Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slabo śpię niestety. Nie mam rogala ale domowa,wersja dwie zwinięte w duza poszewka i miedzy nogi doskonale sie sprawdza. Polecam:) zasypiam latwo ale 3pobudki na siku zawsze budzą Mała i potem tak mnie kopie,, ze mam przerwe,w,snie 2-3 h.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jem wiecej niż Wy, jak tak patrze na te jadlospisy. Jem 6-7 posilkow. Co prawda są male, ale jestem czesto glodna wiec jem co 2 godziny.

lusia22 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu jem chyba mniej posiłków ale za to pewnie porcjami nadrabiam:) ja śpię z rogalem i było już naprawdę super spałam tylko z jedną przerwa na siku ale od 3-4 dni mam kryzys i śpię po 4-5h ułożyć się nie mogę brzuch mnie ciągnie, plecy bolą:/ mam nadzieje że to chwilowe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo mi się wydaje że to już do końca możemy tak mieć

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Wczoraj z mężusiem byliśmy na zakupkach dla małego i wieczorkiem padłam przed telewizorem więc dopiero dziś zaglądam.

Dziewczyny ale mnie zasmuciłyście!
    Wczoraj ważyłam się i normalnie się załamałam. 18 kg plus. A gdzie do końca. Pojawiły mi się żylaki, ciężko mi się oddycha, szybko się męczę, puchną mi nogi i ręce. Próbowałam się trochę ograniczyć to jak mniej jem to mi się słabo robi.
    Ja za dużo słodyczy nie jem, można powiedzieć, że prawie wcale. No może trochę za dużo smażonego ale do tego zawsze kupa gotowanych warzyw. Zawsze na przekąskę owoce.
    Kurcze odwróciło się u mnie wszystko o 180 st. wcześniej dla mnie jedzenie mogło nie istnieć.

Dziewczyny ile razy dziennie jecie i co bo może ja w za dużych ilościach jem !
    Kochana nie przejmuj się tak bardzo co inni piszą, jedna kobieta przybiera w ciąży 10kg inna znów 30, ja w poprzedniej ciąży ponieważ startowałam z mniejszej wagi też miałam potworny apetyt, przytyłam 22kg, też puchłam strasznie. Dwa dni po porodzie miałam już 11kg mniej. W tej ciąży przytyłam na razie 8 kg ale to nie znaczy że cię nie nadgonię, poza tym jak już pisałam startowałam też z większą wagą i zapasem tłuszczyku ;]Jeśli mocno puchniesz znaczy że zatrzymujesz wodę w organizmie a to też dodatkowe kilogramy, pij więcej wody i mniej sól potrawy, powinno pomóc ;]

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się też założyć że mam jeden z największych o ile nie największy brzuch ;-)Mąż mówi do mnie pieszczotliwie "Krążownik szos" i śmieje się że znów chcę pobić rekord szpitala na największy brzuszek.

Makcza lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Jeśli jest tu gdzieś Doris, to niech powie, czy spotkamy się w szkole rodzenia :) U nas trwa 4 tygodnie, wykłady + gimnastyka 3 razy w tygodniu oraz basen raz w tygodniu.

Makcza, wybierasz się do szkoły rodzenia im. dr Jadwigi Beaupré w Krakowie? Jeśli tak to pls zdaj później relację jak było, bo też się wybieram, ale raczej gdzieś na przełomie kwietnia i maja. Byłaś już na dniach otwartych w Siemieradzkim?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pasie tez 96cm, przy okazji zmierzylam biodra-przybylo mi 12cm:/ i o ile z brzucha myślę, ze szybko spadnie to z biodrami,zostane, a juz i tak jestem gruszka. No ale,taka "uroda" rodzinna, mama i babcia tez po porodach zostaly z szerokimi biodrami. Problem zawsze,z,sukienkami potem bo na górze za duże a w tylku obcisle:\

relgh371zv6v421k.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym bólem bioder w nocy i stękaniem przy przewracaniu z boku na bok to też mam problem :) mimo, iż noce nie są tragiczne :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Możesz jeść bardzo dużo smacznych rzeczy, lusia:) Ja przed ciążą byłam na takiej właśnie diecie, ale tylko dlatego, że chciałam trochę zdrowiej się odżywiać. I polubiłam śniadania bez chleba (przerzuciłam się na sałatki), obiady bez ziemniaków (jadłam kotleta bez panierki z surówką), przekąski itd. I wyszło mi to na dobre. Jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to NIESTETY wróciłam do starych nawyków. Ale po porodzie wracam do dobrych zwyczajów! Jak chcesz, to mam całą listę rzeczy, które nie podnoszą poziomu cukru we krwi (poniżej 60 na Indeksie Glikemicznym), mogę wkleić:)

bardzo chętnie bym zobaczyła co na taj leście jest, możesz wkleić a w razie czego podam e-mail [email protected]

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Rano dwie, trzy kanapki białego pieczywa (po ciemnym mam zgagę) na słono albo na słodko w zależności od tego, co dyktuje Młody :D. Czyli albo dżem, albo twarożek, albo jakaś wędlina. I herbatka.
    Potem do obiadu w zasadzie podjadam jakieś owoce, jedną-dwie pomarańcze, jogurt z musli, jakąś galaretkę z owocami. Obiad - mięso/ryba, ziemniaki/ryż i surówka. Jak mi się zachce fast fooda, robię wersję domową - pizza, hamburgery, kebab. Na kolację, którą jem max. 2 godz. przed snem, najczęściej kanapki znowu, sałatka albo ostatnio koktajl owocowy z jogurtem. Mam też fazy budyniowe :).
    Jak zdarzy się przysiąść wieczorem przed TV, podjadam sobie słonecznik albo pestki dyni prażone, suszone owoce. Z grzeszków - czekolada gorzka, czasem jakieś ciasto jak ktoś podrzuci, z dwa razy zjadłam trochę chipsów.
    Piję dużo herbaty, owocową, zwykłą albo koperkową, bardzo pomaga w dolegliwościach jelitowych.

to mało jesz, ja za to po każym posiłku za jakieś 20 minut jestem głodna, a nie mogę nic podjadać mniędzy nimi.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po wizycie z 62,1 przeskoczyłam na 62,2 kg przez dwa tygodnie, ale lekarz twierdzi że nic złego w tym nie ma więc narazie się nie martwie (od początku 6 kg, ale gdybym najpierw nie schudła 3 to teraz by było 9), mała według lekarza i usg jak zwykle prawie 2 tyg. starsza ale stwierdził że później może wolniej przybierać, waży 1660 g, ja w pasie 87 (ale jak w domu na stojąco się kiedyś mierzyłam to miałam ponad 90 a lekarz mierzy na leżąco). wszystko pozamykane, czyli ok, a jeszcze mała jest już ułożona główką w dół.

Tusia89 lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhh mało z tym brzuszkiem, kto da więcej??? :-)

lusia22 lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina- fajna ta stronka, może wreszcie znajde coś innego dla siebie żeby nie było tak nudno bo przecież nie można wkółko jeść tego samego.

wogóle dziewczyny mało jecie, ja jem 6 posiłków (ostatni o 21), i jem je co 2-2,5 h tylko ze to małe porcje.

lekarz jeszcze mówił że teraz magnez 4x po 1 tabletce, bo po 30 tyg zaczynają się częstsze skurcze.

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakiej formie przyjmujecie dziewczyny dodatkowy magnez, proszę o nazwę, bo sama muszę zakupić.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z polecenia dwóch różnych lekarzy biorę ,,Magne B6 MAX "- od początku biore ten bo podobno jest dobrze przyswajalny.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję więcej, 101 cm :D

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Lusia, jak tam naleśniki wyszły? :)

jeszcze nie robiłam bo musiałam skończyć pulpeciki bo wyszło mi ich na 3 dni, ale jak tylko zrobie to napewno dam znać czy były jadalne. ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten max jest lepszy bo większa dawka.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Zachęciłaś mnie do zmierzenia obwodu brzucha. Mierzony na wysokości pępka wyniósł 96 cm. Kto da więcej? :)

108cm ja to chyba bije wszelkie rekordy 22 kg na plusie i ciekawe ile jeszcze a od tego lezenia i nudów to zjadlam dziś 2 kg bananow w ciagu 40 minut mąż do mnie wola "paczusiu turlasz sie tam ?" "Toczysz fele wielorybko" na początku może to było zabawne ale teraz gdy zakładanie skarpetek to jest mega problem zaczynam sie irytować

MoniaT lubi tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ