Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
eh fascynujące jest to, że każdy poród to inne doświadczenia, inne przeżycia, inne opowieści i nic nie jest tak samo:) jestem za żebyśmy podzieliły się doświadczeniami po porodzie
Ewelina mam te same obawy co TY, bo też słyszałam, że w moim szpitalu czekają z cięciem cesarskim. Jak powiedziałam to położnej to ona mi powiedziała, że nie ma się co bać. Położne czuwają nad rodząca i jak tylko zacznie spadać tętno to nie ma bata żeby zwlekali z cesarką, muszą robić... no ale różnie się słyszy od ludzi.
Najlepiej to chyba jak parę dni przed terminem zacznie się rodzic, tak z zaskoczenia bo jak po terminie się już jest to potem chyba stres... -
to raczej na odwrót jest chłopcy są po terminie zazwyczaj u mnie w rodzinie i w rodzinie męża wszystkie chłopaki po terminie. ale co rusz to się słyszy coś innego .. a te zabobony to już dla mnie głupota jest.. nic się u mnie nie sprawdza kompletnie nic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewuszki !!! Nasze terminy tuz tuz . Ja juz sie nie moge doczekac )) Generalnie zaczelam miec problemy ze snem , klade sie spac jest ok ale za kazdym razem kiedy wstaje w nocy do toalety ponowne zasniecie graniczy z cudem albo min godzine przekrecam sie z boku na bok i niestety mam tak kilka razy w nocy . Macie moze podobnie i jak sobie z tym radzicie ?
Zauwazylam tez ostatnio ze pojawila mi sie delikatna brazowa kreska pod pepkiem, wiem ze nie w kazdej ciazy ona wyskakuje a jak jest u Was czy juz sie pojawila ??
-
Co do porodu, moja mama cala nasza 4-ke rodzila naturalnie i niesttey przy kazdym porodzie musiala byc nacinana . Ja podczas porodu doznalam zwichniecia stawu biodrowego co w tym momencie kwalifikuje mnie do cc . Bede rodzic mimo wszytsko w klinice wiec mimo kwalifikacji zdecydowalabym sie na taki wlasnie porod .
-
nick nieaktualnyMi linia do pepka pojawiła sie delikatna jeszcze przed terminem @ myślałam ze to może jeszcze z przed poronienia bo nie chciałam sie nakręcac jednak to był pierwszy objaw ciazy u mnie teraz jest już do mostka i tez jest krzywa tak jak by mijala pępek po lewej stronie co do snu tez tak mam do tego straszne boli mnie krocze i ledzwie gdy próbuje sie podnieść z łóżka i już nawet poduszka rogal nie pomaga ale co sie dziwić jak przytylam 25kg na początku to było zabawne ze zamieniam sie w paczka teraz robi sie to przerażające bo jednak w ostatnim miesiącu kobieta nabiera masy ze zdwojoną siła wiec zaczynam sie tego obawiać
-
Ta dziwna linia to linea nigra, zniknie po porodzie ;]
Jak już wcześniej pisałam ja miałam cc. Synka rodziłam 3 dni po terminie, dzień po wyznaczonym terminie wg om dostałam skierowanie do szpitala przekonana że będę rodzić naturalnie, a tu mi mówią że dzidzia taka duża że nie dam rady urodzić naturalnie, zaplanowano zabieg na piątek ale w czwartek rano dostałam skurczy, szybciutko przygotowali mnie do zabiegu a już o 12:20 nasz Synuś był z nami (62cm i 5040g). Najbardziej bałam się zastrzyku do kręgosłupa ale nie bolało, potem wszystko przebiegło tak szybko i sprawnie że tylko pamiętam jak leżałam z Synkiem i nie mogłam się nadziwić że już po. Na noc dostałam porządną dawkę przeciwbólową, spałam jak zabita, a na drugi dzień popołudniu kazano mi wstawać. W sumie środki przeciwbólowe brałam tylko na noc po zabiegu i tyle, bolało ale nie na tyle żeby musieć się faszerować. W sumie to po tygodniu miała zdjęte szwy i całkiem dobrze się czułam. Z początku miałam jedynie problem z karmieniem, ale dużo piłam wody i wspomagałam się herbatkami na laktację i laktatorem. Po paru dniach pokarmu było już naprawdę dużo.
A i jeszcze z ciekawostek moja Mama urodziła dwie córki i obie ok 14 dni po terminie ;]Lissa lubi tę wiadomość
-
Koala 5kg i 62cm wow nieźle jakieś witaminy brałaś czy tak sam z siebie synuś urusł?
Limie mam bladziudtka do mostka im wyżej tym jaśniejsze
Mirim podobno największy przyrost wagi jest do 2 trumestru potem już tak waga nie skacze, mi przystopowala waga od początku roku tylko brzuch coraz większy. -
Miriam wrote:Mi linia do pepka pojawiła sie delikatna jeszcze przed terminem @ myślałam ze to może jeszcze z przed poronienia bo nie chciałam sie nakręcac jednak to był pierwszy objaw ciazy u mnie teraz jest już do mostka i tez jest krzywa tak jak by mijala pępek po lewej stronie co do snu tez tak mam do tego straszne boli mnie krocze i ledzwie gdy próbuje sie podnieść z łóżka i już nawet poduszka rogal nie pomaga ale co sie dziwić jak przytylam 25kg na początku to było zabawne ze zamieniam sie w paczka teraz robi sie to przerażające bo jednak w ostatnim miesiącu kobieta nabiera masy ze zdwojoną siła wiec zaczynam sie tego obawiać
Mi tez jest ciezko ze wstawaniem z lozka ale tylko bole krzyza no i boje sie naciagac brzuch ) Jeszcze 2 miesiace przed nami , mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie lepiej a nie gorzej .Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKozgo mnie wszyscy straszą tym ostatnim miesiącem wiec już sama nie wiem jak ktoś sie pyta ile przytylam a ja mówię ze 25 kg to słyszę o matko a jeszcze 9 miesiąc przed tobą a wtedy sie najbardziej nabiera i puchnie wiec już sama nie wiem jeżeli to prawda to z wanny sama nie wyjdę bo już to jest problem dla mnie nie mówiąc o skarpetkach czy butach
-
Brałam normalne witaminki dla kobiet w ciąży, brzuch miałam od samego początku mega duży - zresztą tak jak teraz - ale u mnie w rodzinie zdarzały się takie duże dzieciaczki, ja i siostra miałyśmy ponad 4 kilo, a moja babcia i jej siostra ponad 5 z początku podejrzewano że dziecko urosło z powodu cukrzycy ciążowej której może nie wykryli mimo badań, ale nie i ja i synek byliśmy zdrowi, na szczęście