X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:49

niunia lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Martyna Sz. lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Haybeauti, co to za historia!!! Nie do uwierzenia! Że Ty miałaś siłę i odwagę innego lekarza szukać, że się nie załamałaś, to naprawdę straszne! Ale chyba w szpitalu przed zabiegiem to by chyba sprawdzili jeszcze raz? A co z tą lekarką, zadzwoniłaś jej nawrzucać? Dałaś info w sieci? Warto przestrzec inne dziewczyny przed taką niekompetencją!
    W szpitalu mieli zrobić przed zabiegiem usg ale ja wiem jak robi się takie usg kiedy pani dr jest tam szychą i zleca taki zabieg! Pogmerali by chwile i do usunięcia.Z resztą tani dr powiedziała mi, że musiałby się cud stać gdyby wszystko było oki. Więc nie czekając prosto od tego nowego gin pojechałam do niej powiedzieć, że byłam świadkiem cudu i dzieciątko ma się dobrze i serduszko nawet bije. Ona na to: to w takim razie odwołuje szpital. Nawet mnie nie przeprosiła za tą pomyłkę i 3 h mega stresu. Na poczekalni u niej nie wahałam się głośno powiedzieć przy innych pacjentkach jak to się pani dr pomyliła.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

haybeauti lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jak to mówię którejś osobie to czasami mam wrażenie, że to jakiś koszmar był i że to tylko mi się przyśniło.
    A miałam ochotę wyjść od tego drugiego gin bo przecież nie byłam zapisana i musiałam czekać. W pewnym momencie zrezygnowałam i poszliśmy do samochodu tylko samochód nie chciał zapalić- wyskoczył jakiś błąd silnika i kaplica i tylko dlatego wróciłam się i postanowiłam powtórzyć badanie. Więc ktoś nad nami czuwał i nie pozwoli nam odjechać.I Bogu dzięki bo bym straciła może maleństwo. A samochód jak gdyby nic do dziś działa i mężuś go sprawdzał i jest wszystko oki.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Szacun haybeauti! Teraz jeszcze napisz jej opinię w necie (są takie rankingi - znany lekarz itp), ja sama się takimi opiniami kierowałam przy wyborze lekarza, więc wiem, że warto.
    NA PEWNO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 16:49

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:50

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzidziuś się urodził zdrowy? a mama oki?
    Naprawde takie historie jakie wymyśli życie ciężko powtórzyć. czasami warto posłuchać siebie

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie byłam u lekarza. Wg. usg jestem w 6 tygodniu i 5 dniu. A wg. miesiączki 8 tydzień i 3 dni. Serduszko ślicznie już biło. Tętno 133 - ślicznie :)
    Tak strasznie się cieszę!!!!!
    Termin mam na 16 kwietnia.
    Jeszcze nie wymiotowałam ale mdłości mam straszne, nie potrafię obiadu ugotować, walczę z każdym kęsem. No chyba że mam na coś smaka to po prostu pochłaniam :)
    Ja już w swoje spodnie się nie mieszczę - taki brzuszek mam napęczniały. A piersi przeogromne :) Mój mąż zadowolony, ja gorzej bo bolą. Kupiłam sobie już ciążowe spodnie w ciucholandzie. Prawie jak nowe a zapłaciłam 12 zł :) Teraz mi super wygodnie :)Polecam.
    Aha i lekarz kazał duphaston i nospe odłożyć bo wszystko się dobrze rozwija :)
    Taka ulga wiedzieć że wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 19:59

haybeauti, haybeauti, haybeauti, Niesmiala lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale, Oliwkowa, gratuluję. To było jasne, że masz młodszą ciążę, bo test Ci dopiero w 40 dniu cyklu wyszedł. Zmień sobie suwaczek.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jak sie dzis czujecie ? mi jest strasznie nie dobrze :(
    jutro ide do lekrza, myslicie ze cos juz bedzie widac na USG?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - nie potrafię zmienić suwaczka. Trzeba tam wpisać pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Ciężko tak zmyślić inny dzień żeby suwaczek się zgadzał. Chyba że nie znam jakiegoś sposobu...

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie... wczoraj po usg dopochwowym, wieczorem miałam beżowo - pomarańczowe upławy. Nigdy w życiu nie miałam takich upławów. Wystraszyłam się. Rano już były dużo jaśniejsze - żółte. Dziś nic mnie nie boli.
    Miałyście tak? Powinnam się przejmować?

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - ciężko jest powiedzieć, czy będzie już coś widać, to zależy kiedy miałaś owulacje. U mnie było widać pęcherzyk w 5 tygodniu a serduszko w 6 tygodniu i 5 dni (wg. usg). Wg. miesiączki mam całkiem inaczej bo późno miałam owulacje.

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam żółte ale nic nie bolało i nie szczypalo i jak byłam u lekarza powiedziak ze wszystko ok. Ale różnie jest dziewczyny pisały że często pojawia się taki sluz a potem swedzenie i trzeba do lekarza iść bo może być jakaś infekcja, musisz się obserwowac.

Mi ciągle się słabo robi a wczoraj w nocy bardzo mocno bolal mnie żołądek:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa wrote:
    Niunia - ciężko jest powiedzieć, czy będzie już coś widać, to zależy kiedy miałaś owulacje. U mnie było widać pęcherzyk w 5 tygodniu a serduszko w 6 tygodniu i 5 dni (wg. usg). Wg. miesiączki mam całkiem inaczej bo późno miałam owulacje.

ja bede 17 dzien po owu a tydzien po zagniezdzeniu :D
    nie moge sie doczekac:)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    co do kremów to warto zacząć zanim zacznie rosnac brzuch aby wcześniej przygotować skórę.
    po tych awanturach o zakładaanie nowych watków az do Was z ciekawości:) Jeśli chodzi o kremy, jakiś czas temu krązył link kosmetolog, która badała skład różnych kremów - gdzie jest duzo substancji i czynnych, a gdzie perfum, konserwantów i rzeczy szkodliwych. Bardzo dobrze w rankingu wypadł krem rossmana - tani, duzo składników czynnych, mozna stosowac od samego poczatku ciazy i sporo dziewczyn pisało, że smarowało sie na zmiane z oliwka rosmana przez cała ciążę i wychodzi na to ze skuteczny - póki co w 6 miesiącu tez moge potwierdzić.
    Z USG faktycznie nie warto sie spieszyć:) potem wychodzi ze jajo plaskie, nie wiadomo czy pełne, czy serduszko bije, sporo nerwów mozna sobie zaoszczedzic, w wielu krajach pierwsze USG jest nawet w 12tc, jako ciocia dobra rada moge wam tylko jeszcze napisac ze z preparatów z kwasem foliowym warto brac te z metafolina - np femibion 1 bo 1/2 kobiet nie przyswaja kwasu foliowego w ogóle w innej postaci i dupa, chyba alex tak miała (watek o przepuklinie mózgowej) Sciskam i sie nie wymadrzam wiecej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 10:03

Miriam, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Na poczekalni u niej nie wahałam się głośno powiedzieć przy innych pacjentkach jak to się pani dr pomyliła.

I bardzo dobrze zrobiłaś!!! Jakiś szok...

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tyg. i 6 dniu (od miesiączki). Wczoraj dzwoniłam do lekarza, żeby umówić się na pierwszą wizytę i mówił, że nie ma pośpiechu. Im później, tym lepiej będzie widać. Idę 3 września.
    Matko! Nie mogę się doczekać! Łatwo takiemu lekarzowi mówić - nie ma pośpiechu, a ja od 2 tygodni o niczym innym nie mogę myśleć :D

f2w3rjjgbh5yex6a.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ