X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny ja przed chwilą też zaczęłam plamić na brązowo, dodatkowo ból podbrzusza. Co robić ?

A czy teraz nie wypadalby Ci termin kolejnej miesiaczki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamienia najlepszym wyjscie jest duphaston, luteina i leżenie jak najwiecej leżenia. Mi po 3 dniach przeszły plamienia jak plackiem leżałam. A na wizycie lekarz mi mówił że takie plamienia moga pojawiać się nawet ze wzgledu na rozwijanie się łożyska. Także spokojnie bo bardzo dużo dziewczyn plami i niekoniecznie musi to oznaczać koniec, a dla nas spokój teraz najważniejszy. Trzymajcie się i dużo odpoczywajcie.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się będę po malu żegnał beta HGC 6300 to trochę za mało jak na 7tc i obraz zarodka z sercem świadczy raczej że spadła i to drastycznie Potwierdze wszytko jeszcze w środę na usg ale raczej nie ma opcji żeby było szczęśliwe zakończenie. Juto powtórzę bete HGC by zobaczyć czy u w jakim tempie spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:40

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte89 wrote:
    A czy teraz nie wypadalby Ci termin kolejnej miesiaczki??

Nieee, ciągnie mnie jeszcze w dole pleców.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z pracy dużo wcześniej. Dzisiaj mnie męczą mdłości nie chciałam sie męczyć poza tym jest taki upał ja za mało pije i musze uważać zeby sie nie odwodnic

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może skontroluj to u lekarza, jeśli masz możliwość. Bedziesz zawsze spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45
    Beta HCG:
    kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
    3 — 4 tydzień: 9 — 130 mIU/ml
    4 - 5 tydzień: 75 — 2 600 mIU/ml
    5 - 6 tydzień: 850 — 20 800 mIU/ml
    6 — 7 tydzień: 4 000 — 100 200 mIU/ml
    Przecież jest w normie. Myśl pozytywnie. Kto ma wierzyć w to maleństwo jeśli nie ty... Podzwon, załatw wizytę jeszcze na dziś chociaż byś miała majątek za tą wizytę zapłacić i będziesz miała pewność. Takie myślenie nie pomaga na pewno. I po co w ogóle ta betę robiłaś? Tylko was ta beta jeszcze bardziej denerwuje i nakręca zamiast uspokoić.

Wojna lubi tę wiadomość

• Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub a jaka beta odtatnio byla i kiedy? Kurde no :( a moze błąd labu?

Ja siedze w kolejce u fryzjera, rowerkiem sobie podskoczylam.
    Ja na plamienia w sumie robie nic. Nie biore zadnej luteiny i w sumie nie leze. Ale u mnie plamienia to kwestia endometriozy i ogromnej ilosci zrostów ktore do konca pierwszego trymestru przez rozciaganie sie macicy moga dawac plamienie.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu dobrze gada. Ja tez bym poleciala na usg. Zawsze mozesz podjechac na sor i nasciemniac ze krwawisz, boli brzuch itd. Bedzie usg na cito. Trzymam kciuki

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub mi też się wydaje że taka beta w tym czasie to jest jak najbardziej w normie.
    Leć na USG jak najszybciej to się dowiesz co i jak, nie ma na co czekać.
    Wszystko by ci się wyjaśniło i byś się nie denerwowała :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny ja się będę po malu żegnał beta HGC 6300 to trochę za mało jak na 7tc i obraz zarodka z sercem świadczy raczej że spadła i to drastycznie Potwierdze wszytko jeszcze w środę na usg ale raczej nie ma opcji żeby było szczęśliwe zakończenie. Juto powtórzę bete HGC by zobaczyć czy u w jakim tempie spada.

To jest odpowiednie do TC 7 a dla czego zakładasz że spadnie. Umów się na szybko jeszcze gdzieś prywatnie i zobacz co tam na USG wyjdzie. Musisz mieć nadzieję bo jak nie ty to kto.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllina, tu jest ciekawy artykuł, choć po eng:
    https://www.verywellfamily.com/spotting-during-pregnancy-questions-and-answers-2371271.
    Jest napisane, że tylko połowa przypadków plamień w ciąży ma negatywne konsekwencje, a 30% mam, które urodziły dziecko w terminie miało plamienia. 6+5 to już byś mogła zobaczyć serduszko, to Cie najskuteczniej upewni czy wszystko dobrze.

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie cos na netfixie? Jakas dobra komedie?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Karolllina, tu jest ciekawy artykuł, choć po eng:
    https://www.verywellfamily.com/spotting-during-pregnancy-questions-and-answers-2371271.
    Jest napisane, że tylko połowa przypadków plamień w ciąży ma negatywne konsekwencje, a 30% mam, które urodziły dziecko w terminie miało plamienia. 6+5 to już byś mogła zobaczyć serduszko, to Cie najskuteczniej upewni czy wszystko dobrze.

No właśnie ginekologa mam w czwartek.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75.5 :)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny polecacie cos na netfixie? Jakas dobra komedie?
    Grace and Frankie. Specyficzny humor, ale dla mnie zabawny serial. No i oczywiście klasyk - Przyjaciele :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Grace and Frankie. Specyficzny humor, ale dla mnie zabawny serial. No i oczywiście klasyk - Przyjaciele :)
    Dzięki. Chyba Zrobię podejście do tej grace and frankie juz ktoś mi wspominal

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem umówiona na badania genetyczne i prenatalne.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kiedy będziesz miała? Który tydzień to bedzie?

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
    Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach?

Daffi lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ