X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:49

niunia lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Martyna Sz. lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Haybeauti, co to za historia!!! Nie do uwierzenia! Że Ty miałaś siłę i odwagę innego lekarza szukać, że się nie załamałaś, to naprawdę straszne! Ale chyba w szpitalu przed zabiegiem to by chyba sprawdzili jeszcze raz? A co z tą lekarką, zadzwoniłaś jej nawrzucać? Dałaś info w sieci? Warto przestrzec inne dziewczyny przed taką niekompetencją!
    W szpitalu mieli zrobić przed zabiegiem usg ale ja wiem jak robi się takie usg kiedy pani dr jest tam szychą i zleca taki zabieg! Pogmerali by chwile i do usunięcia.Z resztą tani dr powiedziała mi, że musiałby się cud stać gdyby wszystko było oki. Więc nie czekając prosto od tego nowego gin pojechałam do niej powiedzieć, że byłam świadkiem cudu i dzieciątko ma się dobrze i serduszko nawet bije. Ona na to: to w takim razie odwołuje szpital. Nawet mnie nie przeprosiła za tą pomyłkę i 3 h mega stresu. Na poczekalni u niej nie wahałam się głośno powiedzieć przy innych pacjentkach jak to się pani dr pomyliła.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

haybeauti lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jak to mówię którejś osobie to czasami mam wrażenie, że to jakiś koszmar był i że to tylko mi się przyśniło.
    A miałam ochotę wyjść od tego drugiego gin bo przecież nie byłam zapisana i musiałam czekać. W pewnym momencie zrezygnowałam i poszliśmy do samochodu tylko samochód nie chciał zapalić- wyskoczył jakiś błąd silnika i kaplica i tylko dlatego wróciłam się i postanowiłam powtórzyć badanie. Więc ktoś nad nami czuwał i nie pozwoli nam odjechać.I Bogu dzięki bo bym straciła może maleństwo. A samochód jak gdyby nic do dziś działa i mężuś go sprawdzał i jest wszystko oki.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Szacun haybeauti! Teraz jeszcze napisz jej opinię w necie (są takie rankingi - znany lekarz itp), ja sama się takimi opiniami kierowałam przy wyborze lekarza, więc wiem, że warto.
    NA PEWNO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 16:49

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:50

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzidziuś się urodził zdrowy? a mama oki?
    Naprawde takie historie jakie wymyśli życie ciężko powtórzyć. czasami warto posłuchać siebie

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie byłam u lekarza. Wg. usg jestem w 6 tygodniu i 5 dniu. A wg. miesiączki 8 tydzień i 3 dni. Serduszko ślicznie już biło. Tętno 133 - ślicznie :)
    Tak strasznie się cieszę!!!!!
    Termin mam na 16 kwietnia.
    Jeszcze nie wymiotowałam ale mdłości mam straszne, nie potrafię obiadu ugotować, walczę z każdym kęsem. No chyba że mam na coś smaka to po prostu pochłaniam :)
    Ja już w swoje spodnie się nie mieszczę - taki brzuszek mam napęczniały. A piersi przeogromne :) Mój mąż zadowolony, ja gorzej bo bolą. Kupiłam sobie już ciążowe spodnie w ciucholandzie. Prawie jak nowe a zapłaciłam 12 zł :) Teraz mi super wygodnie :)Polecam.
    Aha i lekarz kazał duphaston i nospe odłożyć bo wszystko się dobrze rozwija :)
    Taka ulga wiedzieć że wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 19:59

haybeauti, haybeauti, haybeauti, Niesmiala lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale, Oliwkowa, gratuluję. To było jasne, że masz młodszą ciążę, bo test Ci dopiero w 40 dniu cyklu wyszedł. Zmień sobie suwaczek.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jak sie dzis czujecie ? mi jest strasznie nie dobrze :(
    jutro ide do lekrza, myslicie ze cos juz bedzie widac na USG?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - nie potrafię zmienić suwaczka. Trzeba tam wpisać pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Ciężko tak zmyślić inny dzień żeby suwaczek się zgadzał. Chyba że nie znam jakiegoś sposobu...

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie... wczoraj po usg dopochwowym, wieczorem miałam beżowo - pomarańczowe upławy. Nigdy w życiu nie miałam takich upławów. Wystraszyłam się. Rano już były dużo jaśniejsze - żółte. Dziś nic mnie nie boli.
    Miałyście tak? Powinnam się przejmować?

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - ciężko jest powiedzieć, czy będzie już coś widać, to zależy kiedy miałaś owulacje. U mnie było widać pęcherzyk w 5 tygodniu a serduszko w 6 tygodniu i 5 dni (wg. usg). Wg. miesiączki mam całkiem inaczej bo późno miałam owulacje.

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam żółte ale nic nie bolało i nie szczypalo i jak byłam u lekarza powiedziak ze wszystko ok. Ale różnie jest dziewczyny pisały że często pojawia się taki sluz a potem swedzenie i trzeba do lekarza iść bo może być jakaś infekcja, musisz się obserwowac.

Mi ciągle się słabo robi a wczoraj w nocy bardzo mocno bolal mnie żołądek:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa wrote:
    Niunia - ciężko jest powiedzieć, czy będzie już coś widać, to zależy kiedy miałaś owulacje. U mnie było widać pęcherzyk w 5 tygodniu a serduszko w 6 tygodniu i 5 dni (wg. usg). Wg. miesiączki mam całkiem inaczej bo późno miałam owulacje.

ja bede 17 dzien po owu a tydzien po zagniezdzeniu :D
    nie moge sie doczekac:)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    co do kremów to warto zacząć zanim zacznie rosnac brzuch aby wcześniej przygotować skórę.
    po tych awanturach o zakładaanie nowych watków az do Was z ciekawości:) Jeśli chodzi o kremy, jakiś czas temu krązył link kosmetolog, która badała skład różnych kremów - gdzie jest duzo substancji i czynnych, a gdzie perfum, konserwantów i rzeczy szkodliwych. Bardzo dobrze w rankingu wypadł krem rossmana - tani, duzo składników czynnych, mozna stosowac od samego poczatku ciazy i sporo dziewczyn pisało, że smarowało sie na zmiane z oliwka rosmana przez cała ciążę i wychodzi na to ze skuteczny - póki co w 6 miesiącu tez moge potwierdzić.
    Z USG faktycznie nie warto sie spieszyć:) potem wychodzi ze jajo plaskie, nie wiadomo czy pełne, czy serduszko bije, sporo nerwów mozna sobie zaoszczedzic, w wielu krajach pierwsze USG jest nawet w 12tc, jako ciocia dobra rada moge wam tylko jeszcze napisac ze z preparatów z kwasem foliowym warto brac te z metafolina - np femibion 1 bo 1/2 kobiet nie przyswaja kwasu foliowego w ogóle w innej postaci i dupa, chyba alex tak miała (watek o przepuklinie mózgowej) Sciskam i sie nie wymadrzam wiecej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 10:03

Miriam, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Na poczekalni u niej nie wahałam się głośno powiedzieć przy innych pacjentkach jak to się pani dr pomyliła.

I bardzo dobrze zrobiłaś!!! Jakiś szok...

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tyg. i 6 dniu (od miesiączki). Wczoraj dzwoniłam do lekarza, żeby umówić się na pierwszą wizytę i mówił, że nie ma pośpiechu. Im później, tym lepiej będzie widać. Idę 3 września.
    Matko! Nie mogę się doczekać! Łatwo takiemu lekarzowi mówić - nie ma pośpiechu, a ja od 2 tygodni o niczym innym nie mogę myśleć :D

f2w3rjjgbh5yex6a.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ