Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh fascynujące jest to, że każdy poród to inne doświadczenia, inne przeżycia, inne opowieści i nic nie jest tak samo:) jestem za żebyśmy podzieliły się doświadczeniami po porodzie :)

Ewelina mam te same obawy co TY, bo też słyszałam, że w moim szpitalu czekają z cięciem cesarskim. Jak powiedziałam to położnej to ona mi powiedziała, że nie ma się co bać. Położne czuwają nad rodząca i jak tylko zacznie spadać tętno to nie ma bata żeby zwlekali z cesarką, muszą robić... no ale różnie się słyszy od ludzi.

Najlepiej to chyba jak parę dni przed terminem zacznie się rodzic, tak z zaskoczenia bo jak po terminie się już jest to potem chyba stres...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a ja słyszałam zabobon, że chłopcy to zawsze wcześniej się rodzą a dziewczynki później :P:D więc może mamy szansę na parodniowe przyspieszenie :) bym się chyba nie pogniewała :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to raczej na odwrót jest chłopcy są po terminie zazwyczaj :) u mnie w rodzinie i w rodzinie męża wszystkie chłopaki po terminie. ale co rusz to się słyszy coś innego .. a te zabobony to już dla mnie głupota jest.. nic się u mnie nie sprawdza kompletnie nic ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a ja słyszałam ze pierwsze dxiecko to po terminie sie rodzi :P a drugie to na odwrót jak ty napisałas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:16

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bo to tak jak z tymi porodami :) każdy ma swoje doświadczenia i zna różne historie hehe :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziecko i tak wyjdzie kuedy bedzie chciało :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie tak zimno to na ich miejscu wcale bym nie chciała wychodzić dzis w Warszawie odczuwalne -15 stopni brrr

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama urodziła mojego brata 3 tygodnie przed terminem a mnie dokładnie w dzień na który miała termin :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja to ostatni raz byłam na zewnątrz w sobotę no i w środę ale to tylko z samochodu do lekarza i tule no zimno brrr tak to w domu siedzę nawet nosa so sklepu nie wychylam :D

• Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki !!! Nasze terminy tuz tuz . Ja juz sie nie moge doczekac :-))) Generalnie zaczelam miec problemy ze snem , klade sie spac jest ok ale za kazdym razem kiedy wstaje w nocy do toalety ponowne zasniecie graniczy z cudem albo min godzine przekrecam sie z boku na bok i niestety mam tak kilka razy w nocy . Macie moze podobnie i jak sobie z tym radzicie ?
    Zauwazylam tez ostatnio ze pojawila mi sie delikatna brazowa kreska pod pepkiem, wiem ze nie w kazdej ciazy ona wyskakuje a jak jest u Was czy juz sie pojawila ??

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, moja mama cala nasza 4-ke rodzila naturalnie i niesttey przy kazdym porodzie musiala byc nacinana . Ja podczas porodu doznalam zwichniecia stawu biodrowego co w tym momencie kwalifikuje mnie do cc . Bede rodzic mimo wszytsko w klinice wiec mimo kwalifikacji zdecydowalabym sie na taki wlasnie porod .

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linie taką śmieszną bo krzywa jest jak cholera haha i mąż się śmieje, że u mnie nic normalnie nie może wyglądać. Ja mam problemy z zaśnięciem i do 2 leżę i nic, a potem do 10-11 jak zabita.

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) A linia idzie Ci przez caly brzuch czy tylko do pepka ? No wlasnie ja rowniez wstaje pozniej ok 11-12 ale zeby to bylo jednym ciagiem to bylabym przeszczesliwa :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi linia do pepka pojawiła sie delikatna jeszcze przed terminem @ myślałam ze to może jeszcze z przed poronienia bo nie chciałam sie nakręcac jednak to był pierwszy objaw ciazy u mnie :) teraz jest już do mostka i tez jest krzywa tak jak by mijala pępek po lewej stronie :) co do snu tez tak mam do tego straszne boli mnie krocze i ledzwie gdy próbuje sie podnieść z łóżka i już nawet poduszka rogal nie pomaga ale co sie dziwić jak przytylam 25kg na początku to było zabawne ze zamieniam sie w paczka teraz robi sie to przerażające bo jednak w ostatnim miesiącu kobieta nabiera masy ze zdwojoną siła wiec zaczynam sie tego obawiać :/

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziwna linia to linea nigra, zniknie po porodzie ;]
    Jak już wcześniej pisałam ja miałam cc. Synka rodziłam 3 dni po terminie, dzień po wyznaczonym terminie wg om dostałam skierowanie do szpitala przekonana że będę rodzić naturalnie, a tu mi mówią że dzidzia taka duża że nie dam rady urodzić naturalnie, zaplanowano zabieg na piątek ale w czwartek rano dostałam skurczy, szybciutko przygotowali mnie do zabiegu a już o 12:20 nasz Synuś był z nami (62cm i 5040g). Najbardziej bałam się zastrzyku do kręgosłupa ale nie bolało, potem wszystko przebiegło tak szybko i sprawnie że tylko pamiętam jak leżałam z Synkiem i nie mogłam się nadziwić że już po. Na noc dostałam porządną dawkę przeciwbólową, spałam jak zabita, a na drugi dzień popołudniu kazano mi wstawać. W sumie środki przeciwbólowe brałam tylko na noc po zabiegu i tyle, bolało ale nie na tyle żeby musieć się faszerować. W sumie to po tygodniu miała zdjęte szwy i całkiem dobrze się czułam. Z początku miałam jedynie problem z karmieniem, ale dużo piłam wody i wspomagałam się herbatkami na laktację i laktatorem. Po paru dniach pokarmu było już naprawdę dużo.
    A i jeszcze z ciekawostek moja Mama urodziła dwie córki i obie ok 14 dni po terminie ;]

Lissa lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala 5kg i 62cm wow nieźle jakieś witaminy brałaś czy tak sam z siebie synuś urusł?

Limie mam bladziudtka do mostka im wyżej tym jaśniejsze :)

Mirim podobno największy przyrost wagi jest do 2 trumestru potem już tak waga nie skacze, mi przystopowala waga od początku roku tylko brzuch coraz większy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Mi linia do pepka pojawiła sie delikatna jeszcze przed terminem @ myślałam ze to może jeszcze z przed poronienia bo nie chciałam sie nakręcac jednak to był pierwszy objaw ciazy u mnie :) teraz jest już do mostka i tez jest krzywa tak jak by mijala pępek po lewej stronie :) co do snu tez tak mam do tego straszne boli mnie krocze i ledzwie gdy próbuje sie podnieść z łóżka i już nawet poduszka rogal nie pomaga ale co sie dziwić jak przytylam 25kg na początku to było zabawne ze zamieniam sie w paczka teraz robi sie to przerażające bo jednak w ostatnim miesiącu kobieta nabiera masy ze zdwojoną siła wiec zaczynam sie tego obawiać :/

Mi tez jest ciezko ze wstawaniem z lozka ale tylko bole krzyza no i boje sie naciagac brzuch :-)) Jeszcze 2 miesiace przed nami , mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie lepiej a nie gorzej .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mnie wszyscy straszą tym ostatnim miesiącem wiec już sama nie wiem jak ktoś sie pyta ile przytylam a ja mówię ze 25 kg to słyszę o matko a jeszcze 9 miesiąc przed tobą a wtedy sie najbardziej nabiera i puchnie wiec już sama nie wiem jeżeli to prawda to z wanny sama nie wyjdę bo już to jest problem dla mnie nie mówiąc o skarpetkach czy butach

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam normalne witaminki dla kobiet w ciąży, brzuch miałam od samego początku mega duży - zresztą tak jak teraz ;-) - ale u mnie w rodzinie zdarzały się takie duże dzieciaczki, ja i siostra miałyśmy ponad 4 kilo, a moja babcia i jej siostra ponad 5 ;-) z początku podejrzewano że dziecko urosło z powodu cukrzycy ciążowej której może nie wykryli mimo badań, ale nie i ja i synek byliśmy zdrowi, na szczęście :-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie :) a my się dziś się z mężem rozpuszczamy najpierw sushi, a teraz herbata i babeczki, a o 17 podglądanie synka :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ