Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa plamienia najlepszym wyjscie jest duphaston, luteina i leżenie jak najwiecej leżenia. Mi po 3 dniach przeszły plamienia jak plackiem leżałam. A na wizycie lekarz mi mówił że takie plamienia moga pojawiać się nawet ze wzgledu na rozwijanie się łożyska. Także spokojnie bo bardzo dużo dziewczyn plami i niekoniecznie musi to oznaczać koniec, a dla nas spokój teraz najważniejszy. Trzymajcie się i dużo odpoczywajcie.
-
Dziewczyny ja się będę po malu żegnał beta HGC 6300 to trochę za mało jak na 7tc i obraz zarodka z sercem świadczy raczej że spadła i to drastycznie Potwierdze wszytko jeszcze w środę na usg ale raczej nie ma opcji żeby było szczęśliwe zakończenie. Juto powtórzę bete HGC by zobaczyć czy u w jakim tempie spada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRub45
Beta HCG:
kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
3 — 4 tydzień: 9 — 130 mIU/ml
4 - 5 tydzień: 75 — 2 600 mIU/ml
5 - 6 tydzień: 850 — 20 800 mIU/ml
6 — 7 tydzień: 4 000 — 100 200 mIU/ml
Przecież jest w normie. Myśl pozytywnie. Kto ma wierzyć w to maleństwo jeśli nie ty... Podzwon, załatw wizytę jeszcze na dziś chociaż byś miała majątek za tą wizytę zapłacić i będziesz miała pewność. Takie myślenie nie pomaga na pewno. I po co w ogóle ta betę robiłaś? Tylko was ta beta jeszcze bardziej denerwuje i nakręca zamiast uspokoić.Wojna lubi tę wiadomość
-
Rub a jaka beta odtatnio byla i kiedy? Kurde no a moze błąd labu?
Ja siedze w kolejce u fryzjera, rowerkiem sobie podskoczylam.
Ja na plamienia w sumie robie nic. Nie biore zadnej luteiny i w sumie nie leze. Ale u mnie plamienia to kwestia endometriozy i ogromnej ilosci zrostów ktore do konca pierwszego trymestru przez rozciaganie sie macicy moga dawac plamienie. -
Rub mi też się wydaje że taka beta w tym czasie to jest jak najbardziej w normie.
Leć na USG jak najszybciej to się dowiesz co i jak, nie ma na co czekać.
Wszystko by ci się wyjaśniło i byś się nie denerwowałaNatalia-tosia lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Rub45 wrote:Dziewczyny ja się będę po malu żegnał beta HGC 6300 to trochę za mało jak na 7tc i obraz zarodka z sercem świadczy raczej że spadła i to drastycznie Potwierdze wszytko jeszcze w środę na usg ale raczej nie ma opcji żeby było szczęśliwe zakończenie. Juto powtórzę bete HGC by zobaczyć czy u w jakim tempie spada.
To jest odpowiednie do TC 7 a dla czego zakładasz że spadnie. Umów się na szybko jeszcze gdzieś prywatnie i zobacz co tam na USG wyjdzie. Musisz mieć nadzieję bo jak nie ty to kto. -
Karolllina, tu jest ciekawy artykuł, choć po eng:
https://www.verywellfamily.com/spotting-during-pregnancy-questions-and-answers-2371271.
Jest napisane, że tylko połowa przypadków plamień w ciąży ma negatywne konsekwencje, a 30% mam, które urodziły dziecko w terminie miało plamienia. 6+5 to już byś mogła zobaczyć serduszko, to Cie najskuteczniej upewni czy wszystko dobrze.
12 dpo beta 356 -
nick nieaktualny
-
Wojna wrote:Karolllina, tu jest ciekawy artykuł, choć po eng:
https://www.verywellfamily.com/spotting-during-pregnancy-questions-and-answers-2371271.
Jest napisane, że tylko połowa przypadków plamień w ciąży ma negatywne konsekwencje, a 30% mam, które urodziły dziecko w terminie miało plamienia. 6+5 to już byś mogła zobaczyć serduszko, to Cie najskuteczniej upewni czy wszystko dobrze.
No właśnie ginekologa mam w czwartek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już jestem umówiona na badania genetyczne i prenatalne.
-
nick nieaktualny
-
W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach?Daffi lubi tę wiadomość