X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to ale macie z tymi uczuleniami... ja nie wiem, co to w ogóle znaczy być uczulonym... też nie jestem aż tak zorientowana w tych wszystkich kosmetykach jak Wy :) zawsze co kupiłam i wydawało mi się dobre, to pasowało:)

Miriam nie każdemu się przyśni imię ;) może to znak, że ma być Zoja... ??? ale osobiście to bardziej podoba mi się Lily, jest śliczne :) U nas z imieniem to stanęło na Franku :) nie jestem przekonana do tego imienia tak jak byłam przekonana do Hani, kiedy jeszcze myśleliśmy, że prawdopodobnie będzie dziewczynka :) w ogóle mamy problem z męskimi imionami. Bo jak mi się coś podoba, to mąż kręci nosem a jak mu się coś podoba, to ja kręcę nosem :P i dogadaj się tu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 13:19

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak powinno pozostać to co wybraliśmy na początku jeszcze w poprzedniej ciąży teraz nie mieliśmy problemu z wyborem imienia dla dziewczynki po prostu Lily tak jak w poprzedniej ciąży byłą Lily dyskutowaliśmy jedynie nad imieniem dla chłopca i stanęło na Feliksie no coś tam mąż bąkną o Tosi ale szybko uznał że Lily zostaje a ja teraz zaczynam wymyślać ehhh

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też im dłużej się zastanawiam, tym gorzej :) chyba pierwszy wybór najlepszy:) i pewnie też zostaniemy przy Franku :) Wszyscy już się przyzwyczaili :P :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my tak mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki nic nam się nie podobało, a dla chłopca od samego początku miał być Tymek i już, a dla drugiego synka jakby kiedyś był to Błażej, a jak będzie córeczka to byłaby Iga:)

Ja też do czasu, aż poznałam mojego męża nie wiedziałam co to alergia, dopiero teraz trochę bardziej ogarniam te kremy, płyny itd.

Zoja bardzo ładnie tak jak Lily:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, nadrobiłam was w czytaniu, i tak uzupełniam sobie liste w po tych róznych ciekawostkach.

nic mi się dzisiaj nie chce, cały czas bym przeleżała :-) a tu jeszcze mąż przeziębiony i jak to chłop jak zwykle jest umierający ;-)no ale cały I trymestr dbał o mnie, węicteraz ja muszę chodzić koło niego.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, ach Ci mężczyźni.... :D 37 stopni gorączka i już panika :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale co zrobić, trzeba jakoś wytrzymać :-)

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ja w grudniu miałam to samo mąż 37 i już umierający ale dba o mnie całą ciąże więc trzeba było zadbać i o niego :) zdrowy bardziej się przydaje hehe :)

W czwartek idę do szpitala na spotkanie z położną bardzo ciekawa jestem tego spotkania :) wypytać ją też o wszystko co mam kupić itd :)

lusia22 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo podziel się potem swoimi doświadczeniami z wizyty :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię:) ale mam dziś leniucha, nic mi się nie chce leżę pod kocykiem popijając bawarkę hehe, a tyle dziś chciałam zrobić heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam jakiś ciężki dzień. Chodzę jakaś zła na wszystko. Sama nie wiem czemu. Byle co mnie wkurza... :(

Synuś taki jakby mniej aktywny. Może biedak czuje, ze mama humoru nie ma ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te chłopy to chyba wszystkie takie zdychające przy lekkim stanie podgorączkowym, moj m miał grype i lekka gorączka on umiera wtsac nie może, ja z córką w tym samym czasie miałyśmy jelitówke..i jeszcze musiałam chodzić koło mojego bo przeciez on taki chory..a ja dopiero zdechła byłam. a córka to miala prawie 39 gorączki a znosiła tak dzielnie.. :) ja bym chciała zeby mój m wiedział co to znaczy ból porodowy..wtedy by się przekonał co kobieta musi znosic :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Lusia ja w grudniu miałam to samo mąż 37 i już umierający ale dba o mnie całą ciąże więc trzeba było zadbać i o niego :) zdrowy bardziej się przydaje hehe :)

W czwartek idę do szpitala na spotkanie z położną bardzo ciekawa jestem tego spotkania :) wypytać ją też o wszystko co mam kupić itd :)

właśnie mój wszystko robi, łącznie ze sprzątaniem, mnie nic nie wolno, ale chyba dlatego się tak zachowuje bo już jestem po poronieniu, także teraz zadbam troszke o niego bo tak jak mówisz- jeszcze się przyda ;-)

jak już dostaniesz jakąś liste do szpitala, to chętnie bym skorzystała bo już sama nie wiem czego mi brakuje.

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo,daj znac po spotkaniu z położną, ja właśnie ciągle sie zastanawiam czy wykupywać jej pomoc.
    Jestem,ciekawa czy ona na przyklad tez pomóże parę dni po porodzie jak będę miała jakieś pytania dotyczące pielęgnacji albo zdrowia maluszka.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że do mojej siostry zaglądała po porodzie jak miała dyżur i pokazała jej jak się karmi ale nie wiem czy to norma czy nie. Ja wybieram położna bo będę się czuła chyba bezpieczniej :) dam znać czego się dowiedziałam i jak to wszystko wygląda :) no i zobaczę w piątek czy synuś dobrze się ułożył:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina taka położną z NFZ też będzie przychodziła, a ta krtóeą wykupuje ma być dla mnie przy porodzie w szpitalu i oczywiście będę mogła do niej dzwonić przed zeby jej powiedzieć jakie są objawy i czy już jechać no i gwarantuje mi to że przyjmą mnie do szpitala mojej siostrze i koleżance bardzo pomogła przy porodzie dlatego chce mieć ją przy sobie podczas porodu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zastanawiałam się nad taką położną... ale chyba jednak nie biorę. Ostatnio męża kuzynka rodziła tam gdzie ja też mam rodzić i była zachwycona. Zarówno ona jak i jej mąż... a jak mogę zapytać, ile u Was płaci się za taką prywatną położną? u nas z tego co się orientowałam to 500-600zł

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia płaci się 1500zł do kasy szpitala ale ma się sale jedynkę i zzo, gaz, piłkę, wannę itd. Koszt duży ale patrząc co się teraz dzieje w tych szpitalach wolę zapłacić i być spokojna, oczywiście wiadomo, że bez płacenia można trafić na super ekipę ale teafić też mozna źle.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam w rodzinie męża położną i dla niej to oczywiste, że mi pomoże. Nawet jeśli nie zdąży przyjechać to ma koleżanki którym szepnie to i owo. Ale jakbym nie miała takiej osoby to bym nie płaciła. Żona mojego kuzyna rodziła w tamtym roku w tym szpitalu co ja chce rodzic i mówiła że nikogo nie miała nawet jej lekarz nie pracował w tym szpitalu. Przed porodem spędziła kilka dni i w zasadzie miała przegląd na wszystkie położne. Mówiła, że była bardzo zadowolona.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram polozną ze szkoły rodzenia. Fajna kobieta, przychodziła do moich dwoch koleżanek i były zadowolone. Wszystko oczywiscie na NFZ.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ