Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to ale macie z tymi uczuleniami... ja nie wiem, co to w ogóle znaczy być uczulonym... też nie jestem aż tak zorientowana w tych wszystkich kosmetykach jak Wy :) zawsze co kupiłam i wydawało mi się dobre, to pasowało:)

Miriam nie każdemu się przyśni imię ;) może to znak, że ma być Zoja... ??? ale osobiście to bardziej podoba mi się Lily, jest śliczne :) U nas z imieniem to stanęło na Franku :) nie jestem przekonana do tego imienia tak jak byłam przekonana do Hani, kiedy jeszcze myśleliśmy, że prawdopodobnie będzie dziewczynka :) w ogóle mamy problem z męskimi imionami. Bo jak mi się coś podoba, to mąż kręci nosem a jak mu się coś podoba, to ja kręcę nosem :P i dogadaj się tu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 13:19

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak powinno pozostać to co wybraliśmy na początku jeszcze w poprzedniej ciąży teraz nie mieliśmy problemu z wyborem imienia dla dziewczynki po prostu Lily tak jak w poprzedniej ciąży byłą Lily dyskutowaliśmy jedynie nad imieniem dla chłopca i stanęło na Feliksie no coś tam mąż bąkną o Tosi ale szybko uznał że Lily zostaje a ja teraz zaczynam wymyślać ehhh

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też im dłużej się zastanawiam, tym gorzej :) chyba pierwszy wybór najlepszy:) i pewnie też zostaniemy przy Franku :) Wszyscy już się przyzwyczaili :P :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my tak mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki nic nam się nie podobało, a dla chłopca od samego początku miał być Tymek i już, a dla drugiego synka jakby kiedyś był to Błażej, a jak będzie córeczka to byłaby Iga:)

Ja też do czasu, aż poznałam mojego męża nie wiedziałam co to alergia, dopiero teraz trochę bardziej ogarniam te kremy, płyny itd.

Zoja bardzo ładnie tak jak Lily:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, nadrobiłam was w czytaniu, i tak uzupełniam sobie liste w po tych róznych ciekawostkach.

nic mi się dzisiaj nie chce, cały czas bym przeleżała :-) a tu jeszcze mąż przeziębiony i jak to chłop jak zwykle jest umierający ;-)no ale cały I trymestr dbał o mnie, węicteraz ja muszę chodzić koło niego.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, ach Ci mężczyźni.... :D 37 stopni gorączka i już panika :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale co zrobić, trzeba jakoś wytrzymać :-)

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ja w grudniu miałam to samo mąż 37 i już umierający ale dba o mnie całą ciąże więc trzeba było zadbać i o niego :) zdrowy bardziej się przydaje hehe :)

W czwartek idę do szpitala na spotkanie z położną bardzo ciekawa jestem tego spotkania :) wypytać ją też o wszystko co mam kupić itd :)

lusia22 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo podziel się potem swoimi doświadczeniami z wizyty :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię:) ale mam dziś leniucha, nic mi się nie chce leżę pod kocykiem popijając bawarkę hehe, a tyle dziś chciałam zrobić heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam jakiś ciężki dzień. Chodzę jakaś zła na wszystko. Sama nie wiem czemu. Byle co mnie wkurza... :(

Synuś taki jakby mniej aktywny. Może biedak czuje, ze mama humoru nie ma ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te chłopy to chyba wszystkie takie zdychające przy lekkim stanie podgorączkowym, moj m miał grype i lekka gorączka on umiera wtsac nie może, ja z córką w tym samym czasie miałyśmy jelitówke..i jeszcze musiałam chodzić koło mojego bo przeciez on taki chory..a ja dopiero zdechła byłam. a córka to miala prawie 39 gorączki a znosiła tak dzielnie.. :) ja bym chciała zeby mój m wiedział co to znaczy ból porodowy..wtedy by się przekonał co kobieta musi znosic :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Lusia ja w grudniu miałam to samo mąż 37 i już umierający ale dba o mnie całą ciąże więc trzeba było zadbać i o niego :) zdrowy bardziej się przydaje hehe :)

W czwartek idę do szpitala na spotkanie z położną bardzo ciekawa jestem tego spotkania :) wypytać ją też o wszystko co mam kupić itd :)

właśnie mój wszystko robi, łącznie ze sprzątaniem, mnie nic nie wolno, ale chyba dlatego się tak zachowuje bo już jestem po poronieniu, także teraz zadbam troszke o niego bo tak jak mówisz- jeszcze się przyda ;-)

jak już dostaniesz jakąś liste do szpitala, to chętnie bym skorzystała bo już sama nie wiem czego mi brakuje.

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo,daj znac po spotkaniu z położną, ja właśnie ciągle sie zastanawiam czy wykupywać jej pomoc.
    Jestem,ciekawa czy ona na przyklad tez pomóże parę dni po porodzie jak będę miała jakieś pytania dotyczące pielęgnacji albo zdrowia maluszka.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że do mojej siostry zaglądała po porodzie jak miała dyżur i pokazała jej jak się karmi ale nie wiem czy to norma czy nie. Ja wybieram położna bo będę się czuła chyba bezpieczniej :) dam znać czego się dowiedziałam i jak to wszystko wygląda :) no i zobaczę w piątek czy synuś dobrze się ułożył:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina taka położną z NFZ też będzie przychodziła, a ta krtóeą wykupuje ma być dla mnie przy porodzie w szpitalu i oczywiście będę mogła do niej dzwonić przed zeby jej powiedzieć jakie są objawy i czy już jechać no i gwarantuje mi to że przyjmą mnie do szpitala mojej siostrze i koleżance bardzo pomogła przy porodzie dlatego chce mieć ją przy sobie podczas porodu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zastanawiałam się nad taką położną... ale chyba jednak nie biorę. Ostatnio męża kuzynka rodziła tam gdzie ja też mam rodzić i była zachwycona. Zarówno ona jak i jej mąż... a jak mogę zapytać, ile u Was płaci się za taką prywatną położną? u nas z tego co się orientowałam to 500-600zł

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia płaci się 1500zł do kasy szpitala ale ma się sale jedynkę i zzo, gaz, piłkę, wannę itd. Koszt duży ale patrząc co się teraz dzieje w tych szpitalach wolę zapłacić i być spokojna, oczywiście wiadomo, że bez płacenia można trafić na super ekipę ale teafić też mozna źle.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam w rodzinie męża położną i dla niej to oczywiste, że mi pomoże. Nawet jeśli nie zdąży przyjechać to ma koleżanki którym szepnie to i owo. Ale jakbym nie miała takiej osoby to bym nie płaciła. Żona mojego kuzyna rodziła w tamtym roku w tym szpitalu co ja chce rodzic i mówiła że nikogo nie miała nawet jej lekarz nie pracował w tym szpitalu. Przed porodem spędziła kilka dni i w zasadzie miała przegląd na wszystkie położne. Mówiła, że była bardzo zadowolona.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram polozną ze szkoły rodzenia. Fajna kobieta, przychodziła do moich dwoch koleżanek i były zadowolone. Wszystko oczywiscie na NFZ.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ