Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Koral super, że chłopaki tak ładnie i równo rosną, dobrze, że dostaniesz te sterydy może będziesz spokojniejsza i brzuch nie będzie się spinał trzymam kciuki, żeby chłopaki jak najdłużej wytrzymały w Twoim brzuszku:) Niezłe akrobacje tam wyprawiają
Ja nastawiam się na karmienie piersią, w szpitalu podobno są 3 dyżurne laktatory ale za 8 zł za dzień można też wypożyczyć w razie czego. Jeżeli nie będzie mi dane karmić piersią albo będą komplikacje to mąż kupi butelki i podgrzewacz. -
koral to trzymamy kciuki za ciebie i chłopaków, żebyście jak najdłużej wytrwali.
ja kupiłam już butelki, a i podgrzewacz ze sterylizatorem na dwie butelki i smoczki za 30 zł na allegro bo był z wystawki, na koniec roku robili wyprzedaże a normalnie 89 zł kosztował. -
Koral bardzo podziwiam Twój spokój i opanowanie, na pewno takim nastawieniem pomożesz przekonać chłopaków, żeby jeszcze troszkę poczekali. Nie wyobrażam sobie, jak w takim małym brzuszku mieścisz dwóch wielkoludów, ale jak widać organizm kobiety może wszystko. 3mam kciuki, ale przy takiej opiece na pewno będzie dobrze.
Kozgo, nasze dwa potworki chyba się umówiły, mój sobie pływa z prawej strony na lewą, z tego co mi się wydaje, to leży sobie najczęściej główką pod lewym żebrem, bo kopie po prawej od pępka :)Bolą czasem te jego ruchy....
Też się zastanawiam nad tym "osprzętowaniem" do karmienia, na pewno chciałabym karmić piersią i jeśli się uda, to będzie potrzebny laktator, bo chodzę co drugi weekend na kurs i nie chciałabym przegapić zbyt wielu zajęć. Mąż napiera też na zakup łóżeczka i innych rzeczy, a ja chyba jakoś podświadomie to odwlekamhttps://www.maluchy.pl/li-68384.png -
a ja wczoraj z mężusiem kupiliśmy sobie lody :D wieczorem od teściowej dostałam słoik ogórków kiszonych bo wspomniałam, że bym sobie zjadła:) zaraz jak wróciliśmy do domu to zjadłam ze trzy :)teraz zastanawiam się co by tu sobie zjeść do popołudniowej kawy
Ja Frankowi puszczam kołysanki już ale ta książka z dedykacją świetny pomysłlusia22 lubi tę wiadomość
-
kozgo podsunęłaś mi pomysł z tym koktajlem też sobie zrobie.
dziewczyny a w czym macie zamiar prać ubranka, bo mąż mi kupił dwa płyny lovela tylko zapomniał o płynie do płukania i nie wiem czy ten płyn wystarczy czy lepiej proszek?, bo my w domu proszków raczej nie używamy.
miłej niedzieli -
nick nieaktualny
-
ja też mam listę zakupów ale jak narazie nie musiałam nic dopisywać ale są rzeczy, które jeszcze muszę kupić, zwłaszcza te kosmetyczno-higieniczne.
Coś dziś mam wrażenie, że spina mi się brzuch. z tym, że tak wyżej...może zbyt dużo zjadłam a to żołądek jest wzdęty...??? bynajmniej niefajnie się czuję z takim uczuciem... dobrze, że mały się rusza. -
Koral a wiesz ile jeszcze będą Cię tam trzymać??? zdaję sobie sprawę, że leżenie w szpitalu to nic fajnego ale jakby nie patrzeć to każdy dzień w szpitalu daje Ci potwierdzenie, że wszytko jest w porządku i nie zamartwiasz się. W domu to jednak każda się zastanawia nad każdym spięciem, bólem,ukłuciem itp.
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś na allegro trochę kupiłam rzeczy między innymi:
wkładki laktacyjne Johnson's baby 50szt x2
Frida aspirator do nosa dla niemowląt + filtry
Ochraniacz na łóżeczko 60x120cm
Kompresy z gazy jałowej matocomp rozmiar 5x5cm pakowane po 3 x 20
Pokrowiec na przewijak frotte
Pieluchy pieluszki tetrowe 60x80cm x 10
Bezpieczny zestawik kosmetyczny (nożyczki, obcinaczka i pilniczek)
Patyczki higieniczne z ogranicznikiem
Paklanki woreczki na zużyte pieluszki 50szt x2
NOSE FRIDA Spray do nosa 20ml
Podkłady GINEKOLOGICZNE poporodowe matopat x10
Podkład na łóżko / do przewijania 60x60
Szczotka z naturalnego włosia z grzebykiem
Jutro jadę taniej apteki do sudocrem.
Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana pampersami 2 to w auchan bez promocji jest taniej niż w innych sklepach 80 sztuk kosztuje 40złWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 21:55
-
walabia wrote:Ewelina, dlaczego nie chcesz jeszcze kupić łóżeczka?
Czy Wasze maluchy też tak się wypychają? Aż się boję co będzie dalej, bo co chwilę mam na brzuchu wielką gulę albo małe gulki wokół pępka. To nawet nie jest bolesne tylko skóra taka mega napięta. Będę we wtorek u lekarza, to zapytam, czy to jest ok.
Ostatnio dziewczyna w szkole rodzenia polecała to urządzenie:
http://katarek.pl/
Twierdzi, że u jej synka te aspiratory sprawdzały się, póki był jeszcze nieświadomy, o co chodzi, a później już było ciężko oczyścić nos. Ten aspirator podobno podłącza się do odkurzacza, działa też przy centralnym . Widziałyście u kogoś coś takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 22:17
https://www.maluchy.pl/li-68384.png