Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przynajmniej tak zrozumiałam ale dziś na szkole rodzenia dopytam się dokładnie.
Może Walabia masz racje dopytam dziś:)A te dwa do szpitala to własnie takie z kapturkiem czy jakieś zwykłe frotte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 16:02
-
Miriam czekamy na wieści ale mała już spora
Walabia no mi się wydaję, że nie za każdym razem do wanienki bo ile razy byś musiała do wanienki wodę nalewać... pewnie chodziło im o to, że przemyć pupę przy użyciu wody i właśnie wacików np. tak mi się wydaję.
-
walabia wrote:A ja wczoraj zapomniałam zapytać o jedną rzecz. Mówili, że jeśli jesteśmy w domu, żeby jak najczęściej przy zmianie pieluszki myć dziecko wodą a nie chusteczkami. No i nie wiem jak to ma wyglądać: co chwile do wanienki dziecko wkładać? Czy wodą, ale przy użyciu wacików? Macie jakieś pomysły albo doświadczenie w tej sprawie?
Dokładnie tak jak haybeauti pisała, ja też miałam małą miseczkę z wodą i odrobiną płynu do kąpieli, przecierałam Synka takimi dużymi wacikami. A co do Octeniseptu to świetny preparat, stosujemy go cały czas przy jakichkolwiek skaleczeniach, rany goją się naprawdę szybciutko.
Czytam ile musicie zabrać dla maluszków do szpitala, w tym co ja będę rodzić przynosi się tylko pieluszki i chusteczki do pupy, ciuszki i całą resztę w czasie pobytu zapewnia szpital. -
nick nieaktualnya ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u ginekologa i same rewelacje! mały 1700g ale niestety będę mieć cięcie w 38 tyg jak już ustalę termin to sie z Wami podzielę...powiem Wam, że nie wiem co lepsze - czekać aż sie zacznie akcja porodowa czy skreślać dni w kalendarzu co cesarki
-
nick nieaktualny
-
MałaM wrote:a ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u ginekologa i same rewelacje! mały 1700g ale niestety będę mieć cięcie w 38 tyg jak już ustalę termin to sie z Wami podzielę...powiem Wam, że nie wiem co lepsze - czekać aż sie zacznie akcja porodowa czy skreślać dni w kalendarzu co cesarki
-
Dziewczyny wybaczcie wtrącenie, ale pare stron wcześniej pisałyście o praniu rzeczy dla malucha. Czy dobrze zrozumiałam, że sugerujecie prać tylko w "płynie do prania" bez proszku?? A na jakim programie "codziennym" czy specjalnym "dla dzieci"?? Wybaczcie pytanie nie na temat!
-
ja prałam najpierw w zwykłym płynie i dwa razy płukałam (a prałam tak bo leżały 3 lata na strychu), a teraz piore w płynie dziecięcym i płukam raz - ja ustawiłam na bawełne na 50 stopni.
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
kurcze a mnied znowu napina się brzuch, jutro nie wstane wogóle z łożka tylko na jedzenie i do łazienki i zobacze jak będzie.
do południa było ok to zachciało mi się godzinnego spaceru a później przez prawie 2,5 h siedziłam bez zmiany pozycji i przebierałam ubranka do prania i teraz mam. więc jutro zapowiadam sobie dzień leniuszka spokojnej nocy dziewczyny, żebyśmy się wyspały. -
ja tez dzisiaj miałam wizyte i usg .. też mi się brzuch napina..lekrka powiedziała ze to normalne bo dziecko się przygotowuje do porodu. szyjke mam zmkniętą także nie muszę się bać. maleństwo waży 1600 g i juz mam ułozone główkowo..ale najgorsze jest to ze nie mam 100% pewności ze to dziewcznyka ;/ powiedziała ze wygląda na dziewczynke i sie zapytała co mówila ostatnio, powiedziałam ze to samo " wygląda na dziewczyne" .. i co ja mam teraz myśleć..
Makcza, lusia22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po wizycie pisze dopiero teraz bo tel nie wzięłam szyjka wydłużyła sie o 1mm wiec nie jest źle nadal luteine 100 mam brać do tego nospe wyniki mam kiepskie ale to dlatego ze robiłam je podczas tego nieszczęsnego Rota wirusa wiec nie panikujemy wymiary małej pokrywają sie z usg z rana Kluseczka ma 1900gram co do boli krocza to mała już naciska i niestety lepiej nie bedzie spojenie lonowe mi sie nie rozchodzi wiec nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego uf a tak sie bałam biodra tez dają mi dobre warunki rozmawiałam jeszcze na temat szpitala i zostaje przy Praskim lekarz powiedział ze z doświadczenia odradza szpitale gdzie dużo dzieci sie rodzi Madalinakiego inflancja karowa bo poprostu wiadomo tam gdzie lekarz ma do ogarniecia np 8 rodzących a tam gdzie 2 to wiadomo tak samo z maluszkami ... Nie muszę tłumaczyć zreszta o co chodzi wiec zostaje przy szpitalu praskim
Martuśka mała miała być dziewczynka już od jakiegoś czasu wiec napewno jest zobacz mamy ten sam termin a 300gram różnicy to napewno jest dziewczynka bo malutkalusia22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywalabia wrote:Miriam,
my nie mieliśmy jeszcze karmienia piersią, więc wnioskuję, że chyba mamy trochę inną kolejność. Tydzień temu było o CC i porodach zabiegowych, vacum itp.
Traz tak kojarze z wcześniejszego wykładu ktory Czarek nagrał ze tez miało być to co miałas a było karmienie z babka od laktacji może cos wypadło tamtej hmm może zmiana planów była ale tego sie nie dowiem bo mój cudowny małż sie spóźnił 20 min ale powiem ci ze długo siedział bo trwało to do 21;20 od 19:00
A ja dostałam pozwolenie na uczęszczanie na SR tylko bez ćwiczeń. wiec już wszystko zobaczę w realu a nie na nagraniach Czarka