X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać dziewczyny. Trzymam kciuki strasznie mocno ❤️
    Peppa mi objawy minęły na chwilę a beta pięknie urosła do 56tys. Zauważyłam że jak mniej rośnie to objawy mniejsze, i są takie rzuty że się źle czuje.. Raz leoiej raz gorzej. Ale już nie ciągle źle jak było
    Dziś nie mam na nic siły i strasznie się poce.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja w 38 tyg pojechałam do szpitala z krwawieniem i to obfitym.. już miałam czarne scenariusza .. na szczęście okazało się ze zaczyna się u mnie poród a innych objawów nie miałam jak krew

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie sobie odpoczywam dziewczyny, czasem coś zaboli. Wzięłam duphaston i leże. Nie mam co iść tutaj do lekarza czy szpitala, bo i tak odesla mnie z kwitkiem. Zostaje czekać na rozwoj sytuacji.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 ja nie powiem bym sie czuła rewelacyjnie bo jestem pieruńsko senna i zmęczona, pobolewa mnie brzuch, mam zaparcia. No i ogromne hustawki nastrojów. Jednak wciąx mam w pamieci ciaże z synem gdzie do 20 tc rzygałam jak kot i miałam migrene całą dobe. Zdychałam na dywanie całe dnie... w porównaniu do tego horroru czuje sie obecnie wspaniale. Ale moze taki urok tej ciąży :) oby. Pewnie popołudniu bedą wyniki a w czwartek wizyta.

Powiem wam ze albo mam łeb zryty po przejscisch albo hormony... ale dzisiaj rano zauwazylam ze moj chlop zmienił kod w telefonie... ja oczywiscie zaczelam sobir ukladac scenariusz ze ma kogos na boku i cos ukrywa. Jak nie wytrzymalam i mu wyplakalam to, to popatrzyl na mnie jak na szurniętą z wyraźną przykroscią ze tak go ocenilam i stwierdzil ze zmienil bo tamten byl zbyt skomplikowany by wprowadzic 1 ręką -.- jestem wariatką. Serio :/ ufam mu jak nikomu ale czasem lapie sie na tym ze wraca przeszlosc a do tego obecnie hormony. Jestem nieznośna

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte kiedy masz usg? No w NO chocby cos sie dzialo to do 14 tc ciazy nie ratują. Jesteś na syku? Czy masz urlop?

Ja dzisiaj ponosiłam mlodego więcej i troche mnie brzuch boli i lekko plamie. Takze dzisiaj tata przejmie dzieci bardziej :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psuła 90, ja tez mam takie zdanie. W pierwszej ciąży, która poroniłam, byłam wyluzowana na plamienie, i złe się to skończyło. Nie bylam w szpitalu. Być może to nie miało wpływu, ze tego nie skontrolowałam dokładnie, ze nie leżałam itd, ale może? Ja teraz tez jestem przewrażliwiona. W drugiej ciąży byłam 3 razy na IP o 3 razy mnie zatrzymali w szpitalu, w tym jeden uratowali moja szyjkę bo okazało się ze się ekstremalnie skróciła. Wole nie myśleć co by było, gdybym nie pojechała wtedy na sor. U mnie okropne mdłości i zmęczenie, co przy 9 miesięcznym dziecku nie jest latwe :) ale daje radę jakoś, rodzice mi pomagają. Nie muszę tez tyle nosić dzięki nim, ale nie nosić wcale się nie da :D niby 9kg to nie tak dużo, ale jak się nosi przez godzinę to czuć w rękach. Poza Mdłościami czuje się dobrze, w piątek wizyta, nie mogę się doczekać. Nie wiem, czy odwoływać żłobek dla małej i mój kurs na GK, czy nie :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg mam dopiero 11.09 ale zadzwonię żeby jednak przyspieszyć i sprawdzić co tam sie dzieję. Weekend miałam wolny, dzisiaj byłam normalnie w pracy do 11, ale było spokojnie, nie przemeczalam sie. Mam nadal nadzieję że to nic groźnego, bo przy wcześniejszym poronieniu ból kręgosłupa i brzucha był okropny. No i krwawiłam mocno.

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle siedzę w toalecie ze stresu .. a wizyta za 4 godziny :|

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy poronieniu było tylko plamienie brązowe, potem przeszło w czerwone tylko na papierze a krwawienie zaczęło się jak wyszłam od lekarza. Dopiero w domu zaczęły się tragiczne bóle. Pamiętam jak przez mgle bo przeplakalam kilka dni, ale ból jak się zaczął to trzymał do końca krwawienia (tydzień).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:

Marta, wszystko jest ok. Wdech, wydech. Włącz sobie noisli i posłuchaj odgłosów natury :-)

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za sprzątanie , tylko to mi zawsze pomaga .. o 14 przyjedzie przyjaciółka .. potem mój tato popilnowac młodego a my razem na wizytę

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte89, ściskam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Ciąża to taki straszny czas, ze względu na ten cały stres :<

Ja dziś kompletnie bezmyślnie i bezwiednie umyłam sobie ręce rozpuszczalnikiem i teraz też świruję, że zniszczyłam swojemu dziecku układ nerwowy, bo to przecież najgorszy moment na takie przygody :(

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna dziękuję, też staram się być dobrej myśli. Leżę plackiem ile mogę i mam maraton z komediami na netflixie. To tak żeby myśleć optymistycznie. Zalecenie mojego, wczoraj nawet za obiad sie zlapal, nie chcecie wiedziec jak kuchnia wyglada :) ale teraz sie tym nie przejmuję.

Na pewno nie zaszkodziłas dziecku, przecież nie wdychalaś tych oparów pol godziny. Spokojnie, stres i nakrecanie się nic Ci nie da, a właśnie tym bardziej możesz Wam zaszkodzić.

Wojna lubi tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Stres lepszy niż lewatywa :D
    Nie śmieszkuję bo u mnie jutro bedzie to samo...

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Vilte89, ściskam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Ciąża to taki straszny czas, ze względu na ten cały stres :<

Ja dziś kompletnie bezmyślnie i bezwiednie umyłam sobie ręce rozpuszczalnikiem i teraz też świruję, że zniszczyłam swojemu dziecku układ nerwowy, bo to przecież najgorszy moment na takie przygody :(

Ja wiem, że Ty tak serio, ale mnie to rozbawiło :D

Pamiętam jak wkręcałam sobie cuda od szkodliwości robienia żeli przez farbowanie wlosow aż po źle dobrane kremy do brzucha w pierwszej ciąży:D głowa do góry!

Wojna, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po calej gonitwie. Teraz zostalo czekanie. Leze sobie. Jak wstaje po lezeniu to mnie podbrzusze lapie i ciagniecie czuje. Tez tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Ja juz po calej gonitwie. Teraz zostalo czekanie. Leze sobie. Jak wstaje po lezeniu to mnie podbrzusze lapie i ciagniecie czuje. Tez tak macie?

Tak, mi prawie cały czas coś tam się dzieje. Czasem boli, czasem rozpiera, czasem ciągnie. Biorę no spe forte i lutkę ale pobolewa mimo to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wzielam nospe. Moze jak sie zdrzemne to troche przejdzie...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przed chwilą też zaczęłam plamić na brązowo, dodatkowo ból podbrzusza. Co robić ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pruboje dodzwonić się do poradni genetycznej a tam telefon zajęty od 40 min. Jakaś masakra.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ