X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen, chyba wszystkie mamy podobne objawy. Jedne w mniejszym stopniu, drugie w większym. Wiem że trudno się cieszyć jak ma się takie dolegliwości. Dostałam od mojej szwagierki książkę " W oczekiwaniu na dziecko" no i tam znalazłam słowa otuchy. Podobno kobiety z silnymi objawami rzadziej ronią i mają większą szansę na donoszenie szczęśliwie ciąży :) Ciągle się tym pocieszam :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś miałam dawno umówioną wizytę u wcześniejszego mojego gina i pomyślałam ze pójdę zobaczyć jak się fasolek czuje i dobrze zrobiłam on ma słabsze usg niż mój obecny gin ale wiem że rośnie a ponad to dziś pokazało się echo zarodka :)
    Jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać wizyty u mojego gina żeby zobaczyć już rączki, nóżki i usłyszeć serduszko :)

Niesmiala lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam okropne przeżycie.. moja córka skoczyła mi swoją pupą na brzuch tak całkiem znieniacka .. i teraz modle się zeby sie nic nie stało.. ona nie rozumie ze mama jest w ciązy bo nie widzi brzucha i dlatego .. narazie nie boli mnie nic .. myślicie ze nic sie nie stanie ?? tak sie stresuje a nie polece do lekarza z tym ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny ja dzis tez byłam na usg :)
    Fasolka wyrównała do wieku z miesiączki wg usg 8w2d :)
    Termin porodu z kalendarza 13.04 z usg 10.04. Lekarz powiedział, że to praktycznie żadna różnica.
    Jestem umówiona za miesiąc na 30.09, na badania w 12 tygodniu. Bede czekać jak na szpilkach i po tych badaniach pewnie tak naprawde zacznę sie cieszyć pełną parą:)

Martusska - jeśli nie pojawi się jakiś duzy ból czy plamienia to mysle, ze od jednego razu nie powinno się nic stać. jesli poczujesz sie gorzej - lec do lekarza.
    a kiedy masz następne wizyte planową?

Niesmiala lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - też myślę że fasolka jest jeszcze za mała, żeby coś się miało stać.
    Natalia i Martussia - super! :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska raczej nic nie powinno się stać ale jak zobaczysz jakieś niepokojące objawy to szybko do lekarza.

Co do jelita moje objawia się zaparciami i wzdęciami i skurczami ale kefir pomaga od razu więc się nim wspomagam:)

Co do pizzy ja na początku też miałam tylko na nią ochotę, ale już przeszło, natomiast moja siostra cały 1 trymestr jadła pizze bo tylko po niej nie wymiotowała hehe.

Podobno w tym pierwszym czasie dzidzia bierze tylko to co dobre, a dopiero potem łyka wszystko przez wody płodowe,

A jak Wasze humory bo nie ukrywam, że moje hormony dają czasem mi i tym samym mojemu mężowi w kość jeszcze ta pogoda wcale nie pomaga:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że fasolki zdrowo sobie rosną:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 2 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie bylo mnie troche bo bylam na urlopie :)
    mialam usg , widzialam i slyszalam serduszko az mi lzy polecialy....
    niestety mam tez powod do zmartwienia-na macicy, blisko pecherza plodowego mam krwiaka. dostalam leki na podtrzymanie ciazy- luteine i duphaston. mam duzo wypoczywac i sie nie przemeczac... ale nie mam takiej mozliwosci przy córci... martwie sie... za 2 tyg mam kolejne usg aby zobaczyc czy krwiak sie wchlonal albo przynajmniej nie powiekszyl.... martwie sie bardzo :(
    trzymajcie kciuki dziewczyny aby wszystko zakonczylo sie pomyslnie... czy ktoras z was miala/zna kogos kto mial taka sytuacje?? jesli tak to napiszcie!!
    dodam ze wogole nie krwawilam zewnetrznie ale mam bóle brzucha-dosc lekkie-mialam tak w pierwszej ciazy. jakby sie nasilily albo jak zaczne krwawic to mam jechac prosto do szpitala!
    Pozdrawiamy!!

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, będzie dobrze!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na I trymestrze były dziewczyny co mialy krwiaka i opisywaly swoje sytuacje więc może tm znajdziesz jakies info ja trzymam mocno kciuki i wszystko będzie dobrze:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu :) potwierdzony 8 tydzień ciąży. Maluszek ma 15 mm. Serduszko bije z prędkością 162 uderzeń na minutę. Mama jest przeszczesliwa :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też miałam kolejną wizytę. Serduszko bije a maluch ma 14,4mm Trochę się uspokoiłam bo na poprzedniej wizycie był tylko maleńki pęcherzyk a dzisiaj to już sporo zobaczyłam :-)

• Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 2 września 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Ja idę jutro do lekarza. NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ :D

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 24 wrzesnia.. to juz bedzie 12 tydzien wiec usg tez bede miec robione .. juz sie nie moge doczekać zeby widziec chociaz rysy dzidziusia ;) bo narazie to tylko plamka z serduszkiem była :) tutaj chyba kazda przezywa wizyte :) trzymam kciuki za wszystkie Was :) i za wasze maleństwa :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty. Ja najbliższe usg będę miała wv13 tyg czyli 30 bo wcześniej wyjeżdżam i nie mam jak zrobić ale z tego co pisały dziewczyny można robić to usg do konca 13 tyg więc mam nadzieje ze będzie ok.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może poradzicie coś na całodniowe mdłości, bo już nie daje rady, nie mogę nic jeść i na nic nie mam ochoty.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migdaly, imbir podobno pomagają:) ja dosralam mieso wstretu a zawsze mocno miesozerna byłam heh i nie mogę znalesc tego na co mam ochotę, chce mi się coś ale nie wiem co:) gorzej niż przed okresem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dziewczyny może poradzicie coś na całodniowe mdłości, bo już nie daje rady, nie mogę nic jeść i na nic nie mam ochoty.

Mi pomaga herbatka z rumianku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę

pcty.jpg

2cm i 35mm :) Serduszko prawidłowe. Ocena wieku 9 tygodni. (chyba o ciąże chodzi - tu w Tajlandii trudno dowiedzieć się szczegółów)

Prenatalne nieinwazyjne za 3 tygodnie.

Miriam, Mirella, eg lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiang mai gratulacje! Chyba dobry sprzet mieli bo super widac jak na 9 tydzien.

8599gov35hcg7r21.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ