Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach?
Ja zrobiłam progesteron tydzień po owulacji żeby sprawdzić sama dla siebie czy ta owulacja była bo wystąpiła późno. Wynik był 14 więc potwierdził moje przypuszczenia.
Przy pierwszej becie w 16dpo znowu zrobiłam progesteron i wynik był 19.
Więcej już nie powtarzałam bo moja gin powiedziała że jest w porządku, a poza tym biorę jedną tabletkę duphastonu dziennie na razie. Plamień nie mam więc nie będę już sprawdzać ani bety ani progesteronu.
Chociaż z tą betą mnie trochę kusi bo podobno w 9 tygodniu osiąga szczytową wartość i tak jestem ciekawa jak wysoka będzie. Ale raczej na ciekawości się skończy i nie będę sprawdzać
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Karmelllka90 wrote:Pati kiedy będziesz miała? Który tydzień to bedzie?
10.09 prenatalne krew, 11.09 poradnia genetyczna a USG genetyczne 25.09. -
nick nieaktualnyPati28M wrote:10.09 prenatalne krew, 11.09 poradnia genetyczna a USG genetyczne 25.09.
Ja tylko test ciążowy i potem lekarz, który stwierdza cy wszystko jest ok. Chyba już za stara jestem do was tutaj -
DoCelu ja tez planuje tylko podstawowe wręcz obowiązkowe badania. Nie przewiduje poradni genetycznych itp
Odebralam bete. 17 415. Tydzien temu bylo 1500DoCelu 3, Vilte89, siamyrka lubią tę wiadomość
-
DoCelu 3 wrote:Matko... Ile wy tych badań teraz robicie. Ja nawet nie wiem co to za badania
Ja tylko test ciążowy i potem lekarz, który stwierdza cy wszystko jest ok. Chyba już za stara jestem do was tutaj -
Ja jeśli wszystko będzie dobrze tonusg w 12/13 tyg szczegółowe, badania zaraz po potwierdzeniu to hiv,morf, mocz, tsh,ft3,4, cytomegalia, różyczka,grupa krwi. Pewnie coś jeszcze, o czym zapomniałam, usg co wizyta potem połówkowe w 20 tyg,4d ok 21-23tydz i co miesiąc usg, mocz, krew,cukier ok 20tc a ja wszystko robię prywatnie...
-
Sansivieria wrote:W żmudnym oczekiwaniu na wizytę z usg, którą mam za tydzień, zrobiłam dziś prg, żeby sprawdzić czy mi niebezpiecznie nie spada. Dzisiejszy wynik to 38,10ng/ml (w pierwszym badaniu tydzień temu było 31,36ng/ml), więc przynajmniej to mnie na chwilę uspokoiło.
Czy Wy Dziewczyny sprawdzałyście sobie prg, żeby go w razie czego mocniej suplementować w tych początkowych tygodniach? -
DoCelu 3 wrote:Matko... Ile wy tych badań teraz robicie. Ja nawet nie wiem co to za badania
Ja tylko test ciążowy i potem lekarz, który stwierdza cy wszystko jest ok. Chyba już za stara jestem do was tutaj
Ja dostałam skierowanie że względu na wiek lekarz powiedział że mi się należą. Tylko nie wiem po co genetyk ale się dowiem.
I chyba to ja już jestem za starą .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:03
-
nick nieaktualnyAdonis_26 wrote:Ja jeśli wszystko będzie dobrze tonusg w 12/13 tyg szczegółowe, badania zaraz po potwierdzeniu to hiv,morf, mocz, tsh,ft3,4, cytomegalia, różyczka,grupa krwi. Pewnie coś jeszcze, o czym zapomniałam, usg co wizyta potem połówkowe w 20 tyg,4d ok 21-23tydz i co miesiąc usg, mocz, krew,cukier ok 20tc a ja wszystko robię prywatnie...
Te badania to podstawa. Ja myślałam o tych badaniach genetycznych itp... I progesteron... Kiedyś się po prostu tych badań nie robiło. A gdzie jeszcze, żeby je sobie samemu robić. Teraz po prostu jesteście bardziej świadome można powiedzieć. Ale czy to was tak naprawdę uspokaja to ja mam wątpliwości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati28M wrote:Ja dostałam skierowanie że względu na wiek lekarz powiedział że mi się należą. Tylko nie wiem po co genetyk ale się dowiem.
I chyba to ja już jestem za starą . -
Dziewczyny a tak sobie pomyślalam. W poprzedniej ciazy z dziewczynami przychodzil taki moment ze utworzylysmy sobie forum prywatne na sererze fora.pl i tam przeszlysmy z belly. W sumie tylko dlatego ze czesc dziewczyn chciala sie faktycznie zakumplowac i wiedziec o sobie cos wiecej. Autentycznie sie zaprzyjaznilysmy a tam nie bylo obawy ze ktos z naszych znajomych czy ogolnie caly swiat moze wejsc i podczytywac bo wszystko byly widoczne po zalogowaniu. Ja osobiscie taką forme bardzo lubilam dlatego rzucam taką propozycje ze jesli czujecie ze wirtualne wsparcie forumowe wam pasuje ale jednoczesnie belly nie jest zbyt intymne to proponuje bysmy utworzyly takie forum gdzie tylko kwietniowki beda mialy dostęp do informacji co wy na to?
-
DoCelu 3 wrote:Jeszcze toksoplazmoza te badania to ja też zawsze mam. Lekarz zawsze mi je zlecał na początku. Morfologia i mocz oczywiście też. Próba cukrzycowa itp...
Te badania to podstawa. Ja myślałam o tych badaniach genetycznych itp... I progesteron... Kiedyś się po prostu tych badań nie robiło. A gdzie jeszcze, żeby je sobie samemu robić. Teraz po prostu jesteście bardziej świadome można powiedzieć. Ale czy to was tak naprawdę uspokaja to ja mam wątpliwości
Z pewnością nie uspokaja, ale prawdopodobnie spora ilosc jest w stanie ustrzec się przed najgorszym -
Mnie forum pasuje póki co. Nie przenoszę się nigdzie. Poprzednio przenieśliśmy na fb i było ok. Organizowalam nawet nasz zlot w południowej polsce na 80 osób, z dziećmi z mężami. Poznaliśmy się osobiście. Było fantastycznie.
B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość
-
Ja tylko test ciążowy i potem lekarz, który stwierdza cy wszystko jest ok. Chyba już za stara jestem do was tutaj
Ja też zamierzam robić tylko te badania które zleca lekarz.
Z tego co wiem to wskazania do zrobienia prenatalnych czy genetycznych to między innymi wiek powyżej 35 lat czy choroby genetyczne w rodzinie.
Ja mam 28 więc mi nie przysługują i tak.
Z resztą to pierwsza ciąża, nie będę nadgorliwa, posłucham się lekarza i będzie dobrzeDoCelu 3 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Ja 7 dpo miałam proga 40 ng/ml, tydzień później 48, a jutro idę ostatni raz skontrolować przed piątkowa wizyta. Zrobię też betę. Lekki stresik jest.
Ja w ogóle się tak zafiksowalam na tym, żeby zajść że nie mam pojęcia co teraz trzeba robić jak już się w ciąży jest. Dlatego też zaufam lekarzowi -
Cześć. Podczepiam sie do Was niepewnie mam nadzieje ze zostane do kwietnia....
7 ciąża...2 zdrowych "odchowanych" dzieci...reszta to poronienia w 10 tygodniach...ostatnie wrzesien 2017 i kwiecien 2018, lipiec 2018 ciąza biochemiczna...Porobione badania - wszystko ok.
OM 12.7. do lekarza wybieram sie na poczatku wrzesnia mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu...zawsze chodzilam zaraz po tescie...a i tak nie pomoglo....chce od razu usłyszec serduszko ( chociaz u mnie serduszko tez nie gwarantuje szczescliwego zakonczenia....w 7 tygodniu biło a w 9 przestało...)
Pozdrawiam wszystkie i zycze duzo wytrwałosci