X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bole glowy mam ale to od poczatku ciazy i o ile wtedy były co 2 dbi tak teraz rzadko juz. I jedyne co to czuje czasem arytmie jakby mi serce przeskoczylo na chwilke i nic pozatym. Moze za duze przerwy w jedzeniu...

Daffi kiedy masz wizytę u gina? musisz dostać skierowanie do diabetologa.. i faktycznie powtórz to hb1ac... może jakiś błąd bo to dziwnie wygląda...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie boje ze cos z nerkami sie zaczyna.. Moze te moje bole krzyza to nie krzyz a nerki i te szczawiany zawsze mam wtedy gdy wlasnie bylam po tych silnych atakach bolowych tylko ze wtedy mialam stwierdzona kamice pecherzykowa a nerki byly badane przy okazji i wyszły liczne zbliznowacenia po stanach zapalnych ale nikt nie kazal jeszcze konsultowac z nefrologiem. Rzeczywiście ja powtorze te hba1c.

myślę, że tak.. jak masz bóle w plecach to mogą być nerki i stąd te szczawiany... idź jak najszybciej do lekarza

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Może nerki. Ja mam kamice nerkowa, leczyłam i przeszłam dwie kolki (kur... co za ból...). Ale na co dzień nerki bolą trochę jak kręgosłup.

To masz teraz zadanie na nudę: odwiedzić diabetologa i nefrologa :)
    Tego sie wogole nie spodziewalam.. Ja sie obawialam skokow i innych cudów a tu na odwrot. Mam teraz maly maraton.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi kiedy masz wizytę u gina? musisz dostać skierowanie do diabetologa.. i faktycznie powtórz to hb1ac... może jakiś błąd bo to dziwnie wygląda...
    Wizyta 15.01. Mialam właśnie pytac czy do okulisty potrzebuje skierowanie czy jako ciężarna przed porodem sn mam prawo korzystac z tej bezkolejkowej opieki medycznej i bez skierowania..

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tego sie wogole nie spodziewalam.. Ja sie obawialam skokow i innych cudów a tu na odwrot. Mam teraz maly maraton.

działaj od razu! będzie dobrze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam... znowu odwiedziłam Smykoland :p
    Estrella kupiłam ten sam podgrzewacz co ty :) spodobał mi się.
    Wzielismy też szumisia i materac lateksowo-piankowy.
    I na razie koniec z zakupowym szaleństwem. Poza tym większość już mamy :D teraz tylko kuriera bede wypatrywac bo wiekszość zamówień w trakcie realizacji.

Niestety ledwo chodzę... kręgosłup daje popalić i az promieniuje na pośladek

Mistella będziesz teraz odpoczywać :) Na pewno wszystko bedzie oki. Dużo spokoju życzę.

Co do aspiratorka to powiem wam, że mnie strasznie obrzydzają te z rurką do ust. Na samą mysl mam odruch wymiotny. Powiedzcie, że ni jestem sama :p
    Na razie mam taką zwykłą gruszkę za parę zł, w razie czego do szpitala.

Fasolka u mnie póki co ta linia też się nie pojawiła.

valetta94, estrella, Wiewióreczka, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w aptece dostane te paski do badania ketonow w moczu?

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Raczej ciężko je dostać. Najpewniej przez internet

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

ja dostałam w pierwszej lepszej aptece, miałam recepte...w sumie nie wiem czy jest potrzebna

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja dostałam w pierwszej lepszej aptece, miałam recepte...w sumie nie wiem czy jest potrzebna
    Kuzwa one sa na recepte... Bez sensu.. To tak jakby testy ciazowe kupowac na recepte..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:49

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam bez recepty ale już nie pamiętam czy stacjonarnie czy nie bo to było dawno temu

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India mam nadzieję, że będziesz zadowolona z podgrzewacza :)

A ile płaciłas za materac? Bo też taki planuje kupić ale jeszcze się nie rozgladalam jak to cenowo wygląda bo to zakup na marzec jak rozlozymy łóżeczko :)

india lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi współczuję niedogodności. Będziecie musieli porobić zapasy.

Dziewczyny biorące acard - do kiedy macie go brać?

Karmelka ciązy już nie ukryjesz :)

Mąz mnie zaczyna poganiać z torbą do szpitala! Mówi, że ma stać już spakowana i czekać tak na wszelki wypadek ;)

malutka mycha... współczuje. mnie boli od kręgosłupa i też chodzę pokracznie

Paula ja kocham bardzo <3 od czasów kiedy nawet jej w tym brzuchu nie było. I zakażdym razem jak o tym myślę to się wzruszam. Teraz też :)

B002 u mnie podobnie. Pola czesto szaleje, więc nawet w liczenie się nie bawie bo póki co non stop ponad norme ;)

Misiabela moja w 23+0 wazyła 552g <3

B_002, Paula 90, malutka_mycha, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyiniki krzywej! Jestem totalnie w szoku:
    Naczczo 79
    1h 101
    2h 91

???? W pierwszej ciazy mialam mocna cukrzyce a teraz w 16 ttc mialam po 2h 152 i kazali mi mierzyc i czesto miewalam skoki po niektorch posilkach nawet do 160 na dwoch roznych glukometrach (mierzylam np wtedy mezowi po takim samym posilku i on mial 100....)

Ja tej choroby nie rozumiem ale chyba nic tylko sie cieszyc...

Tak sie zastanawiam czy na poprawe moich wynikow mialo wplyw to ze ja na prawde bardzo pilnuje diety i nie tkenlam przez te 10tyg zadnej zakazanej rzeczy? Paula co myslisz;)?

india, Daffi, B_002, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kuzwa one sa na recepte... Bez sensu.. To tak jakby testy ciazowe kupowac na recepte..

ja miałam receptę ale nie wiem czy są konieczne....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi współczuję niedogodności. Będziecie musieli porobić zapasy.

Dziewczyny biorące acard - do kiedy macie go brać?

India ja do 34tc

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Naczczo 79
    1h 101
    2h 91

???? W pierwszej ciazy mialam mocna cukrzyce a teraz w 16 ttc mialam po 2h 152 i kazali mi mierzyc i czesto miewalam skoki po niektorch posilkach nawet do 160 na dwoch roznych glukometrach (mierzylam np wtedy mezowi po takim samym posilku i on mial 100....)

Tak sie zastanawiam czy na poprawe moich wynikow mialo wplyw to ze ja na prawde bardzo pilnuje diety i nie tkenlam przez te 10tyg zadnej zakazanej rzeczy? Paula co myslisz;)?

Aga gratulacje! na pewno dieta zrobiła swoje :) nic tylko się cieszyć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Naczczo 79
    1h 101
    2h 91

No właśnie na tym polega leczenie cukrzycy dietą. Ty leczysz zapobiegawczo i widać z doskonałym skutkiem. Brawo :) Tak trzymaj

• india Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi u mnie też liczne szczawiany wapnia, ale czuje sie ok. A wizyta w przyszłym tygodniu.

valetta laleczki przecudne :) :) :)

estrella po rabacie materac wyszedł chyba 136 zł. Osobiście bym się pewnie zastanawiała ze 100 razy, ale mąż mnie przywołał do porządku :p

Aga mnie moje wyniki zaskoczyły tak samo pozytywnie jak Ciebie Twoje :) z tą różnicą, że ja sobie słodkiego nie żałuje :/

valetta94, estrella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - tak samo widzisz u mnie. Ja miałam bardzo brzydki wynik krzywej a teraz pewnie gdybym zrobiła to byłaby dobra. Bo trzustka się uspokaja, wyregulowuje, odciąża przy diecie. I potem nawet małe grzeszki uchodzą płazem :) Bo trzustka "wie" jak sobie z tym poradzic bo jest nauczona i uwrażliwiona na cukier, ma siłę wydzielać insulinę żeby zbijać cukier.

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ