Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza wrote:Haybeauti, co to za historia!!! Nie do uwierzenia! Że Ty miałaś siłę i odwagę innego lekarza szukać, że się nie załamałaś, to naprawdę straszne! Ale chyba w szpitalu przed zabiegiem to by chyba sprawdzili jeszcze raz? A co z tą lekarką, zadzwoniłaś jej nawrzucać? Dałaś info w sieci? Warto przestrzec inne dziewczyny przed taką niekompetencją!
-
Wiesz jak to mówię którejś osobie to czasami mam wrażenie, że to jakiś koszmar był i że to tylko mi się przyśniło.
A miałam ochotę wyjść od tego drugiego gin bo przecież nie byłam zapisana i musiałam czekać. W pewnym momencie zrezygnowałam i poszliśmy do samochodu tylko samochód nie chciał zapalić- wyskoczył jakiś błąd silnika i kaplica i tylko dlatego wróciłam się i postanowiłam powtórzyć badanie. Więc ktoś nad nami czuwał i nie pozwoli nam odjechać.I Bogu dzięki bo bym straciła może maleństwo. A samochód jak gdyby nic do dziś działa i mężuś go sprawdzał i jest wszystko oki. -
Makcza wrote:Szacun haybeauti! Teraz jeszcze napisz jej opinię w necie (są takie rankingi - znany lekarz itp), ja sama się takimi opiniami kierowałam przy wyborze lekarza, więc wiem, że warto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 16:49
-
Hej dziewczyny. Właśnie byłam u lekarza. Wg. usg jestem w 6 tygodniu i 5 dniu. A wg. miesiączki 8 tydzień i 3 dni. Serduszko ślicznie już biło. Tętno 133 - ślicznie
Tak strasznie się cieszę!!!!!
Termin mam na 16 kwietnia.
Jeszcze nie wymiotowałam ale mdłości mam straszne, nie potrafię obiadu ugotować, walczę z każdym kęsem. No chyba że mam na coś smaka to po prostu pochłaniam
Ja już w swoje spodnie się nie mieszczę - taki brzuszek mam napęczniały. A piersi przeogromne Mój mąż zadowolony, ja gorzej bo bolą. Kupiłam sobie już ciążowe spodnie w ciucholandzie. Prawie jak nowe a zapłaciłam 12 zł Teraz mi super wygodnie :)Polecam.
Aha i lekarz kazał duphaston i nospe odłożyć bo wszystko się dobrze rozwija
Taka ulga wiedzieć że wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 19:59
haybeauti, haybeauti, haybeauti, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
Mam jeszcze pytanie... wczoraj po usg dopochwowym, wieczorem miałam beżowo - pomarańczowe upławy. Nigdy w życiu nie miałam takich upławów. Wystraszyłam się. Rano już były dużo jaśniejsze - żółte. Dziś nic mnie nie boli.
Miałyście tak? Powinnam się przejmować? -
ja miałam żółte ale nic nie bolało i nie szczypalo i jak byłam u lekarza powiedziak ze wszystko ok. Ale różnie jest dziewczyny pisały że często pojawia się taki sluz a potem swedzenie i trzeba do lekarza iść bo może być jakaś infekcja, musisz się obserwowac.
Mi ciągle się słabo robi a wczoraj w nocy bardzo mocno bolal mnie żołądek:( -
Oliwkowa wrote:Niunia - ciężko jest powiedzieć, czy będzie już coś widać, to zależy kiedy miałaś owulacje. U mnie było widać pęcherzyk w 5 tygodniu a serduszko w 6 tygodniu i 5 dni (wg. usg). Wg. miesiączki mam całkiem inaczej bo późno miałam owulacje.
ja bede 17 dzien po owu a tydzien po zagniezdzeniu
nie moge sie doczekac:) -
kozgo wrote:co do kremów to warto zacząć zanim zacznie rosnac brzuch aby wcześniej przygotować skórę.
Z USG faktycznie nie warto sie spieszyć potem wychodzi ze jajo plaskie, nie wiadomo czy pełne, czy serduszko bije, sporo nerwów mozna sobie zaoszczedzic, w wielu krajach pierwsze USG jest nawet w 12tc, jako ciocia dobra rada moge wam tylko jeszcze napisac ze z preparatów z kwasem foliowym warto brac te z metafolina - np femibion 1 bo 1/2 kobiet nie przyswaja kwasu foliowego w ogóle w innej postaci i dupa, chyba alex tak miała (watek o przepuklinie mózgowej) Sciskam i sie nie wymadrzam wiecej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 10:03
Miriam, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
Ja jestem w 6 tyg. i 6 dniu (od miesiączki). Wczoraj dzwoniłam do lekarza, żeby umówić się na pierwszą wizytę i mówił, że nie ma pośpiechu. Im później, tym lepiej będzie widać. Idę 3 września.
Matko! Nie mogę się doczekać! Łatwo takiemu lekarzowi mówić - nie ma pośpiechu, a ja od 2 tygodni o niczym innym nie mogę myśleć