Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja z własnego doświadczenia kupuję na początek tylko mydło typu bobas i oliwkę a do smarowania pupy dla dziewczynek polecam linomag maść no i sudocrem ale u dziewczynek podobno trzeba uważać na sudocrem bo skleja wargi i ciężo odmyć podczas kąpieli i wtedy mogą się robić odparzenia kremu do twarzy nie mam jakiegoś specjalnie wypróbowanego bo moja Marysia nie chciała i do tej pory nie chce się niczym smarować po tatusiu nie nawidzi mieć kremu a twarzy. Bepanten też polecam jak występują odparzenia to to pomagało a jeszcze mozna na sutki wykorzysta jak dzieciątko naderwie
a dziewczyny Wam też tak puchną nogi i ręce? mąż się śmieje ze mnie żebym się cieszyła że nie chodzę w ciąży w lato bo bym miała balony zamiast nóg -
doris85 ten linomag to jest krem lepsza jest maść taka tubka biała z dużym zielonym L a krem jet w takim pudełeczku jak kremy z różową albo czerwoną nakrętką on Marysi odparzał pupę ale jak same kupicie i wypróbujecie to będziecie wiedziały czego stosować ja już wychowałam dwie dziewczyny i do dziś dnia nie kupiła bym nic innego z czystym sercem polecan linomag ale maść nie krem. Z pielęgnacją dziewczynek jest trochę gorzej niż z chłopcami bo trzeba dokładniej myć w środku psiutki i dobrze osuszać i natłuszczać a nie wysuszać więc linomag maść idealna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 16:50
doris85 lubi tę wiadomość
-
dzięki za opd, już spisałam na liste comam kupić, bo nie che kupować czegoś nie potrzebnie, a u mnie siostra stosowała zwykłe mydełko bambino i oliwke i nawet krem ochronny też bambino, więc nie mogła mi nic doradzić.
-
nick nieaktualny
-
lusia22 wrote:dzięki za opd, już spisałam na liste comam kupić, bo nie che kupować czegoś nie potrzebnie, a u mnie siostra stosowała zwykłe mydełko bambino i oliwke i nawet krem ochronny też bambino, więc nie mogła mi nic doradzić.
-
Ja właśnie wzięłam ten zielony linomag tylko się zastanawiam, czy nie kupić jeszcze czegoś do smarowania fałdek skóry. Moja koleżanka smarowała maścią linomag i mówiła, że wszystkie ubranka z początkowego okresu ma poplamione ta maścią.
Teściowa kupiła mi kosmetyki z orfilame dla Emilki, ale Ja raczej na sam początek nie zaryzykuje i kupię coś innego. -
Dziewczyny ja tez po wizycie juz.
Mała ma 1300gr, ma troche ciasno przez dwurozna macice ale rosnie ladnie, plyn owodniowy ok, przeplywy ok. Moja szyjka miękka i wątła ale trzyma sie w krążku. Mała ułożona posladkowo i pchala,do buzi rączki i stopki;)
Dalej mam prowadzić kanapowy tryb życia, na kino zgody nie dostalam. Powiedział, że po 36 tc moge isc. Lekarz mówi, ze powinnam dotrzymać ale zebym spakowala torbę na wszelki wypadek.
aha apteka gemini jest super, tez zrobilam tam, zakupy.Makcza, Niesmiala, lusia22 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam wszystkie kosmetyki PENATEN -krem ochronny, krem przeciw odparzeniom, oliwkę do wykonywania masażu, płyn do kąpieli 2w1 i chusteczki, ale kosmetyki z Bambino też polecam, bardzo rzadko uczulają, stosowaliśmy jedne i drugie u mojego Synka
-
nick nieaktualnynatalia kawal baby nosisz;) dobrze ze wszystko w porzadku...ja tez mam torbe spakowana na wszelki wypadek;) swoja droga jak doczekasz juz tego 36tyg to i tak nie bedziesz miala sily na kino...to juz bedzie tryb kanapowy wymagajacy rehabilitacji;) ale to jeszcze tylko 7tygodni;)trzmam kciuki!
Natalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi koleżanka powiedziała (mama 5 dzieci), że na odparzenia najlepiej sprawdza się mąka ziemniaczana.
Ja skończyłam chemię i pamiętam jak wykładowca kiedyś powiedział, że linomag zawiera za dużo cynku i dlatego nie zawsze pomoaga chyba, że niemowlę nie ma wrażliwej pupy. -
haybeauti wrote:Ja skończyłam chemię i pamiętam jak wykładowca kiedyś powiedział, że linomag zawiera za dużo cynku i dlatego nie zawsze pomoaga chyba, że niemowlę nie ma wrażliwej pupy.
Linomag nie ma cynku w składzie. Chyba o sudokrem chodziło.
-
Ja do kąpieli kupuje tylko Oilatum i już potem nie trzeba żadnych kremów dodatkowych stosować, a chce jak najmniej kosmetyków używać plus wiadomo coś do pupy. Chustki mamy różne, zobaczymy, które będą się najlepiej sprawdzały, a podkłady poporodowe tzn te podpaski motopatu kupiłam bo podobno dobre. Super ta apteka muszę skorzystać ja bóle odczuwam mocne na wysokości jelita z lewej strony ale nie wiem czy to od kopania małego czy co.
Dziś mam mega apetyt wszystko bym zjadła co mam na swojej drodzę -
Dziewczyny a co sądzicie o tym?
http://emolium.pl/produkty/skora_bardzo_sucha_podraznion/emulsja_do_kapieli,15/
Ja mam zamiar używać z tej firmy emulsji do kąpieli oraz emulsji do ciała...do smarowania Małego po kąpieli. Kuzynka, która urodziła na początku stycznia drugie dziecko używa właśnie tego produktu i jest bardzo zadowolona. W szpitalu też jej polecali te produkty. Do pupy planuję zakupić Bepanthen. O poleconej aptece też będę pamiętać -
Ten Penaten w puszcze to krem na odparzenia, podobny do sudocremu bo z cynkiem, przy synku położna uczyła mnie że taki krem stosuje się głównie na podrażnioną miejscowo pupę, a całą resztę fałdek należy smarować kremikiem delikatnym ochronnym. Ja też nie zamierzam smarować dodatkowo ciałka Maluszka, kupiłam oliwkę bo z Synkiem stosowaliśmy codzienne masaże całego ciałka co pomaga w rozwoju i motoryce Malucha, fajna sprawa. Pamiętam że nasz synek bardzo lubił masaże zwłaszcza stópek i nóżek ;]oliwka dobra jest też na ciemieniuszkę.
Miriam lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:Koala ja kojarze tylko ten krem w metalowym pudełku jak dla mnie to koszmar w rozsmarowaniu