X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ciasta marchewkowego dawno ne robiłam teraz mam faze na czekoladowo bananowe pychhhhaaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja non stop płatki ryżowe z porzeczkami =/ i niekończący się mięsowstręt,..

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kanapki z kozim serem i miodem na ciepło i bawarka, mój mąż się krzywił a potem tak mu zasmakowalo, że chciał mi wszystko zjeść hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe te nasze smaczki. Ja dziś byłam na ćwiczeniach. Fajna sprawa. Zawsze przed ćwiczeniami mierzą tętno malucha wiec warto iść chociażby po to, żeby usłyszeć serduszko :)

Pytałam o te twardnienia położną. Zazwyczaj twardnienie, które jest skurczem przepowiadającym (normalnym na tym etapie) jest wtedy, gdy twardnieje brzuch na krótką chwilę i puszcza. Ja natomiast mam tak, że czuję niby twardszy brzuch przez pół dnia i położna powiedziała, że to na mogą być zwykłe wypychania się dzidziusia. Lekarz natomiast mówił, że przy takich twardnieniach to powinno się więcej odpoczywać.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny jestem dopiero co po badaniach obciążenia glukozą 75g i mam pytanko bo wy już dawno jesteście po więc doświadczone w tym temacie, na czczo mam 74, po godzinie 175 a po dwóch godzinach 161 jednostek. Wyczytałam na internecie że wynik po dwóch godzinach mam zawyżony i pewnie skierują mnie do przychodni specjalistycznej a jak było u was? Wizytę mam dopiero w poniedziałek więc jeszcze trochę czekania.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten drugi powinien być do 140, jedne dziewczyny badają sobie w domu i regulują w domu inne idą do poradni nie wiem od czego to zależy. Ale czesc dziewczyn pisała, że wcale nie musiały jakoś drastycznie zmieniać diety więc głowa do góry :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala dokładnie tak jak napisała kozgo, dostaniesz najprawdopodobniej skierowanie do poradni diabetologicznej, czy jakiejs takiej i będziesz musiała wprowadzić dietę, ale nie jakąś drastyczną, ale zapewne będą Ci kazać mierzyć w ciągu dnia poziom cukru. Nie masz się czym przejmować:) nie masz aż tak bardzo przekroczonej granicy!:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    207xibl.jpg
    My - 30 tyg i 4 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 08:47

Miriam, Tusia89, lusia22, Makcza, Mirella lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM śliczny brzusio :)

MałaM lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Lusia to dawaj znać koniecznie co powie lekarz, a gdzie maluszek teraz kopie? Ja teraz mam problem ze spaniem na lewym boku, przekręcam się na prawo albo śpie na wznak, a niby jak chce żeby dzidziuś się przekręcił to powinnam na lewym hmm ale cieżko mi idzie. Dziś upieklam marchewkowe ciasto i dobrze, że do siostry przywiozłam bo sama bym całe zjadła hehe

teraz najwięcej czuje po prawej stronie a wcześniej wszystko po lewej, wogóle mam wrażenie że z położenia główkowego jest teraz poprzeczne i mam takie dziwne uczucie w tym brzuchu a jeszcze mała tak się wierci że czasm nawet za boli.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Cześć Dziewczyny jestem dopiero co po badaniach obciążenia glukozą 75g i mam pytanko bo wy już dawno jesteście po więc doświadczone w tym temacie, na czczo mam 74, po godzinie 175 a po dwóch godzinach 161 jednostek. Wyczytałam na internecie że wynik po dwóch godzinach mam zawyżony i pewnie skierują mnie do przychodni specjalistycznej a jak było u was? Wizytę mam dopiero w poniedziałek więc jeszcze trochę czekania.

pwenie przy tym wyniku będziesz miała stwierdzona cukrzyce ciążową także witaj w klubie, ja mam np tylko diete i mierzenie cukru 1h po posiłku, już mi się ładnie wyregulował cukier także nie musiałam dostawać insuliny, lepiej już zrezygnuj z wszelkiego cukru bo twoja dzidzia będzie ci pomagać swoją trzustką a to dla nich jest groźne.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małam- jaki masz ładny brzuszek ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM zgrabniutki śliczny brzuszek :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy robicie w ciagu dnia bo ja już kota dostaje w domu. Sprzątam, piorę, prasuje, chodze na zakupy itp. Bardzo brakuje mi pracy. Jeste na zwolnieniu od listopada więc czytam książki (ale mam już przesyt), internet też cały przeczytałam.
    CZY WY TEŻ SIĘ TAK NUDZICIE?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti Ty się ciesz, że możesz prać,sprzątać i na zakupy chodzić ;P bo ja tryb kanapowy =)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem od grudnia na zwolnieniu i już też ostatnio zaczęła mi doskwierać nuda :) nic innego jak Ty haybeauti nie robię :) ale jeszcze ok 2 miesiące i na brak nudy nie będziemy narzekać :) ja w najbliższych dniach zabieram się za pranie ubranek.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, tak też myślałam że zapewne będzie trzeba się ograniczyć w jedzeniu, co prawda słodyczy nie jem prawie wcale ale za to owoce i ostatnio sernik to mój numer jeden. No cóż :-( właśnie ściągam indeks glikemiczny, postaram się bardziej pilnować i jeść częściej.
    Lusia masz jakieś dobre rady??

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jak idę na wizytę i mówię że to 30 tydzień to wszyscy patrzą na mnie jak na wariatkę =) ale mama miała podobny...ja też nie jestem jakimś dużym osobnikiem bo zaczynałam z 53,5kg przy 165cm, a teraz ważę 61kg =)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja to dzisiaj miałam stracha Dziś w nocy coś ze mnie chlusnęło wystraszyłam się i biegiem do łazienki .. co to było nie wiem .. wylało się ze mnie około pół szklanki mętnego płynu.. to było przy skurczu..czyżby wody płodowe?! nie ma mojej lekarki do poniedziałku wiec nie pójde..od tamtej pory nic sie nie dzieje..ale sie wystraszyłam troche..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska a czujesz ruchy? ja bym podjechała do szpitala - żeby ktokolwiek zerknął na usg

Mirella lubi tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ