Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a idziecie na trzecie plenatarne?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam do was małe pytanko. czy też czujecie taki lekki ból tam na dole. Ja mam wrażenie jakbym miała tam zakwasy. Może po ćwiczeniach mięśni Kregla ale jak tylko taki uczucie się pojawiło to przestałam i mimo że miną tydzień to nadal czuje taki dyskomfort.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia22 ja idę na trzecie badanie usg. Bo strasznie z tęskniłam się za maluszkiem :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja ostatnio jak zrobiłam to zjadlam sama całe tylko zamiast lukru mascarpone więc jakbym zrobiła z podwójnej porcji to też bym pewnie opchnęła hehe zrobię sobie w tym tyg :) bo ost miałam jak na mnie dziwny przypływ ochoty na czekoladę, której nie znoszę i strasznie mnie po niej na buzi wysypalo :(

Natalia czekamy na informacje po wizycie :)

Lusia ja idę w piątek i to chyba będzie 3 prenatalne u mojego doktora nie ma rozróżnienia na usg zwykle czy prenatalne więc chyba sprawdzi wszystko i tak mam nadzieje:)

Kurczę chyba gdzieś mały dociska bo zaczęły mi drętwieć kończyny i chyba silny chłopak bo jak wczoraj przywalił mi jak zawsze w jelito to myslalam ze się popłacze

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo to ładny siłacz z Twojego synusia :) Mój czasem mocniej kopnie ale może tylko dwa razy zdarzyło się tak, że powiedziałam "ała" :

Mnie od wczoraj jakoś na mleko wzięło. Wczoraj przed snem zgrzałam sobie szklankę i dziś rano jak tylko wstałam, to przed śniadaniem musiałam wypić szklankę bo miałam taką ochotę. W sumie teraz tez bym nawet wypiła :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja na mlekowe szaleństwo to tak od początku stycznia jak nie mleko z chrupkani rano to potem szklankami zimne pije hehe:) więc witaj w klubie:) ja często robię Ala właśnie jak w jelito wyceluje

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam do was małe pytanko. czy też czujecie taki lekki ból tam na dole. Ja mam wrażenie jakbym miała tam zakwasy. Może po ćwiczeniach mięśni Kregla ale jak tylko taki uczucie się pojawiło to przestałam i mimo że miną tydzień to nadal czuje taki dyskomfort.

ja mam tam taki ból jakby ktoś mi kopa sprzedał w krocze nie wiem od czego ja miesni kegla nie cwiczylam bo mi sie szyjka skraca i miałłam sobie to odpuścić

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że ja chyba najmniej zaopatrzona jestem. Na razie mam ubranka (muszę posegregować i zobaczyć co mi jeszcze brakuje), kilka pieluszek, chusteczki dla dzidzi, 2 staniki do karmienia i bujaczek dla małej. Dzisiaj zamierzam kupić na allegro parę rzeczy.
    Nie mam wózka, ani łóżeczka. Jesteśmy na etapie oglądania i czytania opinii.
    Mąż pomalował pokoik na biało, dokupię później naklejki jak już będę miała mebelki.

Jestem po rozmowie z moja położną. Właśnie była na szkoleniu z karmienia i mówiła mi żebym na razie się wstrzymała z kupnem butelek i laktatora. Aczkolwiek laktator raczej będzie potrzebny. Polecała butelki oczywiście madeli. Dziecko jak pije z tych butelek to nie rozleniwia się i nie powinno być problemu z karmieniem piersią. Co do karmienia piersią to mówiła, żeby nie stosować żadnej diety. Jeść normalnie to co w ciąży się jadło. Wiadomo nie przesadzać z czekoladą i niezdrowym jedzeniem, ale jeść wszystko. Jeżeli dziecko będzie miało wysypkę to wtedy można szukać pokarmu który uczula.

Nie wiem czy wy macie takie bóle tzn. bóle kości łonowej. Ja niestety mam, szczególnie przy zmianie pozycji czy dłuższym chodzeniu. Mam o tym powiedzieć lekarzowi na następnej wizycie, a jak mnie będzie bolało tak, że nie będę mogła chodzić to od razu mam dzwonić do niej albo lekarza. Takie bóle mogą świadczyć o rozchodzeniu się spojenia łonowego, co kończy się cesarką. Nie ma możliwości przy tym rodzic naturalnie.

Dużo dała mi ta rozmowa. Dowiedziałam się dużo rzeczy o porodzie i co jest potrzebne do szpitala. Dla męża tylko pantofle :) Co do znieczulenia ZZO to alternatywnie lepiej powiedzieć, że w razie wu się chce. Bo zanim podadzą to znieczulenie to trzeba specjalne badania zrobić, a na wyniki czeka się godzinę. Także ja nawet jeśli chcę rodzić bez ZZO, na wszelki wypadek jakbym zmieniła zdanie w czasie porodu będę miała zrobione to badanie.
    Od dzisiaj w tym szpitalu co chcę rodzić, zaczynają się porody w nowych wyremontowanych salach porodowych. Są 3 salki, każda w innym kolorze :)

lusia22 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedna ważna rzecz. Tak naprawdę kobieta ma prawo powiedzieć, że nie chce rodzić naturalnie i mają jej wtedy zrobić cesarkę. Tylko o tym się nie mówi i pewnie lekarze i tak to mają w d.....

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=aphrodita

Nie wiem czy wy macie takie bóle tzn. bóle kości łonowej. Ja niestety mam, szczególnie przy zmianie pozycji czy dłuższym chodzeniu. Mam o tym powiedzieć lekarzowi na następnej wizycie, a jak mnie będzie bolało tak, że nie będę mogła chodzić to od razu mam dzwonić do niej albo lekarza. Takie bóle mogą świadczyć o rozchodzeniu się spojenia łonowego, co kończy się cesarką. Nie ma możliwości przy tym rodzic naturalnie.

:)[/QUOTE]

Dokładnie to samo mam a szczególnir jak trochę pochodzę o matko nie strasz mnie że to może być kwalifikacją do CC a ja tak bardzo chcialam rodzić naturalnie musze o tym pogadać z moim gin 4 lutego

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, lepiej powiedz o tym lekarzowi. Powinien Ci sprawdzić na USG to spojenie. Mi też zależy na porodzie naturalnym, no ale niestety tego się nie leczy w czasie ciąży. Czasami jest tak, że to spojenie może nie dawać żadnych oznak, a podczas porodu się rozejdzie. Jak się zapytałam co po tym się robi, to usłyszałam, że nic, tylko leżenie na bokach.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale to mi się zrobiło dopiero jakieś hmm 2 tyg temu i łażę jak kaczka z bólu jak już muszę się gdzieś przemieścić no nic jak muss to mus w takim razie trezba będzie z nim pogadać i się zobaczy do tego jescze dochodzi u mnie zespół trzaskającego biodra obustronnie niby w ciąży nic mi nie przeskakuje bo biodra sie rozrosły ale też musze o tym pogadać z lekarzem

• doris85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:32

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja też mam taki ból w wzgórku łonowym strasznie boli a do tego rwa kulszowa szok jedno z drugim Miriam dokłądnie taki ból jakby kopa z fleka dostała i strasznie mnie przestraszyłyście myślałam że tak musi być a jednak trzeba będzie poozmmawiać z gin na następnej wizycie

klz9cwa175lwe78n.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Lusia22 ja idę na trzecie badanie usg. Bo strasznie z tęskniłam się za maluszkiem :)

a na kiedy się zapisałaś bo widze że różni nas tylko 1 dzień a zapisałam się na 10 lutego, niby lekarz mówił że zdąże ale nie wiem czy nie zmienić na wcześniejszy tydzień.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a ty już masz córcie w poprzedniej ciąży też tak Cię bolało ?

MoniaT lubi tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała tak mocno się pcha i kopie, że czasem na brzuchu mam takie malutkie czerwone kropeczki jabym się igłą pokuła,robi się taki jakby krwiaczek i za pare dni znika, już miałam tak dwa razy, nie wiem skąd ona ma tyle siły- bo potrafi nawet cały dzień się wiercić, na szczęście w nocy śpi razem ze mną.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o bol w pachwinach i kroczu to niestety ale jedno z wiezadel trzymajacych macice konczy sie w tym rejonie...

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej śmieszy jak brzuch podskakuje tak śmiesznie, ale ciężko mi ocenić którą część ciała Franio wypycha.
    Dziewczyny odnośnie rzeczy higieniczno-kosmetycznych, sprawdźcie sobie ceny w http://www.aptekagemini.pl/ Ja tam właśnie zrobiłam duże zamówienie: podkłady poporodowe, podkłady na łóżko Seni, wkładki laktacyjne, asirator Frida, marimer spray do nosa,saszetki do dezynfekcji pępka, oilatum, bepanthen,żelazo Chela Forte tanie jest,majtki poporodowe itd. Ceny mają super, przy okazji zamówiłam sobie bio oil bo kosztuje tam 23 zł a w Rossmanie 36 zł. Spora różnica.

Limerikowo, Makcza lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tam zrobiłam zakupy! Super ceny. Paczka przyszła na 3 dzień.

Balsam palmers ~20zł. W aptece ~30zł. Kupiłam dosłownie wszystko. Mają kosmetyki Hipp jak ktoś zamierza kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:05

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ