Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tymka czuję bardzo po lewej stronie aż mam problem żeby leżeć na lewym boku bo czuje jak mnie uciska i też dlatego problem ze spaniem mam.

Co do zgagi to czekolady nie jem i w zasadzie nic ostatnio nie zmieniłam w jedzeniu a tak od 17 pojawia się i męczy okrutnie mleko pomaga ale w sumie nie na długo i ostatnio zaczęłam się budzić w nocy głodna, a miałam tak tylko do 3-4 miesiąca i muszę coś zjeść bo oszaleje.

Ja nie widzę u siebie takiej aureolki ale w sumie też nie zauważyłam żeby przyciemniły mi się sutki hmmm.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem szczerze byłam trochę przerażona bo praktycznie tylko czułam małego po lewej stronie.(oczywiście lekarz się uśmiechnął i powiedział, że tak może być) Od wtorkowej wizyty jakby jakieś czary mary, czuję ruchy i po lewej i po prawej i czasem kopie pod biustem :) jakby słyszał moje obawy i pytania do lekarza :P :D

Kozgo a migdały na zgagę próbowałaś?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem kilka bo podobno też nie wolno za dużo migdałów mam ogólnie wrażenie ze jednym końcem maluch dręczy moje jelito a drugim właśnie po żołądku sobie hasa nie wiem czy główka jest już na dole czy na górze wiec nie wiem czym mnie zaczepia:) dziś może być cieżko bo rogal poszedł do prania a mąż wyszedł z chłopakami i bedzie mi brakowało nocnej podpórki :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz taką http://motherhood.pl/sklep/posciel-4-elementowa-46 tylko czarno różową

i taką http://bebelini.pl/posciel-kwiatki-floral-garden-pinky-red-c-42_17_20.html

te bebelini to z Węgrzec są i chyba można odebrać osobiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:33

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:

Macie już ekwipunek łóżeczkowy?

JA już mam :) osobiście lubuję się w kolorkach takich jak: brąze, beże, cappuccino,kremowe itp. Też nie lubię pstrokacizny :P dlatego główną pościel do łóżeczka mam kremowo-brązową z takim paskiem przez środek z misiami :) do wózka też mam kremowo-brązowy zestaw z wyhaftowanym misiem na środku i to wsio :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja chciałam się pochwalić jak w 3 tygodnie mój brzuszek wyskoczył hehe:)

1138104b6e11a7c7med.jpg

Miriam, Makcza, Tusia89, Karina1989, szczessciara, doris85, lusia22, walabia, Mirella, Niesmiala, mycha89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo, też czasem wykorzystuję męża jako podpórkę, żeby nie przekręcić się na plecy a z przodu przytulam się do rogala :D :P

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny, a ja chciałam się pochwalić jak w 3 tygodnie mój brzuszek wyskoczył hehe:)

No mega wyskoczył, ładniusi :) mały pewnie rośnie jak na drożdżach :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ufff...myślałam, że tylko ja już używam wkładek laktacyjnych ;P
    quinny mood jest śliczny! ale kolezanka mówiła, że był mało stabilny =/ i muszę jeszcze zobaczyć stokke i origami. stokke wydaje mi się fajniejszy...ale nie wiem jak z wagą obu =/
    Natalia ja też uwielbiam jak po kazdej wizycie wydłuża mi się smycz i oprócz spaceru po herbatę mogę np jak w tym tygodniu ugotować obiad dwudaniowy i upiec ciacho =)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, to się wreszcie prawdziwego brzuszka doczekałaś. U mnie do 25 tyg. nie było widać NIC, a teraz już mam 100cm na wysokości pępka. Lubię to!

Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    Doris ufff...myślałam, że tylko ja już używam wkładek laktacyjnych ;P
    quinny mood jest śliczny! ale kolezanka mówiła, że był mało stabilny =/ i muszę jeszcze zobaczyć stokke i origami. stokke wydaje mi się fajniejszy...ale nie wiem jak z wagą obu =/
    Natalia ja też uwielbiam jak po kazdej wizycie wydłuża mi się smycz i oprócz spaceru po herbatę mogę np jak w tym tygodniu ugotować obiad dwudaniowy i upiec ciacho =)

My dokupilismy podwójne kółko na przód będziemy go używać napewno do spacerowki na zimę :) a co do wagi to nie jest za lekki w sklepie wydawał mi sie jak piórko lecz w domu hmm zonk spacerowka 15 kg ze stelazem najszczęście mieszkamy na parterze :) tez zastanawialiśmy sie nad stokke lecz quinny wygrał :) stokke crusi ważył chyba 2 kg mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 kg?? o kurde...niby mam w bloku windę...ale jak się zepsuje to chyba moje bicepsy nie beda potrzebowały siłowni =] ja muszę jeszcze się do obu przymierzyć na spokojnie...quinny jest genialny - masa kolorów... Miriam kupowaliście w sklepie czy przez internet?
    my chcielismy stokke xplory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowaliśmy przez neta na Allegro bo było 200zl taniej niz w sklepie lecz odbiór osobisty w sklepie niedaleko nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła pani ekspedientka nas poinformowała :) wiec na miejscu przez tel kupiliśmy hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 15 plus mały szkrab to trochę sie robi tego ciężaru nie pamietam jak to z gondola wagowo wychodzi wiem ze stokke cos koło 13 kg bo tez oglądaliśmy ale wydawała mi sie to mała różnica to jak 2 kg cukru lub 2 butelki wody takie miałam porównanie haha

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zakupić praktycznie całą część higieniczno kosmetyczną plus dla siebie rzeczy to szpitala typu koszula itd. W lutym łóżeczko i fotel, zasłony i lampkę więc w sumie troszkę tego jest,

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo śliczny brzuszek.
    Z rzeczy to sporo mamy po synku w tym laktator - ręczny AVENT. Mi się bardzo przydał, pomagał wywołać pokarm na początku jak go brakowało, a jak było w późniejszym czasie za dużo to odciągałam sobie mleczko i do lodówki, mieliśmy też butelki takie specjalne z podwójnym smokiem i zaworkiem żeby Synek nie oduczył się pić z piersi i polecam, tamte dostaliśmy w prezencie od znajomej ze stanów ale teraz kupiłam firmy Medela, są bardzo podobne do tamtych, nie są tanie ale myślę że warto zainwestować.
    Od początku roku też szaleję z zakupami głównie przez internet bo nie mogę za bardzo biegać po sklepach, przynajmniej tak zalecił lekarz, a wolę mieć wszystko pozamykane na ostatni guzik przed terminem, niż się potem stresować bo nie wiadomo w jakiej formie będę za miesiąc, dwa.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wszystko tylko brakuje mi aptecznych rzeczy typu sól fizjologiczna cos na kolki gaziki i krem na sutki maltan ale to karteczke napisze małżowi i do apteki pogonie :) cieszę sie bardzo ze mam już wszystko z głowy bo strasznie zle zaczynam sie czuć jeszcze ta szyjka sie skraca i mam leżeć wiec już całkiem :/ masakra :/ jeszcze dziś na uczelnie musiałam jechać przegonili mnie pare razy po schodach i brzuch strasznie mnie rozbolał jak na. @ do tego krocze jak bym mocnego kopa dostała :( i w sumie #ó#no załatwiłam za tydzień mam jechać jeszcze raz masakra :( a co do boli to dxwonilam do gin kazał wziąć 2x nospe i leżeć jak nie przejdzie to na IP niby już lepiej zobaczymy rano

• Natalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, mam nadzieję, że noc była spokojna i bóle minęły.

A ja mam w sumie ubranka (brakuje tylko kaftaników) i sporo higieniczno/aptecznych rzeczy ale za to nie mam nic dla siebie, łóżeczka, wózka i wanienki wiec mi "grube rzeczy" zostaly.

relgh371zv6v421k.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ale cudna zima! Przez okno, rzecz jasna :) Kraków tonie w śniegu.

Warszawa też - cudnie jest, to prawda! :D

Ja dziewczyny nic nie mam z wyprawki oprócz paru par rzeczy dla malucha kupionych przez teściową ;) Muszę się zabrać za zakupy...

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ