X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    piersi i sutki też mnie nie bolą jak w poprzedniej ciąży tylko teraz bolą wieczorem i jak się budzę też sobie tak to tłumacze że to dobrze :) oby tak było kurde kolejne usg mam dopiero 9 września a najchętniej podpieła bym się do niego na stałe albo przynajmniej raz dziennie robiła chyba nie wytrzymam i zrobię kolejne w tym tyg

Miriam doskonale Cie rozumiem :) ja tez chetnie bym ciągle sie upewniała, ze wszystko jest ok. Ja musze czekać do 02.09. W tym tygodniu mam wizyte w srode, ale tylko po to zeby zrobic badania krwi i moczu - te wymagane przed 10 tygodniem. chce juz mieć to z głowy.
    a po potwierdzeniu ciazy przez lekarza chyba jeszcze ze 4 razy robiłam test zeby sie upewnić ze to na pewno i ze ciąza nie zniknęła ;)
    mam nadzieje, ze kiedys sie bede z tego śmiać , bo teraz jestem sama sobą przerazona ;) nawet sie mężowu nie przyznaje bo by mnie do wariatkowa oddał ;)

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja już po tej mojej długo wyczekiwanej pierwszej wizycie.
    Niestety widać tylko pęcherzyk ale zawartości jeszcze nie :(
    Według ostatniej miesiączki to koniec 6 tygodnia a na usg wyszło 4 no taki naciągany 5 tydzień.
    Jutro zrobie betaHcg żeby to wyjaśnić. A jak narazie to pozostaje mi czekanie i wiara że będzie ok.

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella będzie dobrze. Ja tez idę pod koniec 6 tyg. i zdaję sobie sprawę, że może zarodka jeszcze nie będzie widać. Czasami to kwestia kilku dni, a różnica jest duża na usg. Z resztą czesto jest dopisek na zdjęciu plus minus 7 dni. Kiedy masz następną wizytę.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella mi na 1 wizycie doktor powiedział ze,to początek 5 tygodnia( tez byl tylko pęcherzyk) a wg Ovu to byla juz początek 6 tygodnia.
    Rozumiem dziewczyny które sie wstrzymują z,wizytami bp to tylko dodatkowe oczekiwanie i stres ;/

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella, a wiesz kiedy miałas owulacje? Bo późna owulacja to jak rozumiem krótszy wiek płodu.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę dziś czyli 7 tydz i 2dni i zobaczymy czy zarodek już będzie. Wg bety na początku wiek ciąży powinien się zgadzać ale jak widać wszystko jest możliwe.

Mirella na pewno będzie dobrze i za tydz będzie już go widać może:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w 6 tygodniu u lekarza i tez miałam tylko pęcherzyk :) ale to tak jest we wczesnej ciązy..i lekarka kazała mi przyjść za 2 tygodnie..nie ma co się stresować..każda by najchętniej już na 1 wizycie ujrzała płód i serduszko :) ale na wszystko trzeba poczekać :) w 1 ciąży poszłam do lekarza dopiero w 9 tygodniu bo nie wiedziałam ze jestem w ciąży i wtedy było juz wszystko pięknie widać :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło jest słyszeć że wszystkie się dobrze czujecie a z ta pierwsza wizyta i serduszkiem to różnie bywa u każdej inaczej lepiej się nie stresować i odpoczywać.
    Natalia również mam wizytę umówiona na 2.09 tak jak ty także mam nadzieję że obie pochwalimy sie naszymi bijącymi serduszkami
    16ud3e3kaqdo6bjb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 13:22

Natalia lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała nie wiem kiedy miałam owulacje ale ostatnia miesiączka była 9 lipca a 5 sierpnia robilam test ciażowy który wyszedł pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kolejna wizyta za 2 tygodnie.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella za 2 tyg już na pewno będzie serducho:) Ja właśnie zaliczyłam rzygańsko w pracy i głowa mi pęka:/

Czuje stresik przed wizytą oby wszystko było dobrze i na swoim miejscu:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - Glowa do gory. Będzie dobrze - a rzyganie najlepszym na to prorokiem ;)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Natalia:) Wiem, że to dobry znak ale w pracy jakoś tak się krępuje. Dziś mam spodnie do których zawsze nosiłam pasek i normalnie mnie dziś cisną a nawet paska nie mam hahah. Dziś jak Pana poprosiłam o ustąpienie miejsca w tramwaju bo mi słabo byłam i powiedziałam, że w ciąży to spojrzał na mnie i zapytał gdzie brzuch eehhhh chcieliby ludzie chyba żeby od razu była wielki jak w 9 miesiącu.

Natalia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo moooooooooooocnooooooooooooo trzymam kciuki za twoje maleńkie serduszko. A ja się trochę zdenerwowałam bo gdy zapytałam lekarza czy pęcherzyk nie powinien być większy to powiedział, że powinien być DUŻO większy :( Jutro rano zrobię to HCG i zobaczymy w środę jaki będzie wynik.
    Miałam już kiedyś podobną sytuację :( na pierwszym usg wychodziło że to 5tc a na drugim usg po 4 tygodniach wyszło, że 7tc no i skończyło się ciążą obumarłą w 13tc :(

Uciekam dziewczyny bo psuję dobry nastrój.
    Odezwę się w środę jak będę miała wyniki. Może wtedy wróci mi lepszy nastrój i odzyskam umiejętność pozytywnego myślenia ;)

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella wszystko bedzie dobrze musisz myśleć pozytywnie trzymam kciuki za ciebie :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 00:12

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w pracy w tamtym tyg tez nie mogłam się na niczym skupić. Teraz na szczęście jestem na urlopie.
    Doris może powiedz swojemu lekarzowi, zadzwon do swojego ginekologa jesli masz numer, a nawet do rodzinnego możesz sie wybrac i powiedzieć ze jestes w ciąży i źle sie czujesz. W takiej sytuacji może powinnaś posiedzieć w domku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 00:12

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg:) dzidzius ma 11mm i serduszko bilo 155 uderzeń na min:) wg lekarza ciąża ma dokładnie tyle co wychodziło z OVU:) i jest z prawego jajnika a byłam pewna ze z lewego bo to on bolał podczas owulacji:)

doris85, martusia172005, Stinka, Natalia, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kochana :)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ