X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen, chyba wszystkie mamy podobne objawy. Jedne w mniejszym stopniu, drugie w większym. Wiem że trudno się cieszyć jak ma się takie dolegliwości. Dostałam od mojej szwagierki książkę " W oczekiwaniu na dziecko" no i tam znalazłam słowa otuchy. Podobno kobiety z silnymi objawami rzadziej ronią i mają większą szansę na donoszenie szczęśliwie ciąży :) Ciągle się tym pocieszam :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś miałam dawno umówioną wizytę u wcześniejszego mojego gina i pomyślałam ze pójdę zobaczyć jak się fasolek czuje i dobrze zrobiłam on ma słabsze usg niż mój obecny gin ale wiem że rośnie a ponad to dziś pokazało się echo zarodka :)
    Jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać wizyty u mojego gina żeby zobaczyć już rączki, nóżki i usłyszeć serduszko :)

Niesmiala lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam okropne przeżycie.. moja córka skoczyła mi swoją pupą na brzuch tak całkiem znieniacka .. i teraz modle się zeby sie nic nie stało.. ona nie rozumie ze mama jest w ciązy bo nie widzi brzucha i dlatego .. narazie nie boli mnie nic .. myślicie ze nic sie nie stanie ?? tak sie stresuje a nie polece do lekarza z tym ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny ja dzis tez byłam na usg :)
    Fasolka wyrównała do wieku z miesiączki wg usg 8w2d :)
    Termin porodu z kalendarza 13.04 z usg 10.04. Lekarz powiedział, że to praktycznie żadna różnica.
    Jestem umówiona za miesiąc na 30.09, na badania w 12 tygodniu. Bede czekać jak na szpilkach i po tych badaniach pewnie tak naprawde zacznę sie cieszyć pełną parą:)

Martusska - jeśli nie pojawi się jakiś duzy ból czy plamienia to mysle, ze od jednego razu nie powinno się nic stać. jesli poczujesz sie gorzej - lec do lekarza.
    a kiedy masz następne wizyte planową?

Niesmiala lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - też myślę że fasolka jest jeszcze za mała, żeby coś się miało stać.
    Natalia i Martussia - super! :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska raczej nic nie powinno się stać ale jak zobaczysz jakieś niepokojące objawy to szybko do lekarza.

Co do jelita moje objawia się zaparciami i wzdęciami i skurczami ale kefir pomaga od razu więc się nim wspomagam:)

Co do pizzy ja na początku też miałam tylko na nią ochotę, ale już przeszło, natomiast moja siostra cały 1 trymestr jadła pizze bo tylko po niej nie wymiotowała hehe.

Podobno w tym pierwszym czasie dzidzia bierze tylko to co dobre, a dopiero potem łyka wszystko przez wody płodowe,

A jak Wasze humory bo nie ukrywam, że moje hormony dają czasem mi i tym samym mojemu mężowi w kość jeszcze ta pogoda wcale nie pomaga:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że fasolki zdrowo sobie rosną:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 2 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie bylo mnie troche bo bylam na urlopie :)
    mialam usg , widzialam i slyszalam serduszko az mi lzy polecialy....
    niestety mam tez powod do zmartwienia-na macicy, blisko pecherza plodowego mam krwiaka. dostalam leki na podtrzymanie ciazy- luteine i duphaston. mam duzo wypoczywac i sie nie przemeczac... ale nie mam takiej mozliwosci przy córci... martwie sie... za 2 tyg mam kolejne usg aby zobaczyc czy krwiak sie wchlonal albo przynajmniej nie powiekszyl.... martwie sie bardzo :(
    trzymajcie kciuki dziewczyny aby wszystko zakonczylo sie pomyslnie... czy ktoras z was miala/zna kogos kto mial taka sytuacje?? jesli tak to napiszcie!!
    dodam ze wogole nie krwawilam zewnetrznie ale mam bóle brzucha-dosc lekkie-mialam tak w pierwszej ciazy. jakby sie nasilily albo jak zaczne krwawic to mam jechac prosto do szpitala!
    Pozdrawiamy!!

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, będzie dobrze!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na I trymestrze były dziewczyny co mialy krwiaka i opisywaly swoje sytuacje więc może tm znajdziesz jakies info ja trzymam mocno kciuki i wszystko będzie dobrze:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu :) potwierdzony 8 tydzień ciąży. Maluszek ma 15 mm. Serduszko bije z prędkością 162 uderzeń na minutę. Mama jest przeszczesliwa :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też miałam kolejną wizytę. Serduszko bije a maluch ma 14,4mm Trochę się uspokoiłam bo na poprzedniej wizycie był tylko maleńki pęcherzyk a dzisiaj to już sporo zobaczyłam :-)

• Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 2 września 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Ja idę jutro do lekarza. NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ :D

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 24 wrzesnia.. to juz bedzie 12 tydzien wiec usg tez bede miec robione .. juz sie nie moge doczekać zeby widziec chociaz rysy dzidziusia ;) bo narazie to tylko plamka z serduszkiem była :) tutaj chyba kazda przezywa wizyte :) trzymam kciuki za wszystkie Was :) i za wasze maleństwa :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty. Ja najbliższe usg będę miała wv13 tyg czyli 30 bo wcześniej wyjeżdżam i nie mam jak zrobić ale z tego co pisały dziewczyny można robić to usg do konca 13 tyg więc mam nadzieje ze będzie ok.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może poradzicie coś na całodniowe mdłości, bo już nie daje rady, nie mogę nic jeść i na nic nie mam ochoty.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migdaly, imbir podobno pomagają:) ja dosralam mieso wstretu a zawsze mocno miesozerna byłam heh i nie mogę znalesc tego na co mam ochotę, chce mi się coś ale nie wiem co:) gorzej niż przed okresem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dziewczyny może poradzicie coś na całodniowe mdłości, bo już nie daje rady, nie mogę nic jeść i na nic nie mam ochoty.

Mi pomaga herbatka z rumianku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę

pcty.jpg

2cm i 35mm :) Serduszko prawidłowe. Ocena wieku 9 tygodni. (chyba o ciąże chodzi - tu w Tajlandii trudno dowiedzieć się szczegółów)

Prenatalne nieinwazyjne za 3 tygodnie.

Miriam, Mirella, eg lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiang mai gratulacje! Chyba dobry sprzet mieli bo super widac jak na 9 tydzien.

8599gov35hcg7r21.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ