Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh fascynujące jest to, że każdy poród to inne doświadczenia, inne przeżycia, inne opowieści i nic nie jest tak samo:) jestem za żebyśmy podzieliły się doświadczeniami po porodzie :)

Ewelina mam te same obawy co TY, bo też słyszałam, że w moim szpitalu czekają z cięciem cesarskim. Jak powiedziałam to położnej to ona mi powiedziała, że nie ma się co bać. Położne czuwają nad rodząca i jak tylko zacznie spadać tętno to nie ma bata żeby zwlekali z cesarką, muszą robić... no ale różnie się słyszy od ludzi.

Najlepiej to chyba jak parę dni przed terminem zacznie się rodzic, tak z zaskoczenia bo jak po terminie się już jest to potem chyba stres...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a ja słyszałam zabobon, że chłopcy to zawsze wcześniej się rodzą a dziewczynki później :P:D więc może mamy szansę na parodniowe przyspieszenie :) bym się chyba nie pogniewała :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to raczej na odwrót jest chłopcy są po terminie zazwyczaj :) u mnie w rodzinie i w rodzinie męża wszystkie chłopaki po terminie. ale co rusz to się słyszy coś innego .. a te zabobony to już dla mnie głupota jest.. nic się u mnie nie sprawdza kompletnie nic ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a ja słyszałam ze pierwsze dxiecko to po terminie sie rodzi :P a drugie to na odwrót jak ty napisałas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:16

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bo to tak jak z tymi porodami :) każdy ma swoje doświadczenia i zna różne historie hehe :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziecko i tak wyjdzie kuedy bedzie chciało :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie tak zimno to na ich miejscu wcale bym nie chciała wychodzić dzis w Warszawie odczuwalne -15 stopni brrr

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama urodziła mojego brata 3 tygodnie przed terminem a mnie dokładnie w dzień na który miała termin :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja to ostatni raz byłam na zewnątrz w sobotę no i w środę ale to tylko z samochodu do lekarza i tule no zimno brrr tak to w domu siedzę nawet nosa so sklepu nie wychylam :D

• Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki !!! Nasze terminy tuz tuz . Ja juz sie nie moge doczekac :-))) Generalnie zaczelam miec problemy ze snem , klade sie spac jest ok ale za kazdym razem kiedy wstaje w nocy do toalety ponowne zasniecie graniczy z cudem albo min godzine przekrecam sie z boku na bok i niestety mam tak kilka razy w nocy . Macie moze podobnie i jak sobie z tym radzicie ?
    Zauwazylam tez ostatnio ze pojawila mi sie delikatna brazowa kreska pod pepkiem, wiem ze nie w kazdej ciazy ona wyskakuje a jak jest u Was czy juz sie pojawila ??

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, moja mama cala nasza 4-ke rodzila naturalnie i niesttey przy kazdym porodzie musiala byc nacinana . Ja podczas porodu doznalam zwichniecia stawu biodrowego co w tym momencie kwalifikuje mnie do cc . Bede rodzic mimo wszytsko w klinice wiec mimo kwalifikacji zdecydowalabym sie na taki wlasnie porod .

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linie taką śmieszną bo krzywa jest jak cholera haha i mąż się śmieje, że u mnie nic normalnie nie może wyglądać. Ja mam problemy z zaśnięciem i do 2 leżę i nic, a potem do 10-11 jak zabita.

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) A linia idzie Ci przez caly brzuch czy tylko do pepka ? No wlasnie ja rowniez wstaje pozniej ok 11-12 ale zeby to bylo jednym ciagiem to bylabym przeszczesliwa :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi linia do pepka pojawiła sie delikatna jeszcze przed terminem @ myślałam ze to może jeszcze z przed poronienia bo nie chciałam sie nakręcac jednak to był pierwszy objaw ciazy u mnie :) teraz jest już do mostka i tez jest krzywa tak jak by mijala pępek po lewej stronie :) co do snu tez tak mam do tego straszne boli mnie krocze i ledzwie gdy próbuje sie podnieść z łóżka i już nawet poduszka rogal nie pomaga ale co sie dziwić jak przytylam 25kg na początku to było zabawne ze zamieniam sie w paczka teraz robi sie to przerażające bo jednak w ostatnim miesiącu kobieta nabiera masy ze zdwojoną siła wiec zaczynam sie tego obawiać :/

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziwna linia to linea nigra, zniknie po porodzie ;]
    Jak już wcześniej pisałam ja miałam cc. Synka rodziłam 3 dni po terminie, dzień po wyznaczonym terminie wg om dostałam skierowanie do szpitala przekonana że będę rodzić naturalnie, a tu mi mówią że dzidzia taka duża że nie dam rady urodzić naturalnie, zaplanowano zabieg na piątek ale w czwartek rano dostałam skurczy, szybciutko przygotowali mnie do zabiegu a już o 12:20 nasz Synuś był z nami (62cm i 5040g). Najbardziej bałam się zastrzyku do kręgosłupa ale nie bolało, potem wszystko przebiegło tak szybko i sprawnie że tylko pamiętam jak leżałam z Synkiem i nie mogłam się nadziwić że już po. Na noc dostałam porządną dawkę przeciwbólową, spałam jak zabita, a na drugi dzień popołudniu kazano mi wstawać. W sumie środki przeciwbólowe brałam tylko na noc po zabiegu i tyle, bolało ale nie na tyle żeby musieć się faszerować. W sumie to po tygodniu miała zdjęte szwy i całkiem dobrze się czułam. Z początku miałam jedynie problem z karmieniem, ale dużo piłam wody i wspomagałam się herbatkami na laktację i laktatorem. Po paru dniach pokarmu było już naprawdę dużo.
    A i jeszcze z ciekawostek moja Mama urodziła dwie córki i obie ok 14 dni po terminie ;]

Lissa lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala 5kg i 62cm wow nieźle jakieś witaminy brałaś czy tak sam z siebie synuś urusł?

Limie mam bladziudtka do mostka im wyżej tym jaśniejsze :)

Mirim podobno największy przyrost wagi jest do 2 trumestru potem już tak waga nie skacze, mi przystopowala waga od początku roku tylko brzuch coraz większy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Mi linia do pepka pojawiła sie delikatna jeszcze przed terminem @ myślałam ze to może jeszcze z przed poronienia bo nie chciałam sie nakręcac jednak to był pierwszy objaw ciazy u mnie :) teraz jest już do mostka i tez jest krzywa tak jak by mijala pępek po lewej stronie :) co do snu tez tak mam do tego straszne boli mnie krocze i ledzwie gdy próbuje sie podnieść z łóżka i już nawet poduszka rogal nie pomaga ale co sie dziwić jak przytylam 25kg na początku to było zabawne ze zamieniam sie w paczka teraz robi sie to przerażające bo jednak w ostatnim miesiącu kobieta nabiera masy ze zdwojoną siła wiec zaczynam sie tego obawiać :/

Mi tez jest ciezko ze wstawaniem z lozka ale tylko bole krzyza no i boje sie naciagac brzuch :-)) Jeszcze 2 miesiace przed nami , mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie lepiej a nie gorzej .

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mnie wszyscy straszą tym ostatnim miesiącem wiec już sama nie wiem jak ktoś sie pyta ile przytylam a ja mówię ze 25 kg to słyszę o matko a jeszcze 9 miesiąc przed tobą a wtedy sie najbardziej nabiera i puchnie wiec już sama nie wiem jeżeli to prawda to z wanny sama nie wyjdę bo już to jest problem dla mnie nie mówiąc o skarpetkach czy butach

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam normalne witaminki dla kobiet w ciąży, brzuch miałam od samego początku mega duży - zresztą tak jak teraz ;-) - ale u mnie w rodzinie zdarzały się takie duże dzieciaczki, ja i siostra miałyśmy ponad 4 kilo, a moja babcia i jej siostra ponad 5 ;-) z początku podejrzewano że dziecko urosło z powodu cukrzycy ciążowej której może nie wykryli mimo badań, ale nie i ja i synek byliśmy zdrowi, na szczęście :-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie :) a my się dziś się z mężem rozpuszczamy najpierw sushi, a teraz herbata i babeczki, a o 17 podglądanie synka :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ