X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czuje ruchy cały czas.. a 4 byłam na wizycie i miałam usg robione. To mi lekarka powiedziała tylko ze mam ciut więcej wód płodowych.. ale nic złego sie nie działo

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, tak też myślałam że zapewne będzie trzeba się ograniczyć w jedzeniu, co prawda słodyczy nie jem prawie wcale ale za to owoce i ostatnio sernik to mój numer jeden. No cóż :-( właśnie ściągam indeks glikemiczny, postaram się bardziej pilnować i jeść częściej.
    Lusia masz jakieś dobre rady??

ja się bardziej trzymam tego co mi mówiła dietetyczka, u mnie wyższy cukier był tylko po I śniadaniu i kolacji, np na I śniadanie nie powinno się jeśćnabiału bo podnosi, ale już na drugie można, np zwykły makaron ma białą mąke ale on ani ryż nie podnosi mi cukru więc jem, ja np z owoców to moge kwaśne jabłko, kiwi i grejfruta, nie lubie naturalnego jogurtu więc dodaje do niego pół jabłka i kiwi i dosypuje płatków zbożowych i jem takie coś. nie można jeszcze mięs w panierkach.
    najlepiej jest jak już dostaniesz glukometr i ksiązeczke czego ile można zjeść to zobaczysz po czym masz wyższy a po czym niższy, ja miałam akurat glukometr w domu więc przez tydz przed wizytą u diabetologa sobie mierzyłam i zapisywałam co jadłam i ona z tej kartki skreśliła mi wszystko to co nie moge.
    a jedna z dziewczyn z III trymestru pisała że mało przestrzegała tą diete a już urodziła, tylko że mnie lekarz mówił że mam się pilnować bo dziecko w przyszłości może mieć cukrzyce jak będe sobie pozwalała na wszystko.
    także ja jestem stanowcza i nic słodkiego od miesiąca jeszcze nie jadłam, nawet ciasta.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś noe narzekam na nudę tak mi lecą dni, że nie wiem kiedy robi się wieczór hehe

Marusska dziwne to, a 4 na wizycie miałaś zamknięta szyjkę itd? Bo chyba jakby to były wody to by się otwierała, chociaż nie wiem może jednak warto się skonsultować przed poniedziałkiem żebyś sie nie martwiła.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zamknięta była, może to jakaś nadprodukcja śluzu.. teraz jest okej .. narazie się powstrzymam bo i tak nie mam z kim córki zostawić ale jak się to powtórzy to wtedy pojadę do prywatnie do jakiegos lekarza :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    dziewczyny ja to dzisiaj miałam stracha Dziś w nocy coś ze mnie chlusnęło wystraszyłam się i biegiem do łazienki .. co to było nie wiem .. wylało się ze mnie około pół szklanki mętnego płynu.. to było przy skurczu..czyżby wody płodowe?! nie ma mojej lekarki do poniedziałku wiec nie pójde..od tamtej pory nic sie nie dzieje..ale sie wystraszyłam troche..

ja nie umniem doradzić, ale ja np rano mam taki mętny mocz bo mam dużo śluzu, ale zawsze można jechać gdzieś na ostry dyżur żeby sprawdzić, czy wszystko ok.
    niech już będzie marzec to może troszke odetchniemy, a nie bez przerwy ten stres.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W marcu bedzie non stop "czy to już"? I bedziemy wszystkie przeżywać każdy objaw odbiegający od normy haha, a w kwietniu to już wogole hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na koniec marca to już donoszona ciąża i można rodzić ;-)
    ide zjeśc drugie śniadanko i szykuje się na wizyte mam tylko nadzieje że wszystko jest dobrze bo szpitala nie chciałabym zaliczać, mam troche stresa jak nigdy.

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia powodzenia na wizycie i dziękuję za wszystkie porady.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to donoszoną bede miała 22 marca :) rany to już zaraz :) Lusia daj znać jak po wizycie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najwcześniej termin to mam na 31 marca .. wiec juz połowa marca bedzie niepewnA.. ale wierze ze moje drugie dziecię urodzi się idealnie w terminie jak moje pierwsze :) a niby byłam pierworódką wtedy a proszę termin raz dwa i dziecko wyszło :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin ze wszystkich usg i om mam na 5 kwietniabi zobaczymy czy synek punktualny bedzie:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11 kwietnia urodziny, a 12 rocznice ślubu wiec mąż się śmieje, że najlepsza data to 13 bo nigdy nie zapomni o niczym jak beda 3 swieta ppd rząd ale ja by chyba wolała w okolicy tego 5 jednak :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii wód mniej więcej podobnie mówił lekarz, bo też czasem nagle czuję taki odpływ, a to podobno normalna wydzielina i nie ma się co martwić. Gorzej, jak w ciągu 2-3 godzin coś się sączy, wtedy warto pojechać na IP.
    U mnie termin z OM 8 kwietnia, ale ostatnie dwa USG pokazują 28 marca, więc nastawiam się, że będzie wcześniej - widzę, że lekarz też ostrożnie sugeruje końcówkę marca. Także już niedługo i będziemy wyczekiwać na nasze stwory :). Ciekawa jestem, która pierwsza się rozpakuje, z tego co pamiętam, to Miriam powinna, bo ma termin na 1 kwietnia.
    Załatwiłam też dziś położną, będzie teraz przychodziła do mnie do domu zmierzyć tętno dziecka, moje ciśnienie i ogólnie pogadać. Fajna sprawa, jeśli jeszcze nie macie wybranej swojej to polecam.
    Kozgo, ciasto marchewkowe rządzi i u mnie :). Na plusie mam 10 kg, lekarz mówi, że wiele już nie powinnam utyć, więc postanowiłam sobie na tej końcówce trochę dogodzić :D.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak mówi Ewelina taka położna to fajna sprawa :)zawsze zmierzy tętno dzidziusia i jest się spokojniejszym :) moja data z OM to 14 kwietnia :) fajnie jakby urodził się w terminie bo by świętował urodziny ze swoim pradziadkiem :) by było miedzy nimi różnicy równe 80 lat :) jak tak piszecie kiedy już jest donoszona ciąża, to masakra. Z dnia na dzień dociera do mnie, że to już niedługo. Jestem szczęśliwa, podekscytowana ale zarazem przerażona :)

Wczoraj po tych ćwiczeniach mały mi się jakby bardziej uaktywnił :)chyba mega go dotleniłam. Natomiast późnym wieczorem, to z dobre 20 minut brzuch nie chciał przestać falować :) zaczęłam się zastanawiać czy aby za bardzo nie fika... ale ja już tak mam, że jak mało się rusza to zastanawiam się czemu taki spokojny a jak zbyt intensywnie to też mi coś nie pasuje... taka moja natura :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam zapytać o tą położna środowiskowa to kazali mi się zgłosić z dokumentami dopiero po porodzie i wtedy wybrać ale widzę, że u was inaczej wiec chyba pójdę jeszcze się dopytam do drugiej przychodni. Ja na plusie mam 13kg i jeszcze w sumie 8 tyg chociaż lekarz powiedział ze teraz wolniej będę przybierala ale się okaże ja ten tydzień miałam pod znakiem ryby od pon do środy rybka, ponoć tez za duzo nie mozna wiec do konca tygodnia odpoczywam od rybki.

Jutro jedziemy po fotel i łóżeczko, a w nd Tymek został zaproszony na swój pierwszy kinderbal do mojej 3 letniej siostrzenicy ( musze zrobić marchewkowe ciasto hehe)

Mój ostatnio baluje w dzień a od 24 do 8-9 śpi taki grzeczny ;) za to od wczoraj mega boli mnie kręgosłup przy lopatkach i nie radzę sobie z tym :( a męża nie było nie miał kto masować :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po wizycie mój pączek waży 1989 gram i lekarz twierdzi że nic dziwnego że czuje jakiś dyskomfort w brzuchu bo jest już co dźwigać,ze wszystkich pomiarów nadal 2 tyg starsza, większość tego co odczuwam to wypychanie małej bo nawet na wizycie tak miałam, a według niego brzuch też ma prawo napinać się raz na godzine na tym etapie ciąży, zmierzył szyjke i podejrzał na usg- jest bez zmian, mała nadal położona główką w duł ale z lewej strony przeniosła się na prawą, wody płodowe też w normie, mam sobie troszke więcej polegiwać i za tydzień jednak musze mieć wizyte bo zwolnienie mam do 13.02. i sprawdzi czy nadal wszystko ok.
    moja mała jest bardzo aktywna, potrafi praie cały dzień się wiercić a tylko jak śpie w nocy to ona też.
    spojrzałam tak w karte ciązy i nie przytyłam 7 tylko 6 kg (z 56,8 na 62,5).

Makcza lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja wstęny termin u lekarza miałam też na 14 a według ovu na 12, ale jak mała nadal będzie wyprzedzała o te dwa tyg to będzie pewnie na początku kwietnia.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 mój lekarz ostatnio powiedział, że po 30 tygodniu to trzeba się spodziewać zmian na gorsze niestety, zarówno jeśli chodzi o samopoczucie, jak i nastrój i dużo dziwnych rzeczy ma prawo mieć miejsce :) Chyba coś w tym jest, bo coraz ciężej cokolwiek zrobić, u mnie mały w 28 tygodniu miał już 1500, więc teraz jest już pewnie ponad 2000. Bolą pachwiny i kręgosłup, łapię się na tym, że zaczynam człapać na boki jak pingwin :D. Pomyślałam od razu o Koral, jak ona targa tych swoich dwóch wielkoludów, a my narzekamy z jednym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:39

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój synuś jakiś malutki bo w 31 skończonym tygodniu ważył 1700, a Wasze dziewczyny już po 1900:)
    Lusia dobrze, że wszystko jest w pożądku :) tylko 6kg to kochana pozazdrościć takiej lekkości :)

Mi dokucza kręgosłup ale co się dziwić trochę do dźwigania jest mi cieżko siedzieć bo mały głową uciska pod zeberkami

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie znowu uciska na pęcherz i co chwile do łazienki latam.
    no naprawde wspólczuje koral bo jej chłopaki też sa duże i to jeszcze dwoch więc jak ja czuje się już tak to co dopiero ona biedna ma powiedzieć.

ewelina ja też zauważyłam że chodze jak pingwinek a co dopiero za dwa miesiące.

ja właśnie poprosiłam mame żeby jutro przyszła mi poprasować te uprane ubranka bo już drugi dzień na suszce wiszą, a nie wiem czy mąż by podołał.

chociaż lekarz mnie pocieszył ze już dawno nie widział takich rewelacyjnych wyników, nawet hemoglobina mi wskoczyła na 13, także chociaż taki plus bo myślałam że przy tej diecie to w anemie wpadne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 17:27

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ