Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Valetta super ze wszystko ok!
Ja miałam dziś tez taki moment sentymentalny: byli u nas znajomi z 5 letnim synkiem i tak się ładnie z córka bawili!!! Wiec sobie wyobrażałam ze to moje maluchy dwa tak będą mimo różnicy 3 lat i innych płci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 20:43
india, espoir, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość
-
za godzine Medicus na TVP2 gra, obstawiam sie jedzeniem i zaczynamy z mezem seans.....film juz widzialam ale taki fajny ze jeszcze raz zobaczymy
Nie zebym miala cos przeciwko kosciolowi, bo wierze i chodze ale trzezwo mysle
ale powiem wam ze od zarania dziejow kosciol ograniczal rozwoj nauki i tak tez jest po dzien dzisiejszy....to taka dygresja na podstawie medicus czy chociazby ostatnich odcinkow Korony krolow , gdzie medyk wykonal na martwej kobiecie CC i wyciagnal zywe dziecko,zdalo sie ze go na stosie za to spala.....malutka_mycha, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Haha no ja też mam kilka uwag do jej uwag
:D
U każdego sprawdza się co innego, u nas alantan się nie sprawdził na odparzenia kompletnie. To, że używasz maści przeciw odparzeniom nie znaczy, że dziecko się nie odparzy. A wtedy warto mieć w domu tormentalum (nie tormentiol) lub maść pięciornikową, naprawdę działają cuda. Ewentualnie sudocrem choć u nas się nie sprawdził.
Waciki, tak jak pisałyście wcześniej, super się sprawdzają do przemywania pupy.
Sól fizjologiczna - do przemywania oczu, do noska jak dziecko ma katarek lub sapkę.
Patyczki do uszu - do środka nie wkładasz, ale małżowinę się czyści. PRzy pępuszku też się mogą sprawdzić (choć ja używałam akurat gazików).
Krem do twarzy - dokładnie, w kwietniu jeszcze może być wietrzniea skórka b. delikatna.
A podkłady jednorazowe się przydają np do wietrzenia dupki.
Fasolka77, AniaKJ, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Valetta super ze wszystko ok!
Ja miałam dziś tez taki moment sentymentalny: byli u nas znajomi z 5 letnim synkiem i tak się ładnie z córka bawili!!! Wiec sobie wyobrażałam ze to moje maluchy dwa tak będą mimo różnicy 3 lat i innych płci...
moje dzieciaki sie do dzis ladnie bawia a to stare konie sa...2,5 roku roznicy....rozna plec, inne zainteresowania......chociaz tez bardzo czesto sie bija i kluca, ale jak ktory wyjedzie dluzej niz na 2 dni to odrazu tesknia za soba i pytaja sie kiedy wroci...chyba sie im nudzi, bo nie maja komu dokuczacAga2606, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Ja karmiłam rok a pracowałam na pełny etat po 7miesiacach... ściągałam na dzień a w nocy i rano karmiłam normalnie. Teraz tez mam taki plan (tylko do pracy wracam trochę później:))
O tak to by było fajnie jakby się udałoa jak nie no to chociaż te pół roku
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
ja karmilam 9 miesiecy (potem jak widzial cycek to uciekal z placzem, do dzis nie wiem dlaczego, podobno chlopcy tak maja, meczalm sie bo mleka bylo duzo a nie mial kto pic )
corke prawie 2 lata, pila by dluzej ale dostalam @ pierwsza po porodzie i kran z mlekiem z dnia na dzien sie zakrecil.....nie lecialo nic, i dobrze bo juz sie zastanawialam jak bede odstawiac
a teraz zobaczymy mam nadzieje ze mleko bedzie -
hmmm tak co do tej listy
- ta sól w tych małych ampułkach nie jest tylko do oczu - służy też do inhalacji. zawsze warto mieć kilka w domu
- waciki mi służyły do przemywania oczu
- normalnie używałam patyczków do uczu, ale tych dla dzieci - nimi i tak wycierasz tylko na zewnątrz
- szczoteczka oczywiście, że jest potrzebna - do ciemieniuchy
- oliwkę też używałam do ciemieniuchy
- na odparzenia nr 1 mąka ziemniaczana (serio!!), nr 2 Linomag zielony. Sudocrem w ogóle się nie sprawdził, dodatkowo ciężko go umyć (i kiedyś czytałam, że przy dziewczynkach trzeba bardzo uważać, żeby się nie dostał "tam")
- coś na przewijak warto mieć, bo raz, że jest zimny, a dwa, że dziecko często robi po szyje, więc czasem i 5 razy dziennie zmieniałam. najlepiej kupić te podkłady z gumką, bo jak jest wszystko w kupie, to ciężko jeszcze walczyć z podwijającym się podkładem
- bliżej porodu też używałam podkładów na swoje łóżko, bo się bałam, że zaleje je wodami w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 21:49
Fasolka77, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że mam lekko nabrzmiałe stopy bo mi się skarpetki odbijają. 2 stycznia miałam robione USG nóg gdzie żadnych obrzęków nie bymo, ciśnienie mam dobre i w moczu 2.01 też wszystko w porządku. Nogi nie są widocznie spuchnięte ale te skarpety się odbijają więc wydaje mi się że pewnie nabrzmialy. Może się tak robić po prostu z zatrzymania wody i w ogóle??
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
espoir wrote:hmmm tak co do tej listy
- ta sól w tych małych ampułkach nie jest tylko do oczu - służy też do inhalacji. zawsze warto mieć kilka w domu
- waciki mi służyły do przemywania oczu
- normalnie używałam patyczków do uczu, ale tych dla dzieci - nimi i tak wycierasz tylko na zewnątrz
- szczoteczka oczywiście, że jest potrzebna - do ciemieniuchy
- oliwkę też używałam do ciemieniuchy
- na odparzenia nr 1 mąka ziemniaczana (serio!!), nr 2 Linomag zielony. Sudocrem w ogóle się nie sprawdził, dodatkowo ciężko go umyć (i kiedyś czytałam, że przy dziewczynkach trzeba bardzo uważać, żeby się nie dostał "tam")
- coś na przewijak warto mieć, bo raz, że jest zimny, a dwa, że dziecko często robi po szyje, więc czasem i 5 razy dziennie zmieniałam. najlepiej te podkłady z gumką, bo jak jest wszystko w kupie, to ciężko jeszcze walczyć z podwijającym się podkładem
- bliżej porodu też używałam podkładów na swoje łóżko, bo się bałam, że zaleje je wodami w nocy
tak myślałam, że bedzie sporo uwagmoja bratowa jest taka.... minimalistyczna
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Martita25 wrote:Pytanie do dziewczyn które biorą acard i neoparin. Ja akurat biorę jedno i drugie - oba rozrzedzające. Macie krwawienia? U mnie od kilku dni niewielkie krwawienie z nosa, wczorwj było gorzej a dzisiaj już poleciało porzadnie. Trochę się boje brać kolejnej dawki bo widzę ze z każdą jest coraz silniej. Wiecie co robić w takiej sytuacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 22:25