Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pupy tez kupiłam bepanthen, a z emolientów zrezygnowałam po tej analizie http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html na rzecz Hippa. A tak naprawdę to " wyjdzie w praniu" co Frankowi spasuje ;)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Linomag nie ma cynku w składzie. Chyba o sudokrem chodziło.
    Właśnie, dzięki :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że masakra z tymi kosmetykami jak człowiek zacznie się wczytywać w to wszystko. Tak samo przerażają mnie szczepienia, teraz znajomi robili szczepienie skojarzone i wyobraźcie sobie, że ich córeczka cofnęła się w rozwoju o 3 miesiące przestała podnosić główkę, przekręcać się łapać rączkami itd i czeka ją długa rehabilitacja i okazało się, że jest to reakcja poszczepienna:/ Teraz tyle się słyszy, że a to preparaty złe, a to coś, że aż strach się bać:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako zaprawiony w bojach "atopik - freak" polecam nie nastawiać się na jakieś konkretne kremy, oliwki, maści, płyny do kąpieli...im mniej tym lepiej - łatwiej wyeliminować coś co powoduje podrażnienia...oczywiście nie sugeruję, że wszystkie dzieci będą miały problem z tolerowaniem produktów pielęgnacyjnych, ale tak się może zdarzyć.

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję zacząć od najprostszych rozwiązań, a jak będzie trzeba, to zastosujemy coś konkretniejszego. Nasze prababcie smarowały się kremem Nivea (i to jak dobrze poszło, że akurat był) i miały do 70tki buzie bezzmarszczkowe i gładkie jak pupa niemowlaka. Generalnie mam założenie, że im mniej chemii dla dziecka tym lepiej - w jedzeniu, w kosmetykach. Jak mi to wyjdzie w praktyce, zobaczymy.
    Jeśli chodzi o szczepienia, to ciężko znaleźć złoty środek. Jeszcze nie czytałam o tym, ale rozmawiałam ze szwagierką, bo ona pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi i faktycznie są przypadki, że dopiero po szczepieniu dziecko zaczyna wykazywać cechy autystyczne. Nie wiadomo, czy to jest spowodowane jakimiś predyspozycjami czy na każdego może trafić, bo nie ma takich badań. Te koncerny farmaceutyczne są jak mafia...
    I jeszcze poczytałam Waszą dyskusję o spojeniu łonowym. Mnie też bardzo boli, w pachwinach i niżej, ale lekarz mówił, że to normalne, bo wszystko się rozciąga pod wpływem ciężaru. Dużą ulgę daje mi porozciąganie się na piłce. Dziś miałam pierwszą wprawkę przed nocnym wstawaniem, mały tak dał czadu, że przed 4 się obudziłam i dwie godziny z głowy. On usnął wcześniej, a ja nie mogłam :D.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mały Cię już przyzwyczaja hehe:) mnie też od wczoraj boli jakoś w kroczu i ogólnie boli mnie po lewej stronie dobrze ze juz usg w piątek to nie będę się martwiła obstawiam że mały ugniata mi narządy i dlatego boli jelito hehe dziś na śniadanko chałka z masłem i szklanka mleka :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy tu wstawiłam ten link czy nie ale warto chwile poświecić i poczytać właśnie na temat kosmetyków dla dzieci :) http://www.srokao.pl/2011/10/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy_15.html w zakładce analizy macie wszytko fajnie opisane :) babka jest z wykształcenia chemikiem i fajnie opisuje produkty i ich skład :)

Ewelina masz racje że babcie smarowały buzie kremem nivea i były piękne i gładkie niestety te czasy minęły jak ten stary skład kremu nivea niestety :( mój czarek jest strasznym uczuleniowcem i mógł smarować się tylko zwykłym kremem nivea ten niebieski nie soft i go nie uczulał do czasu jak się okazało jakieś 3 lata temu wysypało go strasznie dostał czerwonych plam na twarzy i zaczęliśmy dochodzić od czego od wody czy co niestety skład kremu po prostu całkiem się zmienił :/ i już go nie używa ma jakiś od lekarza z apteki który kosztuje majątek :/ teraz jak przyszły te mrozy zabrał krem który kupiłam dla dziecka na mróz no i niby narazie go nie wysypało ale smaruje się dosłownie troszeczkę 2 ziarenka groszku zielonego na całą buzie niestety producenci zmieniają składny kosmetyków nie informując o tym konsumentów :/ już parę razy się na tym złapałam żee czytam a tam całkiem co innego :/ taksamo jak niby jonson tak zachwycała się koleżanka jakimś produktem mieszka w UK i jak porównaliśmy składy to całkiem co innego a niby ten sam produkt :/ ja jonsona odradzam wszytskie produkty sama jestem na nie uczulona i czesto dzieciaki u mnie wpracy miały po nich wysypke

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest atopokiem więc praktycznie wszystkie kremy odpadają najlepsze są takie robione w aptekach z mocznikiem ale ost lekarze nie chcą na takie robione maści wypisywać recept bo fundusz twierdzi że po co jak są gotowce ( beznadziejne z resztą) a różnica w cenie znaczna bo refundowany 7 a nie 50:/

To niestety taki rynek na wszystkim się oszczędza i zamiast dobrych składników wrzuca się niepotrzebne wypełniacze tak samo jak w jedzeniu niestety. Nie ma co się dać zwaropwać trzeca potestować i zobaczyc co dla malucha najlepsze :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Miriam za link i naprawdę "szacun" dla autorki tej analizy.

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo masz rację, wszędzie coś się znajdzie a jak się wczytuje w te wszystkie analizy, to wychodzi na to, że tylko sama woda jest bezpieczna i to jeszcze zależy. Ja bardziej kieruję się opiniami rodziców, którzy to stosują niż opisami na etykietach, chociaż też zawsze czytam.

Co do szczepionek to też już sobie kiedyś o tym myślałam i jestem przerażona. :(

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak ma się poduchę rogala to z niej mozna coś takiego zrobić ale w sumie może się przydać wszystko zależy od tego jaki będzie stan krocza po porodzie i jak się będzie goiło. A kupujcie jakiś kosmetyk do gojenia sie krocza po porodzie wiem, że tantum rosa dziewczyny polecały, a Wy co o tym myślicie ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że nie ma sensu teraz jak będzie potrzebny to zawsze możesz dokupić a co jak okaże się że będzie CC to się nie przyda :) ja mam poduchy typu rogal można ich używać jak kozgo napisała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do krocza położna mi poleecała do mycia zwykłe szare mydło biały jeleń i octanisept chhociaż kupiłam już tantum rosa

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja wysłałam mojego czarka i kupił mi w kostce :D nawet nie wiedziałam że jest w płynie :D wiec muszę go wysłąś jeszcze raz :) wiem że jest też płyn do higieny intymnej z seri biały jeleń ale nie używałam go osobiście bo używam lactacytu ewentualnie aa help bo po innych to po prostu zaraz ostaje uczulenia :/ i jeszcze się nie odważyłam zaryzykować i spróbować tym bardziej że jestem w ciaży :) proszek do prania z białego jelenia używam do prania bielizny :) właśnie z tego powodu że mnie nie uczula :) i podobno dobry jest też do prania dziecięcych ubranek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 12:12

• walabia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, biały jeleń jest też w płynie więc lepszy będzie do higieny intymnej, z kostką to zawsze więcej zachodu. Ja też kupiłam białego jelenia do prania dziecięcych ubranek, ale jeszcze prania nie zaczęłam, bo mamy remont i pył wszędzie:(

Byłaś na szkole rodzenia? Ja wczoraj miałam trzecie zajęcia (CC, próżnociąg i kleszcze...)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co to to Czarek chodzi sam robi notatki i nagrywa mi na tel ( jest w centrum uwagi podobno i przyszłe ciężarówki go podziwiają przynajmniej on tak twierdzi haha ) i wiec odsłuchuję w domu ale tyle dobrze że chociaż to może uda mi się pójść na 4 zajęcia w następny piątek jak mój doktor mi pozwoli póki co leże o trzecie zjajęcia brzmią strasznie :D ciekawe jak Czarek je przeżyje odnoszę wrażenie że ze szkoły rodzenia z zajęć na zajęcia przychodzi coraz bardziej przerażony :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo kochane biały jeleń jest rewelacyjny...ale z przykrością stwierdzam, że ten w płynie to nie to samo co kostka...jak mam wysyp po jakichś alergenach to ścieram kostkę, rozpuszczam w h2o i wlewam do dozownika na mydło. to samo z praniem - jak cos mnie uczuli to płatki białego jelenia zamiast proszku, orzechów, kul czy tam czzego chcecie - efekt murowany

Mirella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie od kilku dni nurtuje problem imienia ostatnio przyśniło mi się że urodziłam i imię Lily całkowicie nie pasowało nazwaliśmy córcię Zoja i teraz tak się zastanawiam nad tą Zoją hmmm Lily czy Zoja, Zoja czy Lily o to jest pytanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 9 tyg Ci sie wyjaśni...znajomi chcieli dać na imię Kaja, a w sumie wyszło Ania, spontanicznie tuż po porodzie ;P

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam na prymaprylis wiec może wyjdzie Feliks :D

Bea_tina, lusia22, koala82 lubią tę wiadomość

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ