Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo, może coś,co wczoraj zjadłaś Ci zaszkodziło?
albo moze to przemęczenie i kilka po sporcie/porzadkach w domu?
mam nadzieje, że szybko przejdzie!
ja wlasnie,wrocilam z 1 wizyty u gina. Na usg tylko pęcherzyk plodowy. Idę za 3 tygodnie i powinno byc juz widać fasolkę z serduszkiem. Nie nie wiem jak wytrzymam - to prawie miesiąc! No i dostalam duphaston - macica dwurozna moze powodować poronienie i przedwczesny poród bo nie rozciąga sie tak jak macica z prawidlowa budowa i powoduje skurcze. Mam nadzieje, ze duphaston mnie uchroni od tego wszystkiego. Mam myslec pozytywnie wiec die staram. -
Natalia będzie dobrze, co do USG to świetnie Cię rozumiem bo od czasu kiedy się dowiedziałam musiałam czekać 4 tygodnie, teraz już tylko tydzień więc też siedzę jak na szpilkach. Mam nadzieje, że ten brzuch to od jakiegoś jedzenia bo zaczyna mnie to mocno niepokoić
-
aphrodita wrote:Ja o dziwo jestem spokojna. Miałam do wyboru usg w tym tygodniu albo w przyszłym. Stwierdziłam, że jednak poczekam (będzie więcej widać). Sama się soobie dziwie bo raczej jestem niecierpliwa. Od dzisiaj biorę duphaston i acard.
Aphrodita, a jak przyjmujesz duphaston? Ja z wrazenia nie spytalam. Na recepcie jest napisane 2x1. To znaczy, ze dwie tabletki rano (raz dziennie) czy, jedna rano i jedna wieczorem? -
Esencia, trzymaj się :*
Dziewczyny, a miałyście jakieś sny, które sprawiły, że zaczęłyście się zastanawiać czy to nie już? Jakieś 10 dpo śniło mi się, że znienacka kupiliśmy z mężem mieszkanie, którym niesamowicie się zachwycałam. Jak się obudziłam od razu przyszło mi do głowy, że to może być jakaś "wiadomość" od mojego organizmu.
Mnie dziś straszne zmęczenie dopadło, jakby nie to, że co jakiś czas czuję wilczy głód, to bym nawet palcem nie ruszyła.
Kozgo, jak się czujesz?https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
Ja nie pamiętam co mi się śniło. Wiem, że jakieś glupoty jak zwykle. Za to mojej przyaciółce (zanim się dowiedziała o mojej ciąży) śniło się, że była u mnie i miałam ślicznego chłopczyka.
Ja teraz jak i w poprzedniej ciąży mam ogromne pragnienie. Piję wodę litrami. Wcześniej piłam litrami sok pomarańczowy, a teraz w ogóle mi nie smakuje. -
ja dzisiaj też mam od rana straszne nudności .. i wymiotowałam też.. czuje sie fatalnie nie moge jeśc..bo mnie mdli na sam widok..dzisiaj byłam u lekarza widać pęcharzyk płodowy i płodzik 3 milimetry ale nie widac serduszka jeszcze wiec mam przyjsc na 2 tygodnie.. dodatkowo leki na grzybice bo sie przyplątała wstrętna..
-
kozgo wrote:No i jak widać po śluzie możliwe, że do mnie też coś się przypałętało:/ Ja brałam takie globulki bo ginekolog mi dał Floragyn może wykupie bo wizytę ma dopiero w pon:/
możesz spróbować ten floragyn ale to jest głównie na odbudowanie flory bakteryjnej pochwy..w trakkcie albo po terapiach..ale jak masz dopiero w poniedzialek wizyte to moze ci to chociaz załagodzi objawy ..