X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Miriam, że wszystko ok.
    Ja wczoraj też miałam dzień paniki. Chyba tylko kobiety co straciły wczesniej malenstwa rozumieją ten strach. Mnie zaczął boleć brzuch jak podczas @. Wcześniej mnie pobolewał ale nie aż tak. A we wcześniejszej ciąży miałam częste takie bóle. No i też już zaczęłam płakać. Napisałam smsa do mojego lekarza czy mam się przejmować takimi bólami. Odpisał, że jak nie plamię to mam się nie martwić. Trochę sie uspokiłam.
    Nie wiem czy dzisiaj nie pójdę zrobic bety jeszcze raz.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie mnie też tak bolał i lekarz mi powiedział że najpierw macica się powiększą i jest ból a teraz w 8 tyg już wiązadła się powiększają i to normalne :) wiec też mnie uspokoił by gdyby nie ta papierowa krew po prostu byłam tak wściekła na męża ze miałam ochotę urwać mu głowę i do szyi nasikać normalnie ale poleciał do rossmana i przyniósł mi piękny biały papierek toaletowy :) bo na tym punkcie mam świra teraz tak samo jak na punkcie białej bielizny wu żebym szybko zareagowała gdy będe miała plamienie :)

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co odpycham czarne mysli , chodz czasem mi sie załancza zła myslota to moj N mnie prostuje..Chce by te 12 tyg juz mineły i zeby wszytsko było dobrze...

miriam ja tez podcierając sie ciagle wypatruje czy czasem nie ma czegos złego , jakbym na siłe chciała zobaczyć ta krew..to nie normalne..

Ale czy sie dziwić nie ma czemu . widac tak sie ma po stracie dziecka..:(

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja będę chodziła na NFZ do lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła (mam to przerobione z pierwszą ciążą i sprawdziło się na szczęście),badania typu krew, mocz też na NFZ, ale na USG chodzę prywatnie.
    Mnie też wczoraj bolał brzuch, a raczej podbrzusze. Trochę się bałam, ale pamiętam z pierwszej ciąży, że brałam w takich przypadkach no-spę, więc też wzięłam.
    Trochę się przeraziłam, bo chyba mam za wysoką betę, jak na 18 dpo - 1605.
    Ale w sumie nie pokrywa się to z tygodniem ciąży, bo na 18 dpo przedział 70-800, 20 dpo 140-1600. A ja dopiero dziś mam 20 dpo i czekam na wynik. Patrząc na tygodnie to znowu jest ok - 5 tydz. 19 - 7340, 6 tydz. 1000 - 56 tys.
    Już sama nie wiem, znowu zaczyna mnie boleć brzuch.
    W pierwszej ciąży mnie bolał, ale później, a nie od samego początku. Zresztą nie miałam żadnych objawów typu mdłości, jakieś bole, a teraz mam to wszystko od samego początku.
    Wiecie może coś na ten temat dziewczyny?
    Dzięki, spokojnych 9 m-cy życzę każdej z Was.

eg
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:48

MariaAntonina, simbi lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Dziewczyny, dajcie już spokój z tą betą, przestańcie się diagnozować na własną rękę. Jak lekarz zlecił Wam betę, to lekarz powinien ocenić wynik. A jak nie zlecił, to po co ją badać bez przerwy? Pewnie się komuś narażę, ale w każdym wątku tylko beta i beta, nieustanne porównywanie wyników i wyciąganie wniosków na własną rękę, ciąża bliźniacza, taka, śmaka...

Ok kochana juz nie robimy i nie sprawdzamy..co ma byc to bedzie ..:)

niunia lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• Makcza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No tak, MarAnt, beta na pewno niczego nie zmieni, po co się stresować. Ja na pierwszej wizycie zapytałam o to badanie, bo na forum widziałam, że wszystkie dziewczyny pasjami robią betę :) Ginka powiedziała, że nie widzi wskazań, więc nie ma potrzeby.

u mnie to z racji poprzedniej ciazy zwiazanej z poronieniem .. zrobiłam 1 by sie upewnic czy faktycznie sikaniec jest pozytywny , teraz zrobiłam by zobaczyc czy przyrosła.. i na tym koncze.. teraz czekam na wizyte..w 1 tyg wrzesnia jedziemy z moim N .. bedzie wtedy 7 tydz i pewnie juz serduszko bedzie biło, bo poprzednio juz w 6 tyg biło...licze ze teraz przejde szczesliwie te juz 8 łatwych msc.. udało sie po wielu mieisacach teraz jest mi juz łatwiej...

aniołek 13.11.2012 r.

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ejstem nowa termin mi wypada na poczatek maja ale czuej ze dzidzia bedzie kwietniowa :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza- teznic nie czuje poki co tylko mam zawroty glowy i jutro robie test dla potwierdzenia jeszcze i mysle kiedy do ginekologa isc a ty kiedy sie wybierasz i na kiedy masz termin ?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, byłam dziś na 1 wizycie. Maluszek ma 1,01 cm i wnioskując z USG właśnie zakończyłam 7 tydzień ciąży. Wg lekarza na razie wszystko przebiega książkowo, kolejna wizyta za miesiąc.
    Niby zobaczyłam to bijące serduszko ale nadal nie wierzę :). Za to do mojego męża dziś chyba dotarło, musiałam mu drinka zrobić, żeby doszedł do siebie ;)
    Objawy powoli stają się męczące, ciągle bym spała i doszły mdłości, ciągle mi się odbija. Oby przeżyć jeszcze ten miesiąc i będzie dobrze.
    Jeśli chodzi o lekarza, to w naszym mieście chyba każdy ginekolog prywatnie bierze 100 zł za wizytę, do tego USG 70 zł. Ponieważ mam zaufanie do tego konkretnego lekarza, postanowiliśmy z mężem, że nie będziemy żałować kasy. Zapisałam się też do na wizytę do innego lekarza na NFZ, mam nadzieję, że dostanę od niego skierowanie na te pierwsze badania, bo podobno koszt to ok. 400 zł.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina-w polsce to porazka jak przeczytalam ile sie placi,ja mieszkam w niemczech i mam wszystko za darmo tylko ekstra za zdjecid 4d i filmy placi sie ekstra zobaczymy bo napewno bede robic to bedzie wiadomo jaki koszt. eg- wysoka beta jest przy ciazy mnogiej ;-)tak mi lekarz mowil,albo dzidzia mega silna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 01:32

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Gratulacje książkowej ciąży:)
    Niunia witamy.:)
    U mnie jakby trochę wiecej energii ale pojawiają sie co jakiś czas napady mdlosci, i,ciągle jestem glodna ale zjem dwa jest i mnie odrzuca od wszystkiego. Ratuje sie pomidorami, które jako,tako mi wchodzą.

niunia lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie odpuszcza zmęczenie niestety i mdlosci:/ ale liczę że po 12 tyg będzie lepiej i chociaż energię odzyskam. Dziś zaczynam 8 tydzien więc robimy kolejne zdjęcie brzuszka chociaż narazie wszystkie wyglądają tak samo:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jak ja na siebie patrze z boku to tez, nie ma żadnej zmiany, ale kurcze jakoś ulubione rurki pod koniec dnia cisna, to samo staniki w obwodzie juz tylko w jeden wchodze. A waga niby ani drgnela...

relgh371zv6v421k.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kiedys lekarz mi powiedzial ze na poczatku ciazy waga sie nie zmienia albo wrecz przeciwnie chudnie sie odrobine tylko nie pamietam po jakim czasie sie tyje :D to juz dawno bylo:D

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił mi że do 3 miesiąca kobieta ma prawo schudnąć :)

niunia lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak czytalam, ze w 1 trymestrze moze,w ogóle nie byc przyrostu wagi , albo 1-2 kg, ale,wlasnie dlatego mnie dziwi ze chyba sie zwiekszam,w obwodach. Na powiększeniu biustu nie narzekam - mój mąż tez nie:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia świetnie Cię rozumiem bo mnie też wszystkie ubrania cisną a jak się najem muszę rozpinac guzik w spodniach. Waga się nie zmienia ale dół brzucha jakis taki jakby napuchniety i to rano na czczo. Dziś mam wstret do kremu więc maz mnie musiał wysmarowac:) teraz mam rano faze na kakao i ogólnie na knedle więc sobie wczoraj narobilam ale cały czas najwieksza ochota jest ja pizze ale staram się powstrzymywac bo wiadomo ze mało zdrowe:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ