Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam wielki brzuch jak balon - wygląda jak co najmniej 4 miesiąc. Oczywiście to nie dziecko tylko mix przytycia, zaparcia, wzdęcia i powiększonej macicy. Już chyba nie spadnie i tak będzie. Ale mi się mój spory brzuszek nawet podoba - wyglądam bardzo ciążowo :
-
Mi w pierwszej ciazy dopiero po 12 tygodniu wyszedl. Teraz juz od jakiegos czasu widac. Na poczatku to byla wina wzdec i wygladalam jak w 5 miesiacu, ale teraz mi przeszly. W zadne jeansy juz sie nie mieszcze. Chodze w legginsach albo spodniach ciazowych - takich z gumka z przodu http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS-Maternity-Ridley-Ultra-Skinny-Jean-in-Ice-Blue/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3023772&cid=5813&Rf900=1497&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Iceblue
-
Chiang Mai, ja też tak mam że nie mogę się konkretnie zwymiotować. Podnosi mnie ale jedyne co mój żołądek zwraca to żółć. No i potem dalej mnie mdli.
Brzucha nie widać, tak mi się wydaje :p Jedyne co to piersi mam spuchnięte do granic możliwości. Boję się o rozstępy. Już mam malutkie właśnie na piersiach, pamiątka po okresie dojrzewania Więc wiem że mam tendencje -
No u mnie brzuszek też dziwnie szybko się pokazał mimo iż nie przytyłam ale należę do dość drobnych osób więc może dlatego Ostatnio pisałyście o cerze mnie niestety od tego tygodnia strasznie się pogorszyła nigdy nie miałam problemu z trądzikiem itp jedynie mam sporo wągrów a teraz okolice ust całe pryszczate i pękające naczynka masakra jakaś macie może jakąś fajną metodę na to ?
-
A mi cera się poprawiła - odpukać. Chociaż strasznych problemów nigdy nie miałam, ale widzę różnicę.
Za to dzisiaj mdłości i wymioty dają się we znaki coraz to bardziej. Dopiero co pisałam, że tylko rano witam się z kibelkiem. To teraz odkąd wróciłam z pracy moje dolegliwości nie dają mi spokoju.
-
dziewczyny mam pytanko do tych bardziej doświadczonych. Od kilku dni zmienił mi się śluz z białego na lekko żółty, dodatkowo w trakcie współżycia na początku troszkę pobolewa mnie. Myślałam, że to infekcja ale nic mnie nie swędzi, nie piecze! Na wszelki wypadek zapisałam się do lekarza na poniedziałek. Jeśli to infekcja czy może zaszkodzić maluszkowi?
-
Hej mamusie ja dziś jestem prze szczęśliwa byłam dziś u lekarza bo bolał mnie mocno brzuch i wszystko jest w porządku maluszek rozwija się bardzo dobrze i rośnie jak na drożdżach w dwa tygodnie nadgonił 5 dni różnicy teraz niby jest wg usg 7tc 2 dzień a co najważniejsze słyszałam najcudowniejszy dźwięk w życiu serduszko naszego maleństwa teraz wiem że wszystko bedzie dobrze i zaczęłam cieszyć się ciążą
-
cześć Dziewczyny, dopisuję się do Was kochane kwietniowe Mamuśki, termin mam wg ovu i wstępnie wg usg na 27/28 kwietnia, termin superfajny bo 27 kwietnia mam urodzinki, a jakby tego było mało to mój Synuś urodził się w dniu urodzin Męża ;]
Martusia cieszę się że u ciebie wszystko dobrze, ja od paru dni też dostaję takich nieprzyjemnych bóli podbrzusza coś jak kolka, dziwnie tak. Miałam iść na wizytę dopiero 23 września ale chyba jutro skoczę do gin. kontrolnie zwłaszcza że dopiero co ustały mi te cholerne plamienia.