Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super, że chłopaki tak ładnie i równo rosną, dobrze, że dostaniesz te sterydy może będziesz spokojniejsza i brzuch nie będzie się spinał:) trzymam kciuki, żeby chłopaki jak najdłużej wytrzymały w Twoim brzuszku:) Niezłe akrobacje tam wyprawiają:)

Ja nastawiam się na karmienie piersią, w szpitalu podobno są 3 dyżurne laktatory ale za 8 zł za dzień można też wypożyczyć w razie czego. Jeżeli nie będzie mi dane karmić piersią albo będą komplikacje to mąż kupi butelki i podgrzewacz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral to trzymamy kciuki za ciebie i chłopaków, żebyście jak najdłużej wytrwali.

ja kupiłam już butelki, a i podgrzewacz ze sterylizatorem na dwie butelki i smoczki za 30 zł na allegro bo był z wystawki, na koniec roku robili wyprzedaże a normalnie 89 zł kosztował.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral chłopaki dadzą radę :) trzymaj się dzielnie. Najważniejsze, że wszystko jest ok a Ty masz tak dobrą opiekę :)

Ja z butelkami, podgrzewaczem i laktatorem też się wstrzymuję :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral bardzo podziwiam Twój spokój i opanowanie, na pewno takim nastawieniem pomożesz przekonać chłopaków, żeby jeszcze troszkę poczekali. Nie wyobrażam sobie, jak w takim małym brzuszku mieścisz dwóch wielkoludów, ale jak widać organizm kobiety może wszystko. 3mam kciuki, ale przy takiej opiece na pewno będzie dobrze.
    Kozgo, nasze dwa potworki chyba się umówiły, mój sobie pływa z prawej strony na lewą, z tego co mi się wydaje, to leży sobie najczęściej główką pod lewym żebrem, bo kopie po prawej od pępka :)Bolą czasem te jego ruchy....
    Też się zastanawiam nad tym "osprzętowaniem" do karmienia, na pewno chciałabym karmić piersią i jeśli się uda, to będzie potrzebny laktator, bo chodzę co drugi weekend na kurs i nie chciałabym przegapić zbyt wielu zajęć. Mąż napiera też na zakup łóżeczka i innych rzeczy, a ja chyba jakoś podświadomie to odwlekam :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymajcie się dzielnie z chłopakami i oby te min. 6 tygodni przeleciało Wam szybciutko w trójpaku ;]

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam 100 bajek Brzechwy dla Tymka i napiszemy mu dedykacje w środku :) i 2 książki dla siebie :) a na śniadanko zaserwowalam sobie kanapkę z kozim serem, miodem i tymiankiem na ciepło mrrr a jak Wam mija niedziela?

lusia22 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj z mężusiem kupiliśmy sobie lody :P:D wieczorem od teściowej dostałam słoik ogórków kiszonych bo wspomniałam, że bym sobie zjadła:) zaraz jak wróciliśmy do domu to zjadłam ze trzy :)teraz zastanawiam się co by tu sobie zjeść do popołudniowej kawy :)

Ja Frankowi puszczam kołysanki już :) ale ta książka z dedykacją świetny pomysł :)

lusia22 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też puszczamy dwie kołysanki wieczorami:)ja sobie chyba koktajl truskawkowy zrobię:)Co do dedykacji to mój mąż ma właśnie książki z dedykacjami taty i fajna pamiątka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo podsunęłaś mi pomysł z tym koktajlem też sobie zrobie.

dziewczyny a w czym macie zamiar prać ubranka, bo mąż mi kupił dwa płyny lovela tylko zapomniał o płynie do płukania i nie wiem czy ten płyn wystarczy czy lepiej proszek?, bo my w domu proszków raczej nie używamy.

miłej niedzieli :-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na co dzień piorę tylko w płynie lovela do prania i jestem zadowolona, dla malucha może dokupie jeszcze płyn żeby rzeczy były jeszcze bardziej mięciutkie. My proszków unikamy raczej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi położna tez proszki odradzała i właśnie poleciła płyn lovela.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po lovelli nie musisz już używać płynu do płukania.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkryłam super aptekę mustela 250ml kosztuję tylko 88zł, a sudocrem 250ml tylko 19,90:)

http://www.apteka-melissa.pl/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam listę zakupów ale jak narazie nie musiałam nic dopisywać :) ale są rzeczy, które jeszcze muszę kupić, zwłaszcza te kosmetyczno-higieniczne.

Coś dziś mam wrażenie, że spina mi się brzuch. z tym, że tak wyżej...może zbyt dużo zjadłam a to żołądek jest wzdęty...??? bynajmniej niefajnie się czuję z takim uczuciem... :( dobrze, że mały się rusza.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral a wiesz ile jeszcze będą Cię tam trzymać??? zdaję sobie sprawę, że leżenie w szpitalu to nic fajnego ale jakby nie patrzeć to każdy dzień w szpitalu daje Ci potwierdzenie, że wszytko jest w porządku i nie zamartwiasz się. W domu to jednak każda się zastanawia nad każdym spięciem, bólem,ukłuciem itp.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem minimalistką więc jutro wstawię Wam fotkę walizki dla mnie do szpitala. dla młodego jeszcze nie mamy spakowanej, bo wolę nie prowokować zdarzeń =)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się śmieję, że jak ktoś mi się zapyta czego potrzebuję i co ma kupić, to powiem, że pieluchy :P :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na allegro trochę kupiłam rzeczy między innymi:
    wkładki laktacyjne Johnson's baby 50szt x2
    Frida aspirator do nosa dla niemowląt + filtry
    Ochraniacz na łóżeczko 60x120cm
    Kompresy z gazy jałowej matocomp rozmiar 5x5cm pakowane po 3 x 20
    Pokrowiec na przewijak frotte
    Pieluchy pieluszki tetrowe 60x80cm x 10
    Bezpieczny zestawik kosmetyczny (nożyczki, obcinaczka i pilniczek)
    Patyczki higieniczne z ogranicznikiem
    Paklanki woreczki na zużyte pieluszki 50szt x2
    NOSE FRIDA Spray do nosa 20ml
    Podkłady GINEKOLOGICZNE poporodowe matopat x10
    Podkład na łóżko / do przewijania 60x60
    Szczotka z naturalnego włosia z grzebykiem

Jutro jadę taniej apteki do sudocrem.

Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana pampersami 2 to w auchan bez promocji jest taniej niż w innych sklepach 80 sztuk kosztuje 40zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 21:55

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ewelina, dlaczego nie chcesz jeszcze kupić łóżeczka?
    Nie wiem, mam jakieś wewnętrzne opory. Ubranka kupuję, mam nawet kilka paczek pieluch, tylko to łóżeczko... Podobnie jak Makcza zrobię zbiorcze zakupy kosmetyczno/medyczne w Gemini i mąż odbierze wszystko w Gdańsku. Podobno mają tam niezły przemiał :).
    Czy Wasze maluchy też tak się wypychają? Aż się boję co będzie dalej, bo co chwilę mam na brzuchu wielką gulę albo małe gulki wokół pępka. To nawet nie jest bolesne tylko skóra taka mega napięta. Będę we wtorek u lekarza, to zapytam, czy to jest ok.
    Ostatnio dziewczyna w szkole rodzenia polecała to urządzenie:
    http://katarek.pl/
    Twierdzi, że u jej synka te aspiratory sprawdzały się, póki był jeszcze nieświadomy, o co chodzi, a później już było ciężko oczyścić nos. Ten aspirator podobno podłącza się do odkurzacza, działa też przy centralnym :). Widziałyście u kogoś coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 22:17

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w otoczeniu wszyscy fridy używali ale słyszałam też o takich do odkurzacza ale nie wiem jak się sprawdzają szczere mówiąc.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ