Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z własnego doświadczenia kupuję na początek tylko mydło typu bobas i oliwkę a do smarowania pupy dla dziewczynek polecam linomag maść no i sudocrem ale u dziewczynek podobno trzeba uważać na sudocrem bo skleja wargi i ciężo odmyć podczas kąpieli i wtedy mogą się robić odparzenia kremu do twarzy nie mam jakiegoś specjalnie wypróbowanego bo moja Marysia nie chciała i do tej pory nie chce się niczym smarować po tatusiu nie nawidzi mieć kremu a twarzy. Bepanten też polecam jak występują odparzenia to to pomagało a jeszcze mozna na sutki wykorzysta jak dzieciątko naderwie

a dziewczyny Wam też tak puchną nogi i ręce? mąż się śmieje ze mnie żebym się cieszyła że nie chodzę w ciąży w lato bo bym miała balony zamiast nóg

klz9cwa175lwe78n.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Hippa żel do włosów i ciała, oliwkę i krem do ciała + linomag A+E do pupy i myślę, że starczy.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 ten linomag to jest krem lepsza jest maść taka tubka biała z dużym zielonym L a krem jet w takim pudełeczku jak kremy z różową albo czerwoną nakrętką on Marysi odparzał pupę ale jak same kupicie i wypróbujecie to będziecie wiedziały czego stosować ja już wychowałam dwie dziewczyny i do dziś dnia nie kupiła bym nic innego z czystym sercem polecan linomag ale maść nie krem. Z pielęgnacją dziewczynek jest trochę gorzej niż z chłopcami bo trzeba dokładniej myć w środku psiutki i dobrze osuszać i natłuszczać a nie wysuszać więc linomag maść idealna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 16:50

doris85 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za opd, już spisałam na liste comam kupić, bo nie che kupować czegoś nie potrzebnie, a u mnie siostra stosowała zwykłe mydełko bambino i oliwke i nawet krem ochronny też bambino, więc nie mogła mi nic doradzić.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liniach to popieram Monie dobry jest ten biało zielony ma taka konsystencje ala wazelina zoltawy kolor i fajnie sie rozsmarowuje :)

MoniaT lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dzięki za opd, już spisałam na liste comam kupić, bo nie che kupować czegoś nie potrzebnie, a u mnie siostra stosowała zwykłe mydełko bambino i oliwke i nawet krem ochronny też bambino, więc nie mogła mi nic doradzić.
    i właśnie Twoja siostra stosowała najlepsze produkty raz że nie uczulają a po drugie tanie na piewsze miesiące to wystarczy dopiero później można wprowadzać inne z bogatszym składem jak właśnie różnego rodzaju żele mleczka itp

klz9cwa175lwe78n.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wzięłam ten zielony linomag tylko się zastanawiam, czy nie kupić jeszcze czegoś do smarowania fałdek skóry. Moja koleżanka smarowała maścią linomag i mówiła, że wszystkie ubranka z początkowego okresu ma poplamione ta maścią.

Teściowa kupiła mi kosmetyki z orfilame dla Emilki, ale Ja raczej na sam początek nie zaryzykuje i kupię coś innego.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten zielony linomag też mam. Nie zmarnuje się;) Za to zrezygnowałam z emolientów na razie. W szpitalu w którym mam rodzić bardzo je polecają a ja nie jestem przekonana. Co myślicie?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez po wizycie juz.
    Mała ma 1300gr, ma troche ciasno przez dwurozna macice ale rosnie ladnie, plyn owodniowy ok, przeplywy ok. Moja szyjka miękka i wątła ale trzyma sie w krążku. Mała ułożona posladkowo i pchala,do buzi rączki i stopki;)
    Dalej mam prowadzić kanapowy tryb życia, na kino zgody nie dostalam. Powiedział, że po 36 tc moge isc. Lekarz mówi, ze powinnam dotrzymać ale zebym spakowala torbę na wszelki wypadek.

aha apteka gemini jest super, tez zrobilam tam, zakupy.

Makcza, Niesmiala, lusia22 lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystkie kosmetyki PENATEN -krem ochronny, krem przeciw odparzeniom, oliwkę do wykonywania masażu, płyn do kąpieli 2w1 i chusteczki, ale kosmetyki z Bambino też polecam, bardzo rzadko uczulają, stosowaliśmy jedne i drugie u mojego Synka

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia kawal baby nosisz;) dobrze ze wszystko w porzadku...ja tez mam torbe spakowana na wszelki wypadek;) swoja droga jak doczekasz juz tego 36tyg to i tak nie bedziesz miala sily na kino...to juz bedzie tryb kanapowy wymagajacy rehabilitacji;) ale to jeszcze tylko 7tygodni;)trzmam kciuki!

Natalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala ja kojarze tylko ten krem w metalowym pudełku jak dla mnie to koszmar w rozsmarowaniu

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymaj się głowa do góry tak jak małaM pisze jeszcze 7 tygodni. Najważniejsze, że z małą oki :)

Natalia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka powiedziała (mama 5 dzieci), że na odparzenia najlepiej sprawdza się mąka ziemniaczana.
    Ja skończyłam chemię i pamiętam jak wykładowca kiedyś powiedział, że linomag zawiera za dużo cynku i dlatego nie zawsze pomoaga chyba, że niemowlę nie ma wrażliwej pupy.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)
    czekamy teraz na Wasze usg:)

relgh371zv6v421k.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Ja skończyłam chemię i pamiętam jak wykładowca kiedyś powiedział, że linomag zawiera za dużo cynku i dlatego nie zawsze pomoaga chyba, że niemowlę nie ma wrażliwej pupy.

Linomag nie ma cynku w składzie. Chyba o sudokrem chodziło.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli kupuje tylko Oilatum i już potem nie trzeba żadnych kremów dodatkowych stosować, a chce jak najmniej kosmetyków używać plus wiadomo coś do pupy. Chustki mamy różne, zobaczymy, które będą się najlepiej sprawdzały, a podkłady poporodowe tzn te podpaski motopatu kupiłam bo podobno dobre. Super ta apteka muszę skorzystać :) ja bóle odczuwam mocne na wysokości jelita z lewej strony ale nie wiem czy to od kopania małego czy co.

Dziś mam mega apetyt wszystko bym zjadła co mam na swojej drodzę:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o tym?

http://emolium.pl/produkty/skora_bardzo_sucha_podraznion/emulsja_do_kapieli,15/

Ja mam zamiar używać z tej firmy emulsji do kąpieli oraz emulsji do ciała...do smarowania Małego po kąpieli. Kuzynka, która urodziła na początku stycznia drugie dziecko używa właśnie tego produktu i jest bardzo zadowolona. W szpitalu też jej polecali te produkty. Do pupy planuję zakupić Bepanthen. O poleconej aptece też będę pamiętać ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Penaten w puszcze to krem na odparzenia, podobny do sudocremu bo z cynkiem, przy synku położna uczyła mnie że taki krem stosuje się głównie na podrażnioną miejscowo pupę, a całą resztę fałdek należy smarować kremikiem delikatnym ochronnym. Ja też nie zamierzam smarować dodatkowo ciałka Maluszka, kupiłam oliwkę bo z Synkiem stosowaliśmy codzienne masaże całego ciałka co pomaga w rozwoju i motoryce Malucha, fajna sprawa. Pamiętam że nasz synek bardzo lubił masaże zwłaszcza stópek i nóżek ;]oliwka dobra jest też na ciemieniuszkę.

Miriam lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Koala ja kojarze tylko ten krem w metalowym pudełku jak dla mnie to koszmar w rozsmarowaniu
    Mi też ten krem się nie sprawdził , a jjeśli chodzi o bepanten dobry ja go stosowałam już w skrajnych przypadkach na fałdki owszem mąka ziemniaczana ale też nie zawsze mała była pulchna i robiły jej sie odparzenia i kluchy

klz9cwa175lwe78n.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ