Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziestka trzydziestce nierówna haybeauti :D

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ale Ty masz największe prawo do narzekania z nas wszystkich :D

Ja w przedszkolu mam chłopca, który urodził się w 27 tygodniu. Intelektualnie nie odbiega od rówieśników znacząco.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy nasze mamy czy babcie też miały takie dylematy?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra! A ja zaczęłam dziś 30 tc :D

lusia22, haybeauti, Tusia89, Miriam lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym tyciem to dziwna sprawa, bo ja przez grudzień przytyłam 3 kilo, a teraz się na szczęście zatrzymało. Już się bałam, że co miesiąc będę tyle przybierać:D. Generalnie też nie czuję tych 8 kg na plusie, ale na pewno czuje je mój kręgosłup, bo wieczorami boli.
    Koral, dobrze, że Twoje chłopaki są takie duże, niech rosną jak najszybciej i wychodzą, żebyś nie musiała się męczyć.
    Dziewczyny po wizytach - fajnie, że wszystko w porządku. Jeszcze dwa mce i będziemy obstawiać, która pierwsza się rozpakuje ;).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku liczą skończone a nie zaczęte. Z resztą jak zwał tak zwał;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakoś dziwnie, do tej pory źle się czułam, najpierw plamienia dosyć długo, później mdłości i wymioty, bóle pleców, napinanie i ból brzucha a od jakiegoś tygodnia czuje się rewelacyjnie, mam więcej siły i wogóle tak jakoś inaczej, mam nadzieje że wszystko jest ok i że to nie jest cisza przed burzą.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ale nie mogę się powstrzymać przed słodyczami, to jakiś koszmar, zjem tyle, ile mi dadzą..

Dobrze powiedziane :D. Gdyby nie kłopoty z żołądkiem (Wam też wróciły mdłości?), to jadłabym wszystko, co by mi ktoś podsunął. Słyszę o żurku i zaczynam o nim marzyć, za chwilkę ktoś coś mówi o torcie i mam już nowy obiekt. Przede mną właśnie stoją pomarańcze, pączki i jeszcze migdały leżą :D.

Walabia, trzymaj się, wspieraj mamę i dbaj o siebie.

walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia na bank wszystko będzie dobrze a już w kwietniu będziecie razem zmieniały pieluchy! trzymam kciuki za mamuśkę. Ty też bądź dzielna no i staraj się nie denerwować.

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia trzymamy kciuki za udaną operacje i żeby mama jak najszybciej wróciła do zdrówka. będzie dobrze ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina mnie mdłości wracały bardzo często ale odkąd jestem na diecie, jem sześć nie durzych posiłków (no przy obiedzie troszke więcej), jem o stałych godzinach bo tak musze to wszystko jedst w porządku i dobrze sie czuje, nawet nie mam takiej dużej ochoty na słodycze- myślałam że bdzie gorzej.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie przejdzie, za ambitny ten plan!

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia też dzielna jesteś :) ja teraz na słodkie właśnie idę a nigdy jakoś nie szalałam na tym punkcie. Teraz to zamiast chleba z szynką, robię sobie chleb z dżemem :D oczywiście musi być truskawkowy :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może ja też przejdę na ten plan ???:P :D ale jaaaa??? chyba nie dam rady :) rozumiem, że np jogurt to liczysz już jako jeden posiłek tak???? a owoce warzywa???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Teraz to zamiast chleba z szynką, robię sobie chleb z dżemem :D oczywiście musi być truskawkowy :P

Mam to samo! Tylko że może być jakikolwiek...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też ograniczam cukier :P:D w sensie słodkie :) ale czy to nie będzie szok dla organizmu jak odetnę słodkie??? hehe czy ja się usprawiedliwiam ????:P :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodkich jakoś nie jem dużo chociaż codziennie rano obowiązkowe czekoladowe chrupki z mlekiem hehe:) co do diet to będę ją miała po porodzie a teraz hulaj dusza piekła nie ma :) jak mam na coś mega ochotę, a nie mogę zjeść to humor mi się psuje bardzo:/ chociaż zawsze duzo jadłam wiec dużej różnicy nie ma w apetycie hehe:)

Dziś synuś jak zawsze kopie mamusię a najbardziej jak mąż mnie całuje nie wiem czy cieszy się czy zazdrosny jest hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kanapka z dżemem, naleśnik z czekolada i kazdy wypiek od mamy to elementy obowiązkowe menu. Przykro mi Makcza ale nie dolacze do diety, mogę,zjesc jedna dzemowa kanapkę mniej ale calkiem nie zrezygnuje;)
    a to smieszne bo zawsze i na początku ciąży istnaily dla mnie tylko frytki, pizze itd a teraz nagle same slodkie smaki:)

staram sie nie jesc wielkich porcji ale jesc bardzo,różnorodne dania. Dieta mamy karmiacej jest ograniczona wiec na zapas jem smakolyki:)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Wiecie, ja wcale nie przejmuje sie ta operacja, bo to najmniejszy problem. Ma swietnego chirurga i bardzo dobra opieke. Ale jak pomysle, ze mojej mamie jest tak bardzo bardzo zle, ze nie chce nawet ze mna rozmawiac, to lzy same mi plyna z tej calej bezradnosci.
    Walabia, trzymam kciuki za Was obie. Mama pewnie nie chciala rozmawiac żeby Cię nie martwic. Pewnie sama sie denerwuje i plakalybyscie obydwie w sluchawke, a Mamy juz tak maja, ze chcą dzieciom oszczędzić przykrości.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sprawie papierów do firmy Miriam o to pytala na 3trym i jedna z dziewczyn odpisala. Wklejam nizej.

Miriam jeśli chodzi o macierzyński, to składasz wniosek w firmie po porodzie, masz na to 14 dni. Do wniosku dołączasz aktu urodzenia dziecka.
    Jeśli planujesz roczny urlop macierzyński, możesz złożyc w jednym piśmie, wniosek o urlop macierzyński 20tygodni, o dodatkowy urlop macierzyński, i o urlop rodzicielski. Plus oświadczenie, że ojciec dziecka zrzeka się urlopu rodzicielskiego. Ja złoże takie pismo, 3 w jednym-bo jestem pewna, że nie chce wrócic szybciej.
    Można złożyc 3 oddzielne wnioski, jeśli nie jesteś zdecydowana, kiedy chcesz wrocic do pracy.

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ