Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Tymka czuję bardzo po lewej stronie aż mam problem żeby leżeć na lewym boku bo czuje jak mnie uciska i też dlatego problem ze spaniem mam.
Co do zgagi to czekolady nie jem i w zasadzie nic ostatnio nie zmieniłam w jedzeniu a tak od 17 pojawia się i męczy okrutnie mleko pomaga ale w sumie nie na długo i ostatnio zaczęłam się budzić w nocy głodna, a miałam tak tylko do 3-4 miesiąca i muszę coś zjeść bo oszaleje.
Ja nie widzę u siebie takiej aureolki ale w sumie też nie zauważyłam żeby przyciemniły mi się sutki hmmm. -
ja powiem szczerze byłam trochę przerażona bo praktycznie tylko czułam małego po lewej stronie.(oczywiście lekarz się uśmiechnął i powiedział, że tak może być) Od wtorkowej wizyty jakby jakieś czary mary, czuję ruchy i po lewej i po prawej i czasem kopie pod biustem jakby słyszał moje obawy i pytania do lekarza
Kozgo a migdały na zgagę próbowałaś? -
Jem kilka bo podobno też nie wolno za dużo migdałów mam ogólnie wrażenie ze jednym końcem maluch dręczy moje jelito a drugim właśnie po żołądku sobie hasa nie wiem czy główka jest już na dole czy na górze wiec nie wiem czym mnie zaczepia:) dziś może być cieżko bo rogal poszedł do prania a mąż wyszedł z chłopakami i bedzie mi brakowało nocnej podpórki :p
-
Ja mam juz taką http://motherhood.pl/sklep/posciel-4-elementowa-46 tylko czarno różową
i taką http://bebelini.pl/posciel-kwiatki-floral-garden-pinky-red-c-42_17_20.html
te bebelini to z Węgrzec są i chyba można odebrać osobiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:33
-
Makcza wrote:
Macie już ekwipunek łóżeczkowy?
JA już mam osobiście lubuję się w kolorkach takich jak: brąze, beże, cappuccino,kremowe itp. Też nie lubię pstrokacizny dlatego główną pościel do łóżeczka mam kremowo-brązową z takim paskiem przez środek z misiami do wózka też mam kremowo-brązowy zestaw z wyhaftowanym misiem na środku i to wsio -
nick nieaktualnyDoris ufff...myślałam, że tylko ja już używam wkładek laktacyjnych ;P
quinny mood jest śliczny! ale kolezanka mówiła, że był mało stabilny i muszę jeszcze zobaczyć stokke i origami. stokke wydaje mi się fajniejszy...ale nie wiem jak z wagą obu
Natalia ja też uwielbiam jak po kazdej wizycie wydłuża mi się smycz i oprócz spaceru po herbatę mogę np jak w tym tygodniu ugotować obiad dwudaniowy i upiec ciacho -
nick nieaktualnyMałaM wrote:Doris ufff...myślałam, że tylko ja już używam wkładek laktacyjnych ;P
quinny mood jest śliczny! ale kolezanka mówiła, że był mało stabilny i muszę jeszcze zobaczyć stokke i origami. stokke wydaje mi się fajniejszy...ale nie wiem jak z wagą obu
Natalia ja też uwielbiam jak po kazdej wizycie wydłuża mi się smycz i oprócz spaceru po herbatę mogę np jak w tym tygodniu ugotować obiad dwudaniowy i upiec ciacho
My dokupilismy podwójne kółko na przód będziemy go używać napewno do spacerowki na zimę a co do wagi to nie jest za lekki w sklepie wydawał mi sie jak piórko lecz w domu hmm zonk spacerowka 15 kg ze stelazem najszczęście mieszkamy na parterze tez zastanawialiśmy sie nad stokke lecz quinny wygrał stokke crusi ważył chyba 2 kg mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:03
-
nick nieaktualny15 kg?? o kurde...niby mam w bloku windę...ale jak się zepsuje to chyba moje bicepsy nie beda potrzebowały siłowni =] ja muszę jeszcze się do obu przymierzyć na spokojnie...quinny jest genialny - masa kolorów... Miriam kupowaliście w sklepie czy przez internet?
my chcielismy stokke xploryWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo 15 plus mały szkrab to trochę sie robi tego ciężaru nie pamietam jak to z gondola wagowo wychodzi wiem ze stokke cos koło 13 kg bo tez oglądaliśmy ale wydawała mi sie to mała różnica to jak 2 kg cukru lub 2 butelki wody takie miałam porównanie haha
-
Kozgo śliczny brzuszek.
Z rzeczy to sporo mamy po synku w tym laktator - ręczny AVENT. Mi się bardzo przydał, pomagał wywołać pokarm na początku jak go brakowało, a jak było w późniejszym czasie za dużo to odciągałam sobie mleczko i do lodówki, mieliśmy też butelki takie specjalne z podwójnym smokiem i zaworkiem żeby Synek nie oduczył się pić z piersi i polecam, tamte dostaliśmy w prezencie od znajomej ze stanów ale teraz kupiłam firmy Medela, są bardzo podobne do tamtych, nie są tanie ale myślę że warto zainwestować.
Od początku roku też szaleję z zakupami głównie przez internet bo nie mogę za bardzo biegać po sklepach, przynajmniej tak zalecił lekarz, a wolę mieć wszystko pozamykane na ostatni guzik przed terminem, niż się potem stresować bo nie wiadomo w jakiej formie będę za miesiąc, dwa. -
nick nieaktualnyJa mam już wszystko tylko brakuje mi aptecznych rzeczy typu sól fizjologiczna cos na kolki gaziki i krem na sutki maltan ale to karteczke napisze małżowi i do apteki pogonie cieszę sie bardzo ze mam już wszystko z głowy bo strasznie zle zaczynam sie czuć jeszcze ta szyjka sie skraca i mam leżeć wiec już całkiem masakra jeszcze dziś na uczelnie musiałam jechać przegonili mnie pare razy po schodach i brzuch strasznie mnie rozbolał jak na. @ do tego krocze jak bym mocnego kopa dostała i w sumie #ó#no załatwiłam za tydzień mam jechać jeszcze raz masakra a co do boli to dxwonilam do gin kazał wziąć 2x nospe i leżeć jak nie przejdzie to na IP niby już lepiej zobaczymy rano