Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez przyjaciółka powiedziała, ze warto miec jeden stanik bez zadnychfiszbin i usztywnien, bo przy nawale/zastoju pokarmu takie z drutami nawet zabezpieczonymi silikonem blokują kanaliki.
Ja generalnie lubie sztywne, i na razie kupiłam jeden na wyrost z fiszbiną, ale przed samym porodem lub po porodzie kupie te bez ucztywnienia. Czytalam gdzies ze dzieczyny polecały staniki do karmienie H&M, sotsunkowo niedrogie i dobre.
Jesli chodzi o apteczkę, to ja mam taka liste zrobiona na podstawie listy SuzyLee, moich kolezanek i innych internerowych list.
Ona chyba obejmuje wiekszosc rzeczy, przy czy, wg mnie termoforek albo worki na brudne pieluszki nie są potrzebne więc nie kupiłam, ale ta lista dała mi jako/takie rozeznanie co trzeba mieć.
Akcesoria dla dziecka/Mamy (Kosmetyki/Apteczka na start)
Podpaski
Pielucy tetrowe/flanelowe
Pieluchy jednorazowe
Nozyczki/Grzebien szczotka dla maluszka
Wkładki laktacyjne jednorazowe
Krem na sutki np. Maltan, Lansinoh
Majtki poporodowe
Srodek do przemywania krocza + irygator
Laktator
Krem na rozstępy
Podkłady pod łóżko np. Happy
Podklady poporodowe
Silikonowe oslonki na piersi
herbatka laktacyjna
Sól fizjologiczna
Gaziki jałowe
Spirytus / Octaniset
Krem na każdą pogodę np Nivea
Krem na odparzenia np. Sudocrem, Bepanthen
Płatki dla nimowląt
Srodek do kąpieli (emolienty , Emolium, Oilatum)
oliwka do ciała
Chusteczki nawilżane ekologiczne
Woda w sprayu do noska: Marimer etc
Środek na gazy np. Esputicon
Witaminy K i D (Vitum)
Czopki np (Viburcol) na pozniej
Maść majerankowa
Rumianek
Koper włoski na wzdęcia i gazy
Mini Termoforek
Płyn do prania dla niemowląt biel i kolor
woreczki na pieluchy
-
właśnie myślałam żeby kupić ten bepanthen, a ta woda do noska nie jest czasem od pierwszego miesiąca bo mam próbke w domu i coś kojarze że tam tak pisze,później sprawdze.
to brakuje mi tylko kilu rzeczy to nie jest tak źle.
a nie macie na listach termometru do mierzenia temp ciała (taki do czoła lub ucha) i termometru do wody ?(do kąpieli) -
Natalia właśnie oglądam porównanie termometrze w necie i faktycznie polecają te na podczerwień które tez wodę mierzą itd tylko cenowo ok 200zl
taki polecali
http://allegro.pl/termometr-terraillon-bezdotykowy-tem-ciala-pokarmu-i3898494522.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:17
Natalia lubi tę wiadomość
-
ja tetrowych mam tylko 10 może dokupie jeszcze z 5, ale przy dziewczynce to chyba więcej nie potrzebuje, a u chłopców może więcej niż 10 się przyda bo z tego co pamiętam siostrze kazały na pampersa zakładać, że dobrze na bioderka, ale to położna jej to w domu mówiła jak przyszła po porodzie.
-
Kozgo nie martw się, ja też tak miałam wczoraj, siedziałam na zajęciach i myślałam, że się wykończę, tak mi było niedobrze. A po 2 godzinach zaczęła mnie męczyć zgaga i skojarzyłam, że inteligentnie zjadłam na śniadanie żółty ser, który zawsze o poranku mi szkodzi. Może też mdli Cię od żołądka?https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
nick nieaktualny
-
ja zawsze jak mam twardnienia a dziś i wczoraj też trochę miałam, to staram się odpoczywać, więcej leżeć.
Kozgo może mały gdzieś tam uciska na żołądek i dopiero jak się przesunie to będzie Ci lepiej.
Dziś u mnie była położna i słyszałam serduszko małegolusia22 lubi tę wiadomość
-
Tusia super, że słyszałaś serduszko może faktycznie gdzieś uciskał bo jest trochę lepiej ale może samopoczucie lepsze bo dostałam dziś od męża tulipany i torebkę bo moja się zniszczyła ah rozpieszcza mnie ten mąż, muszę synka tego nauczyć i będę miała jak w niebie
lusia22 lubi tę wiadomość
-
a u mnie wczoraj to chyba nie za każdym razem było twardnienie bo pare razy zaobserewowałam jak mała mocno się wypycha z lewej strony, a w nocy wstałam do łazienki i wiecie co się okazało- mała z lewej strony przeniosła się na prawą, mam nadzieje że nie okręciła się głową do góry tylko jakoś poprzecznie.