Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo , a jakim kremem sie smarujesz? Czytalam,ze dziewczyny używają mustelli. Chyba tez zakupie, poki co nawilzam sie balsamem Ziaja.
Niunia, różne są bardzo podejscia do tego. Wiekszosc dziewczyn zaleca po6 tygodniu, kiedy juz moze byc widać zarodek na usg. Jeśli cos sie dzieje: bole, plamienia to warto pojsc od razu.niunia lubi tę wiadomość
-
też się smaruje mustella. z siostra raczej mamy skłonności do rozstepow mimo bardzo szczuplej sylwetki i siostra smarowała się w 2 ciązach w jednej przytyla 22kg w drugiej 24kg i nie ma ani sladu. ja smaruje się 2razy dziennie od kiedy się dowiedziałam.
-
od początku, dużo kremów można dopiero od 3 miesiąca a ten można od samego początku, niestety nie jest on najtańszy ale dla braku rozstepow warto:) ale wczoraj miałam wieczór i noc dob1 w nocy co zjadłam to zwracalam uneczylam się strasznie
niunia lubi tę wiadomość
-
Dzięki Niunia za odp.
Ja w pierwszej ciąży stosowałam krem na rozstępy dla kobiet w ciąży od pierwszych tygodni i na szczęście też nie mam ani śladu. Teraz też już go zakupiłam, ale przetestuję też ten (mustella) co Wy polecacie.niunia lubi tę wiadomość
eg -
A i jeszcze w sprawie kremów to ja używam zwykłej oliwki. Ale zauważyłam, że nie nawilża mi odpowiednio skóry. Z reguły mam tłustą i na początku też taka była a teraz wszystko mnie ciągnie.
Podajcie konkretną nazwę tej mustelli! To poczytam o tym kremiku na internecie -
haybeauti z tego co pisały bardziej doswiadczone dziewczyny powinno się podawac skonczone tyg, natomiast wiekszosc ksiazek i portali ma tak ze np jak ja jestem w 8 tyg i 3dniu to zaczelam 9tydz. co do musteli to jest to podwojnie działający krem przeciw rozstepom i raczej jest głównie w aptekach.
szczessciara lubi tę wiadomość
-
Haybeauti wejdź sobie na www.mustela.pl
Maja zakładkę 'produkty' i tam są opisane wszystkie produkty, ktore produkują dla ciężąrówek, mam czy dzieciątek.
Co do tygodni ciaży - ja bym sie raczej sugerowała tym co widzi lekarz na USG niz OVU(w końcu to tylko program komupterowy), u mnie tez jest prawie tydzień różnicy i trzymam się wersji lekarza. a na Ovu można sobie zmienić datę - żeby nie mieszać sobie w głowie. -
No to dzis 1 raz witałam sie z klopem..(WC)....o matko......jestem dzis bez sił nawet do oddychania,a musze do 15 przezyc .....aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Hej Dziewczyny!
Jestem w 6 tyg. i 5 dniu (termin wg ovu na 18 kwietnia).
Jeszcze nie byłam u lekarza i już się nie mogę doczekać. Planuję iść w tym tygodniu. Myślicie, że nie będzie za wcześnie?
Jeżeli chodzi o moje objawy to: mdłości, wymioty (chociaz nie codziennie, ale jak już się zacznie, to jest MASAKRA), obolałe piersi, wrażliwość na zapachy. Waga zjechała w dół, za to brzuch już mam wystający (chyba się woda zatrzymała) - muszę nosić luźne bluzki i powoli się nie mieszczę w spodnie - TEŻ TAK MACIE??? Jak to pójdzie w takim tempie, to w 5 m-cu będą mnie musieli taczką wozić.
Staraliśmy się ok. 13 miesięcy. 3 miesiące temu poroniłam (tzn. stwierdzono ciążę biochemiczną - doszło do zapłodnienia, ale się zarodek nie zagnieździł). Wtedy przestałam mierzyć temperaturę, sprawdzać owulację i w ogóle stwierdziłam, że nie jestem gotowa na dziecko (chyba taki lęk po poronieniu). No i wtedy się udało (w 3 cyklu po poronieniu)
Póki co, smaruję brzuszek oliwką.
Ale się rozpisałam....
Pozdrawiam serdecznie! -
haybeauti u mnie akurat usg i ovu wskazywalo dokładnie ten sam czas ale bardziej sugerowalabym się terminem z usg:)
MariaAntonina ja też leże i gine z bezsilnosci dziś mdlosci mnie dobijaja co do wymiotow raczej wieczorem mnie dopadaja:/
Martyna Sz. ja też nie przytyłam a brzuch tylko wystajacy i wszystko mnie cisnie ale to chyba wzdecia. Co do usg wszystko zależy jak długie miałaś cykle bo czasami dziewczyny idą i okazuje się ze ciąża jest młodsza ale wtedy lekarz po usg zaleci Ci żebyś się pokazała za tydz lub dwa -
Martyna kozgo ma racje.
Jeśli nie masz plamień i jakiś większych boleści to bym się wstrzymałam.
Ja tak samo jak ty pierwszą poroniłam I w pierwszym cyklu po zaszłam w ciąże. Moja gin kazała mi przyjść w 6 tyg.(om). I tak zrobiłam. Nic nie było widać, więc kazała przyjść za tydzień. A za tydzień powiedziała, że płód jest martwy. Bogu dzięki że coś mnie tknęło i pojechałam do innego lekarza to sprawdzić. Nowy gin miał lepszy aparat i okazało się,że jest oki tylko ciąża młoda i nawet serce biło u dzieciątka.
Ile stresu się najedliśmy przez tą pomyłkę to głowa mała.
A GDYBYM NIE WPADŁA NA POMYSŁ KONSULTACJI Z INNYM LEKARZEM TO BY MI W SZPITALU USUNĘLI MOJE DZIECIĄTKO.
nie chce cię straszyć ale radze poczekać 2 tygodnie. Ja na pewno w następnej to zrobię.
p.s. a według ostatniej miesiączki u tej gin byłam z 7 tyg. i 2 dnniunia lubi tę wiadomość