Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hehe te nasze smaczki. Ja dziś byłam na ćwiczeniach. Fajna sprawa. Zawsze przed ćwiczeniami mierzą tętno malucha wiec warto iść chociażby po to, żeby usłyszeć serduszko
Pytałam o te twardnienia położną. Zazwyczaj twardnienie, które jest skurczem przepowiadającym (normalnym na tym etapie) jest wtedy, gdy twardnieje brzuch na krótką chwilę i puszcza. Ja natomiast mam tak, że czuję niby twardszy brzuch przez pół dnia i położna powiedziała, że to na mogą być zwykłe wypychania się dzidziusia. Lekarz natomiast mówił, że przy takich twardnieniach to powinno się więcej odpoczywać.
-
Cześć Dziewczyny jestem dopiero co po badaniach obciążenia glukozą 75g i mam pytanko bo wy już dawno jesteście po więc doświadczone w tym temacie, na czczo mam 74, po godzinie 175 a po dwóch godzinach 161 jednostek. Wyczytałam na internecie że wynik po dwóch godzinach mam zawyżony i pewnie skierują mnie do przychodni specjalistycznej a jak było u was? Wizytę mam dopiero w poniedziałek więc jeszcze trochę czekania.
-
koala dokładnie tak jak napisała kozgo, dostaniesz najprawdopodobniej skierowanie do poradni diabetologicznej, czy jakiejs takiej i będziesz musiała wprowadzić dietę, ale nie jakąś drastyczną, ale zapewne będą Ci kazać mierzyć w ciągu dnia poziom cukru. Nie masz się czym przejmować
nie masz aż tak bardzo przekroczonej granicy!
-
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:Lusia to dawaj znać koniecznie co powie lekarz, a gdzie maluszek teraz kopie? Ja teraz mam problem ze spaniem na lewym boku, przekręcam się na prawo albo śpie na wznak, a niby jak chce żeby dzidziuś się przekręcił to powinnam na lewym hmm ale cieżko mi idzie. Dziś upieklam marchewkowe ciasto i dobrze, że do siostry przywiozłam bo sama bym całe zjadła hehe
teraz najwięcej czuje po prawej stronie a wcześniej wszystko po lewej, wogóle mam wrażenie że z położenia główkowego jest teraz poprzeczne i mam takie dziwne uczucie w tym brzuchu a jeszcze mała tak się wierci że czasm nawet za boli.
-
koala82 wrote:Cześć Dziewczyny jestem dopiero co po badaniach obciążenia glukozą 75g i mam pytanko bo wy już dawno jesteście po więc doświadczone w tym temacie, na czczo mam 74, po godzinie 175 a po dwóch godzinach 161 jednostek. Wyczytałam na internecie że wynik po dwóch godzinach mam zawyżony i pewnie skierują mnie do przychodni specjalistycznej a jak było u was? Wizytę mam dopiero w poniedziałek więc jeszcze trochę czekania.
pwenie przy tym wyniku będziesz miała stwierdzona cukrzyce ciążową także witaj w klubie, ja mam np tylko diete i mierzenie cukru 1h po posiłku, już mi się ładnie wyregulował cukier także nie musiałam dostawać insuliny, lepiej już zrezygnuj z wszelkiego cukru bo twoja dzidzia będzie ci pomagać swoją trzustką a to dla nich jest groźne. -
Dziewczyny co wy robicie w ciagu dnia bo ja już kota dostaje w domu. Sprzątam, piorę, prasuje, chodze na zakupy itp. Bardzo brakuje mi pracy. Jeste na zwolnieniu od listopada więc czytam książki (ale mam już przesyt), internet też cały przeczytałam.
CZY WY TEŻ SIĘ TAK NUDZICIE? -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, tak też myślałam że zapewne będzie trzeba się ograniczyć w jedzeniu, co prawda słodyczy nie jem prawie wcale ale za to owoce i ostatnio sernik to mój numer jeden. No cóż
właśnie ściągam indeks glikemiczny, postaram się bardziej pilnować i jeść częściej.
Lusia masz jakieś dobre rady?? -
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja to dzisiaj miałam stracha Dziś w nocy coś ze mnie chlusnęło wystraszyłam się i biegiem do łazienki .. co to było nie wiem .. wylało się ze mnie około pół szklanki mętnego płynu.. to było przy skurczu..czyżby wody płodowe?! nie ma mojej lekarki do poniedziałku wiec nie pójde..od tamtej pory nic sie nie dzieje..ale sie wystraszyłam troche..
-
nick nieaktualny