Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei się teraz martwię, bo dwa tygodnie temu mierzyłam brzuch i dzisiaj też zmierzyłam i albo nic nie urósł, albo tylko 2cm ( w zależności od tego, czy prawidłowo przyłożę centymetr). No i się martwię :(

Zawsze coś znajdę...

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica między ranem i wieczorem jest spora i w obwodzie i w wadzę zawsze więc bez stresu:) mój maluch w nocy przeszedł na prawą stronę i już teraz czuć go wszędzie taki dał popis o 9 rano, że hoho :) ale jednak nie ma to jak własne łóżko :) cała noc przespana :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cała Polska pewnie biała, pierwsza stolica też zasypana i zlodowaciała :)

Mój synuś zawsze między 8-9 chyba prowadzi jakąś gimnastykę :) zawsze mnie budzi :)potem w ciągu dnia też daje o sobie znać:D

Co do wyprawki to mam już większość. Brakują mi tylko rzeczy higieniczne, kosmetyki. Do siebie stanik do karmienia(ale to kupuję w kwietniu dopiero :D)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No, ładne te pościele, delikatne. Niestety cena też wyższa niż bawełniany standard. A śpiworek też dobierałaś?

Śpiworka nie mam, ale mam za to rożek na początek do kompletu z motherhood. Co do cen to faktycznie niemałe, ale planowałam też coś tańszego. Mistrzostwo taniości, może komuś się przyda:

http://posciel-balbina.pl/p/37/51/zestaw-poscieli-dla-dzieci-2-elementowy-70-quot-kremowa-kratka-quot--2-elementowe-klasyczne-komplety-poscieli-do-lozeczka-.html

Brakuje mi jeszcze łóżeczka, materaca, prześcieradeł, fotelika, wanienki, tetrówek, koszul i staników do karmienia. Reszta jest...uff

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,u nas też biało ale bez większej przesady.

kozgo, różnica w wyglądzie brzuszka, duża, ale brzuszek i tak nadal zgrabny ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia dziękuję:) mój maluch od rana ma gimnastykę hehe, a ja mam dziś lenia okropnego, a mężuś ginie z powodu kaca hehe tak się kończą spotkania z kolegami :)

Dziewczyny, a kupujcie jakiś termoforek na brzuszek dla dzidziusia czy później jakby się kolka pojawiła to dopiero? Tak samo mam pytanie bo gdzieś widziałam że maluchom po porodzie podaje się witaminę d + k ale to wszystkim ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminy napewno podaję się wszystkim dzieciom przynajmniej na 100 % tą D, a co termoforka to też się nad nim zastanawiałam ale chyba poczekam i zobacze czy będzie potrzebny.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w jakiś kropelkach ? Czy mama je zjada i przez karmienie dostarcza?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczynki, że brzuchol jest większy pod koniec dnia, dlatego pierwszy i drugi pomiar robiłam rano... Strasznie mało urósł ten mój brzuszek.

Dobrze, że mam w czwartek wizytę usg to mam nadzieję lekarz rozwieje moje strachy.

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle ja taki zastój miałam miedzy 25, a 28 tygodniem a potem co widać po zdjęciu wyskoczył więc na pewno wszystko jest w porządku, dobrze że masz usg to troszkę się uspokoisz:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przez 3 tyg urósł tylko 3 cm, a dla mnie to on jest cały czas taki sam, ale na wizycie wszystko ok, także sie nie martwie

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam swojemu Synkowi wg zaleceń lekarza pierwszy miesiąc czy dwa witaminę D i K, są nawet takie kapsułeczki z olejkiem łatwe do podania niemowlaczkowi z dwoma witaminkami na raz, później dostawał już tylko witaminkę D.

Natalia lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek rośnie cały czas tak samo od początku ciąży 1 cm na tydzień ;]

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mozliwe, przez piłkę w brzuchu wszystko sie sciasnia i jest mamo miejsca. Ja co prawda aptety mam coraz większy:)
    jutro wizyta- zobaczymy jak Mała i jak mój Pessar na szyjce. Nie mogę sie doczekać.

lusia22 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki kochane - pocieszyłyście mnie :)

A u mnie wciąż sypie i sypie ;) u Was też? :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też męczy ściśnięty żołądek :( ja w sumie od 9 stycznia przytyłam kg wiec w sumie teraz tak już powoli tyje.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Też mam zastój w przybywaniu na wadze i w obwodzie, i całe szczęście, bo grudzień był bardzo owocny pod tym względem. Jakbym w takim tempie rosła wszerz, to chyba dotoczyłabym się do tego porodu :D. Za to apetyt nieposkromiony...Kozgo, zrobiłam wczoraj ciasto marchewkowe z Kwestii Smaku, kiedyś wrzucałaś linka i zapadło mi w pamięć. Jest pyszne, zamiast ananasa dałam pomarańczę i zrobiłam z podwójnej porcji na dużą blachę. Polecam dziewczyny bo jest naprawdę pyszne i już go prawie nie ma :D.

Natalia, powodzenia na wizycie, oby wszystko było na miejscu i pozamykane.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, a ja się dzisiaj ważyłam i nie przytyłam ani grama-ta dieta mi chyba nie służy ;-( .wogóle wychodzi na to że od 3 tyg waga stoi w miejscu.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia trzynam kciuki za dzisiejszą wizyte.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia czekam z niecierpliwoscia na informacje...o pessar sie nie martwie, pewnie nic mu nie jest;) bardziej ciekawi mnie szyjka i baby- ile juz wazy! ja w pierwszym tyg lutego pelzne:/

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ