X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, a nie myślałaś o radomsku? nowy szpital, dobra kadra

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja akurat wosku używam w okolicach bikini i tak zwanego głębokiego bikini i wszystko na zero :) ale to kwestia gustu:) co do szycia to chyba właśnie wtedy gołą "głęboko" jeżeli trzeba.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to golenie ... :D Lusia, będę rodziła w Szpitalu na Łubinowej w Katowicach.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka urodziła tydzień temu, więc mam "świeżą" relację. Miała biegunkę, ale w szpitalu i tak się zdecydowała na lewatywę dodatkowo dla pewności.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No ładnie, zaraz się okaże że jestem jakimś owłosionym dinozaurem :(

walbia każdy robi jak chce, nie masz się czym przejmować, np moja koleżanka chodziła kiedyś do babki ginekolog i ją wyzwała że nie powinna depilować tych miejsc bo to owłosienie nie jest tam bez powodu że pełni funkcje ochronne i że sama prosi się o infekcje. ja nie spotkałam się jeszcze nigdy z tym żeby któryś z lekarzy zwrócił mi uwage.
    moja siostra preferuje taką depilacje jak twoja i jest jej z tym ok, a ja wole na zero, bo jak już sie troszke zapuszcze to aż mnie wszystko swędzi ;-)i mężulek też lubi jak nic nie ma ;-)

także się nie przejmuj, ważne że tobie jest tak dobrze.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    lusia, a nie myślałaś o radomsku? nowy szpital, dobra kadra

a nie wiesz jak traktują tam osoby z innych miast?
    ja bym chciała żeby było jak najlepiej a pewnie jak przyjdzie co do czego to pojade tu do szpitala bo blisko i będe się męczyć ;-(
    a ty będziesz tam rodzić?

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś byłam u lekarza :) mały (w sumie nie taki mały, bo lekko przekracza normę :D ) waży już 1527g i wszystko jest ok. Niestety mały nie chciał się tak korzystnie pokazać żeby zrobić fajną fotkę. Niestety ja dziś na kozetce prawie zemdlałam :( zwyczajny ucisk macicy na żyłę. Dlatego zalecane jest żeby w ciąży spać na lewym boku i wkładać sobie poduszkę między nogi. Jak tylko przewróciłam się na lewy bok to wszystko minęło. Jest to tak zwany zespół ucisku żyły głównej dolnej. Po naszych rozmowach o szyjce też o to zapytałam i opowiedziałam o swoich objawach. Moja szyjka ma 5cm i wszystko jest ok. Lekarz tylko powiedział, że mam zmniejszyć obroty i będzie ok. Tyczy się to również tych twardnień brzucha. Zwyczajnie więcej odpoczywać. Co do magnezu to powiedział, że nie zaszkodzi, że można sobie brać.

Koral chyba jesteś naszym autorytetem :) nosić w sobie dwójkę takich sporych już chłopaków, mega szacunek ;)

Dziewczyny mam pytanie, orientujecie się kiedy składa się deklarację na jakie długie macierzyńskie się decyduje? i jak to w ogóle wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 20:59

Natalia, lusia22 lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba przynosi się taką deklaracje najszybciej po porodzie i potem akt urodzenia dziecka się przynosi tak mi się wydaję.

Tusia duży ten Twój maluch ja się zastanawiam jaki mój będzie duży za ponad tydzień :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, super, że dobre wieści u lekarza. Szyjka 5cm-to pięknie:)
    Co do tych papierów wszystkich to ja bede pisać maila do naszej kadrowej bo właśnie to też nie jest dla mnie jasne jak dostane jakieś konkrety to dam Wam znać.

relgh371zv6v421k.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny :)

Natalia - byłoby super, jakbyś dała znać, jak się coś dowiesz a'propos tych formalności, bo ja też już się pogubiłam w tym wszystkim...

Tusia - Twój maluch naprawdę rośnie jak na drożdżach! :)

Moja mała waży podobno około 1kg:), ale pewność co do wagi będę miała 30ego, jak pójdę na "wypasione" usg ;)

Walabia - zupełnie się nie przejmuj - kwestia owłosienia to sprawa indywidualna. Ja tam też nie jestem ogolona "na łyso", i się nie przejmuję:)
    Tak więc na pewno nie jesteś jedyna - jesteśmy conajmniej we dwie! ;)

walabia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia wydaje mi się, że nie traktują źle. zawsze możesz sprawdzić jacy lekarze tam przyjmują i umówić się na wizytę tak pro forma =) ale szpital jest świetny - sale 2 osobowe, cisza, spokój... u mnie nie wiadomo gdzie będę rodzić...jeżeli będzie wcześniejszy niż 38 tydzień to pewnie Matka Polka w Łodzi ( niestety, ale sądzę, że jako jedyny ośrodek na tym poziomie neonatalnym, to i tak mi młodego tam przewiozą). Jeśli wszsytko będzie dobrze szło to albo Radomsko, albo Medeor w Łodzi. ja mieszkam troszkę w łodzi a troszkę poza więc nie umiem się określić =)
    Koral Ty serio robisz za przykład...bliźniaki z taką książkową wagą ;P

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki MałaM za odpowiedz.

Tusia, super że u ciebie w porządku i że maluszek tak ładnie rośnie, ja mam jutro wizyte to zobacze jak tam moja kruszynka, była cały czas 1,5 tyg starsza i wagowo i wielkością, ale teraz nie sądze żeby przy tej mojej diecie sporo przytyła, bo lekarz powiedział że w moim przypadku byłoby lepiej żeby miała mniejszą wage, to wtedy obęde się bez tych wszystkich komplikacji i będę mogła próbować rodzić sn.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO mały rośnie.... jak to lekarz stwierdził, że może być dziecko koło 4 kilo... ale ja jak się rodziłam miałam 3760 a mąż 3700 więc czego tu się dziwić :) tylko wczoraj się trochę przeraziłam. Przytyłam już 10kg od początku ciąży.... nigdy nie miałam takiej wagi :D no ale takie uroki ciąży :)

Fajne macie te szpitale. U mnie to chyba wszystko tak zwyczajnie normalnie i bez większych przywilejów...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u mnie szpitale są takie same, w jednym jest dwóch bardzo fajnych lekarzy, jakbym chociaż trafiła na któregoś z nich to by było fajnie.
    u mnie może być jeszcze cesarka ze wskazania medycznego ze względu na cukrzyce ale tego dowiem się bliżej końca, wtedy mogłabym rodzić w tym prywatnym centrum (z jednej strony było by super ale z drugiej szybciej się dochodzi do siebie po porodzie sn i że dla dziecka też lepiej jest tak).

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z tym dochodzeniem do siebie to chyba sprawa indywidualna. Moja kuzynka parę dni po cesarce to normalnie chodziła, małą karmiła i nawet na rączkach nosiła. Myślę, że każdy poród jest inny pod wieloma względami. No ale my dziewczyny przecież będziemy miały lekkie, łatwe i szybkie porody :) i tego się trzymajmy :) :D

lusia22, haybeauti lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    to z tym dochodzeniem do siebie to chyba sprawa indywidualna. Moja kuzynka parę dni po cesarce to normalnie chodziła, małą karmiła i nawet na rączkach nosiła. Myślę, że każdy poród jest inny pod wieloma względami. No ale my dziewczyny przecież będziemy miały lekkie, łatwe i szybkie porody :) i tego się trzymajmy :) :D

fajnie by było :-)

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ale okropną noc miałam od wieczora bardzo bolał mnie kręgosłup, nąż trochę pomasował wzięłam ciepły prysznic ale mało pomogło całą noc soę kręciłam i wiercilam spać nie mogłam bo jakoś wszystko mnie bolało w każdej pozycji heh. Może to na zmianę pogody bo wczoraj w górach było 8 stopni, a dziś już -4.

Tusia ja przytyłam 11 z 56 na 67 dobrze się czuje wizualnie tylko trochę mnie kręgosłup lędźwiowy boli od przedniego ciężaru ale nie mam co marudzić bo Koral ma 2 razy większy słodki ciężarek i daje radę:) wprawdzie największy przyrost miałam do 25 tyg, a teraz spowolniło mocno więc może zakończę z 15 na plusie zobaczymy :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie z tym dochodzeniem do siebie to jest bardzo różnie - niektóre kobiety po cesarce śmigają od razu, są też takie, które po naturalnym są tak porozcinane, że nie mogą dojść do siebie przez 2 tyg.
    ja przede wszystkim nie chcę rodzić w fabryce, gdzie na salach leży po 4-6 kobiet...
    ja na początku stycznia miałam 10 kg do przodu, ale teraz schudłam 4 =/ nie wiem jak to możliwe skoro dziecko przybiera na wadze...wielka niewiadoma =) może przez brak treningów organizm zużył mięśnie bo uznał, że nie będą mu potrzebne przez najbliższy czas ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dziś miałam ciężką noc. Już prawie zasypiałam i zaczął bolec mnie żołądek... takie niby mulenie, niby ból, odbijało mi się... tak sobie myślę, że mały może się tak ułożył, bo po godzince już przeszło ale i tak nocka była ciężka.

hehe Koral dajesz radę !!!! :D dzielna kobietka jesteś. To rzeczywiście z wagą jakoś wielce nie idziesz. Czyli idzie tylko tam gdzie powinno iść, a nie w boczki :D MY z jednym maleństwem 10 na plusie a TY z dwoma. Też nie mogę się doczekać wejścia w 30 tydzień :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja chyba jestem rekordzistką bo już 17 kg plus. A tylko jeden chłopak. Mąż się śmieje, że jakbym założyła frak to mogłabym robić w teatrzyku za pingwina :) Oczywiście się nie złoszczę bo jak przeszłam w sklepie obok dużego lustra to sama się zaczęłam chichrać.
    Ja też do tego 30 tyg. odlicza dni. Dziwne bo do 30 urodzin zapierałam się rękoma i nogami :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ