X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    piersi i sutki też mnie nie bolą jak w poprzedniej ciąży tylko teraz bolą wieczorem i jak się budzę też sobie tak to tłumacze że to dobrze :) oby tak było kurde kolejne usg mam dopiero 9 września a najchętniej podpieła bym się do niego na stałe albo przynajmniej raz dziennie robiła chyba nie wytrzymam i zrobię kolejne w tym tyg

Miriam doskonale Cie rozumiem :) ja tez chetnie bym ciągle sie upewniała, ze wszystko jest ok. Ja musze czekać do 02.09. W tym tygodniu mam wizyte w srode, ale tylko po to zeby zrobic badania krwi i moczu - te wymagane przed 10 tygodniem. chce juz mieć to z głowy.
    a po potwierdzeniu ciazy przez lekarza chyba jeszcze ze 4 razy robiłam test zeby sie upewnić ze to na pewno i ze ciąza nie zniknęła ;)
    mam nadzieje, ze kiedys sie bede z tego śmiać , bo teraz jestem sama sobą przerazona ;) nawet sie mężowu nie przyznaje bo by mnie do wariatkowa oddał ;)

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja już po tej mojej długo wyczekiwanej pierwszej wizycie.
    Niestety widać tylko pęcherzyk ale zawartości jeszcze nie :(
    Według ostatniej miesiączki to koniec 6 tygodnia a na usg wyszło 4 no taki naciągany 5 tydzień.
    Jutro zrobie betaHcg żeby to wyjaśnić. A jak narazie to pozostaje mi czekanie i wiara że będzie ok.

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella będzie dobrze. Ja tez idę pod koniec 6 tyg. i zdaję sobie sprawę, że może zarodka jeszcze nie będzie widać. Czasami to kwestia kilku dni, a różnica jest duża na usg. Z resztą czesto jest dopisek na zdjęciu plus minus 7 dni. Kiedy masz następną wizytę.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella mi na 1 wizycie doktor powiedział ze,to początek 5 tygodnia( tez byl tylko pęcherzyk) a wg Ovu to byla juz początek 6 tygodnia.
    Rozumiem dziewczyny które sie wstrzymują z,wizytami bp to tylko dodatkowe oczekiwanie i stres ;/

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella, a wiesz kiedy miałas owulacje? Bo późna owulacja to jak rozumiem krótszy wiek płodu.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę dziś czyli 7 tydz i 2dni i zobaczymy czy zarodek już będzie. Wg bety na początku wiek ciąży powinien się zgadzać ale jak widać wszystko jest możliwe.

Mirella na pewno będzie dobrze i za tydz będzie już go widać może:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w 6 tygodniu u lekarza i tez miałam tylko pęcherzyk :) ale to tak jest we wczesnej ciązy..i lekarka kazała mi przyjść za 2 tygodnie..nie ma co się stresować..każda by najchętniej już na 1 wizycie ujrzała płód i serduszko :) ale na wszystko trzeba poczekać :) w 1 ciąży poszłam do lekarza dopiero w 9 tygodniu bo nie wiedziałam ze jestem w ciąży i wtedy było juz wszystko pięknie widać :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło jest słyszeć że wszystkie się dobrze czujecie a z ta pierwsza wizyta i serduszkiem to różnie bywa u każdej inaczej lepiej się nie stresować i odpoczywać.
    Natalia również mam wizytę umówiona na 2.09 tak jak ty także mam nadzieję że obie pochwalimy sie naszymi bijącymi serduszkami
    16ud3e3kaqdo6bjb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 13:22

Natalia lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała nie wiem kiedy miałam owulacje ale ostatnia miesiączka była 9 lipca a 5 sierpnia robilam test ciażowy który wyszedł pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kolejna wizyta za 2 tygodnie.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella za 2 tyg już na pewno będzie serducho:) Ja właśnie zaliczyłam rzygańsko w pracy i głowa mi pęka:/

Czuje stresik przed wizytą oby wszystko było dobrze i na swoim miejscu:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - Glowa do gory. Będzie dobrze - a rzyganie najlepszym na to prorokiem ;)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Natalia:) Wiem, że to dobry znak ale w pracy jakoś tak się krępuje. Dziś mam spodnie do których zawsze nosiłam pasek i normalnie mnie dziś cisną a nawet paska nie mam hahah. Dziś jak Pana poprosiłam o ustąpienie miejsca w tramwaju bo mi słabo byłam i powiedziałam, że w ciąży to spojrzał na mnie i zapytał gdzie brzuch eehhhh chcieliby ludzie chyba żeby od razu była wielki jak w 9 miesiącu.

Natalia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo moooooooooooocnooooooooooooo trzymam kciuki za twoje maleńkie serduszko. A ja się trochę zdenerwowałam bo gdy zapytałam lekarza czy pęcherzyk nie powinien być większy to powiedział, że powinien być DUŻO większy :( Jutro rano zrobię to HCG i zobaczymy w środę jaki będzie wynik.
    Miałam już kiedyś podobną sytuację :( na pierwszym usg wychodziło że to 5tc a na drugim usg po 4 tygodniach wyszło, że 7tc no i skończyło się ciążą obumarłą w 13tc :(

Uciekam dziewczyny bo psuję dobry nastrój.
    Odezwę się w środę jak będę miała wyniki. Może wtedy wróci mi lepszy nastrój i odzyskam umiejętność pozytywnego myślenia ;)

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella wszystko bedzie dobrze musisz myśleć pozytywnie trzymam kciuki za ciebie :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 00:12

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w pracy w tamtym tyg tez nie mogłam się na niczym skupić. Teraz na szczęście jestem na urlopie.
    Doris może powiedz swojemu lekarzowi, zadzwon do swojego ginekologa jesli masz numer, a nawet do rodzinnego możesz sie wybrac i powiedzieć ze jestes w ciąży i źle sie czujesz. W takiej sytuacji może powinnaś posiedzieć w domku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 00:12

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg:) dzidzius ma 11mm i serduszko bilo 155 uderzeń na min:) wg lekarza ciąża ma dokładnie tyle co wychodziło z OVU:) i jest z prawego jajnika a byłam pewna ze z lewego bo to on bolał podczas owulacji:)

doris85, martusia172005, Stinka, Natalia, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kochana :)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ