X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 3 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Jestem po wizycie. Dzidzia rozwija się prawidłowo (7 tydzień i 5 dzień) i ma 1,58 cm.
    Ale jestem szczęśliwa :)

lusia22 - Jeżeli chodzi o mdłości to u mnie jest już coraz lepiej. Rzygałam przez 3 tygodnie w ilościach ogromnych (szczególnie wieczorem). A teraz zaczynam mieć coraz większy apetyt. Pomagały mi krakersy jedzone jeszcze na leżąco zaraz po obudzeniu. Poza tym migdały i melisa. I jeść malutkie porcje, ale często. Nawet jak nie masz ochoty

Chiang Mai lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai ale super widać już małego człowieczka:) super

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe też mam zawsze krakersy ze sobą - są idealne!!! No właśnie też się zdziwiłam, że tak wyraźnie. Mam nadzieję, że mają dobry sprzęt bo to mój jedyny szpital dla białych (mówią po angielsku) w mieście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 04:23

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai- rzeczywiście super zdjęcie. A do Martyny Sz. nie miało byc 15,8 mm? :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15,8 mm to tyle samo co 1,58 cm tylko inna jednostka :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa :) No widzicie. Mózg kobiety w ciąży kurczy się, udowodniony fakt naukowy :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala to prawda haha ostatnio mam tak z liczeniem i pamietaniem czegokolwiek haha masakra:p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na mdłości polecam herbatę z rana :) zwykłą czarną i wafel ryżowy :) ogólnie z moimi mdłościami to jest już o niebo lepiej..ale najgorsze jest odrzucenie od niektórych pokarmów ..na dzień dzisiejszy jadam tylko zupe ogórkową i kurczaki.. na nic innego nie mam kompletnie ochoty.

a jak tam wasze brzuszki ??? ja sie dopinam w spodnie ale jak usiądę muszę odpiąć bo strasznie cisną .. :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli cierpisz na poranne mdłości, zastosuj się do następujących wskazówek:

jedz małe, ale częstsze posiłki
    15 minut przed wstaniem z łóżka zjedz krakersa
    dużo odpoczywaj i staraj się zdrzemnąć w ciągu dnia
    wąchaj cytrynę i imbir, aby złagodzić nudności
    jedz słone chipsy ziemniaczane (stwierdzono, że potrafią uspokoić żołądek na tyle, abyś mogła zjeść posiłek)
    nie pomijaj posiłków ani nie kładź się po jedzeniu
    nie gotuj i nie jedz ostrych potraw

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska ja dopiac to się dopne ale właśnie najgorzej jak siedzę więc kupiłm sobie jeansy w zarze 38 i w nich chodze bo nie cisna jak siedze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Rzadko ostatnio piszę, ale podczytuje. W sumie o czym tu pisać. Dzień w dzień to samo kijowe samopoczucie. Oby do II trymestru!

Mam pytanko. To usg prenatalne to się robi między 11 a połową 13 tygodnia. Tylko teraz nie wiem czy to chodzi o te skończone tygodnie czy zaczęte:/ Poradźcie coś, bo muszę się wstrzelić z terminem jak mąż wróci z delegacji.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie niestety nic nie działa z rana. Czy zjem coś na leżąco albo wypiję herbatkę czy nic to i tak muszę zwymiotować. Dobrze tylko, że przed wyjściem do pracy tak mam. Chociaż wczoraj wieczorem też obejmowałam kibelek.
    Mam nadzieję, że niedługo przejdzie bo ciężko tak z całodobowymi mdłościami.
    Jak wrócę z pracy to zero aktywności. Jestem w stanie tylko obiad ugotować i go zjeść, a potem tylko leżenie i spanie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 5 września 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, i tak super się trzymasz że jeszcze do pracy masz siłę chodzić.
    Ja z moimi całodniowymi mdłościami nie wyobrażam sobie chodzić do pracy. Nie wytrzymałabym. Ostatnio porównałam moje dolegliwości do ciągłego ciężkiego kaca po dobrej imprezie :D I tak dzień w dzień :D Jeszcze trochę i może jakoś dotrwam do tego II trymestru :)

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa czyli 3miesiące dobrej imprezy:p

co do usg to dziewczyny na I trymestrze pisały że od skończonego 11 tyg do 13tyg i 6dni czyli jakby do końca 14.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mojemu mężowi tłumaczę, że czuję się jakbym cały czas była na wielkim kacu i za nic nie chce przejść.

Co do pracy to na szczęścia jakoś daje radę. Chociaż momentami jest ciężko. Muszę tylko cały czas coś podjadać albo pić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.. w sumie to rzadko piszę bo w pracy mam co robić..ale razem z wami drążę ten 1 trymestr .. mdłości senność, ospanie .. Tez musze co chwila coś przegryzać bo inaczej mnie telepie, przestały mi smakowac niektóre rzecz a niektóre których nie lubiłam smakują
    po pracy leże brzuchem do góry , robienie zakupów to dla mnie nie lada wyczyn 1 godz w mieście i umieram...

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę się się pochwalić, byłam na usg i widziałam pulsujące serduszko:) Coś pięknego.
    Mam mdłości, ale tylko wieczorem bez konieczności wizyt w toalecie, dlatego współczuję Wam dziewczyny, bo ja czuję się okropnie bez wymiotów, a co Wy macie powiedzieć?
    Spokojnych ciąż życzę i apetytu:)

eg
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mogę patrzeć na jedzenie - czuje się permanentnie przejedzona ale jak tylko nie jestem objedzona to nie mogę myśleć tak mi się chce wymiotować i do tego nie mogę konkretnie zwymiotować aby mi ulżyło, tylko mnie tak muli niemiłosiernie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 17:42

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 5 września 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się cieszyłam, że mdłości mi przeszły...

Ale co się dziwić... Na kolację wypiłam pół litra wody z ogórków kiszonych i zjadłam grejpfruta (??!!). Co za mix! Paw jak malowany :D

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 5 września 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    a jak tam wasze brzuszki ??? ja sie dopinam w spodnie ale jak usiądę muszę odpiąć bo strasznie cisną .. :)

Ja mam już spory brzuszek. Pasują mi tylko dwie pary spodni, które były mi sporo za duże (ale jak siadam, to też je muszę rozpiąć). Przez wymioty schudłam parę kilo, ale brzuch już widać. Lekarz zresztą był zaskoczony jak go zobaczył. Ale moja mama też tak miała, więc to pewnie dziedziczne :)

f2w3rjjgbh5yex6a.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ