X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, ja się urodziłam w Praskim i dobrze się mam :) tak więc dobry wybór:)

Tez tak myśle może warunki socjalne nie są na jakimś mega poziomie ale przecież fachowcy są ważniejsi niz warunki a jeszcze mój ginek jest tam ordynatorem to już wogole ;) luzik będę rodzic jak królowa tak sie dziś śmiałam u niego ;) a jeszcze zaproponował mi ze może mnie położyć przed terminem na oddział jeżeli sie boje ze nie dojade bo oczywiście zaczęłam pamikowac ze nie dojade i co wtedy :D

• Natalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mnie na SR uspokajali, ze pierworodki tak szybko nie rodzą i zazwyczaj przyjeżdżają za wczesnie.
    Trzymajmy kciuki żeby maleństwa nie zdecydowaly sie,na,wyjscie w godzinach szczytu to wszystkie dojedziemy czy na druga stronę miasta czy 50km,do innego miasta.

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin tez powiedział ze pierworodka to nie tak chop siup :) ale jeżeli sie boje i chce to mnie położy na oddział :)

Nawet zażartował "porod to nie tak szybko... Szybko to może i sie robiło ale rodzic raczej szybko nie będziesz :)" poczym przypomniał sobie ile sie staraliśmy i powiedział "nie nie nie w Twoim przypadku to na odwrót " ogólnie dziś wizyta bardzo wyluxowana ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś ba sr uczylismy się masażu relaksacyjnego tzn Panowie się uczyli więc mam zamiar wykorzystać mojego męża hehe:)

Co do tych porodów pierworodek to tak się zastanawiam bo moja mama i siostra rodziły bardzo szybko i ciekawa jestem czy to nie przez to, że za szybko na ip się przyjeżdża i dlatego jednym wydaje się że to tak długo, a inne błyskawicznie hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:45

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotr Czempinski a co ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo mam wskazania do cc ale nie bezwzględne więc liczyłam że jest szansa na naturę...dzisiaj pożegnałam się ze złudzeniami =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia jak zaczniesz pić meliskę już teraz to może do porodu osiągniesz poziom błogostanu i przeczekasz wszystko ;P

walabia lubi tę wiadomość

• Natalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja tez bym tak chciala:)
    Mowili nam, ze wlasnie fajnie jak sie w domu rodzaca porelaksuje jak najdłużej bo w szpitalu zawsze jest większy stres i gorsze warunki.
    Z drugiej strony pewnie będziemy w panice a w szpitalu dobra,opieka to weź i siedz spokojnie w wannie;)

ja wciąż licze, ze mimo dwuroznej macicy mala sie,odwróci i nie będę musiała mieć CC.

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kurde nie za miłe wspomnienia nie dziwie sie ze nie pamiętasz nazwisk ja tez nie pamietam nazwisk z MSWIA taka sama sytuacja chociaż opieka była ok bez zastrzeżeń ale zle mi sie kojarzy szpital i omijam go szerokim łukiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, a on jest siwy, ma takie super białe włosy?
    Nie nie nie jest siwy taki nawet młody jak na ordynatora taki spokojny głos ma włosy ciemny blond jasny brąz bardzo delikatny przy badaniu bez zarostu tak koło hmm 40 bedzie gdzieś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia właśnie juice taki numer wyciął synek i sie przekrecil przy dwuroznrj macicy. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja uciekam lulu miłej nocki :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna też powoedziala, że nie ma co się spieszczyć do szpitala no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Natalia właśnie juice taki numer wyciął synek i sie przekrecil przy dwuroznrj macicy. :D

wiem, wiem. Czytałam z radością:)

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po wczorajszej wizycie naprawdę muszę się spiąć i robić te zakupy, bo lekarz mówił już w zasadzie tylko o porodzie :D. Jeśli dalej wszystko będzie oki, to czekają mnie jeszcze tylko dwie (!) wizyty, w tym USG 19 marca, które pokaże ogólny stan młodego i będzie podstawą do decyzji o porodzie. Szok normalnie, bo to już niedługo!
    Też chciałabym podejść do tematu porodu tak spokojnie, poleżeć w wannie, a do szpitala pojechać dopiero wtedy, gdy będzie już trzeba. Myślę, jednak, że mój mąż spanikuje i pojedziemy od razu :D. Już mówi o pakowaniu toreb itd...
    Makcza, z tego co czytałam, to można prać w płatkach mydlanych w pralce, ale stosując ich roztwór - trzeba je po prostu rozpuścić we wrzątku i jak już pralka nabierze wody, to wtedy wlać je przez otworek na proszek. Pytanie czy warto się bawić, bo jest tyle dobrych opinii o proszkach dla dzieci, że póki dziecko faktycznie nie ma jakiejś alergii, to można chyba spróbować od razu proszek albo płyn. Dziewczyny na wątku o pielęgnacji piszą, że już od 2-3 mca piorą ubranka normalnie ze swoimi rzeczami w zwykłych płynach, tylko włączają podwójne płukanie i jest ok.

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem taka panikara, że na pewno od razu wyjadę (tym bardziej że mam 90 km) a jak okaże się że za wcześnie to rozłoże namiot i będę koczować pod szpitalem hehe :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwietniu już powinno być ciepło to dupcia mi w namiocie nie zmarznie ;)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia mówili, żeby prać wszystko w 60 stopniach i faktycznie, na większości metek w ubrankach które mam, jest info że max. do 60 stopni. Ale i tak ubranka będą wyprasowane, a temperatura żelazka zabije to, co ewentualnie jeszcze na nich żyje po praniu :).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Podwójne płukanie - tak, muszę pamiętać. Dostałam w SR próbkę płynu Lovela i faktycznie na opakowaniu polecają płukać 2 razy. A co z tym farbowaniem? W ilu stopniach trzeba prać?

ja już raz całą szafe uprałam w zwykłym płynie i wszystko łącznie z kombinezonami i polarowymi rzeczami prałam na bawełnie w 50 stopniach i nic się nie stało, tylko wszystko czerwone, granatowe i bardzo ciemne prałam osobno ale i tak w 50 st.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti no to masz niezły kawałek do szpitala... ale tak jak mówisz wyjedziesz wcześniej i będzie akurat :)

Co do farbowania to ja zwyczajnie chciałam dzielić na białe i kolorowe tylko. Myślę, że takie ubranka nie farbują... ale mimo wszystko zaopatrzę się w takie chusteczki, które wkładasz do prania i nie ma mowy o farbowaniu. Moi znajomi używają i sobie chwalą, z tym, że trzeba chyba szukać w niemieckich sklepach albo przez internet.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ