Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja mam wiecej 112 cm ale kilo +8! Ale i tak wiecej waze niz Ty;) bi u mnie juz 9 z przodu,) a dokladnie 90,5. Takze no stres! Oby tylko kropki byly zdrowe;)

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam tez tak cieżko sie oddycha z dnia na dzień coraz gorzej i podobno zaczęłam chrapac w nocy jak niedźwiedź polarny tez wam sie tak dzieje ?

MoniaT lubi tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki walbia za wiadomość ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś tak męczy chyba zgaga że oprócz pieczenie w przełyku czuje jakby mi ktoś rozrywał żołądek nawet promieniuje na plecy horror jakiś:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie oddycha się normalnie ale ja mam od początku nisko brzuszek,może się jeszcze zmieni. a co do chrapania to nie wiem, za to mąż tak chrapie że mnie w nocy budzi

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miriam to są normalne objawy i mijają po ciąży więc nie masz się czym przejmować.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już z dnia na dzień jest coraz gorzej jeszcze jutro muszę jechać na cały dzień na uczelnie bo mam sesje i egzaminy i nie da sie tego przełożyć bo próbowałam to samo w sobotę zero wyrozumiałości ze strony wykładowców tymbardziej ze mam leżeć i sie oszczędzać :/ dxwonilam do gin i pozwolił mi jechać przemyśle to jeszcze

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam może wykładowcy jak Cię zobaczą to trochę lżej podejdą i dziwne że nie chcą Ci iść na rękę pamiętam że jak byłam na studiach koleżanki w ciąży mogły liczyć na przełożenie terminu. Myślę ze jak pojedziesz samochodem tam będziesz siedziała to nic sie nie powinno stać ale postępuj jak czujesz żebyś się nie denerwowała.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pojadę autem tylko mam kawał drogi az na zeran z Pisseczna prawie wiec trochę tej jazdy bedzie mam nadzieje ze jak zobaczą ze przyjechałam to jakoś sie z nimi dogadam zeby zaliczyć szybko a nie czekać cały dzień na egzaminy tylko rach coach i do domu

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam z tym oddychaniem i chrapaniem to normalne...czytałam o tym w książce.

Natomiast mój obwód brzucha to...111 cm ;)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj mam chwilowe ataki zadyszki jak dużo się schylam albo wchodzę po schodach ale zdarza się też że leżąc dzidzia prawdopodobnie tak się ułoży że brak mi tchu.
    A z chrapaniem, to bywa i tak że sama siebie obudzę ;-)
    No to teraz ja - obwód brzucha na dzień dzisiejszy 111cm ;-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Jeśli jest tu gdzieś Doris, to niech powie, czy spotkamy się w szkole rodzenia :) U nas trwa 4 tygodnie, wykłady + gimnastyka 3 razy w tygodniu oraz basen raz w tygodniu.

Jestem, jestem. Ja już kończę szkołę. Jeszcze tydzień został. Niestety kiepsko się czuje i mam kaszel i możliwe, że będę odrabiać ostatni tydzień zajęć w lutym.

Poza tym u mnie w brzuszku 98cm i 10kg na +

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie równik 88cm =) ale znajduje się zdecydowanie poniżej pępka =/ więc nisko jak na 28t i 5d....

• Natalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam kciuki za jutro:)

ja biore magnez w leku Aspargin, razem z potasem tam jest. Biore 4 dziennie.

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się obudziłam dzisiaj ze strasznym bólem szyji, nawet nie moge się odwrócić ;-( mam tylko nadzieje że jakoś źle spałam i to od tego.

koral powodzenia.

małam u mnie też nisko więc nie jesteś sama, a jesteśmy na tym samym etapie :-)

km5stv737gu3576a.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Ja już kończę szkołę. Jeszcze tydzień został. Niestety kiepsko się czuje i mam kaszel i możliwe, że będę odrabiać ostatni tydzień zajęć w lutym.

A co się dzieje?

I jak szkoła? Zadowolona jesteś? Chodzisz na aquaaerobik?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na aqua nie chodzę, bo łatwo łapię infekcje. Poza tym ostatnio mam tyle chodzenia, że nie potrzebuje dodatkowej aktywności. Zajęcia gimnastyczne są lekkie i relaksujące. Ogólnie szkoła ok, niektóre wykłady trochę nudne, ale generalnie dostałam odp na pytania które by nawet nie przyszły mi do głowy.

Jeszcze nie wiem czy będę odrabiać, zobaczę jak się będę czuć po weekendzie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ja mam to samo z oddychaniem. Rano czasami wydaje mi się, że się uduszę. Brzuch mam bardzo wysoko. Właśnie zmierzyłam brzuchol: 101 cm! :)

Miriam lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje że mój nisko jakoś jest jutro zmierzę jak będę w domu bo przez ostatni tydzień bardzo urósł:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po dłuższej przerwie. Nadrobiłam wszystkie zaległosci.

Wczoraj miałam wizytę i zobaczyłam moją Emilkę. Waży 1050 g i wszystko jest ok. Wyniki z glukozy mam super, także mogę spokojnie jeść czekoladę. No ale muszę chyba pomyśleć, żeby jednak troszkę jej ograniczyć. Ja już mam 13 kg na +, a obwód brzuszka 101 cm.

My niestety zrezygnowaliśmy ze szkoły rodzenia. Byłam zapisana, ale niestety godziny zajęć nam ni odpowiadają. Zaczynają się o 16 30. Mój mąż najwcześniej pracę kończy o 17. Także zanim by dojechał przebrał się (pracuje w garniturze) to najwcześniej byłby o 18. Z resztą czasami ma niespodziewanych klientów. Jeszcze jakby ta szkoła była za darmo, a tak 250 zł trochę szkoda wydać i nie skorzystać w pełni. Jakos damy radę bez szkoły.

Co do położnej to jak juz z kiedys pisałam w szpitalu w ktorym mam zamiar rodzic pracuje polożna, ktora jest kuzynką mojej teściowej. Jutro wybieram się do niej z wizytą. Bardzo mi pomogła kiedy byłam w szpitalu po obumarciu ciąży. Także wiem, że mogę na nią liczyć i pod jej okiem będę miała dobra opiekę. Mam zamiar ja podpytać wszystko jak wygląda poród w tym szpitalu i myślę że jakbym chciała zobaczyć salę porodową to też byłaby taka mozliwość.

Teraz mam zamiar wziąć się ostro za zakupy wyprawki. Rozglądałam się po sklepach oraz na allegro i stwerdziłam, że większość kupuję na allegro. Macie może jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia?? Czy którąs z Was kupowała może te kompleciki poscieli na allegro co sa zestawy np z 15 el.??

lusia22 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ