Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam od samego początku brzuch nisko dość. Nawet moja mam zwróciła na to uwagę. No ale lekarz przecież bada i widzi więc jeśli nic nie mówi to chyba jest wszystko ok :)

Moja mam wpadła w szał zakupowy, ciągle przynosi mi ubranka :P mały jest już wyposażony aż w nadmiar mam wrażenie. Dałam mojej mamie już zakaz kupowania ciuszków :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Witam dziewczyny po dłuższej przerwie. Nadrobiłam wszystkie zaległosci.

Teraz mam zamiar wziąć się ostro za zakupy wyprawki. Rozglądałam się po sklepach oraz na allegro i stwerdziłam, że większość kupuję na allegro. Macie może jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia?? Czy którąs z Was kupowała może te kompleciki poscieli na allegro co sa zestawy np z 15 el.??

ja mam zamiar zamówić łóżeczko właśnie z taką 15 elementową pościelą no i z jedną na zmiane ale to zostawiłam na luty.
    ale dużo rzeczy kupiłam na allegro( sterylizator z podgrzewaczem, butelki, piżamy, ręczniczki z kapturkiem, sobie te siateczkowe majtki, podkłady dwa rodzaje i jeszcze podkłady na łożko i dużo różnych pierdułek dla małej)-a to jeszcze nie koniec. nawet szfe na ubranka dla małej zamówiłam i jak narazie wszystko dostałam.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Allegro jeszcze w sumie nic nie zamówiłam ale moze teraz nadrobie kupujàc rzeczy takie higieniczne właśnie:) Tusia moja mama i teściowa nie poczuły dię jeszcze bo nie wyrywają się ani z zakupami ani pomocą więc tylko się cieszyć że Twoja takiego bakcyla złapała :)u nas rozpoeszczać Tymka będzie moja siostra cały czas coś mu kupuje teraz kupiła nam taką hustlkę na szyję z la milou i takiego królika:) mam też dla Tymka kocyk w kotwice i dowiedziałam się ze od przyjaciółki dostanę taką specjalną poduchę antywstrzasowa angel's wings do kompletu :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie mam siostry, mój mąż też nie ma :/ otaczają mnie sami mężczyźni :) więc rozpieszczanie siłą rzeczy padło na babcie :P :D

Nie słyszałam o la milou. Teraz właśnie oglądam reportaż i muszę przyznać, ze ciekawe i niepowtarzalne wzorki i pomysły :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki kocyk przedszkolaka kupiłam http://www.adaboo.pl/kocyk-80-x-100-marine-sailor-navy-bialy.html :) super bo cieplutki i anyalergiczny:) a mnie znowu otaczają same baby więc w sumie pierwszy chłop w rodzinie mi się urodzi:)

Od wczoraj wróciła wieczorna zgaga i okropnie pali:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ale z Ciebie lacha- ja przy Tobie to Wieloryb a 6 tyg mlodsza ciaza- gdzie ty ta swoja dziecinke chowasz...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam napisać to samo co wyżej, nawet nie bardzo widac że jesteś w ciąży, tylko pozazdrościć :-)
    u mnie w czwartek było już położenie główką w dół, zmiania się czasem na pooprzeczne, ale podobno już raczej nie da rady się okręcić.- brzuszek też nisko.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana na Twoim etapie ciąży macica jest nieco ponad pępkiem ito normalne. u mniepowinna być jakieś 4 cm powyżej, ale przez ułożenie niskie główkowe płodu przesunęła się ku dołowi.
    biodra nie mają nic do tego( ja mam 90) a tym bardziej kopanie dziecka w macicę...
    poza tym mozesz nawet nie wyczuwać dłonią gdzie dokładnie kończy się macica, to najlepiej widać na usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które mają nakaz leżakowania przez super sprawną szyjkę i niskie ułożenie płodu - rozmawiałyście może z lekarzem do kiedy musicie leżeć? w sensie - leżymy do oporu 40 tydz i czekamy aż coś się zacznie, czy np w 37/38 tyg odstawiacie leki i podnosicie mobilność? ja wiem, że akurat w przypadku naszym - zagrożenia porodem wcześniejszym - jest to czyste dywagowanie, ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy też macie jakiś mały cel po którym zczynacie łątwiej oddychać :)
    ja np czekam teraz do 32 tyg, kolejny etap to 37/38 =)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno im szersze biodra tym mniej brzuch do przodu wychodzi ale nie wiem ile w tym prawdy ale Dorjana brzuszek maleńki dziewczyny mają rację laska z Ciebie:) mi po tym tygodniu tak wyskoczył brzuch ze już nie mozna go nazwać tak jak do tej pory malutkim hehe:) mój synuś jak zwykle bardzo aktywny:) a jakie ułożenie to się dowiem już w piątek:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuszek też nisko, mimo równie niskiego, główkowego ułożenia dzidzI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 11:48

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O maminku Dorjana ale drobniutka jesteś, pozazdrościć, ja przy Tobie wyglądam jakbym była w ciąży z sześcioraczkami ;-)ale o czym my tu mówimy, moja waga sprzed ciąży pewnie to dwa razy Ty teraz ;-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Dorjana, naprawdę nie widać u Ciebie tej ciąży;) ale ja nie zazdroszczę, bo lubię swój ciążowy brzuch:) Nasz Franek od dawna w pozycji główkowej, czuję jego stópki bardzo wysoko, tuż pod biustem, a jak ma czkawkę to bardzo nisko.

Walabia - mam tak samo:) Brzuchol ogromny, i wciąż rośnie, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, a wręcz cieszy:) M. się śmieje i mówi do mnie per "kula" ;)

Ja czkawki jeszcze niestety nie czułam... Ale czekam cierpliwie, może się doczekam ;)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które mają nakaz leżakowania przez super sprawną szyjkę i niskie ułożenie płodu - rozmawiałyście może z lekarzem do kiedy musicie leżeć? w sensie - leżymy do oporu 40 tydz i czekamy aż coś się zacznie, czy np w 37/38 tyg odstawiacie leki i podnosicie mobilność? ja wiem, że akurat w przypadku naszym - zagrożenia porodem wcześniejszym - jest to czyste dywagowanie, ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy też macie jakiś mały cel po którym zczynacie łątwiej oddychać :)
    ja np czekam teraz do 32 tyg, kolejny etap to 37/38 =)

Moj lekarz powiedział, ze w 34 tc odetchniemy głębiej, więc to jest moj cel. I wtedy zaczne w miare normanie funkcjonowac, teraz male aktywnosci tylko, ale co dwa tygodnie na wizycie lekarz pozwala mi na ciut wiecej. Ciesze się, z każdej niedzieli bo wtedy wkraczam w kolejnyt tydzien i jestem coraz bardziej spokojna, o ryzyku przedwczesnego produ dowiedzialam się w 24tc, jak Mała ważyła 700 gr, to był stres duży, a teraz z kazdym tygodniem lepiej:)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czułam czkawki dzidzi więc albo sie nie zorientowałam, albo jeszcze nie miała, ale slyszałam, że to bardzo często i absolutnie normalne zjawisko:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czuje swój puls mega wyraźnie i na początku myslalam że to czkawka ale chyba jednak to tylko mój puls heh też czekam cierpliwie :) ja też kocham swoje brzuszysko :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlaczajac sie, czasami mi sie wydaje ze maly ma czkawke ale po 2 podskokach wszystko ucicha, wiec tez czekam:-)

A ja tez uwielbiam moja kluche:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mi nie chodziło o to że zazdroszcze dorjanie że nie widać że jaest w ciązy, tylko że zazdroszcze jej figury bo widać że jest bardzo zgrabna, ja swój brzusio też uwielbiam i nie moge się doczekać kiedy będzie większy, chociaż już nie da się ukryć ;-), też musiałam długo na niego czekać, nawet lekarz się śmiał że mam dużo czasu i że za tęsknie za małym, ale póki co wogóle mi nie przeszkadza i nawwet czuje się lepiej niż w II trymestrze.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje koral i dużo zdrówka dla córci żeby lekko przeszła tą ospe.

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak lusia, wyraziłam pełen podziw dla figurki koleżanki ale swój brzusio bardzo kocham i uważam że każda kobieta w ciążowym brzucholkiem wygląda przepięknie, jaki by nie był, maluteńki czy mega ogromny.

lusia22 lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ