Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Już wyspana... Piątek piateczek piatuniu... 7 miesiąc ahh laseczki jak to cudownie brzmi!! Skonczone 26 tygodni jeszcze 12 tygodni i będę uprawiała sex 4 razy dziennie hahaha
optymistka z tym sexem jesteśmartusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Ja gruszkę kupiłam i wezmę do szpitala a potem mogę nawet wyrzucić. A czym się różni Frida od katarek? Bo ja o tym latarki czytałam i się zdecydowałam
-
Mistella wrote:Hej, u mnie w badaniu ok po wizycie ... ale mam leżeć cały tydzień do kontroli bo może być to sprawa łożyska, w szyjce jest skrzep który jeszcze się będzie ewakuował pewnie wiec pochodzi prawdopodobnie z łożyska ... mam infekcje wiec dostałam macmirror i duphaston zamiast luteiny 3 razy dziennie ... tydzień leżenia i mam nadzieje ze nic się nie wydarzy przez ten czas bo zaczyna mi być bardzo ciężko, miłego dnia
Mistella jesteś w domu czy w szpitalu? odpoczywaj a w wszystko będzie dobrze!Głowa do góry!
Fasolka77
-
Kiwona wrote:Mistella, to leż kochana i pisz do nas, co tam z poziomu łóżka słychać
Ja wypiłam do g*wno. Niby cytrynowe, ale i tak mi się cofa w przełyku ciągle. Na czczo glukoza 74, więc liczę że nic nie wykaże ta krzywa. Niedobrze mi. Mam książkę ale nie umiem się skupić. Mąż jest ze mną w razie W.
super Kiwona! rokowania są dobre!dziś będziesz mieć wyniki czy w poniedziałek?
Fasolka77
-
zapomniałam Wam wczoraj napisać, że pani profesor diabetolog nie kazała mi mierzyć cukru w nocy (uff) tylko na czczo i po 3 głównych posiłkach.... i super! ta poprzednia to nadgorliwa jakaś była... podchodzę teraz do tego mniej nerwowo
AniaKJ, india, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Nie ma takich wytycznych żeby trzeba było sprawdzić. Ale nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko do takiego badania nie jedz autem bo na 99% bedziesz miała kroponione oczy żeby rozszerzyć źrenice i potem przez dłuższy czas bardzo źle się widzi (zamazany i niewyraźny obraz).
Ja byłam na jednej konsultacji i przeciwwskazań nie było. Ale umawiam się na jeszcze jedną, żeby mieć 100%pewnosci. Ten lekarz co mnie badał nie kropił mi oczu więc dna oka nie zbadał a to jest istotne też. Zresztą nie wzbudził mojego zaufania. Byłam u niego pierwszy raz
no u mnie to kiepsko bo mieszkam na wsii tak muszę dojechać autem.. ale może zostawię sobie potem zapas czasu- ile Paula trzeba czekać aż obraz się poprawi?
Fasolka77
-
Frida odciąga glutki za pomocą naszych płuc, a Katarek za pomocą odkurzacza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:49
estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Kiwona wrote:Fasolka, trzymała w lodówce
Ale co z tego, skoro już 2 godziny mój moczyk stoi na blacie w labo
2 pobranie sie przesunelo, bo był chłopczyk kilkuletni na badaniu i musieli się wszyscy nagimnastykowac, żeby mu pobrać krew. Ale myślę, że to nic strasznego, taka 15 minutowa obsuwa?
zazwyczaj w labo stoi na blacie do 10-11ale lepiej w domu jakoś zabezpieczyć, mnie uczulali w labo, że w przypadku posiewu lepiej w lodówce zwłaszcza, że w ciąży często się wstaje do toalety w nocy i w sumie czasem się właśnie pobiera o 4
Ja kiedyś nie pobrałam a potem przed 7 miałam problem bo mi się siku nie chciało jak się w nocy wypompowałam
Fasolka77
-
nick nieaktualnyTest wodno- melisowy
Zaczynają się skurcze my myslimy że to to, zanim pojedziemy do szpitala i spedzimy tam wiele godzin lub dni i opiszemy nasz poród jako katorgę 24 godzinna. Robimy sobie napar z melisy podwójny najlepiej wypijamy go i wchodzimy do ciepłej relaksującej kąpieli na 30 min najmniej lub pod prysznic. Przeciemnione światło, jaka muzyka która nas relaksuje leżymy i się odprężamy. W wannie nie analizujemy skurczy. Po wyjściu z wanny po osuszeniu ciała obserwujemy czy skurcze się wyciszyły jeśli tak to jeszcze nie porod, jesli to jednak poród wtedy skurcze nabiorą na rytmie. I wtedy happy bo już niedługo zobaczymy nasze maleństwo .
Kąpieli nie wolno brać gdy odeszły nam wody płodowe i nie jeśli mamy problem z krzepnięciem i bierzemy acard czy heparynę . Wtedy nie wolno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:57
AniaKJ, Paula 90, valetta94, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Drugie pobranie za mną, też mam ze sobą kubek termiczny z ciepłą kawą w nagrodę
Co do aspiratora to mam Friedę, byla ok ale odpukać nie była dużo w uzyciu przy starszej córce. Do szpitala raczej na pewno nie będę jej zabierać, w razie konieczności na oddziale mają jednorazowe ssaczki jak do odsluzowania po porodzie.
DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Drugie pobranie za mną, też mam ze sobą kubek termiczny z ciepłą kawą w nagrodę
Co do aspiratora to mam Friedę, byla ok ale odpukać nie była dużo w uzyciu przy starszej córce. Do szpitala raczej na pewno nie będę jej zabierać, w razie konieczności na oddziale mają jednorazowe ssaczki jak do odsluzowania po porodzie.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Test wodno- melisowy
Zaczynają się skurcze my myslimy że to to, zanim pojedziemy do szpitala i spedzimy tam wiele godzin lub dni i opiszemy nasz poród jako katorgę 24 godzinna. Robimy sobie napar z melisy podwójny najlepiej wypijamy go i wchodzimy do ciepłej relaksującej kąpieli na 30 min najmniej lub pod prysznic. Przeciemnione światło, jaka muzyka która nas relaksuje leżymy i się odprężamy. W wannie nie analizujemy skurczy. Po wyjściu z wanny po osuszeniu ciała obserwujemy czy skurcze się wyciszyły jeśli tak to jeszcze nie porod, jesli to jednak poród wtedy skurcze nabiorą na rytmie. I wtedy happy bo już niedługo zobaczymy nasze maleństwo .
Kąpieli nie wolno brać gdy odeszły nam wody płodowe i nie jeśli mamy problem z krzepnięciem i bierzemy acard czy heparynę . Wtedy nie wolno!
no to po relaksieja jestem na acardzie.. i nie mam wanny więc pewnie od razu wsiądziemy w auta i do szpitala
Fasolka77