Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Różnica między ranem i wieczorem jest spora i w obwodzie i w wadzę zawsze więc bez stresu:) mój maluch w nocy przeszedł na prawą stronę i już teraz czuć go wszędzie taki dał popis o 9 rano, że hoho ale jednak nie ma to jak własne łóżko cała noc przespana
-
Czyli cała Polska pewnie biała, pierwsza stolica też zasypana i zlodowaciała
Mój synuś zawsze między 8-9 chyba prowadzi jakąś gimnastykę zawsze mnie budzi :)potem w ciągu dnia też daje o sobie znać
Co do wyprawki to mam już większość. Brakują mi tylko rzeczy higieniczne, kosmetyki. Do siebie stanik do karmienia(ale to kupuję w kwietniu dopiero )
-
Makcza wrote:No, ładne te pościele, delikatne. Niestety cena też wyższa niż bawełniany standard. A śpiworek też dobierałaś?
Śpiworka nie mam, ale mam za to rożek na początek do kompletu z motherhood. Co do cen to faktycznie niemałe, ale planowałam też coś tańszego. Mistrzostwo taniości, może komuś się przyda:
http://posciel-balbina.pl/p/37/51/zestaw-poscieli-dla-dzieci-2-elementowy-70-quot-kremowa-kratka-quot--2-elementowe-klasyczne-komplety-poscieli-do-lozeczka-.html
Brakuje mi jeszcze łóżeczka, materaca, prześcieradeł, fotelika, wanienki, tetrówek, koszul i staników do karmienia. Reszta jest...uff -
Lusia dziękuję mój maluch od rana ma gimnastykę hehe, a ja mam dziś lenia okropnego, a mężuś ginie z powodu kaca hehe tak się kończą spotkania z kolegami
Dziewczyny, a kupujcie jakiś termoforek na brzuszek dla dzidziusia czy później jakby się kolka pojawiła to dopiero? Tak samo mam pytanie bo gdzieś widziałam że maluchom po porodzie podaje się witaminę d + k ale to wszystkim ? -
Ja dawałam swojemu Synkowi wg zaleceń lekarza pierwszy miesiąc czy dwa witaminę D i K, są nawet takie kapsułeczki z olejkiem łatwe do podania niemowlaczkowi z dwoma witaminkami na raz, później dostawał już tylko witaminkę D.
Natalia lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Też mam zastój w przybywaniu na wadze i w obwodzie, i całe szczęście, bo grudzień był bardzo owocny pod tym względem. Jakbym w takim tempie rosła wszerz, to chyba dotoczyłabym się do tego porodu . Za to apetyt nieposkromiony...Kozgo, zrobiłam wczoraj ciasto marchewkowe z Kwestii Smaku, kiedyś wrzucałaś linka i zapadło mi w pamięć. Jest pyszne, zamiast ananasa dałam pomarańczę i zrobiłam z podwójnej porcji na dużą blachę. Polecam dziewczyny bo jest naprawdę pyszne i już go prawie nie ma .
Natalia, powodzenia na wizycie, oby wszystko było na miejscu i pozamykane.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualny