X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny ja przed chwilą też zaczęłam plamić na brązowo, dodatkowo ból podbrzusza. Co robić ?

A czy teraz nie wypadalby Ci termin kolejnej miesiaczki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamienia najlepszym wyjscie jest duphaston, luteina i leżenie jak najwiecej leżenia. Mi po 3 dniach przeszły plamienia jak plackiem leżałam. A na wizycie lekarz mi mówił że takie plamienia moga pojawiać się nawet ze wzgledu na rozwijanie się łożyska. Także spokojnie bo bardzo dużo dziewczyn plami i niekoniecznie musi to oznaczać koniec, a dla nas spokój teraz najważniejszy. Trzymajcie się i dużo odpoczywajcie.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się będę po malu żegnał beta HGC 6300 to trochę za mało jak na 7tc i obraz zarodka z sercem świadczy raczej że spadła i to drastycznie Potwierdze wszytko jeszcze w środę na usg ale raczej nie ma opcji żeby było szczęśliwe zakończenie. Juto powtórzę bete HGC by zobaczyć czy u w jakim tempie spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:40

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte89 wrote:
    A czy teraz nie wypadalby Ci termin kolejnej miesiaczki??

Nieee, ciągnie mnie jeszcze w dole pleców.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z pracy dużo wcześniej. Dzisiaj mnie męczą mdłości nie chciałam sie męczyć poza tym jest taki upał ja za mało pije i musze uważać zeby sie nie odwodnic

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może skontroluj to u lekarza, jeśli masz możliwość. Bedziesz zawsze spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45
    Beta HCG:
    kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
    3 — 4 tydzień: 9 — 130 mIU/ml
    4 - 5 tydzień: 75 — 2 600 mIU/ml
    5 - 6 tydzień: 850 — 20 800 mIU/ml
    6 — 7 tydzień: 4 000 — 100 200 mIU/ml
    Przecież jest w normie. Myśl pozytywnie. Kto ma wierzyć w to maleństwo jeśli nie ty... Podzwon, załatw wizytę jeszcze na dziś chociaż byś miała majątek za tą wizytę zapłacić i będziesz miała pewność. Takie myślenie nie pomaga na pewno. I po co w ogóle ta betę robiłaś? Tylko was ta beta jeszcze bardziej denerwuje i nakręca zamiast uspokoić.

Wojna lubi tę wiadomość

• Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub a jaka beta odtatnio byla i kiedy? Kurde no :( a moze błąd labu?

Ja siedze w kolejce u fryzjera, rowerkiem sobie podskoczylam.
    Ja na plamienia w sumie robie nic. Nie biore zadnej luteiny i w sumie nie leze. Ale u mnie plamienia to kwestia endometriozy i ogromnej ilosci zrostów ktore do konca pierwszego trymestru przez rozciaganie sie macicy moga dawac plamienie.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu dobrze gada. Ja tez bym poleciala na usg. Zawsze mozesz podjechac na sor i nasciemniac ze krwawisz, boli brzuch itd. Bedzie usg na cito. Trzymam kciuki

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub mi też się wydaje że taka beta w tym czasie to jest jak najbardziej w normie.
    Leć na USG jak najszybciej to się dowiesz co i jak, nie ma na co czekać.
    Wszystko by ci się wyjaśniło i byś się nie denerwowała :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny ja się będę po malu żegnał beta HGC 6300 to trochę za mało jak na 7tc i obraz zarodka z sercem świadczy raczej że spadła i to drastycznie Potwierdze wszytko jeszcze w środę na usg ale raczej nie ma opcji żeby było szczęśliwe zakończenie. Juto powtórzę bete HGC by zobaczyć czy u w jakim tempie spada.

To jest odpowiednie do TC 7 a dla czego zakładasz że spadnie. Umów się na szybko jeszcze gdzieś prywatnie i zobacz co tam na USG wyjdzie. Musisz mieć nadzieję bo jak nie ty to kto.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllina, tu jest ciekawy artykuł, choć po eng:
    https://www.verywellfamily.com/spotting-during-pregnancy-questions-and-answers-2371271.
    Jest napisane, że tylko połowa przypadków plamień w ciąży ma negatywne konsekwencje, a 30% mam, które urodziły dziecko w terminie miało plamienia. 6+5 to już byś mogła zobaczyć serduszko, to Cie najskuteczniej upewni czy wszystko dobrze.

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie cos na netfixie? Jakas dobra komedie?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Karolllina, tu jest ciekawy artykuł, choć po eng:
    https://www.verywellfamily.com/spotting-during-pregnancy-questions-and-answers-2371271.
    Jest napisane, że tylko połowa przypadków plamień w ciąży ma negatywne konsekwencje, a 30% mam, które urodziły dziecko w terminie miało plamienia. 6+5 to już byś mogła zobaczyć serduszko, to Cie najskuteczniej upewni czy wszystko dobrze.

No właśnie ginekologa mam w czwartek.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75.5 :)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny polecacie cos na netfixie? Jakas dobra komedie?
    Grace and Frankie. Specyficzny humor, ale dla mnie zabawny serial. No i oczywiście klasyk - Przyjaciele :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Grace and Frankie. Specyficzny humor, ale dla mnie zabawny serial. No i oczywiście klasyk - Przyjaciele :)
    Dzięki. Chyba Zrobię podejście do tej grace and frankie juz ktoś mi wspominal

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem umówiona na badania genetyczne i prenatalne.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kiedy będziesz miała? Który tydzień to bedzie?

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
    Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach?

Daffi lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ