Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Bole glowy mam ale to od poczatku ciazy i o ile wtedy były co 2 dbi tak teraz rzadko juz. I jedyne co to czuje czasem arytmie jakby mi serce przeskoczylo na chwilke i nic pozatym. Moze za duze przerwy w jedzeniu...
Daffi kiedy masz wizytę u gina? musisz dostać skierowanie do diabetologa.. i faktycznie powtórz to hb1ac... może jakiś błąd bo to dziwnie wygląda...Fasolka77
-
Daffi wrote:Ja sie boje ze cos z nerkami sie zaczyna.. Moze te moje bole krzyza to nie krzyz a nerki i te szczawiany zawsze mam wtedy gdy wlasnie bylam po tych silnych atakach bolowych tylko ze wtedy mialam stwierdzona kamice pecherzykowa a nerki byly badane przy okazji i wyszły liczne zbliznowacenia po stanach zapalnych ale nikt nie kazal jeszcze konsultowac z nefrologiem. Rzeczywiście ja powtorze te hba1c.
myślę, że tak.. jak masz bóle w plecach to mogą być nerki i stąd te szczawiany... idź jak najszybciej do lekarzaFasolka77
-
Paula 90 wrote:Może nerki. Ja mam kamice nerkowa, leczyłam i przeszłam dwie kolki (kur... co za ból...). Ale na co dzień nerki bolą trochę jak kręgosłup.
To masz teraz zadanie na nudę: odwiedzić diabetologa i nefrologa -
Fasolka77 wrote:Daffi kiedy masz wizytę u gina? musisz dostać skierowanie do diabetologa.. i faktycznie powtórz to hb1ac... może jakiś błąd bo to dziwnie wygląda...
-
Nie wytrzymałam... znowu odwiedziłam Smykoland :p
Estrella kupiłam ten sam podgrzewacz co tyspodobał mi się.
Wzielismy też szumisia i materac lateksowo-piankowy.
I na razie koniec z zakupowym szaleństwem. Poza tym większość już mamyteraz tylko kuriera bede wypatrywac bo wiekszość zamówień w trakcie realizacji.
Niestety ledwo chodzę... kręgosłup daje popalić i az promieniuje na pośladek
Mistella będziesz teraz odpoczywaćNa pewno wszystko bedzie oki. Dużo spokoju życzę.
Co do aspiratorka to powiem wam, że mnie strasznie obrzydzają te z rurką do ust. Na samą mysl mam odruch wymiotny. Powiedzcie, że ni jestem sama :p
Na razie mam taką zwykłą gruszkę za parę zł, w razie czego do szpitala.
Fasolka u mnie póki co ta linia też się nie pojawiła.
valetta94, estrella, Wiewióreczka, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:ja dostałam w pierwszej lepszej aptece, miałam recepte...w sumie nie wiem czy jest potrzebna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:49
-
nick nieaktualny
-
Daffi współczuję niedogodności. Będziecie musieli porobić zapasy.
Dziewczyny biorące acard - do kiedy macie go brać?
Karmelka ciązy już nie ukryjesz
Mąz mnie zaczyna poganiać z torbą do szpitala! Mówi, że ma stać już spakowana i czekać tak na wszelki wypadek
malutka mycha... współczuje. mnie boli od kręgosłupa i też chodzę pokracznie
Paula ja kocham bardzood czasów kiedy nawet jej w tym brzuchu nie było. I zakażdym razem jak o tym myślę to się wzruszam. Teraz też
B002 u mnie podobnie. Pola czesto szaleje, więc nawet w liczenie się nie bawie bo póki co non stop ponad norme
Misiabela moja w 23+0 wazyła 552g
B_002, Paula 90, malutka_mycha, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wyiniki krzywej! Jestem totalnie w szoku:
Naczczo 79
1h 101
2h 91
???? W pierwszej ciazy mialam mocna cukrzyce a teraz w 16 ttc mialam po 2h 152 i kazali mi mierzyc i czesto miewalam skoki po niektorch posilkach nawet do 160 na dwoch roznych glukometrach (mierzylam np wtedy mezowi po takim samym posilku i on mial 100....)
Ja tej choroby nie rozumiem ale chyba nic tylko sie cieszyc...
Tak sie zastanawiam czy na poprawe moich wynikow mialo wplyw to ze ja na prawde bardzo pilnuje diety i nie tkenlam przez te 10tyg zadnej zakazanej rzeczy? Paula co myslisz;)?india, Daffi, B_002, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Dziewczyny mam wyiniki krzywej! Jestem totalnie w szoku:
Naczczo 79
1h 101
2h 91
???? W pierwszej ciazy mialam mocna cukrzyce a teraz w 16 ttc mialam po 2h 152 i kazali mi mierzyc i czesto miewalam skoki po niektorch posilkach nawet do 160 na dwoch roznych glukometrach (mierzylam np wtedy mezowi po takim samym posilku i on mial 100....)
Tak sie zastanawiam czy na poprawe moich wynikow mialo wplyw to ze ja na prawde bardzo pilnuje diety i nie tkenlam przez te 10tyg zadnej zakazanej rzeczy? Paula co myslisz;)?
Aga gratulacje! na pewno dieta zrobiła swojenic tylko się cieszyć
Fasolka77
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Dziewczyny mam wyiniki krzywej! Jestem totalnie w szoku:
Naczczo 79
1h 101
2h 91
Tak sie zastanawiam czy na poprawe moich wynikow mialo wplyw to ze ja na prawde bardzo pilnuje diety i nie tkenlam przez te 10tyg zadnej zakazanej rzeczy? Paula co myslisz;)?Tak trzymaj
-
Daffi u mnie też liczne szczawiany wapnia, ale czuje sie ok. A wizyta w przyszłym tygodniu.
valetta laleczki przecudne
estrella po rabacie materac wyszedł chyba 136 zł. Osobiście bym się pewnie zastanawiała ze 100 razy, ale mąż mnie przywołał do porządku :p
Aga mnie moje wyniki zaskoczyły tak samo pozytywnie jak Ciebie Twojez tą różnicą, że ja sobie słodkiego nie żałuje
valetta94, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga - tak samo widzisz u mnie. Ja miałam bardzo brzydki wynik krzywej a teraz pewnie gdybym zrobiła to byłaby dobra. Bo trzustka się uspokaja, wyregulowuje, odciąża przy diecie. I potem nawet małe grzeszki uchodzą płazem
Bo trzustka "wie" jak sobie z tym poradzic bo jest nauczona i uwrażliwiona na cukier, ma siłę wydzielać insulinę żeby zbijać cukier.