X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz zrobilam z ciekawosci przy okazji bety :) byl 25. Juz nie powtarzałam

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    75.5 :)
    Melunia piękny wynik! trzymam kciuki za dalszy rozwój :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
    Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach?

Ja zrobiłam progesteron tydzień po owulacji żeby sprawdzić sama dla siebie czy ta owulacja była bo wystąpiła późno. Wynik był 14 więc potwierdził moje przypuszczenia.
    Przy pierwszej becie w 16dpo znowu zrobiłam progesteron i wynik był 19.
    Więcej już nie powtarzałam bo moja gin powiedziała że jest w porządku, a poza tym biorę jedną tabletkę duphastonu dziennie na razie. Plamień nie mam więc nie będę już sprawdzać ani bety ani progesteronu.
    Chociaż z tą betą mnie trochę kusi bo podobno w 9 tygodniu osiąga szczytową wartość i tak jestem ciekawa jak wysoka będzie. Ale raczej na ciekawości się skończy i nie będę sprawdzać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pati kiedy będziesz miała? Który tydzień to bedzie?

10.09 prenatalne krew, 11.09 poradnia genetyczna a USG genetyczne 25.09.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Matko... Ile wy tych badań teraz robicie. Ja nawet nie wiem co to za badania :/
    Ja tylko test ciążowy i potem lekarz, który stwierdza cy wszystko jest ok. Chyba już za stara jestem do was tutaj :D

• Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu ja tez planuje tylko podstawowe wręcz obowiązkowe badania. Nie przewiduje poradni genetycznych itp :)

Odebralam bete. 17 415. Tydzien temu bylo 1500

DoCelu 3, Vilte89, siamyrka lubią tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja tylko test ciążowy i potem lekarz, który stwierdza cy wszystko jest ok. Chyba już za stara jestem do was tutaj :D
    Ja właśnie ze względu na wiek też będę je wszystkie robić :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli wszystko będzie dobrze tonusg w 12/13 tyg szczegółowe, badania zaraz po potwierdzeniu to hiv,morf, mocz, tsh,ft3,4, cytomegalia, różyczka,grupa krwi. Pewnie coś jeszcze, o czym zapomniałam, usg co wizyta potem połówkowe w 20 tyg,4d ok 21-23tydz i co miesiąc usg, mocz, krew,cukier ok 20tc a ja wszystko robię prywatnie...

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
    Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach?
    Ja mialam w 1 badaniu 18.450 po 72h 18.060. Jutro wizyta u gina zobaczę co powie.. Badania robilam we wlasnym zakresie nikt mi nie zalecal.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:

Ja dostałam skierowanie że względu na wiek lekarz powiedział że mi się należą. Tylko nie wiem po co genetyk ale się dowiem.
    I chyba to ja już jestem za starą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:03

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja jeśli wszystko będzie dobrze tonusg w 12/13 tyg szczegółowe, badania zaraz po potwierdzeniu to hiv,morf, mocz, tsh,ft3,4, cytomegalia, różyczka,grupa krwi. Pewnie coś jeszcze, o czym zapomniałam, usg co wizyta potem połówkowe w 20 tyg,4d ok 21-23tydz i co miesiąc usg, mocz, krew,cukier ok 20tc a ja wszystko robię prywatnie...
    Jeszcze toksoplazmoza ;) te badania to ja też zawsze mam. Lekarz zawsze mi je zlecał na początku. Morfologia i mocz oczywiście też. Próba cukrzycowa itp...
    Te badania to podstawa. Ja myślałam o tych badaniach genetycznych itp... I progesteron... Kiedyś się po prostu tych badań nie robiło. A gdzie jeszcze, żeby je sobie samemu robić. Teraz po prostu jesteście bardziej świadome można powiedzieć. Ale czy to was tak naprawdę uspokaja to ja mam wątpliwości ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Te badania to jest ten test PAPPA?? Krwi i usg nie robie się w tym samym dniu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Ja dostałam skierowanie że względu na wiek lekarz powiedział że mi się należą. Tylko nie wiem po co genetyk ale się dowiem.
    I chyba to ja już jestem za starą .
    Chyba że tak. Wiem, że po 35r życia badań należy się więcej. Ja kończę w styczniu i się pewnie nie zalapie. Myślałam, że sama je robisz. Jeśli możesz korzystać z dodatkowych badań to korzystaj :)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak sobie pomyślalam. W poprzedniej ciazy z dziewczynami przychodzil taki moment ze utworzylysmy sobie forum prywatne na sererze fora.pl i tam przeszlysmy z belly. W sumie tylko dlatego ze czesc dziewczyn chciala sie faktycznie zakumplowac i wiedziec o sobie cos wiecej. Autentycznie sie zaprzyjaznilysmy a tam nie bylo obawy ze ktos z naszych znajomych czy ogolnie caly swiat moze wejsc i podczytywac bo wszystko byly widoczne po zalogowaniu. Ja osobiscie taką forme bardzo lubilam dlatego rzucam taką propozycje ze jesli czujecie ze wirtualne wsparcie forumowe wam pasuje ale jednoczesnie belly nie jest zbyt intymne to proponuje bysmy utworzyly takie forum gdzie tylko kwietniowki beda mialy dostęp do informacji :) co wy na to?

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Jeszcze toksoplazmoza ;) te badania to ja też zawsze mam. Lekarz zawsze mi je zlecał na początku. Morfologia i mocz oczywiście też. Próba cukrzycowa itp...
    Te badania to podstawa. Ja myślałam o tych badaniach genetycznych itp... I progesteron... Kiedyś się po prostu tych badań nie robiło. A gdzie jeszcze, żeby je sobie samemu robić. Teraz po prostu jesteście bardziej świadome można powiedzieć. Ale czy to was tak naprawdę uspokaja to ja mam wątpliwości ;)

Z pewnością nie uspokaja, ale prawdopodobnie spora ilosc jest w stanie ustrzec się przed najgorszym

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie forum pasuje póki co. Nie przenoszę się nigdzie. Poprzednio przenieśliśmy na fb i było ok. Organizowalam nawet nasz zlot w południowej polsce na 80 osób, z dziećmi z mężami. Poznaliśmy się osobiście. Było fantastycznie.

B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:

Ja też zamierzam robić tylko te badania które zleca lekarz.
    Z tego co wiem to wskazania do zrobienia prenatalnych czy genetycznych to między innymi wiek powyżej 35 lat czy choroby genetyczne w rodzinie.
    Ja mam 28 więc mi nie przysługują i tak.
    Z resztą to pierwsza ciąża, nie będę nadgorliwa, posłucham się lekarza i będzie dobrze :)

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 7 dpo miałam proga 40 ng/ml, tydzień później 48, a jutro idę ostatni raz skontrolować przed piątkowa wizyta. Zrobię też betę. Lekki stresik jest.
    Ja w ogóle się tak zafiksowalam na tym, żeby zajść że nie mam pojęcia co teraz trzeba robić jak już się w ciąży jest. Dlatego też zaufam lekarzowi :)

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha z takim wysokim progesteronem to super :)
    Ja właśnie zwykle nie miałam wysokiego, dlatego biorę profilaktycznie duphaston ale w małej dawce :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Podczepiam sie do Was niepewnie :) mam nadzieje ze zostane do kwietnia....
    7 ciąża...2 zdrowych "odchowanych" dzieci...reszta to poronienia w 10 tygodniach...ostatnie wrzesien 2017 i kwiecien 2018, lipiec 2018 ciąza biochemiczna...Porobione badania - wszystko ok.

OM 12.7. do lekarza wybieram sie na poczatku wrzesnia mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu...zawsze chodzilam zaraz po tescie...a i tak nie pomoglo....chce od razu usłyszec serduszko :) ( chociaz u mnie serduszko tez nie gwarantuje szczescliwego zakonczenia....w 7 tygodniu biło a w 9 przestało...)

Pozdrawiam wszystkie i zycze duzo wytrwałosci

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ