X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag sobie kup, jest bardziej na codzień.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś dziewczyny pisały, że linomag jest super ba suche miejsca, na wysuszona skore przez alergie itd ale do pupy podobno za tłusty macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez przyjaciółka powiedziała, ze warto miec jeden stanik bez zadnychfiszbin i usztywnien, bo przy nawale/zastoju pokarmu takie z drutami nawet zabezpieczonymi silikonem blokują kanaliki.
    Ja generalnie lubie sztywne, i na razie kupiłam jeden na wyrost z fiszbiną, ale przed samym porodem lub po porodzie kupie te bez ucztywnienia. Czytalam gdzies ze dzieczyny polecały staniki do karmienie H&M, sotsunkowo niedrogie i dobre.

Jesli chodzi o apteczkę, to ja mam taka liste zrobiona na podstawie listy SuzyLee, moich kolezanek i innych internerowych list.
    Ona chyba obejmuje wiekszosc rzeczy, przy czy, wg mnie termoforek albo worki na brudne pieluszki nie są potrzebne więc nie kupiłam, ale ta lista dała mi jako/takie rozeznanie co trzeba mieć.

Akcesoria dla dziecka/Mamy (Kosmetyki/Apteczka na start)
    Podpaski
    Pielucy tetrowe/flanelowe
    Pieluchy jednorazowe
    Nozyczki/Grzebien szczotka dla maluszka
    Wkładki laktacyjne jednorazowe
    Krem na sutki np. Maltan, Lansinoh
    Majtki poporodowe
    Srodek do przemywania krocza + irygator
    Laktator
    Krem na rozstępy
    Podkłady pod łóżko np. Happy
    Podklady poporodowe
    Silikonowe oslonki na piersi
    herbatka laktacyjna

Sól fizjologiczna
    Gaziki jałowe
    Spirytus / Octaniset
    Krem na każdą pogodę np Nivea
    Krem na odparzenia np. Sudocrem, Bepanthen
    Płatki dla nimowląt
    Srodek do kąpieli (emolienty , Emolium, Oilatum)
    oliwka do ciała
    Chusteczki nawilżane ekologiczne
    Woda w sprayu do noska: Marimer etc
    Środek na gazy np. Esputicon
    Witaminy K i D (Vitum)
    Czopki np (Viburcol) na pozniej
    Maść majerankowa
    Rumianek
    Koper włoski na wzdęcia i gazy
    Mini Termoforek
    Płyn do prania dla niemowląt biel i kolor
    woreczki na pieluchy

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie myślałam żeby kupić ten bepanthen, a ta woda do noska nie jest czasem od pierwszego miesiąca bo mam próbke w domu i coś kojarze że tam tak pisze,później sprawdze.
    to brakuje mi tylko kilu rzeczy to nie jest tak źle.

a nie macie na listach termometru do mierzenia temp ciała (taki do czoła lub ucha) i termometru do wody ?(do kąpieli)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No termometry tez trzeba ale cały czas nie moge sie zdecydować jaki. Dziewczyny a ile ok sztuk pieluszek tetrowych i flanelowych kupujecie? Co do stanika to właśnie też planuje kupienie w hm jakoś przed samym porodem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr tez potrzebny - ja chyba chce taki wlasnie co mierzy na odległość temeprature pokoju, wodę w wanience itd. Tylko rozrzut cenowy,jest strasznie,duży i nie mogę sie zdecydowac.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia właśnie oglądam porównanie termometrze w necie i faktycznie polecają te na podczerwień które tez wodę mierzą itd tylko cenowo ok 200zl :/

taki polecali
    http://allegro.pl/termometr-terraillon-bezdotykowy-tem-ciala-pokarmu-i3898494522.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:17

Natalia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, a mogę podpytać jakiej wielkości miałaś tetrowe pieluszki?

i na co jest maść majerankowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:19

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tetrowych mam tylko 10 może dokupie jeszcze z 5, ale przy dziewczynce to chyba więcej nie potrzebuje, a u chłopców może więcej niż 10 się przyda bo z tego co pamiętam siostrze kazały na pampersa zakładać, że dobrze na bioderka, ale to położna jej to w domu mówiła jak przyszła po porodzie.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mnie mdli dziś masakra wyszłam na spacer bo trochę słońca ale źle mi cały czas :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie martw się, ja też tak miałam wczoraj, siedziałam na zajęciach i myślałam, że się wykończę, tak mi było niedobrze. A po 2 godzinach zaczęła mnie męczyć zgaga i skojarzyłam, że inteligentnie zjadłam na śniadanie żółty ser, który zawsze o poranku mi szkodzi. Może też mdli Cię od żołądka?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakiej cenie są te staniki do karmienia z h&m ?

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 2 pak za 79 biały i czarny i pojedyncze za 59

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mnie też dzisiaj i niedobrze i duszno do tego mam dzisiaj twardnienia brzucha, to może ta pogoda ma taki wpływ bo wczoraj było ok.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze jak mam twardnienia a dziś i wczoraj też trochę miałam, to staram się odpoczywać, więcej leżeć.

Kozgo może mały gdzieś tam uciska na żołądek i dopiero jak się przesunie to będzie Ci lepiej.

Dziś u mnie była położna i słyszałam serduszko małego :)

lusia22 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super, że słyszałaś serduszko :) może faktycznie gdzieś uciskał bo jest trochę lepiej :) ale może samopoczucie lepsze bo dostałam dziś od męża tulipany i torebkę bo moja się zniszczyła ah rozpieszcza mnie ten mąż, muszę synka tego nauczyć i będę miała jak w niebie :)

lusia22 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooooo ale fajnie ;) a ja właśnie zawsze narzekam, że mój mąż do kupna kwiatów to jakiś chętny nie jest :P robi niespodzianki ale kwiaty raczej nie... ;/ no ale i tak jest kochany hehe :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja czasem jak więcej zjem i mam pełen żołądek to mnie też uciska, jak mały się poruszy to zawsze lepiej wtedy, odczuwam ulgę...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wczoraj to chyba nie za każdym razem było twardnienie bo pare razy zaobserewowałam jak mała mocno się wypycha z lewej strony, a w nocy wstałam do łazienki i wiecie co się okazało- mała z lewej strony przeniosła się na prawą, mam nadzieje że nie okręciła się głową do góry tylko jakoś poprzecznie.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia wczoraj pytałam położną czy jak mały jest już główką w dół, to czy jest możliwość , że może się jeszcze obrócić główka w górę... ona stwierdziła, że raczej nie ma takiej możliwości...

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ