X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, moze,tez,jakieś activie? Dzialanie podobe do kefiru ale smak bardziej owocowy :) ja co 2 dni rano jem platki owsiane z otrebami i suszonymi owocami i to mi pomaga również.

relgh371zv6v421k.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja codziennie dodaję sobie do czegoś 2 łyżki otrębów owsianych, do owsianki, do jogurtu, do sałatki i nigdy nie dopada mnie ten problem :) do tego duużo wody, warzyw, codziennie jogurt - efekt murowany ;)

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jogurtow mnie odrzuca ale spróbuje kefir lub aktivie dzięki dziewczyny:* na pewno któraś z tych rzeczy pomoże:) dziś mdłości obudzily mnie o 5 rano i maz robił kanapkę i teraz znowu więc muszę coś zjesc:)

a jak tam Wasze samopoczucie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mi pomógł sok z kiszonej kapusty bo na jogurt tez nie mogę patrzeć :) ja po wizycie serduszko pukalo :) dostałam czopki na wymioty jeżeli nie pomogą mam skierowanie do szpitala i mam sie zgłosić w czwartek na 4 dni obcym nie musiała

Natalia, Matylda36 lubią tę wiadomość

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a co poradzicie na zgagę bo mnie strasznie męczy nie jem już nic smażonego i cytrusów i dalej mi nie daje spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 12:48

relgzbmh71xqedw7.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę to np. mleko zneutralizuje kwasy żolądkowe. Może banany ...mi kiedyś pomagały.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja odkrylam nowy sposob na zaparcia. Codziennie rano na czczo szklanka przegotowanej wody!

8599gov35hcg7r21.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki z mlekiem będzie ciężko bo nie lubię ale spróbuję z bananami

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgage migdly rewelacja :)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kochana mi pomógł sok z kiszonej kapusty bo na jogurt tez nie mogę patrzeć :) ja po wizycie serduszko pukalo :) dostałam czopki na wymioty jeżeli nie pomogą mam skierowanie do szpitala i mam sie zgłosić w czwartek na 4 dni obcym nie musiała
    mMiriam - super ze widzialas,serduszko :)
    ja jeszcze czekam dluuufie dwa tygodnie.
    mam nadzieje, ze szpital u Ciebie nie będzie konieczny.

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak w sumie sobie mysle ze dobrze wam, mozecie pojsc na zwolneinie lekarskie i byc na nim do konca ciazy ! Dodatkowo teraz sie okres macierzynski zminil i bedziecie z dzieciatkiem caly rok. Ja kurcze niestety nie mam takiej mozliwosci pojscia na zwolnienie. Dzieki Bogu wszystko jest ok ale jakbym sie zle czula to tu tak to nie dziala..a 6 tygodni przed porodem to juz zaliczaja do macierzynskiego :( Niektorzy naprawde na tym traca...no ale coz takie zycie..Dbajcie o siebie kobietki i nawet jak szef nie zadowolony to trudno nie on ma byc a wy i wasze dzieciatka :)

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomToBe ja w pierwszej ciąży byłam na zwolnieniu od 12 tygodnia do końca i tez mieszkam w UK. Poszlam prywatnie do Polskiego ginekologa o wypisal zwolnienie bez problemu :)

8599gov35hcg7r21.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietniowe mamusie :) z wielka radoscia dołączam do Was. Według ovu termin 14 kwiecień.
    Dowiedziałam sie dzisiaj. Troszkę dalej nie mogę wyjść z szoku. Z powodu infekcji byłam już dzisiaj u ginekologa i widziałam pecherzyk ciazowy z cialkiem żółtym w środku. Beta: 7412 mlU/ml a progesteron 29,58. Trzymajcie kciuki dziewczyny!

Natalia lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala witamy u gratulujemy! :)

Niesmiala lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy serdecznie:)

Niesmiala lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie u znajomych na grillu byliśmy i jak mnie mdlosci złapały to całe jedzenie wyladowalo w toalecie i kto mówił że mdlosci sa poranne:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Według ovu termin mam na 5 kwietnia.Mdłości mam umiarkowane, ale może dlatego, że przesypiam - wstaję zwykle koło 14.00. Raz zwymiotowałam i to wieczorem. Ale za to zachcianki mam na całego - teraz faza kuchni włoskiej i na bagietkę z masłem i dżemem lu masłem i nutellą. :P

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    my właśnie u znajomych na grillu byliśmy i jak mnie mdlosci złapały to całe jedzenie wyladowalo w toalecie i kto mówił że mdlosci sa poranne:/
    Kochana ja mam mdłości tylko wieczorem tak od godziny 17 do 4 rano i dobrego wymiotuje jak kot powiedziałam o tym swojemu gin i dostałam czopki na wymioty jak nie pomogą to do szpitala na 3-4 dni na badania nawodnuenie i będę miała spokój z nudnosciami i wymiotami do końca ciazy tak powiedział :) ale mam nadzieje ze nie będzie takiej konieczności

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko mdli lekko z rana jak jestem głodna. Za to nic mi praktycznie nie smakuje, żadne soki. Wszystko wydaje mi sie zbyt kwaśne albo jakieś z goryczką.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam trzymam kciuki żeby obeszło się bez szpitala:)

aphrodita a ja mam ochotę tylko ma kwasne i słone a słodkie omijam. Co do picia to od początku pije wodę z cytryna w ilosciach hurtowych:)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ