X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziestka trzydziestce nierówna haybeauti :D

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ale Ty masz największe prawo do narzekania z nas wszystkich :D

Ja w przedszkolu mam chłopca, który urodził się w 27 tygodniu. Intelektualnie nie odbiega od rówieśników znacząco.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy nasze mamy czy babcie też miały takie dylematy?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra! A ja zaczęłam dziś 30 tc :D

lusia22, haybeauti, Tusia89, Miriam lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym tyciem to dziwna sprawa, bo ja przez grudzień przytyłam 3 kilo, a teraz się na szczęście zatrzymało. Już się bałam, że co miesiąc będę tyle przybierać:D. Generalnie też nie czuję tych 8 kg na plusie, ale na pewno czuje je mój kręgosłup, bo wieczorami boli.
    Koral, dobrze, że Twoje chłopaki są takie duże, niech rosną jak najszybciej i wychodzą, żebyś nie musiała się męczyć.
    Dziewczyny po wizytach - fajnie, że wszystko w porządku. Jeszcze dwa mce i będziemy obstawiać, która pierwsza się rozpakuje ;).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku liczą skończone a nie zaczęte. Z resztą jak zwał tak zwał;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakoś dziwnie, do tej pory źle się czułam, najpierw plamienia dosyć długo, później mdłości i wymioty, bóle pleców, napinanie i ból brzucha a od jakiegoś tygodnia czuje się rewelacyjnie, mam więcej siły i wogóle tak jakoś inaczej, mam nadzieje że wszystko jest ok i że to nie jest cisza przed burzą.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ale nie mogę się powstrzymać przed słodyczami, to jakiś koszmar, zjem tyle, ile mi dadzą..

Dobrze powiedziane :D. Gdyby nie kłopoty z żołądkiem (Wam też wróciły mdłości?), to jadłabym wszystko, co by mi ktoś podsunął. Słyszę o żurku i zaczynam o nim marzyć, za chwilkę ktoś coś mówi o torcie i mam już nowy obiekt. Przede mną właśnie stoją pomarańcze, pączki i jeszcze migdały leżą :D.

Walabia, trzymaj się, wspieraj mamę i dbaj o siebie.

walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia na bank wszystko będzie dobrze a już w kwietniu będziecie razem zmieniały pieluchy! trzymam kciuki za mamuśkę. Ty też bądź dzielna no i staraj się nie denerwować.

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia trzymamy kciuki za udaną operacje i żeby mama jak najszybciej wróciła do zdrówka. będzie dobrze ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina mnie mdłości wracały bardzo często ale odkąd jestem na diecie, jem sześć nie durzych posiłków (no przy obiedzie troszke więcej), jem o stałych godzinach bo tak musze to wszystko jedst w porządku i dobrze sie czuje, nawet nie mam takiej dużej ochoty na słodycze- myślałam że bdzie gorzej.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie przejdzie, za ambitny ten plan!

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia też dzielna jesteś :) ja teraz na słodkie właśnie idę a nigdy jakoś nie szalałam na tym punkcie. Teraz to zamiast chleba z szynką, robię sobie chleb z dżemem :D oczywiście musi być truskawkowy :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może ja też przejdę na ten plan ???:P :D ale jaaaa??? chyba nie dam rady :) rozumiem, że np jogurt to liczysz już jako jeden posiłek tak???? a owoce warzywa???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Teraz to zamiast chleba z szynką, robię sobie chleb z dżemem :D oczywiście musi być truskawkowy :P

Mam to samo! Tylko że może być jakikolwiek...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też ograniczam cukier :P:D w sensie słodkie :) ale czy to nie będzie szok dla organizmu jak odetnę słodkie??? hehe czy ja się usprawiedliwiam ????:P :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodkich jakoś nie jem dużo chociaż codziennie rano obowiązkowe czekoladowe chrupki z mlekiem hehe:) co do diet to będę ją miała po porodzie a teraz hulaj dusza piekła nie ma :) jak mam na coś mega ochotę, a nie mogę zjeść to humor mi się psuje bardzo:/ chociaż zawsze duzo jadłam wiec dużej różnicy nie ma w apetycie hehe:)

Dziś synuś jak zawsze kopie mamusię a najbardziej jak mąż mnie całuje nie wiem czy cieszy się czy zazdrosny jest hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kanapka z dżemem, naleśnik z czekolada i kazdy wypiek od mamy to elementy obowiązkowe menu. Przykro mi Makcza ale nie dolacze do diety, mogę,zjesc jedna dzemowa kanapkę mniej ale calkiem nie zrezygnuje;)
    a to smieszne bo zawsze i na początku ciąży istnaily dla mnie tylko frytki, pizze itd a teraz nagle same slodkie smaki:)

staram sie nie jesc wielkich porcji ale jesc bardzo,różnorodne dania. Dieta mamy karmiacej jest ograniczona wiec na zapas jem smakolyki:)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Wiecie, ja wcale nie przejmuje sie ta operacja, bo to najmniejszy problem. Ma swietnego chirurga i bardzo dobra opieke. Ale jak pomysle, ze mojej mamie jest tak bardzo bardzo zle, ze nie chce nawet ze mna rozmawiac, to lzy same mi plyna z tej calej bezradnosci.
    Walabia, trzymam kciuki za Was obie. Mama pewnie nie chciala rozmawiac żeby Cię nie martwic. Pewnie sama sie denerwuje i plakalybyscie obydwie w sluchawke, a Mamy juz tak maja, ze chcą dzieciom oszczędzić przykrości.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sprawie papierów do firmy Miriam o to pytala na 3trym i jedna z dziewczyn odpisala. Wklejam nizej.

Miriam jeśli chodzi o macierzyński, to składasz wniosek w firmie po porodzie, masz na to 14 dni. Do wniosku dołączasz aktu urodzenia dziecka.
    Jeśli planujesz roczny urlop macierzyński, możesz złożyc w jednym piśmie, wniosek o urlop macierzyński 20tygodni, o dodatkowy urlop macierzyński, i o urlop rodzicielski. Plus oświadczenie, że ojciec dziecka zrzeka się urlopu rodzicielskiego. Ja złoże takie pismo, 3 w jednym-bo jestem pewna, że nie chce wrócic szybciej.
    Można złożyc 3 oddzielne wnioski, jeśli nie jesteś zdecydowana, kiedy chcesz wrocic do pracy.

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ