Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dwa szczęścia, gratulacje Niunia!
Macie racje dziewczyny, nie ma sensu czytać tych wszystkich artykułów, ja też się niepotrzebnie zaczęłam nakręcać, bo zaczął mnie boleć brzuch. Zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, więc ten ból nie jest nawet 1/4 tego co zwykle podczas okresu, ale jednak zaczęłam się schizować, że coś się dzieje. Nie mam żadnych plamień, ogólnie nic się nie dzieje, ale jak się człowiek naczyta, to mu się wydaje, że spotkało go najgorsze. Pogadałam z koleżanką, która mnie opieprzyła, że szkodzę tylko dziecku, kazała mi się wziąć w garść i podziałało. Teraz skupiam się na pozytywnym myśleniu (co przy tych mdłościach i zmęczeniu bywa trudne ) i zdrowym odżywianiu, bo co ma być, to będzie prawda?
Pozdrawiam kochane i życzę dużo siły, przy tym samopoczuciu o którym wszystkie piszecie na pewno się przydaNatalia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualny
-
Gratuluje szczęścia w podwójnej dawce niunia..
Macie w rodzinie jakieś obciążenie na bliźniaki ? Czy to po prostu szczęśliwy traf..aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Gratuluje wszystkim mamusiom i dołączam do was. Dzisiaj miałam wizytę u lekarza i moje maleństwo ma już 1 cm 38 mm, tętno płodu 160 z Usg wynika że to 7 tydz.5 dzień, a termin mam wyznaczony na 14 kwietnia.
-
Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim fasolek Ja byłam dziś na pierwszym USG - cudowne przeżycie! Moja kruszynka ma 12mm, wg USG wyszedł mi 7t2d, czyli tak samo jak wg ovu, niestety również nie dopytałam o termin porodu, ale skoro USG mówi to samo co ovu to termin chyba będzie ten sam, jak myślicie? Ogólnie wszystko jest w porządku. Serduszko wali jak szalone ale mamusia to już nie ma się aż tak dobrze. Nadal mam mdłości, wszystko jest blee... Ja też mięsa mogłabym w ogóle nie jeść. A ostatni tydzień minął mi pod znakiem totalnej niemocy.
Widzę, że nam się powoli wątek kulinarny rozwija to dobrze, jak narobicie smaka, to przynajmniej jeść się chcehttps://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy też macie problemy ze snem ???
Ja chyba jutro wybiorę się do lekarza bo ten brak sny mnie wykańcza
Mogę położyć się przed 21 a i tak zasypiam ok 1-1:30 i jeszcze budzę się kilka razy w ciągu tych paru godzin snu Nigdy wcześniej tak nie miałam. W poprzednich ciążach o 21 to spałam jak niedźwiedź i to do samego rana no i jeszcze ok południa z dwie godzinki ;)A teraz w dzień chodzę jak pijana czasami mam zawroty głowy ale nie jestem senna. Wieczorami leżę w łóżku, ziewam, wiercę się, kręcę i zasnąć nie mogę To typowe na końcówce ciąży ale czy na początku to nie kojarzę. Może któraś z was ma podobny problem? -
Mirella co do spania to ja też mam duży problem wieczorem żeby się ułożyć i zasnąć a budze się o 8 rano jak w zegarku. w dzien często senna jestem i też zasnac nie mogę więc Cię świetnie rozumiem oby do 2trymestru:)
super dziewczyny wiesci z wizyt, pięknie te nasze dzidziusie się rozwijaja:) -
Dziewczyny, ogromne gratulacje dla mamusiek Fajnie słyszeć takie dobre wieści.
Ja też się rozkładam. Moj mąż ma angine i zaraziłam się
Naczytałam się co można stosować w ciąży i prawie nic !!! Nawet syropu z malin nie można bo ma działanie poronne.
Więc zostało mi mleko z miodem i czosnkiem, cytryna i płukanie gardła wodą z solą.
Ciekawe jak długo wytrzymam.
Masakra, nie dość że ciągłe mdłości, słabość, to jeszcze to choróbsko. Już nawet na spacer nie mogę wyjść
Jestem uwięziona w domu i zalewa mnie katar
Macie jakieś sprawdzone, naturalne sposoby?
Pozdrawiam gorąco wszystkie mamuśki
-
kurcze z tym sokim malinowym sa różne opinie jego mówią że może powodować poronienie inni ze to bzdury i ze powinno tylko herbaty z lisci malin nie można i już sama nie wiem co jest prawda więc na wali nie pije. Oliwkowa zawsze jeszcze kanapki z czosnkiem
-
Ja robie spaghetti! Mam straszna ochotę na makaron. Wszystkie składniki zakupione, mam nadzieje, ze nie przejdzie mi ochota.
Dziewczyny w ciąży należy unikać herbat, soków itp rogrzewajacych i pewnie dlatego malina nie jest polecana bo herbata malinowa np należy do tych rozgrzewajacych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 12:37
-
Zakazane jedzenie w ciąży - Sery pleśniowe i brie
Do tej listy dodaj też: ser feta, camembert i produkty z niepasteryzowanego mleka, np. oscypki. W ciąży odstaw je na jakiś czas, bo mogą w nich być bakterie z rodzaju listeria.
To taki fragment jednego z wielu artykułów na ten temat.
Ja uwielbiam sery szczególnie oscypki, ale wolę nie ryzykować.