Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:A moj maly mieszkaniec brzucha po 23 tc - wedlug wieku jaki jest obecnie na usg wazy niecale 600g (588g). A Wasze ile wazyly na tym etapie?
mój 5.12 w 21/22tc ważył niecałe 400 g, wczoraj już ok 800 gWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:55
Misiabella, india lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Ja dzisiaj jestem po wizycie u mojej prowadzącej. Szyjka bez zmian długa twarda zamknięta. Mała miała tętno 153/min więc ok. Muszę brać żelazo bo zaczyna się anemie boję się zatwardzeń. Do tego mam iść do kardiologa i do internisty - czyli dalej szukamy powodu CRP
Rozmawiałam z nią o diabetolog, powiedziała że ona prowadzi wiele ciąż z cukrzyca i dzieki tej bazowej insulinie kobietki rodzą dzieci z masą do 3600 zadko się zdarza większa masa. Że ona by przemyślała na moim miejscu czy nie zaufać pani doktor ... Ale jednak ja muszę zaczerpnąć drugiej opinii już taka jestem
Kasia, nie bój się na razie. Mnie np zaparcia ominęły, wręcz przeciwnie. Jedyny skutek uboczny brania żelaza to kupa w kolorze smoły -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:masz na myśli Karmellka włączenie insuliny na noc? Twoja chce Ci dać?
Ile waży teraz Twoja dzidia? rośnie prawidłowo?B_002, Wiewióreczka, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWaga mojej :
20+3 320 g
22+6 533g
23+3 675 g
24+0 707g
25+4 946g
Tutaj wpisuje tygodnie wg owulacji wychodzi jakby była starsza o 2 dni w sumie od prenatalnych bo na prenatalnych wyszło że jest 2 dni starsza i teraz się lokrywa. Ale teraz każde dziecko przybiera w swoim tempie ja się już przekonałamMisiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:to wnioskuję, że zgodnie z tym co wczoraj usłyszałam od pani prof, że nie ma sensu ładować insuliny
-
Fasolka77 wrote:dziś zaczynam 26
termin mam na 19.04 a Ty Karola na kiedy masz termin?
.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 wrote:Ale ta doktorka co ja do niej chodzę twierdzi że nawet niewielkie soki powyżej normy mogę się odbić na wadach i zdrowiu dziecka każdy lekarz ma swój pogląd. Ja mam normy na czczo do 90 Paula do 95 każdy inaczej podchodzi ale ona już 90 na czczo uważa za przekroczenie
O jakich wadach mówisz? bo ja na razie słyszałam o makrosomii płodu i ewentualnym niedocukrzeniu dziecka po porodzie, ale to przy dużych skokach....Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Biorę katarek bez dwóch zdań...
Kupimy odkurzacz specjalnie pod ten katarek żeby nie był za mocny.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:O jakich wadach mówisz? bo ja na razie słyszałam o makrosomii płodu i ewentualnym niedocukrzeniu dziecka po porodzie, ale to przy dużych skokach....
Od drugiego trymestru głównie walczy się o dobrą wagę.
To są słowa mojego doktorka.
Wtedy (7tc) byłam przerażona, bo wysokie cukry mogły mi "uszkodzić" dziecko. A teraz po połówkowych wiem, że raczej nic się nie stało. A teraz według doktorka pilnujemy rozmiaru.
Makrosomia może wiązac się jednak z dużymi powikłaniami okołoporodowymi (uszkodzenie mózgu, porażenia, połamania) -
Mwm wyniki ale teraz w morfologii mnostwo powyzej normy lub ponizej. Krzywa mam 102/159/133
Za to w moczu leukocyty 10-15 i liczne szczawiany wapnia zaczynam sie bac ze bole wroca
Aha i co moze oznaczac hba1c ponizej normy? Mam 3.49%Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:51
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:O jakich wadach mówisz? bo ja na razie słyszałam o makrosomii płodu i ewentualnym niedocukrzeniu dziecka po porodzie, ale to przy dużych skokach....