Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny byłam dzisiaj na USG. Wyznaczone mam u mojego lekarza na 02.09, ale poszłam testowo do innego w związku z wadą macicy.
Okazało się, że ciąża młodsza 6 tydzien wg USG, (wg Ovu 7).
W kazdym razie płód zywy FHR130/min, nic nie bylo slychac, ale ta pulsująca plamka na ekranie byla najpiekniejsza plamka na swiecie.
Zarodek ma 4mm. I okazuje sie ze mam coś dziwnego w drugim roku macicy, jakby pseudo ciazowy pecherzyk - i w sumie nie wiem i lekarz tez nie wiedział co to. powiedzial tylko ze czasem tak jest i ze to sie wchłonie.
Skupiam sie na pozytywnej informacji o pulsującym zarodku:)
i czekam z niecierpliwością na 02.09 - moze bedzie widać coś więcej. Biorę dalej dupaston troche juz spokojniejsza:) -
Super, Natalio, gratulacje! Czyli że te nasze wykresy nie są wcale zbyt dokładne (choć u Ciebie faktycznie tempa wskazuje, że owulacja mogła być 3 dni później). To już kolejny przypadek, kiedy okazuje się, że ciąża młodsza. No ale - okazuje się też, że testy wychodzą pozytywne już po kilku dniach od zapłodnienia.
-
U mnie 100 czy USG z czy bez stawka ta sama..teraz zanim zaszłam chodziłam na NFZ do tej nowej gin bo powiem wam ze zawsze chodziłam prywatnie, ale stwierdziłam jak mam isc i wydac kase a lekarz mi nie przypasi to w kieszeni 100, ale nie chodzi o kase a o podejscie bo jesli lekarz ma pozytywne podejście na NFZ to za kase bedzie tak samo..a czasem chodzac prywatnie trafiajac do szpitala widac co to za lekarz... ze chodziło o pieniadz a nie od dobro pacjenta, olewaja to i niestety spotkałam sie z takimi sytuacjami.. jakby cie qrde nie znali a tu idziesz płacisz nabijasz portfel ...
teraz kiedy wiem ze pani gin podchodzi rzetelnie do sprawy bede chodziła do niej prywatnie z racji ze moj N chce byc przy kazdej wizycie , a nie mamay innej opcji jak tylko popołudniowe wizyty bo na NFZ z reguły przyjmują od rana. Także widząc podejście Pani Gin chwała jej za to, byle teraz ta współpraca przyniosła owocne rezultaty w postaci maluszka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 12:54
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Na 1 wizycie za usg tez,nie zaplacilam mimo ze,mialam robione, ale doktor powiedział, ze robil bardziej dla siebie niż dla mnie wiec nie policzyl tego.
wiem,ze to wysokie ceny, ale naprawdę nie najwyzsze z jakimi spotkamy sie moje kolezanki. Badania będę robila darmowe bo mam przez pracodawcę wykupiony pakiet, ale lekarza prowadzącego chcialam sprawdzonego, takiego, który tez przyjmuje w szpitalu i pomoże z miejscem na poród.
Swoja droga przed nami kwietniowkami jeszcze dlugie miesiące ale ceny za porody/polozne/porody rodzinne/ osobne salw itd to dopiero koszty. -
Natalia powiem ci szczerze to moja 4 ciaza ale 3 dziecko, i tak naprawde jak co do czego to sie jest na łasce losu co sie bedzie działo w dniu porodu..
Przeszłam juz w szpitalu rożne sytuacje widziałam rózne podejscia , wiec nic mnie nie zdziwi, ale powiem tak dla was pierworódek nie nastawiajcie się na luxusy, bo zawsze znajdzie sie jakiś cham..a ile by sie nie zapłaciło to i tak nie daje gwarancji w 100%.
Ja na szczescie mam w szpitalu znajomą anestezjolig która była przy 2 porodach i tak naprawde to od niej duzo zalezy ..wiec jestem spokojna...
Niestety taki nasz los ale suma sumarum zapomina sie kazdy poródi wspomina dobre rzeczy ..np. te 9 msc..aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Kochana Eg ja mam wyznaczone według ovu narazie na 26.04 bo na wizytę idę dopiero 2 września
A odnośnie wizyt to ja jestem akurat z Elbląga i u nas cena kreeje się średnio na wysokości 100 zł za usg plus cała reszta ale mamy świetnego gina który przyjmuje na NFZ i prywatnie. facet jest w porządku i jak chodząc prywatnie do niego zajdziesz w ciąże to cała ciąże prowadzi z NFZ. A godziny wizyt jak jest potrzeba to nawet o 17 czy w sobotę przyjmieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 13:05
-
Natalia! Super Ja nie mam żadnych znajomości, a ceny za wizyty u ginekologa to od 100 zł do 150 zł nawet. Lekarza prowadzącego mam wybranego na NFZ, ale pierwsza wizyta w październiku więc teraz będę musiała się zapisać prywatnie.
Natalia lubi tę wiadomość
-
Ja za moją ostatnią wizytę z usg płaciłam 80 zł. Jestem z pod Katowic.
Chodzę prywatnie bo na nfz mam złe doświadczenia, strasznie olewają człowieka. Lepiej zapłacić i mieć pewność że wszystko jest w porządku i że niczego lekarz nie przeoczy. Wybrałam lekarza, który ma świetne opinie i pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić.
Mam nadzieję że coś pomoże -
Ja chodzę prywatnie (cena 100 zł). Na razie recepty wystawia mi na NFZ. Jak będe musiala płacić za badania to dodatkowo bedę chodzic na NFZ. Poprzednio chodzilam prywatnie - placiłam wtedy 150 zł za wizytę, za leki musiałam placić 100% ceny i dodatkowo chodziłam na NFZ do innego lekarza, żeby badania mieć darmowe.