X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:23

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:23

Natalia lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nikt nie wiem. Pierwsi będa rodzice :)
    Chociaż tez juz bardzo bardzo bym chciala powiedzieć mamie. Całe szczescie, ze wyjechali i nie bede sie z nia widziale, bo na pewno bym wygadała albo ona by sie domyslila ze cos jest na rzeczy :)

A potem beda moje przyjaciólki. :)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się obawiam tylko reakcji teściowej więc postanowiliśmy powiedzieć obydwu naraz, liczę że radość mojej mamy trochę wpłynie na teściówkę, chociaż nawet już z mężem obstawialiśmy, że pierwszy tekst będzie "i co teraz zamierzacie?" urodzić hehehe:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Makcza, ja pólsiku albo nawet1/3siku mam kilka razy dziennie. Podobno to macica sie powiększa i naciska na pęcherz dlatego nam sie wydaje ze juz trzeba isc.

ah no tak - mialas symulować bol zęba i leki żeby nie pic :)
    nie wiem co poradzic. Moze jak tam pójdziesz to będziesz wiedziala czy chcesz mówić czy nie. Opracujcie z mężem dwie strategie ;)

Hey Dziewczyny :) Tak sobie dzis Was podczytałam.
    No i gratuluje Wam bardzo mocno:) i życze spokojnych 9 miesiecy :)
    Co do obwieszczenia nowin, to my sie wstrzymalismy... i dobrze bo w sumie ciaza unormowała sie około 8 tyg. a do tego czasu nie wiadomo było czy sie utrzyma.
    Co do siusiu... to normalny objaw, ale zapewniam , ze jego przyczyna nie jest powiekszajaca sie macica :) Za wczesnie na cos takiego :)

Pozdrawiam i jeszcze raz Gratuluje :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Antolka. Ja na razie się wstrzymuję. Wcześniej powiedziałam dość szybko i niestety szybko się skończyła radość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 11:44

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka, przeczytalam o tej powiększającej sie macicy na wydawaoby sie wiarygodnej stronie, ze to sie dzieje od samego początku.. No ale nic mitów pewnie spotka mnie jeszcze mnóstwo ;)

a czy po pierwszym USG gdzie slychac serduszko sie trochę kobieta wylozowuje? Antolka widzę, ze u Ciebie juz 32 tydz. Bylas spokojniejsza po 1 takim usg i potem po 1 trymestrze?

relgh371zv6v421k.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, do pewnego momentu prowadziłam pamiętnik. Jak chcesz przeczytaj sobie.
    Ale wiuedz ze u kazdego ciaza rozwija sie w innym tempie i nie w tym samym momencie zaczyna bic serce.
    A jak pojdziesz i nie usłyszysz...to zdenerwujesz sie, a byc moze niepotrzebnie.
    Ja zalecałabym nie spieszyc sie z 1 usg :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka, dzięki zajrzę :)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mi lekarz zalecił 8 tydzień bo powiedział, że wcześniej może nic nie być i to niepotrzebny stres jest.

Antolka lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dlatego mi lekarz zalecił 8 tydzień bo powiedział, że wcześniej może nic nie być i to niepotrzebny stres jest.

i mądry lekarz :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:24

Natalia lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No patrzcie, a ja się w ogóle nie denerwuję. Dlaczego coś miałoby być nie tak? Wszystko będzie dobrze!
    I niech nam sie udziela pozytywne podejście :)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no moja zgaga dziś i mdłości mnie w tym utwierdzają:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu mam straszne zaparcia.. :( mdłości jeszcze ani razu nie miałam . :) ale to dobrze :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we mnie bije drugie serduszko! Tral la la:) Drobinek ma 6.28mm

Stinka lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • saszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ja dziś założyłam jeden z nowych staników i jest już na styk! Z takim tempem za parę tygodni będę musiała udać się do tych samych sklepów co Ty :D

U nas tak się złożyło, że dowiedzieliśmy się o ciąży i zresztą zrobiłam betę dzień przed wyjazdem do teściów, ale wyjazd razem z moimi rodzicami i moją siostrą, która też teraz jest w drugiej ciąży. Siostra oczywiście wiedziała, że się staramy, więc przyjechałam przed wyjazdem do niej i jej powiedziałam, zdecydowałyśmy, że to jest dobry moment żeby powiedzieć najbliższym, tym bardzie, że rodzice męża mają już swoje lata i czekali z niecierpliwością na pierwszego wnuka albo wnusię.
    Mężowi z kolei ciężko wytrzymać i już powiedział u siebie w pracy. Całe szczęście pracuje w kilkuosobowej firmie. Ale ja mam problem u siebie w pracy, bo mam system trzyzmianowy. Nieraz trzeba też przenieść coś cięższego. Staram się oczywiście zamieniać tak, żeby nie mieć nocek i nie nosić ciężkich rzeczy, ale jest to dla mnie uciążliwe. Więc czekam niecierpliwie na tą pierwszą wizytę, żeby poinformować pracodawcę i mieć święty spokój.

Pierwszą wizytę w 7-8 tygodniu doradziła mi siostra, bo mam z niej chodzącą encyklopedię ;) Nie dość, że całkiem niedawno była w ciąży, to jeszcze teraz ma ciąże o 6 tyg. starszą od mojej. Razem będziemy chodziły z brzusiami :D

A kiedy Wy zamierzacie powiedzieć w pracy?

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    ja znowu mam straszne zaparcia.. :( mdłości jeszcze ani razu nie miałam . :) ale to dobrze :)
    Ja codziennie pije maslanke i problem z zaparciami z glowy jak narazie. Zaparcia moga byc niebezpieczne w ciazy bo ten wysilek przy zalatwianiu moze otworzyc szyjke.
    Z mojej strony juz rodzice i siostry wiedza. Powiedzialam tak wczesnie bo mieszkam w UK i potrzebowalam zeby mi Duphaston przeslsly bo tutaj ciezko dostac albo jest mega dtogi. Meza rodzinie to najchetniej bym nie mowila bo nie znosze jego siostr... grrr. Jak byal w ciazy z pierwszym dzieckiem termin byl na listopad to jesgo siostra skomentowala - dzieci na zime sie nie rodzi. grrrr!!! a poztym juz wyobrazam sobie te ich rady bo one wszystko najlepiej wiedza!

8599gov35hcg7r21.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam wieczne wzdecie ... malo to przyjemne i nie wiem czy wy tez tak macie ale w moim tygodniu boli brzuch przez caly czas i dzisiaj ubralam spodnice z ciasniejszym paskiem i bol sie wzmogl i to znaczaco hmmmm

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wzdęć to też mnie męczą czuje się jakby już mi brzuszek urósł ale to tylko wzdęcia jak na razie heheh:)

Lissa, mi przeszkadza jak coś uciska mi brzuch więc staram się ubierać teraz dosyć luźno.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ