X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na wizycie wczoraj i jest bijące serduszko :):) ale według usg to ciąża jest młodsza o 2 tygodnie ..ale moze zle zmierzyła bo ona ma do potwierdzenia ciazy takie stare usg przedpotopowe..a to jest niemożliwe bo według jej usg to okres miałam 6 lipca a nie jak miałam normalnie 27 czerwca.. dlatego nie biore tego do siebie :D termin mam na 04.04.2014 :D jakby sie urodzilo w terminie to by miało fajna date :) a biorac pod uwage że moja córka urodziła sie idealnie w terminie jest to możliwe :)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia błagam spokojnie :)

Monia dupka to raczej do min 12 tyg powinno się brać chyba z tego co kojarzę ja 5 września mam dopiero zmniejszyć z 3 do 2 tabletek a może 24 września go odstawimy dopiero. Co do jedzenia to nie jem za dużo bo mi śmierdzi ale jak coś przeczytam albo zobaczę w tv to czasem mam taki atak że jak nie mam w domu to chodzę i płacze szukam po sąsiadach bo mam takiego lenia ze nie chce mi się moich 4 liter ruszyć do sklepu bo mam całe 10 min w jedną stronę :D ale chlebek i czosnek miałam a teraz pięknie pachne haha

Natalia lubi tę wiadomość

• Laura88 Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ważne jest nastawienie pozytywne, a czytanie o pewnych sprawach tylko powoduje niepokój, więc najlepiej starać się zrezygnować z tego :) tego życzę wam i sobie :) Pozytywnego nastawienia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka gratuluje :)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki MIRIAM teraz już jestem spokojna :) i mogę się w pełni cieszyć ciążą:)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska super:) ja dziś byłam na badaniach krwi a potem szybko wracałam do domu żeby w spokoju pogadać z kolegą klozetem heheh odkryłam, że mój groszek nie lubi soków z wyciskanych cytrusów:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś zrobię smaka. gotuje sobie właśnie potrawkę z kurczaka z brokułami w sosie jogurtowym z odrobiną curry. Mniam!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znając mnie pewnie narobiła byś mi smaka bo od razu jak coś czytam to mi się chce :D ale mięsa nie jadam :D tylko wczoraj coś mnie na ten cholerny pasztet wzieło całą noc nie mogłam sobie wybaczyć :D a ja dziś mam sadzone z ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną :D a na deser ciasto czekoladowo bananowe sama piekłam :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza obym poszła Twoim śladem i może zacznie przechodzić. mnie naszlo na sznycla z frytkami haha i na kwaszona kapuste z cukrem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeśli już chcesz sobie koniec nie mierzyć temperaturę to rób to rano zaraz po przebudzeniu! Dlatego takie głupoty Ci pokazuje termometr. Ja po przebudzeniu mam 37,00 a teraz mierzylam i jest 36,30!!

8599gov35hcg7r21.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka, ja mierzyłam rano właśnie.
    Ale juz odwołuje wszystko. Glupia jestem i tyle! Przlozyłam sobie USG i wlasnie wróciłam - z fasolką jest wszystko ok. Serduszko bije. Ma juz 9 mm. (6dt6 +-2 dni). Nawet większa za przeproszeniem 'zjebke' niz od Was dostalam od lekarza. Generalnie mówil to co Wy - nie czytac glupot, nie wymyślać, nie doszukiwać się zlych objawow bo nawet z wadą macicy wszystko wyglada ze rozwija się ok.. Mam z usmiechem ciaze znosić, jeść zdrowo i nic wiecej.
    Takze przepraszam, że zasiałam panikę bez sensu. Obiecuje, że więcej nie będę:)
    Musze tylko sobie suwaczek cofnąć.

Miriam, Stinka, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to normalne każda z nas czasem łapie lekką panike i swiruje. Dobrze ze sprawdzilas i ze wszystko jest dobrze lepiej sprawdzić niż się denerwować:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Stinka, ja mierzyłam rano właśnie.
    Ale juz odwołuje wszystko. Glupia jestem i tyle! Przlozyłam sobie USG i wlasnie wróciłam - z fasolką jest wszystko ok. Serduszko bije. Ma juz 9 mm. (6dt6 +-2 dni). Nawet większa za przeproszeniem 'zjebke' niz od Was dostalam od lekarza. Generalnie mówil to co Wy - nie czytac glupot, nie wymyślać, nie doszukiwać się zlych objawow bo nawet z wadą macicy wszystko wyglada ze rozwija się ok.. Mam z usmiechem ciaze znosić, jeść zdrowo i nic wiecej.
    Takze przepraszam, że zasiałam panikę bez sensu. Obiecuje, że więcej nie będę:)
    Musze tylko sobie suwaczek cofnąć.

Kochana wlasnie zerknelam na Twoj wykres i mialysmy @ w tym samym czasie, tylko u mnie pozniej owulka ale za to szybko dzoszlo do zagniezdzenia i nasze fasolki maja te same wymiary. :)

8599gov35hcg7r21.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka ale fajnie:)

Stinka lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja bylam dzis an wizycie i nosze w sobie dwa sliczne zarodeczki:) bijacych serduszek nie ma jeszcze ale czekam :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia 2??? to super:) podwójnie szczęśliwa pewnie jesteś:) gratulacje razy dwa:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wow dwojeczka!! Gratulacje!
    Natalia na kiedy terimin Ci wyszedl na USG? Mi na 13 kwietnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 21:13

8599gov35hcg7r21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia gratuluję podwójnie!!

• Natalia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - cudownie :)
    to chyba pierwsze kwietniowe blizniaki- gratulacje!:)
    Stinka- na usg lekarz nie powiedział, a ja z szoku nie spytalam. Zapytam przy kolejnej, ale ovu wyznnaczalo tez na 13.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 07:44

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, podwójne gratulacje!

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ