Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mam nadzieje że tylko się jakoś poprzecznie ułożyła, albo tylko tak przesunęła na tą drugą strone, bo do tej pory to czułam tu tylko nóżki albo rączki a teraz wyrażnie czuć że są tu plecki, w poniedziałek mam prenatalne to zobacze co ta mała tam wykombinowała :-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam zacząć prać dzisiaj ubranka ale narazie mam takiego lenia że po śniadaniu wróciłam do łóżka i nic mi się nie chce.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to gadam do mojego żeby się głową w dół obrucił 12 mam wizytę zobaczymy gdzie serducho będzie. Dziś idę na szkołe rodzenia zobaczymy co tam ciekawego powiedzą. Dziś odespsłam wczorajszą noc, bez pobudek 9h snu:)

Tusia89, Lissa lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sobie pospałaś, ja znowu mam jakieś ciężkie noce, cały czas się budze, a nad ranem jak już bym sobie pospała to musze wstawać mierzyć cukier i zjeść śniadanie, żeby nie było za późno.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, mój stwór też wyczynia ewolucje, na pewno się jeszcze nie obrócił, bo głowa wystaje raz z prawej strony, raz z lewej, a dziś to nawet czułam wielką twardą gulę sporo nad pępkiem. Aktywny jest, bynajmniej nie po mamie, bo ja ostatnio mam mega lenia. Dobrze, że jeszcze pracuję w domu, to przynajmniej się trochę mobilizuję do działania.
    Noce też jakieś takie dziwne, dziś pobudka o 5:30 i koniec spania, ale przed chwilą sobie ucięłam małą drzemkę i jest ok. Pogoda piękna, przydałoby się pójść na spacerek.
    Kozgo to Twoje pierwsze spotkanie w SR?

lusia22 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra z małym wyciąga mnie na spacer więc mam mobilizacje żeby wstać, może jak się dotlenie to będe bardziej do życia ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś idziemy pierwszy raz więc zobaczymy jak wrażenia po.
    Wczoraj odkryłam fajną księgarnie internetowa i maja naprawdę fajne ceny bonito.pl jakby któraś chciała dla siebie czy malucha coś zakupić:)

Mam nową fazę jedzeniową chlebek z miodem i serem kozim na ciepło mrrr i oczywiście jak zawsze bawarka :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a może to twarde okrągłe to zad ;P jak leżałam na ktg z jedną dziewczyną to też myślała, ze to główka...a na usg niespodzianka ...okazałe pupsko ;P

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stawiam na głowę, bo zawsze kopie w dole brzucha. 14 stycznia mieliśmy USG i dokładnie leżał sobie w takiej pozycji, nogi w dół i jazda. Gdzieś czytałam, że pupa jest bardziej miękka w "dotyku", ale to jest takie abstrakcyjne, że ciężko stwierdzić :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u mnie też ba dole kopie pupa gdzues przy pępku a gliwa pod zebrem. Dziewczyny a jakiej wielkości kupić sudocrem?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio rzadziej tu zaglądam, ale staram sie nadrabiac przynajmniej nasz wątek.
    Co do zakupów to już trochę się obkupiłam, ale jak jeszcze patrzę ile mi brakuje.... to niestety nie da się na raz wszystkiego kupić.
    Dzisiaj zamówiłam łóżeczko (takie co można przerobić na tapczanik), komodę z przewijakiem i półkę. Szafę dokupię już po porodzie.
    Mam kilkanaście pieluch tetrowych, ubranka.
    Śpiworki do spania (kupiłam secondhandzie). Mam z 3 szt już na cały rok.
    W aptece gemini kupiłam smoczki avent, termometr do wanny, cążki i nożyczki, sól fizjologiczną, gaziki, podklady, wkładki poporodowe, sudocrem, linomag, aspirator fridę, oilatum, majtki poporodowe.
    Laktator pewnie kupię bliżej porodu (myślę o ręcznym firmy avent). Tak samo butelki.
    Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić butelki madeli, ale cena troszkę mnie przeraża.

Brakuję mi wózka, pościeli, ręczników, kocyków, wanienki do kąpieli. Tutaj zastanawiam się nad stalażem do wanienki. Czy aż tak bardzo jest potrzebny.
    Także jeszcze sporo zakupów przed nami.
    Dla siebie też musze parę rzeczy dokupić m.in. koszule do karmienia. Tylko zastanawiam się jaki rozmiar, bo brzuch od razu płaski się nie zrobi niestety. Tak samo staniki do karmienia mam z fiszbinami, więc pasuje kupić bez co najmniej 2 szt.

Słyszałam, że w pachiwnki i fałdki dobrze jest dziecku wcierać makę ziemniaczaną. Podobno najlepsza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak sobie pomyślałam, że jeszcze tylko 10 tyg albo i mniej to takie przerażenie mnie ogarnęło. Czy się wyrobię ze wszystkim?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z tymi podkładami bo już się pogubiłam?
    KUPIŁAM :
    1.podkłady (podpaski) porodowe dla siebie
    2. nieprzemakalne prześcieradło dla malucha zamiast podkładu dla niego
    3. majtki siatkowane
    Gdzieś w pyprawce do szpitala znalazłam informacje, że powinnam mieć podłady seni do przewijania i podkłady seni na łóżko też do szpitala ?
    może głupie pytanie ale czym podkład do przewijania różni się od podkładu na łóżku? czy te dwie rzeczy są potrzebne?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiarami dla malucha jest mniejszy i spoko są babydreem z rossmana :) a te seni na łóżko to duże weź nie takie małe jak na przewijak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to według mnie jest dla malucha to wygodne bo jak zatrudni to wywalasz i już a nie trzeba prac a podklad na łóżko to potrzebny bardzo według mnie bo jak przecieknie ta cała krew na łóżko i materac to masakra z czyszczeniem widziałam u sąsiadki jaki ma zjechany materac wiec lepiej kupić ale to jest moje zdanie :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu wymagają tylko tych podkładów 60x60 na łóżko i kupiłam więcej zeby tez do domu mieć żeby łóźka nie zniszczyć. Dla małego kupiłam też do łóżeczka ten taki na całe łóżeczko pokrowiec zeby nie zasikał materaca.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Szczerze to według mnie jest dla malucha to wygodne bo jak zatrudni to wywalasz i już a nie trzeba prac a podklad na łóżko to potrzebny bardzo według mnie bo jak przecieknie ta cała krew na łóżko i materac to masakra z czyszczeniem widziałam u sąsiadki jaki ma zjechany materac wiec lepiej kupić ale to jest moje zdanie :)
    Dzięki Miram to w takim bądź razie na pewno kupie

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja znowu czytałam, że najlepszy taki dotykowy do czoła, bo w uchu w zależności od głębokości, wieku i wymiaru ucha wartości są różne i może to wprowadzać w błąd ale pewnie i tak wyjdzie to w praniu.

Ja mam dużo energii tak do 15 a potem mega zjazd więc staram się robić rano jak najwiecej. Teraz idę zjeść łososia:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a co mieliście tydzień temu jestem ciekawa czy taki sam tryb idzie bo jeżeli tak to może mi lekarz pozwoli pójść na te zajęcia bo ciekawy temat :) Czarek jak ostatnio był to było o karmieniu piersią nagrał mi ale to nie to samo co samemu pójść :) a dziś idę do gin na 17 to sie zapytam czy mogę :) ja już dziś po jednym usg mała waży 1911 gram wielka klucha z niej :) zobaczymy czy pomiary z 17 bedą sie pokrywać i jak ta moja nieszczęsna szyjka

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam super, że malutka zdrowa i duża:) daj znać jak po drugim usg:)

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę, czy do szpitala dla dziecka bierzecie ręczniki z kapturkiem czy jakieś zwykłe? napisane jest 2 ręczniki frotte i biorąc pod uwagę, że jednym wycierają dzidziusia po porodzie to chyba szkoda takiego z kapturkiem hmmm sama nie wiem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ