Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, a nie myślałaś o radomsku? nowy szpital, dobra kadra

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja akurat wosku używam w okolicach bikini i tak zwanego głębokiego bikini i wszystko na zero :) ale to kwestia gustu:) co do szycia to chyba właśnie wtedy gołą "głęboko" jeżeli trzeba.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to golenie ... :D Lusia, będę rodziła w Szpitalu na Łubinowej w Katowicach.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka urodziła tydzień temu, więc mam "świeżą" relację. Miała biegunkę, ale w szpitalu i tak się zdecydowała na lewatywę dodatkowo dla pewności.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No ładnie, zaraz się okaże że jestem jakimś owłosionym dinozaurem :(

walbia każdy robi jak chce, nie masz się czym przejmować, np moja koleżanka chodziła kiedyś do babki ginekolog i ją wyzwała że nie powinna depilować tych miejsc bo to owłosienie nie jest tam bez powodu że pełni funkcje ochronne i że sama prosi się o infekcje. ja nie spotkałam się jeszcze nigdy z tym żeby któryś z lekarzy zwrócił mi uwage.
    moja siostra preferuje taką depilacje jak twoja i jest jej z tym ok, a ja wole na zero, bo jak już sie troszke zapuszcze to aż mnie wszystko swędzi ;-)i mężulek też lubi jak nic nie ma ;-)

także się nie przejmuj, ważne że tobie jest tak dobrze.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    lusia, a nie myślałaś o radomsku? nowy szpital, dobra kadra

a nie wiesz jak traktują tam osoby z innych miast?
    ja bym chciała żeby było jak najlepiej a pewnie jak przyjdzie co do czego to pojade tu do szpitala bo blisko i będe się męczyć ;-(
    a ty będziesz tam rodzić?

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś byłam u lekarza :) mały (w sumie nie taki mały, bo lekko przekracza normę :D ) waży już 1527g i wszystko jest ok. Niestety mały nie chciał się tak korzystnie pokazać żeby zrobić fajną fotkę. Niestety ja dziś na kozetce prawie zemdlałam :( zwyczajny ucisk macicy na żyłę. Dlatego zalecane jest żeby w ciąży spać na lewym boku i wkładać sobie poduszkę między nogi. Jak tylko przewróciłam się na lewy bok to wszystko minęło. Jest to tak zwany zespół ucisku żyły głównej dolnej. Po naszych rozmowach o szyjce też o to zapytałam i opowiedziałam o swoich objawach. Moja szyjka ma 5cm i wszystko jest ok. Lekarz tylko powiedział, że mam zmniejszyć obroty i będzie ok. Tyczy się to również tych twardnień brzucha. Zwyczajnie więcej odpoczywać. Co do magnezu to powiedział, że nie zaszkodzi, że można sobie brać.

Koral chyba jesteś naszym autorytetem :) nosić w sobie dwójkę takich sporych już chłopaków, mega szacunek ;)

Dziewczyny mam pytanie, orientujecie się kiedy składa się deklarację na jakie długie macierzyńskie się decyduje? i jak to w ogóle wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 20:59

Natalia, lusia22 lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba przynosi się taką deklaracje najszybciej po porodzie i potem akt urodzenia dziecka się przynosi tak mi się wydaję.

Tusia duży ten Twój maluch ja się zastanawiam jaki mój będzie duży za ponad tydzień :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, super, że dobre wieści u lekarza. Szyjka 5cm-to pięknie:)
    Co do tych papierów wszystkich to ja bede pisać maila do naszej kadrowej bo właśnie to też nie jest dla mnie jasne jak dostane jakieś konkrety to dam Wam znać.

relgh371zv6v421k.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny :)

Natalia - byłoby super, jakbyś dała znać, jak się coś dowiesz a'propos tych formalności, bo ja też już się pogubiłam w tym wszystkim...

Tusia - Twój maluch naprawdę rośnie jak na drożdżach! :)

Moja mała waży podobno około 1kg:), ale pewność co do wagi będę miała 30ego, jak pójdę na "wypasione" usg ;)

Walabia - zupełnie się nie przejmuj - kwestia owłosienia to sprawa indywidualna. Ja tam też nie jestem ogolona "na łyso", i się nie przejmuję:)
    Tak więc na pewno nie jesteś jedyna - jesteśmy conajmniej we dwie! ;)

walabia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia wydaje mi się, że nie traktują źle. zawsze możesz sprawdzić jacy lekarze tam przyjmują i umówić się na wizytę tak pro forma =) ale szpital jest świetny - sale 2 osobowe, cisza, spokój... u mnie nie wiadomo gdzie będę rodzić...jeżeli będzie wcześniejszy niż 38 tydzień to pewnie Matka Polka w Łodzi ( niestety, ale sądzę, że jako jedyny ośrodek na tym poziomie neonatalnym, to i tak mi młodego tam przewiozą). Jeśli wszsytko będzie dobrze szło to albo Radomsko, albo Medeor w Łodzi. ja mieszkam troszkę w łodzi a troszkę poza więc nie umiem się określić =)
    Koral Ty serio robisz za przykład...bliźniaki z taką książkową wagą ;P

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki MałaM za odpowiedz.

Tusia, super że u ciebie w porządku i że maluszek tak ładnie rośnie, ja mam jutro wizyte to zobacze jak tam moja kruszynka, była cały czas 1,5 tyg starsza i wagowo i wielkością, ale teraz nie sądze żeby przy tej mojej diecie sporo przytyła, bo lekarz powiedział że w moim przypadku byłoby lepiej żeby miała mniejszą wage, to wtedy obęde się bez tych wszystkich komplikacji i będę mogła próbować rodzić sn.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO mały rośnie.... jak to lekarz stwierdził, że może być dziecko koło 4 kilo... ale ja jak się rodziłam miałam 3760 a mąż 3700 więc czego tu się dziwić :) tylko wczoraj się trochę przeraziłam. Przytyłam już 10kg od początku ciąży.... nigdy nie miałam takiej wagi :D no ale takie uroki ciąży :)

Fajne macie te szpitale. U mnie to chyba wszystko tak zwyczajnie normalnie i bez większych przywilejów...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u mnie szpitale są takie same, w jednym jest dwóch bardzo fajnych lekarzy, jakbym chociaż trafiła na któregoś z nich to by było fajnie.
    u mnie może być jeszcze cesarka ze wskazania medycznego ze względu na cukrzyce ale tego dowiem się bliżej końca, wtedy mogłabym rodzić w tym prywatnym centrum (z jednej strony było by super ale z drugiej szybciej się dochodzi do siebie po porodzie sn i że dla dziecka też lepiej jest tak).

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z tym dochodzeniem do siebie to chyba sprawa indywidualna. Moja kuzynka parę dni po cesarce to normalnie chodziła, małą karmiła i nawet na rączkach nosiła. Myślę, że każdy poród jest inny pod wieloma względami. No ale my dziewczyny przecież będziemy miały lekkie, łatwe i szybkie porody :) i tego się trzymajmy :) :D

lusia22, haybeauti lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    to z tym dochodzeniem do siebie to chyba sprawa indywidualna. Moja kuzynka parę dni po cesarce to normalnie chodziła, małą karmiła i nawet na rączkach nosiła. Myślę, że każdy poród jest inny pod wieloma względami. No ale my dziewczyny przecież będziemy miały lekkie, łatwe i szybkie porody :) i tego się trzymajmy :) :D

fajnie by było :-)

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ale okropną noc miałam od wieczora bardzo bolał mnie kręgosłup, nąż trochę pomasował wzięłam ciepły prysznic ale mało pomogło całą noc soę kręciłam i wiercilam spać nie mogłam bo jakoś wszystko mnie bolało w każdej pozycji heh. Może to na zmianę pogody bo wczoraj w górach było 8 stopni, a dziś już -4.

Tusia ja przytyłam 11 z 56 na 67 dobrze się czuje wizualnie tylko trochę mnie kręgosłup lędźwiowy boli od przedniego ciężaru ale nie mam co marudzić bo Koral ma 2 razy większy słodki ciężarek i daje radę:) wprawdzie największy przyrost miałam do 25 tyg, a teraz spowolniło mocno więc może zakończę z 15 na plusie zobaczymy :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie z tym dochodzeniem do siebie to jest bardzo różnie - niektóre kobiety po cesarce śmigają od razu, są też takie, które po naturalnym są tak porozcinane, że nie mogą dojść do siebie przez 2 tyg.
    ja przede wszystkim nie chcę rodzić w fabryce, gdzie na salach leży po 4-6 kobiet...
    ja na początku stycznia miałam 10 kg do przodu, ale teraz schudłam 4 =/ nie wiem jak to możliwe skoro dziecko przybiera na wadze...wielka niewiadoma =) może przez brak treningów organizm zużył mięśnie bo uznał, że nie będą mu potrzebne przez najbliższy czas ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dziś miałam ciężką noc. Już prawie zasypiałam i zaczął bolec mnie żołądek... takie niby mulenie, niby ból, odbijało mi się... tak sobie myślę, że mały może się tak ułożył, bo po godzince już przeszło ale i tak nocka była ciężka.

hehe Koral dajesz radę !!!! :D dzielna kobietka jesteś. To rzeczywiście z wagą jakoś wielce nie idziesz. Czyli idzie tylko tam gdzie powinno iść, a nie w boczki :D MY z jednym maleństwem 10 na plusie a TY z dwoma. Też nie mogę się doczekać wejścia w 30 tydzień :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja chyba jestem rekordzistką bo już 17 kg plus. A tylko jeden chłopak. Mąż się śmieje, że jakbym założyła frak to mogłabym robić w teatrzyku za pingwina :) Oczywiście się nie złoszczę bo jak przeszłam w sklepie obok dużego lustra to sama się zaczęłam chichrać.
    Ja też do tego 30 tyg. odlicza dni. Dziwne bo do 30 urodzin zapierałam się rękoma i nogami :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ