Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień Dobry Dołączam z terminem wg Ovu na 22 kwietnia Mam tylko nadzieję że wszystko będzie u mnie dobrze....
Kozgo - dobrze Ci radzą Dziewczyny, idź na zwolnienie, szkoda Twoich nerwów :*Ja zamierzam odczekać trochę, dać czas na znalezienie kogoś na moje miejsce i iść, bo pracę mam mega stresującą...a po co ryzykować...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 13:09
-
U mnie nie będzie żadnych problemów. Pracuje w budzetówce i tutaj jest inne podejście niż u prywaciarza.
Ja powiem pod koniec 3 miesiąca, chyba, że pójde wcześniej na zwolnienie. Ale w Twoim przypadku jeśli masz tak stresująca pracę to bym pewnie powiedziała wtedy co zwolnienie będziesz dawała. Szczególnie jeśli Twój szef ma takie podejście. Pamiętaj, że na zwolnieniu lekarskim lekarz wpisje kod z literką B i wtedy oznacza ciążę. (wynagrodzenie 100% płatne) Ja ostatnio nie chciałam, żeby wiedzieli w pracy, że poroniłam i prosiłam lekarza żeby mi nie wpisywał tej literki. -
Ja planowałam powiedzieć też dopiero po 12 tygodniu, jak bede pewna, ze wszystko jest w porządku z dzidzią. U mnie w firmie raczej taka jest praktyka, ze sie mówi pózno. Jesli nie bede musiala gdzies jechac sluzbowo to tez tak zrobie, chyba ze bedzie jakis wyjazd co sie zdarza czasem to pojde na l4 i powiem wczensiej.
-
nick nieaktualnyJa odrazu powiedziałam tzn w niedziele gdy urlop mi sie kończył wzięłam L4 i zanioslam poprzedniej ciazy miałam zamiar powiedzieć w 12 tyg lecz nie zdążyłam gdyż straciłam malenstwo teraz wolałam nie ryzykować i odrazu pójść na zwolnienie szefowa nie była zachwycona ale cóż zrobić