas od 20.01 do 21.01 cale 24 h nie bedzie dostepu do wody.. Bedziemy trollami.

pamiętam jak się dawniej do wiaderek i wanny napuszczało zapas :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test wodno- melisowy
    Zaczynają się skurcze my myslimy że to to, zanim pojedziemy do szpitala i spedzimy tam wiele godzin lub dni i opiszemy nasz poród jako katorgę 24 godzinna. Robimy sobie napar z melisy podwójny najlepiej wypijamy go i wchodzimy do ciepłej relaksującej kąpieli na 30 min najmniej lub pod prysznic. Przeciemnione światło, jaka muzyka która nas relaksuje leżymy i się odprężamy. W wannie nie analizujemy skurczy. Po wyjściu z wanny po osuszeniu ciała obserwujemy czy skurcze się wyciszyły jeśli tak to jeszcze nie porod, jesli to jednak poród wtedy skurcze nabiorą na rytmie. I wtedy happy bo już niedługo zobaczymy nasze maleństwo .

Kąpieli nie wolno brać gdy odeszły nam wody płodowe i nie jeśli mamy problem z krzepnięciem i bierzemy acard czy heparynę . Wtedy nie wolno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:57

AniaKJ, Paula 90, valetta94, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie pobranie za mną, też mam ze sobą kubek termiczny z ciepłą kawą w nagrodę :D
    Co do aspiratora to mam Friedę, byla ok ale odpukać nie była dużo w uzyciu przy starszej córce. Do szpitala raczej na pewno nie będę jej zabierać, w razie konieczności na oddziale mają jednorazowe ssaczki jak do odsluzowania po porodzie.

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie pobranie za mną, też mam ze sobą kubek termiczny z ciepłą kawą w nagrodę :D
    Co do aspiratora to mam Friedę, byla ok ale odpukać nie była dużo w uzyciu przy starszej córce. Do szpitala raczej na pewno nie będę jej zabierać, w razie konieczności na oddziale mają jednorazowe ssaczki jak do odsluzowania po porodzie.

martusiawp lubi tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Test wodno- melisowy
    Zaczynają się skurcze my myslimy że to to, zanim pojedziemy do szpitala i spedzimy tam wiele godzin lub dni i opiszemy nasz poród jako katorgę 24 godzinna. Robimy sobie napar z melisy podwójny najlepiej wypijamy go i wchodzimy do ciepłej relaksującej kąpieli na 30 min najmniej lub pod prysznic. Przeciemnione światło, jaka muzyka która nas relaksuje leżymy i się odprężamy. W wannie nie analizujemy skurczy. Po wyjściu z wanny po osuszeniu ciała obserwujemy czy skurcze się wyciszyły jeśli tak to jeszcze nie porod, jesli to jednak poród wtedy skurcze nabiorą na rytmie. I wtedy happy bo już niedługo zobaczymy nasze maleństwo .

Kąpieli nie wolno brać gdy odeszły nam wody płodowe i nie jeśli mamy problem z krzepnięciem i bierzemy acard czy heparynę . Wtedy nie wolno!

no to po relaksie :) ja jestem na acardzie.. i nie mam wanny więc pewnie od razu wsiądziemy w auta i do szpitala ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ