SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tymka czuję bardzo po lewej stronie aż mam problem żeby leżeć na lewym boku bo czuje jak mnie uciska i też dlatego problem ze spaniem mam.

Co do zgagi to czekolady nie jem i w zasadzie nic ostatnio nie zmieniłam w jedzeniu a tak od 17 pojawia się i męczy okrutnie mleko pomaga ale w sumie nie na długo i ostatnio zaczęłam się budzić w nocy głodna, a miałam tak tylko do 3-4 miesiąca i muszę coś zjeść bo oszaleje.

Ja nie widzę u siebie takiej aureolki ale w sumie też nie zauważyłam żeby przyciemniły mi się sutki hmmm.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem szczerze byłam trochę przerażona bo praktycznie tylko czułam małego po lewej stronie.(oczywiście lekarz się uśmiechnął i powiedział, że tak może być) Od wtorkowej wizyty jakby jakieś czary mary, czuję ruchy i po lewej i po prawej i czasem kopie pod biustem :) jakby słyszał moje obawy i pytania do lekarza :P :D

Kozgo a migdały na zgagę próbowałaś?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem kilka bo podobno też nie wolno za dużo migdałów mam ogólnie wrażenie ze jednym końcem maluch dręczy moje jelito a drugim właśnie po żołądku sobie hasa nie wiem czy główka jest już na dole czy na górze wiec nie wiem czym mnie zaczepia:) dziś może być cieżko bo rogal poszedł do prania a mąż wyszedł z chłopakami i bedzie mi brakowało nocnej podpórki :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz taką http://motherhood.pl/sklep/posciel-4-elementowa-46 tylko czarno różową

i taką http://bebelini.pl/posciel-kwiatki-floral-garden-pinky-red-c-42_17_20.html

te bebelini to z Węgrzec są i chyba można odebrać osobiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:33

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:

Macie już ekwipunek łóżeczkowy?

JA już mam :) osobiście lubuję się w kolorkach takich jak: brąze, beże, cappuccino,kremowe itp. Też nie lubię pstrokacizny :P dlatego główną pościel do łóżeczka mam kremowo-brązową z takim paskiem przez środek z misiami :) do wózka też mam kremowo-brązowy zestaw z wyhaftowanym misiem na środku i to wsio :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja chciałam się pochwalić jak w 3 tygodnie mój brzuszek wyskoczył hehe:)

1138104b6e11a7c7med.jpg

Miriam, Makcza, Tusia89, Karina1989, szczessciara, doris85, lusia22, walabia, Mirella, Niesmiala, mycha89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo, też czasem wykorzystuję męża jako podpórkę, żeby nie przekręcić się na plecy a z przodu przytulam się do rogala :D :P

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny, a ja chciałam się pochwalić jak w 3 tygodnie mój brzuszek wyskoczył hehe:)

No mega wyskoczył, ładniusi :) mały pewnie rośnie jak na drożdżach :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ufff...myślałam, że tylko ja już używam wkładek laktacyjnych ;P
    quinny mood jest śliczny! ale kolezanka mówiła, że był mało stabilny =/ i muszę jeszcze zobaczyć stokke i origami. stokke wydaje mi się fajniejszy...ale nie wiem jak z wagą obu =/
    Natalia ja też uwielbiam jak po kazdej wizycie wydłuża mi się smycz i oprócz spaceru po herbatę mogę np jak w tym tygodniu ugotować obiad dwudaniowy i upiec ciacho =)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, to się wreszcie prawdziwego brzuszka doczekałaś. U mnie do 25 tyg. nie było widać NIC, a teraz już mam 100cm na wysokości pępka. Lubię to!

Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    Doris ufff...myślałam, że tylko ja już używam wkładek laktacyjnych ;P
    quinny mood jest śliczny! ale kolezanka mówiła, że był mało stabilny =/ i muszę jeszcze zobaczyć stokke i origami. stokke wydaje mi się fajniejszy...ale nie wiem jak z wagą obu =/
    Natalia ja też uwielbiam jak po kazdej wizycie wydłuża mi się smycz i oprócz spaceru po herbatę mogę np jak w tym tygodniu ugotować obiad dwudaniowy i upiec ciacho =)

My dokupilismy podwójne kółko na przód będziemy go używać napewno do spacerowki na zimę :) a co do wagi to nie jest za lekki w sklepie wydawał mi sie jak piórko lecz w domu hmm zonk spacerowka 15 kg ze stelazem najszczęście mieszkamy na parterze :) tez zastanawialiśmy sie nad stokke lecz quinny wygrał :) stokke crusi ważył chyba 2 kg mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 kg?? o kurde...niby mam w bloku windę...ale jak się zepsuje to chyba moje bicepsy nie beda potrzebowały siłowni =] ja muszę jeszcze się do obu przymierzyć na spokojnie...quinny jest genialny - masa kolorów... Miriam kupowaliście w sklepie czy przez internet?
    my chcielismy stokke xplory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowaliśmy przez neta na Allegro bo było 200zl taniej niz w sklepie lecz odbiór osobisty w sklepie niedaleko nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła pani ekspedientka nas poinformowała :) wiec na miejscu przez tel kupiliśmy hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 15 plus mały szkrab to trochę sie robi tego ciężaru nie pamietam jak to z gondola wagowo wychodzi wiem ze stokke cos koło 13 kg bo tez oglądaliśmy ale wydawała mi sie to mała różnica to jak 2 kg cukru lub 2 butelki wody takie miałam porównanie haha

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zakupić praktycznie całą część higieniczno kosmetyczną plus dla siebie rzeczy to szpitala typu koszula itd. W lutym łóżeczko i fotel, zasłony i lampkę więc w sumie troszkę tego jest,

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo śliczny brzuszek.
    Z rzeczy to sporo mamy po synku w tym laktator - ręczny AVENT. Mi się bardzo przydał, pomagał wywołać pokarm na początku jak go brakowało, a jak było w późniejszym czasie za dużo to odciągałam sobie mleczko i do lodówki, mieliśmy też butelki takie specjalne z podwójnym smokiem i zaworkiem żeby Synek nie oduczył się pić z piersi i polecam, tamte dostaliśmy w prezencie od znajomej ze stanów ale teraz kupiłam firmy Medela, są bardzo podobne do tamtych, nie są tanie ale myślę że warto zainwestować.
    Od początku roku też szaleję z zakupami głównie przez internet bo nie mogę za bardzo biegać po sklepach, przynajmniej tak zalecił lekarz, a wolę mieć wszystko pozamykane na ostatni guzik przed terminem, niż się potem stresować bo nie wiadomo w jakiej formie będę za miesiąc, dwa.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wszystko tylko brakuje mi aptecznych rzeczy typu sól fizjologiczna cos na kolki gaziki i krem na sutki maltan ale to karteczke napisze małżowi i do apteki pogonie :) cieszę sie bardzo ze mam już wszystko z głowy bo strasznie zle zaczynam sie czuć jeszcze ta szyjka sie skraca i mam leżeć wiec już całkiem :/ masakra :/ jeszcze dziś na uczelnie musiałam jechać przegonili mnie pare razy po schodach i brzuch strasznie mnie rozbolał jak na. @ do tego krocze jak bym mocnego kopa dostała :( i w sumie #ó#no załatwiłam za tydzień mam jechać jeszcze raz masakra :( a co do boli to dxwonilam do gin kazał wziąć 2x nospe i leżeć jak nie przejdzie to na IP niby już lepiej zobaczymy rano

• Natalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, mam nadzieję, że noc była spokojna i bóle minęły.

A ja mam w sumie ubranka (brakuje tylko kaftaników) i sporo higieniczno/aptecznych rzeczy ale za to nie mam nic dla siebie, łóżeczka, wózka i wanienki wiec mi "grube rzeczy" zostaly.

relgh371zv6v421k.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ale cudna zima! Przez okno, rzecz jasna :) Kraków tonie w śniegu.

Warszawa też - cudnie jest, to prawda! :D

Ja dziewczyny nic nie mam z wyprawki oprócz paru par rzeczy dla malucha kupionych przez teściową ;) Muszę się zabrać za zakupy...

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ