Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też mam od samego początku brzuch nisko dość. Nawet moja mam zwróciła na to uwagę. No ale lekarz przecież bada i widzi więc jeśli nic nie mówi to chyba jest wszystko ok
Moja mam wpadła w szał zakupowy, ciągle przynosi mi ubranka mały jest już wyposażony aż w nadmiar mam wrażenie. Dałam mojej mamie już zakaz kupowania ciuszków -
aphrodita wrote:Witam dziewczyny po dłuższej przerwie. Nadrobiłam wszystkie zaległosci.
Teraz mam zamiar wziąć się ostro za zakupy wyprawki. Rozglądałam się po sklepach oraz na allegro i stwerdziłam, że większość kupuję na allegro. Macie może jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia?? Czy którąs z Was kupowała może te kompleciki poscieli na allegro co sa zestawy np z 15 el.??
ja mam zamiar zamówić łóżeczko właśnie z taką 15 elementową pościelą no i z jedną na zmiane ale to zostawiłam na luty.
ale dużo rzeczy kupiłam na allegro( sterylizator z podgrzewaczem, butelki, piżamy, ręczniczki z kapturkiem, sobie te siateczkowe majtki, podkłady dwa rodzaje i jeszcze podkłady na łożko i dużo różnych pierdułek dla małej)-a to jeszcze nie koniec. nawet szfe na ubranka dla małej zamówiłam i jak narazie wszystko dostałam.
-
Ja na Allegro jeszcze w sumie nic nie zamówiłam ale moze teraz nadrobie kupujàc rzeczy takie higieniczne właśnie:) Tusia moja mama i teściowa nie poczuły dię jeszcze bo nie wyrywają się ani z zakupami ani pomocą więc tylko się cieszyć że Twoja takiego bakcyla złapała :)u nas rozpoeszczać Tymka będzie moja siostra cały czas coś mu kupuje teraz kupiła nam taką hustlkę na szyję z la milou i takiego królika:) mam też dla Tymka kocyk w kotwice i dowiedziałam się ze od przyjaciółki dostanę taką specjalną poduchę antywstrzasowa angel's wings do kompletu
-
Ja taki kocyk przedszkolaka kupiłam http://www.adaboo.pl/kocyk-80-x-100-marine-sailor-navy-bialy.html super bo cieplutki i anyalergiczny:) a mnie znowu otaczają same baby więc w sumie pierwszy chłop w rodzinie mi się urodzi:)
Od wczoraj wróciła wieczorna zgaga i okropnie pali:( -
miałam napisać to samo co wyżej, nawet nie bardzo widac że jesteś w ciąży, tylko pozazdrościć
u mnie w czwartek było już położenie główką w dół, zmiania się czasem na pooprzeczne, ale podobno już raczej nie da rady się okręcić.- brzuszek też nisko. -
nick nieaktualnydorjana na Twoim etapie ciąży macica jest nieco ponad pępkiem ito normalne. u mniepowinna być jakieś 4 cm powyżej, ale przez ułożenie niskie główkowe płodu przesunęła się ku dołowi.
biodra nie mają nic do tego( ja mam 90) a tym bardziej kopanie dziecka w macicę...
poza tym mozesz nawet nie wyczuwać dłonią gdzie dokładnie kończy się macica, to najlepiej widać na usg -
nick nieaktualnymam pytanie do dziewczyn, które mają nakaz leżakowania przez super sprawną szyjkę i niskie ułożenie płodu - rozmawiałyście może z lekarzem do kiedy musicie leżeć? w sensie - leżymy do oporu 40 tydz i czekamy aż coś się zacznie, czy np w 37/38 tyg odstawiacie leki i podnosicie mobilność? ja wiem, że akurat w przypadku naszym - zagrożenia porodem wcześniejszym - jest to czyste dywagowanie, ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy też macie jakiś mały cel po którym zczynacie łątwiej oddychać
ja np czekam teraz do 32 tyg, kolejny etap to 37/38 -
Podobno im szersze biodra tym mniej brzuch do przodu wychodzi ale nie wiem ile w tym prawdy ale Dorjana brzuszek maleńki dziewczyny mają rację laska z Ciebie:) mi po tym tygodniu tak wyskoczył brzuch ze już nie mozna go nazwać tak jak do tej pory malutkim hehe:) mój synuś jak zwykle bardzo aktywny:) a jakie ułożenie to się dowiem już w piątek:)
-
walabia wrote:Dorjana, naprawdę nie widać u Ciebie tej ciąży;) ale ja nie zazdroszczę, bo lubię swój ciążowy brzuch:) Nasz Franek od dawna w pozycji główkowej, czuję jego stópki bardzo wysoko, tuż pod biustem, a jak ma czkawkę to bardzo nisko.
Walabia - mam tak samo:) Brzuchol ogromny, i wciąż rośnie, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, a wręcz cieszy:) M. się śmieje i mówi do mnie per "kula"
Ja czkawki jeszcze niestety nie czułam... Ale czekam cierpliwie, może się doczekam -
MałaM wrote:mam pytanie do dziewczyn, które mają nakaz leżakowania przez super sprawną szyjkę i niskie ułożenie płodu - rozmawiałyście może z lekarzem do kiedy musicie leżeć? w sensie - leżymy do oporu 40 tydz i czekamy aż coś się zacznie, czy np w 37/38 tyg odstawiacie leki i podnosicie mobilność? ja wiem, że akurat w przypadku naszym - zagrożenia porodem wcześniejszym - jest to czyste dywagowanie, ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy też macie jakiś mały cel po którym zczynacie łątwiej oddychać
ja np czekam teraz do 32 tyg, kolejny etap to 37/38
Moj lekarz powiedział, ze w 34 tc odetchniemy głębiej, więc to jest moj cel. I wtedy zaczne w miare normanie funkcjonowac, teraz male aktywnosci tylko, ale co dwa tygodnie na wizycie lekarz pozwala mi na ciut wiecej. Ciesze się, z każdej niedzieli bo wtedy wkraczam w kolejnyt tydzien i jestem coraz bardziej spokojna, o ryzyku przedwczesnego produ dowiedzialam się w 24tc, jak Mała ważyła 700 gr, to był stres duży, a teraz z kazdym tygodniem lepiej:) -
dziewczyny ale mi nie chodziło o to że zazdroszcze dorjanie że nie widać że jaest w ciązy, tylko że zazdroszcze jej figury bo widać że jest bardzo zgrabna, ja swój brzusio też uwielbiam i nie moge się doczekać kiedy będzie większy, chociaż już nie da się ukryć , też musiałam długo na niego czekać, nawet lekarz się śmiał że mam dużo czasu i że za tęsknie za małym, ale póki co wogóle mi nie przeszkadza i nawwet czuje się lepiej niż w II trymestrze.