Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze, lepiej dmuchać na zimne... będę brała 3x1.
Choć mam wiele wątpliwości... Lekarz nie robił mi żadnych badań hormonalnych a ciąży też nie mam zagrożonej (fasolka jest w samym dnie macicy - podobno w najlepszym możliwym miejscu).
Ale chyba w sumie macie rację lepiej jeść tak jak powiedział lekarz niż potem pluć sobie w brodę...
W końcu ma większe doświadczenie niż ja To moja pierwsza ciąża.
Dzięki dziewczyny! -
nick nieaktualny
-
mi moja lekarka na poprzedniej wizycie tydzień temu nie założyła jeszcze karty ciąży bo widaĆ tylko pęcherzyk, a ona woli zakładać kartę jak widzi płód z sercem bo mówi że jak jest tylko pęcherzyk to lepiej się nie spieszyć bo się może źle skończyć.. trochę mnie to zdziwiło bo w pierwszej ciąży u innej lekarki to miałam karte założoną odrazu jak był pęcherzyk..a tak to ani badań mi nie zrobiła żadnych, ani witamin nie dała, tylko kwas foliowy kazała łykać..a ja żyje w stresie teraz a Wam kiedy założyła lekarka kartę ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zaczynam się denerwować. Idę dzisiaj na USG. Nie nastawiam się, że zobaczę akcję serduszka bo może być za wcześnie, ale chciałabym, żeby chociaż zarodek było widać i żeby wszystko było ok. Trzymajcie kciuki.
W poprzedniej ciąży byłam w sumie u 3 lekarzy. Pierwszy powiedział mi że jest przesądny i zakłada kartę dopiero w 7, 8 tyg ciąży jak jest akcja serca. Druga lekarka mi założyła kartę przy 1 USG jak było widać tylko pęcherzyk. No, a do 3 trafiłam już na sam koniec:(
No nic teraz musi być dobrze. -
Myślę, że nie ma potrzeby zakładania tak wcześnie karty. Ja akcje serca miałam już 2 tygodnie temu a kartę będziemy zakładać dopiero 30.09. Nie widzę problemu. Dzidziuś do rośnięcia karty nie potrzebuje;)
Makcza, ja miałam akcje serca w 6 t 3 dniu ciąży. Owulacje miałam 14dc a pierwszy test ciążowy 11dpo czyli podobnie. Zarodek był widoczny tyle, że to bicie serca to było takie delikatne pulsowanie tylko.