Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i fajny gadżet ale za każdym razem odkurzacz z szafy wyjmowac za wygodna jestem ;)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie polecam tego do odkurzacza.. uzywałam tego przy córce..ale tylko 2 razy i odeszło w niepamięć, raz ze dzieciątko się tego boi a dwa ze masakrycznie mocno to cięgnie, niby jest ogranicznik i mozna obroty odkurzacza zmniejszyć to i tak mimo wszystko wolałam aspirator którym samemu się ustami ciągnie. :) takie moje doświadczenie :) a co do sprayu do nosa to też ne początku nie polecam bo zwyczajnie nie wchodzi do noska nawet te dla najmłodszych a pozatym duzo tego leci. Najlepsza sól fizjologiczna w ampułkach :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak o 3 się obudziłam to już spać nie mogę zgaga mnie męczy, ręka drętwieje masakra jakas :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ja też od jakiejś 4 się błąkam po mieszkaniu...tylko że ja przez skurcze =/

• Natalia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej dziewczyny. Współczuję, ja,dopiero wstałam i tylko z 4 krótkimi pobudkami w nocy na siku i kanapkę.
    Może uda Wam się odespać w dzień?
    MałaM a magnez i NoSpa nie pomagaja na skurcze? Konsultowałaś sie z lekarzem?

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja się z tymi skurczami bujam od grudnia...nospa, Mg stale..a od stycznia jeszcze blokery kanałów wapniowych...lekarz mi powiedział, że teraz są to te Braxtona Hicksa tylko, które są reakcją na nadpobudliwość ruchową dziecka - dziecko kopie bo mało miejsca, a macica się zaczyna kurczyć bo jest pobudzana...błedne koło...nie jest źle, ale one są uciążliwe, zwłaszcza jak się przebudzę w nocy i zacznę się zastanwiać czy nic niepokojącego się nie dzieje ;P
    ja niestety nie umiem spać w ciągu dnia =/ jak już na pół godziny przysnę to max...

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Nie wiem, mam jakieś wewnętrzne opory. Ubranka kupuję, mam nawet kilka paczek pieluch, tylko to łóżeczko... Podobnie jak Makcza zrobię zbiorcze zakupy kosmetyczno/medyczne w Gemini i mąż odbierze wszystko w Gdańsku. Podobno mają tam niezły przemiał :).
    Czy Wasze maluchy też tak się wypychają? Aż się boję co będzie dalej, bo co chwilę mam na brzuchu wielką gulę albo małe gulki wokół pępka. To nawet nie jest bolesne tylko skóra taka mega napięta. Będę we wtorek u lekarza, to zapytam, czy to jest ok.

u mnie też tak mocno się wypycha i nie raz nawet lekko za boli, wiec chyba normalne bo jak pytałam lekarza to mówił że jest spora i że ma mało miejsca.
    też nie moge zdecydować się na kupno łóżeczka chociaż mąż truje żeby kupić i mieć z głowy, tylko że u mnie to problem bardziej z wyborem.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny a ja wstałam dopiero 30 minut temu, spałam całe 12 godzin z trzema krótkimi pobudkami na siku ;] ale to może dlatego że noc wcześniej spałam kiepsko.
    U mnie lista rzeczy niezbędnych dla mnie i Dziecka na szczęście się powoli kończy.
    A co do tych twardnień to mam je tak raz-dwa razy dziennie ale nie biorę na razie nic. Pamiętam że w ciąży z Synkiem też tak miałam więc na razie jestem spokojna chyba że częstotliwość ich się zwiększy.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo dobrze że napisałaś co kupiłaś, bo teraz widze że nie mam wkładek laktacyjnych i zestawu do obcinania pazurków.
    ja z ciekawości podkłady (podpaski) kupiłam jedne z campolu a drugie babyono- fajne są bo cienkie ale nie wiem czy będą wystarczające więc jeszcze zakupie te grubsze i te wielorazowe majtki siateczkowe też są fajne (ja mam seni).

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia, a jak ty się czujesz? bo czytałam na III trym. o tym podbarwionym śluzie, wszystko ok?

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Przeczekałam i na szczęście to bylo tylko raz na jednej wkładce. Nie pokazała sie krew ani wiecej różowych upławów. Odpuściłam IP w weekend i mialam jechac do lekarza dzis, ale Mała sie rusza i nie mam niepokojących objawów.
    ale,kurcze ciągle stresy w tej ciąży, męczące to psychicznie jest.
    No ale dziewczyny jeszcze dwa miesiące i zaczniemy sie rozpakowywać:))
    zagladalam ostatnio na listę ciężarówek i jesteśmy juz naprawdę,wysoko:)

lusia22 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero oczy otworzyłam :) i próbuje sie sturlac z łóżka

lusia22, doris85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy jesteśmy naprawdę blisko podium nie sądziłam ze to tak szybko zleci :) a tak ten I trymestr mi sie dlużyl

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Tak. Przeczekałam i na szczęście to bylo tylko raz na jednej wkładce. Nie pokazała sie krew ani wiecej różowych upławów. Odpuściłam IP w weekend i mialam jechac do lekarza dzis, ale Mała sie rusza i nie mam niepokojących objawów.
    ale,kurcze ciągle stresy w tej ciąży, męczące to psychicznie jest.
    No ale dziewczyny jeszcze dwa miesiące i zaczniemy sie rozpakowywać:))
    zagladalam ostatnio na listę ciężarówek i jesteśmy juz naprawdę,wysoko:)

to bobrze że nic się nie działo.
    ja już bym chciała chociaż 34 tyd. byłabym już bardziej spokojna ;-)

Natalia lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już konkretne odliczanie :) ostatnia prosta, zleci... oby wszystko szło jak dotychczas i będzie dobrze. Ewelina, mój mały też się tak wypycha.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ddtvn pokazują jak dobrać biustonosz w ciazy i do karmienia :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też to oglądam :P

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic nowego sie nie dowiedziałam ;) utwierdziło mnie tylko w przekonaniu ze biustonosz do karmienia to dopiero z 2/3 tyg przed terminem albo nawet gdy mała sie urodzi :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam ok 5 zasnęłam w końcu. Co do drzemek w dzień to maksymalnie godzinę potrafię. Słuchajcie łapię się ostatnio, że jak się budzę to leżę na wznak i tak mi niby najwygodniej ale mam nadzieje że nie ugniatam jakoś synka w ten sposób.

Natalia dobrze, że wszystko jest ok:)
    MalaM bardzo Ci współczuje tych skurczy ale za to będziesz miała ruchliwego maluszka :)
    Lusia mnie reż mąż naciska z resztą mebelkow bo chce już mieć z głowy wiec moze w pt pojedziemy po fotel i łóżeczko.
    Koala 12h tylko pozazdrościć :)

Leci ten czas oj leci zaraz bedzie się u nas działo :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a coś oprócz sudocremu kupujecie na odparzenia bo chce zrobić zakupy w tej aptece i che jak najwięcej rzeczy wrzucić żeby mieć z głowy i raz za przesyłke płacić.

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ