X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też już widać:) ja dziś jechałam polskim busem i rzygałam jak kot nawet woda az sobie buta obrzygalam i tyle by było z konczacych się mdlosci:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wielki brzuch jak balon - wygląda jak co najmniej 4 miesiąc. Oczywiście to nie dziecko tylko mix przytycia, zaparcia, wzdęcia i powiększonej macicy. Już chyba nie spadnie i tak będzie. Ale mi się mój spory brzuszek nawet podoba - wyglądam bardzo ciążowo ::P

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciazy dopiero po 12 tygodniu wyszedl. Teraz juz od jakiegos czasu widac. Na poczatku to byla wina wzdec i wygladalam jak w 5 miesiacu, ale teraz mi przeszly. W zadne jeansy juz sie nie mieszcze. Chodze w legginsach albo spodniach ciazowych - takich z gumka z przodu http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS-Maternity-Ridley-Ultra-Skinny-Jean-in-Ice-Blue/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3023772&cid=5813&Rf900=1497&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Iceblue

8599gov35hcg7r21.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai, ja też tak mam że nie mogę się konkretnie zwymiotować. Podnosi mnie ale jedyne co mój żołądek zwraca to żółć. No i potem dalej mnie mdli.
    Brzucha nie widać, tak mi się wydaje :p Jedyne co to piersi mam spuchnięte do granic możliwości. Boję się o rozstępy. Już mam malutkie właśnie na piersiach, pamiątka po okresie dojrzewania :/ Więc wiem że mam tendencje :(

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj też mi tak brzuch wzdęło, że wyglądałam na 5 miesiąc i niestety zostało mi to do dzisiaj.
    Ja też mam tendencję do rozstępów dlatego od początku smaruje się oliwką w żelu dla dzieci i dodatkowo kremem przeciw rozstępom.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie brzuszek też dziwnie szybko się pokazał mimo iż nie przytyłam ale należę do dość drobnych osób więc może dlatego :) Ostatnio pisałyście o cerze mnie niestety od tego tygodnia strasznie się pogorszyła nigdy nie miałam problemu z trądzikiem itp jedynie mam sporo wągrów a teraz okolice ust całe pryszczate i pękające naczynka masakra jakaś macie może jakąś fajną metodę na to ?

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam okropne problemy z cera na czole i dekolcIe a nigdyy nie mialam i też nie wiem jak sobie z tym radzić chyba musi samo przejść poprostu

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi cera się poprawiła - odpukać. Chociaż strasznych problemów nigdy nie miałam, ale widzę różnicę.
    Za to dzisiaj mdłości i wymioty dają się we znaki coraz to bardziej. Dopiero co pisałam, że tylko rano witam się z kibelkiem. To teraz odkąd wróciłam z pracy moje dolegliwości nie dają mi spokoju.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko do tych bardziej doświadczonych. Od kilku dni zmienił mi się śluz z białego na lekko żółty, dodatkowo w trakcie współżycia na początku troszkę pobolewa mnie. Myślałam, że to infekcja ale nic mnie nie swędzi, nie piecze! Na wszelki wypadek zapisałam się do lekarza na poniedziałek. Jeśli to infekcja czy może zaszkodzić maluszkowi?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i to była grzybica. Lepiej udaj się do lekarza. Ja dostałam pimafucin - jest bezpieczny w ciąży.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki doris85. Jestem zapisana ale trochę się denerwuje

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze. Ja tez w pon idę bo znowu to mam:/ Za bardzo się z serduszkowaniem pośpieszyłam;)A dziś boli mnie krzyż, taki tępy ból. Oby wszystko było ok.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie aby dzidzi nic nie zaszkodziło. Na pewno będzie oki. Czytałam że infekcje w ciąży to normalna sprawa bo hormony zmieniają pH na zasadowe i dlatego. A na krzyż najlepszy jest delikatny masażyk raczej głaskanko

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam grzybice bo też takie upławy .. i też mi dała pimafucin i provag mam brać zeby odbudować mikroflore..ale przeszło i odpukać narazie nie mam z tym problemów ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny mam nadzieje.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że dzidzi to nie zaszkodzi. sorki ale mam mały problem z pisaniem bo coś mi się tylko na tym forum wszystko rozjeżdża

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam problem z zapaleniem na samym początku ciąży aż dostałam strasznie drogi antybiotyk, ale ponoć bezpieczny w ciąży i przeszło :)

Teraz jest ok :) szybko wyzdrowiejesz i nic nie będzie maleństwu

3i49cwa1t57en9fi.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem lepiej wziąć antybiotyk bezpieczny dla kobiet w ciąży i żeby szybko przeszło niż męczyć się długo z infekcja więc jak domowe sposoby nie pomagają to siuuu do doktora.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ja dziś jestem prze szczęśliwa byłam dziś u lekarza bo bolał mnie mocno brzuch i wszystko jest w porządku maluszek rozwija się bardzo dobrze i rośnie jak na drożdżach w dwa tygodnie nadgonił 5 dni różnicy teraz niby jest wg usg 7tc 2 dzień a co najważniejsze słyszałam najcudowniejszy dźwięk w życiu serduszko naszego maleństwa teraz wiem że wszystko bedzie dobrze i zaczęłam cieszyć się ciążą :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, dopisuję się do Was kochane kwietniowe Mamuśki, termin mam wg ovu i wstępnie wg usg na 27/28 kwietnia, termin superfajny bo 27 kwietnia mam urodzinki, a jakby tego było mało to mój Synuś urodził się w dniu urodzin Męża ;]
    Martusia cieszę się że u ciebie wszystko dobrze, ja od paru dni też dostaję takich nieprzyjemnych bóli podbrzusza coś jak kolka, dziwnie tak. Miałam iść na wizytę dopiero 23 września ale chyba jutro skoczę do gin. kontrolnie zwłaszcza że dopiero co ustały mi te cholerne plamienia.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ