X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na wizycie wczoraj i jest bijące serduszko :):) ale według usg to ciąża jest młodsza o 2 tygodnie ..ale moze zle zmierzyła bo ona ma do potwierdzenia ciazy takie stare usg przedpotopowe..a to jest niemożliwe bo według jej usg to okres miałam 6 lipca a nie jak miałam normalnie 27 czerwca.. dlatego nie biore tego do siebie :D termin mam na 04.04.2014 :D jakby sie urodzilo w terminie to by miało fajna date :) a biorac pod uwage że moja córka urodziła sie idealnie w terminie jest to możliwe :)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia błagam spokojnie :)

Monia dupka to raczej do min 12 tyg powinno się brać chyba z tego co kojarzę ja 5 września mam dopiero zmniejszyć z 3 do 2 tabletek a może 24 września go odstawimy dopiero. Co do jedzenia to nie jem za dużo bo mi śmierdzi ale jak coś przeczytam albo zobaczę w tv to czasem mam taki atak że jak nie mam w domu to chodzę i płacze szukam po sąsiadach bo mam takiego lenia ze nie chce mi się moich 4 liter ruszyć do sklepu bo mam całe 10 min w jedną stronę :D ale chlebek i czosnek miałam a teraz pięknie pachne haha

Natalia lubi tę wiadomość

• Laura88 Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ważne jest nastawienie pozytywne, a czytanie o pewnych sprawach tylko powoduje niepokój, więc najlepiej starać się zrezygnować z tego :) tego życzę wam i sobie :) Pozytywnego nastawienia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka gratuluje :)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki MIRIAM teraz już jestem spokojna :) i mogę się w pełni cieszyć ciążą:)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska super:) ja dziś byłam na badaniach krwi a potem szybko wracałam do domu żeby w spokoju pogadać z kolegą klozetem heheh odkryłam, że mój groszek nie lubi soków z wyciskanych cytrusów:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś zrobię smaka. gotuje sobie właśnie potrawkę z kurczaka z brokułami w sosie jogurtowym z odrobiną curry. Mniam!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znając mnie pewnie narobiła byś mi smaka bo od razu jak coś czytam to mi się chce :D ale mięsa nie jadam :D tylko wczoraj coś mnie na ten cholerny pasztet wzieło całą noc nie mogłam sobie wybaczyć :D a ja dziś mam sadzone z ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną :D a na deser ciasto czekoladowo bananowe sama piekłam :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza obym poszła Twoim śladem i może zacznie przechodzić. mnie naszlo na sznycla z frytkami haha i na kwaszona kapuste z cukrem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeśli już chcesz sobie koniec nie mierzyć temperaturę to rób to rano zaraz po przebudzeniu! Dlatego takie głupoty Ci pokazuje termometr. Ja po przebudzeniu mam 37,00 a teraz mierzylam i jest 36,30!!

8599gov35hcg7r21.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka, ja mierzyłam rano właśnie.
    Ale juz odwołuje wszystko. Glupia jestem i tyle! Przlozyłam sobie USG i wlasnie wróciłam - z fasolką jest wszystko ok. Serduszko bije. Ma juz 9 mm. (6dt6 +-2 dni). Nawet większa za przeproszeniem 'zjebke' niz od Was dostalam od lekarza. Generalnie mówil to co Wy - nie czytac glupot, nie wymyślać, nie doszukiwać się zlych objawow bo nawet z wadą macicy wszystko wyglada ze rozwija się ok.. Mam z usmiechem ciaze znosić, jeść zdrowo i nic wiecej.
    Takze przepraszam, że zasiałam panikę bez sensu. Obiecuje, że więcej nie będę:)
    Musze tylko sobie suwaczek cofnąć.

Miriam, Stinka, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to normalne każda z nas czasem łapie lekką panike i swiruje. Dobrze ze sprawdzilas i ze wszystko jest dobrze lepiej sprawdzić niż się denerwować:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Stinka, ja mierzyłam rano właśnie.
    Ale juz odwołuje wszystko. Glupia jestem i tyle! Przlozyłam sobie USG i wlasnie wróciłam - z fasolką jest wszystko ok. Serduszko bije. Ma juz 9 mm. (6dt6 +-2 dni). Nawet większa za przeproszeniem 'zjebke' niz od Was dostalam od lekarza. Generalnie mówil to co Wy - nie czytac glupot, nie wymyślać, nie doszukiwać się zlych objawow bo nawet z wadą macicy wszystko wyglada ze rozwija się ok.. Mam z usmiechem ciaze znosić, jeść zdrowo i nic wiecej.
    Takze przepraszam, że zasiałam panikę bez sensu. Obiecuje, że więcej nie będę:)
    Musze tylko sobie suwaczek cofnąć.

Kochana wlasnie zerknelam na Twoj wykres i mialysmy @ w tym samym czasie, tylko u mnie pozniej owulka ale za to szybko dzoszlo do zagniezdzenia i nasze fasolki maja te same wymiary. :)

8599gov35hcg7r21.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka ale fajnie:)

Stinka lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja bylam dzis an wizycie i nosze w sobie dwa sliczne zarodeczki:) bijacych serduszek nie ma jeszcze ale czekam :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia 2??? to super:) podwójnie szczęśliwa pewnie jesteś:) gratulacje razy dwa:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wow dwojeczka!! Gratulacje!
    Natalia na kiedy terimin Ci wyszedl na USG? Mi na 13 kwietnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 21:13

8599gov35hcg7r21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia gratuluję podwójnie!!

• Natalia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - cudownie :)
    to chyba pierwsze kwietniowe blizniaki- gratulacje!:)
    Stinka- na usg lekarz nie powiedział, a ja z szoku nie spytalam. Zapytam przy kolejnej, ale ovu wyznnaczalo tez na 13.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 07:44

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, podwójne gratulacje!

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ